Sziaszok, bocsi, lehet rossz helyre írom, lc segítsetek. Hosszú lesz, próbálom röviden körbeírni.Van egy kb 30 éves Moser - Columbus, Campa, Modolo, Gipiemme alkatrészekkel. Sokminden történt vele az elmúlt években, kb 20 éve egyenes kormányt kapott, kerékcserék, űléscserék, fékkar stb... az eredeti Gipiemme kerékagy fut még benne, amit lehetett, vagy megkenegettettem/beállíttattam, vagy megkentem/beállítottam. Közben volt más bici is, full Ultegra 8kg - csak azt középsőfiam lenyúlta.No most a koncepció az lenne, hogy a váz marad (acél=örökélet, +hozzámnőtt) de ami mozog azt lecserélem. A Gipiemme/Campa/Modolo cuccokat meg bekeretezve kiteszem a szoba falára. (tényleg szépek)Az a helyzet hogy már belevágtam. Vettem alá egy mavic ksyrium equipe kerék párt (ha jól érzem a kerék pár a kerékpár fele). De lehet már itt elcsesztem.Beletenni nem lesz gond, talán ez vezet: Ok, nem vagyok profi szerelő, ha gond van elviszem ahhoz aki ért is hozzá, de addig amíg tudom, megpróbálom megcsinálni.Ahol el vagyok veszve, az az összes többi alkatrész cseréje. Ez között a sok sok (kib.sok) szabvány között és az iszonyú nagy kínálattal küszködök.--Fék és a Váltók: relatíve egyszerű. Nem lesz fékváltókar, marad az egyenes kormány, marad az a jóöreg, vázcsövön található ezeréves (legegyszerűbb) mindennel kompatiblis váltókar.----fék: talán FSA. Ami nem tiszta, azaz kérdés, hogy a régi lukakaba azok az új csavarok passzolnak é majd...----váltó: régi Campa váltók vannak rajt most, evidens hogy új Campa menne rá. Itt a kérdés / bizonytalanság, szintén a menettel van: belemegy az új hátsó váltó csavarja a régi váz hátsó váltóbütykébe? Illetve melyik az a Campaszett, amit érdemes... (elnézést a következő véleményemért: egyszerűen elképesztő, hogy csak a Shimano/Campa/Sram gyárt váltókat. Ez hihetetlenül beszűkít mindent)--hajtás - no ez kerget az őrületbe, itt csakis kérdéseim és kétségeim vannak.---hátul:----a Mavic Sh. fejes, no ha arra ráteszek egy sh kazettát (de Sram-ot), menni fog az egy új Campa váltóval? (a régi Campa váltóval tuti hogy megy)----elsőre 9 es kazettára gondoltam, de lehet 10 es kellene? itt is vannak kétségeim hogy a legalső fog + a lánc elfér é ott. Ezek ma nagyon kihegyezettek, az új vázak görbülnek arrafelé - a régi acél egyenes ott.---elől:----a középső hajtás fogai (szép gipiemme) nyilván kopottak, legszívesebben csak a fogastárcsát cserélném le = úristen hol találok olyat ami jó is és passzol is - ugyanis egy hajtókarral mi gond is lenne akár 100 év múlva is? Látom hogy lehet csak első fogastárcsákat venni, de itt is van némi szabványkavarodás.----az agyat rendbe tették nekem néhány éve, de azért meg kellen gondolni annak a cseréjét is.No itt sem tiszta, mert még a régi négyszög tengelyekből is van 1-2 variáns.--hogy teljes legyen a dolog - bár ez a legutolsó - talán egy karbonvilla. régi 30 éves menetes csodaszép króm villa helyett.Szóval sok kérdésem van, bocsi. Minden választ, tanácsot tapasztalatot köszönök előre.sp.
a fékek lyukai jók lesznek. legfeljebb kell egy nagyobb furat az egyik felére a villának,vagy a fékhídnak.
ha fokozatmentes (frikciós) váltókart fogsz használni,akkor mindegy milyen váltót használsz. bár,sztem hülyeség megtartani őket. egyébként amilyen sort fogsz rá venni,olyan váltót kéne venned. shimano,sram az kb ugyanaz.
a váltóknak ugyanaz a menete. tehát bele fog menni a régi helyére az új.
el fognak a fogak férni,de 13-asnál ne vegyél nagyobb fogaskereket hátulra. inkább 12-vel kezdődjön a sor.
lehet még most is kapni bármilyen furatkörű lánctányérokat előre. feltételezem a tied 144 mm-es furatkörű. lehet,h érdemes lenne másikat venni. ha shimano karokat veszel,akkor katalógusból ki lehet nézni,h milyen hosszú tengely kell neked. ez csak a 4szög tengelyre,és a bordás tengelyekre vonatkozik. a 4szög tengelyeknél figyelni kell a kúposságot is. ami most van neked,az sztem az olasz szabványt követi. a másik a japánok által alkalmazott szabvány. nem jó keverni a kettőt.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére