Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34355 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

a kopogtatásból mit kell hallani? kicsit élesedik a hangja a csövek vége felé, az gondolom jó jel (?), de lehet, h csak annyi, hogy a végek felé alapból élesedik, mert ott merevebb a cucc..

a nyeregcső viszont 26,8-as lesz, a 27,2-es csövem nem megy bele

mindenesetre az aelle-gara azért nem stimmt, mert a fejcsőben van merevítés. vagy az is lehet, h különböző csövekből van?

vagy 27.0-es.. pl. sok SLX csöves váz 27.0-es. (megnövelt falvastagság miatt)

hát, mivel a csövek középen vékonyabb falúak, ott csilingelőbb hangot ad, a végeken meg persze tompább. 

Vejne módosította - 2015. május 07. - 18:28

dubitoergosum

dubitoergosum

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

a kopogtatásból mit kell hallani? kicsit élesedik a hangja a csövek vége felé, az gondolom jó jel (?), de lehet, h csak annyi, hogy a végek felé alapból élesedik, mert ott merevebb a cucc..

a nyeregcső viszont 26,8-as lesz, a 27,2-es csövem nem megy bele

mindenesetre az aelle-gara azért nem stimmt, mert a fejcsőben van merevítés. vagy az is lehet, h különböző csövekből van?

dubitoergosum módosította - 2015. május 07. - 18:21

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

kopogtatni kell, úgy kiderül, hogy kétszer húzott-e.

nyeregcsőméretet nézd meg, ha 26.8 akkor Aelle-Gara, ha 27.2 akkor Cromor vagy attól fölfelé bármi. Bár, az SP-SPX vastagabb falú volt, de nem azért, hogy nehéz legyen, hanem azért, hogy merev. :)

amúgy mindegy ezeknél, SL-ből is készültek 2 kg feletti vázak, pár száz gramm a difi csak általánosságban, "ride-quality" blind-testen meg nem tudom,melyik teljesíthet jobban, mert én sajna csak SL-Cromor-Aelle vázakkal mentem a lineupból. 

Hmm egyszer talán szerzek egy jó forrasztott Dedaccsáj csöves masinériát, vagy egy Vintidzs Kannondellt, szigorúan colos fejcsővel és menetes villával. :D

• dubitoergosum kedveli ezt

dubitoergosum

dubitoergosum

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

ilyen bordákkal merevített cső az slx: 11146223_964535150245534_233779399412573

csak a fejcsőben lett végül ilyen merevítés, de azt nézem, hogy ott gyakorlatilag az összes Columbus csőszettben van. mindenesetre elég könnyű a váz, nem hiszem, hogy Aelle, Gara, vagy hasonló nehéz cucc lenne. lehet, hogy SL, de fingom sincs, hogy lehetne kideríteni.. mindenesetre szép cucc, bár rozsdafoltok vannak rajta, meg utófestés is 1-2 helyen, de nem az a felpuffadós dolog, ami alatt fél centi rozsda lenne. remélem nem is repedés :)

a papucsok Campagnolok, a támvillák közti merevítés meg Gipiemme.

írtam a Cicli Nanninak, de sztem nem beszélnek angolul  :unsure: 

a középcsapágyház alján egy "V" alakú luk van. van olyan márka, aminek ez a jelzése? végülis utalhat a Cicli Nanni Villamarina utolsó szavára is. nekem csak a Vianelli ugrott be, de elég kezdő vagyok még az olasz vázkészítőket illetően :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

erős ember (de notecnika :)) felénk is van :

20150403_121430.jpg

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Jaja, nem egy Bugno, az biztos. :)  Nem tanitotta senki, hogy kell tekerni, csak egy ostehetseg.  Tizenevesen kellett volna kezdenie, nem 25 korul.

Akkor inkább azt mondanám hogy adottsága van, ha tehetsége is akkor át lehet képezni szép stílusra is, vagy legalábbis egy hatékonyabb stílusra amivel pl. még hosszabb ideig bírja (hogy egy összetettebb részekből álló versenyen teljesítsen). Egy ilyen Sky féle biomechanikus, szélalagutas kiképzés biztos tud mindenkin javítani, talán legtöbbet azon aki nagyon rosszul csinálja. Mondjuk abból kiindulva hogy ez egyáltalán érdekli :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Ahogy néztem ezen a szegmensen Holluby András is szépen teljesít... pedig ő sem fiatal és egy 10-11 kilós acél Bianchi-ja volt neki is 7-es szettel

szóval aki erős annak mindegy, régi bringával is lehet gyorsan menni

Úgy emlékezem, András kölcsön bringával ment, persze a régi Bianchival sem volt lassú, sőt. :) El bírom képzelni, hogy a mostani karbon Scottjával tud még hozni pár másodpercet.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

73kg.  Egyebkent lehet tudni, mennyit saccol a Strava.  398W a valos 441 helyett.     (Ami a Stravan 433-nak latszik, mert volt par masodpercre 0-s power ertek vmi bug miatt)

Ahogy néztem ezen a szegmensen Holluby András is szépen teljesít... pedig ő sem fiatal és egy 10-11 kilós acél Bianchi-ja volt neki is 7-es szettel

szóval aki erős annak mindegy, régi bringával is lehet gyorsan menni

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

:o Durva! Nyugodtan lehülyézhettek mert nem értek hozzá de nekem viszont nagyon csúnyának tűnik a stílusa, ilyen rángatós, billegős, rugdosós, x-lábas nem? Azon ha lehetne javítani mennyit hozna teljesítményben?

Jaja, nem egy Bugno, az biztos. :)  Nem tanitotta senki, hogy kell tekerni, csak egy ostehetseg.  Tizenevesen kellett volna kezdenie, nem 25 korul.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Jó a teszt! ...és ha még a lábát is borotválná, akkor mi lenne itt te Úristen :-)

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a strava milyen wattokat számolt volna, ez gondolom nincs meg, hiszen van mért adat, akkor meg minek számolgasson.

Hány kilós a srác? olyan 70 körül lehet nem?

73kg.  Egyebkent lehet tudni, mennyit saccol a Strava.  398W a valos 441 helyett.     (Ami a Stravan 433-nak latszik, mert volt par masodpercre 0-s power ertek vmi bug miatt)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Jó a teszt! ...és ha még a lábát is borotválná, akkor mi lenne itt te Úristen :-)

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a strava milyen wattokat számolt volna, ez gondolom nincs meg, hiszen van mért adat, akkor meg minek számolgasson.

Hány kilós a srác? olyan 70 körül lehet nem?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

:o Durva! Nyugodtan lehülyézhettek mert nem értek hozzá de nekem viszont nagyon csúnyának tűnik a stílusa, ilyen rángatós, billegős, rugdosós, x-lábas nem? Azon ha lehetne javítani mennyit hozna teljesítményben?

Ezen nem sokat lehet javítani, maxon ment. Tamás elképesztően erős, remélem gyorsan megtalálja egy szponzor!

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

En is mutatok egy videot.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

En is mutatok egy videot.  Az egyik legvagyottabb BP-i KOM egy kulonleges teszten.

• MJani01, gren_tamas és SerpaPerec kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.142 hozzászólás

Ez az agykitakarós módszer kb hülyeség, a régi sötét időkből maradt meg. Egy BG beállításhoz képest sehol sincs, de még az sem garantálja a sikert ha nincs erőd hogy megtartsd magad.

a BG egy ordas nagy kamu, amit azért találtak ki, hogy ha bejönne egy az alábbi videoban szerelőhöz hasonló kliens, jól körbe lehessen bodyfittingelni. :D pl 7:50 körül  mekkora koncentrációt igényel a művelet :)

...és még pénzt is kérnek érte.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Sziasztok!!

Tudok valami forrást, Campa hátsó váltóhoz teflonos bowden beszerzésére??

THX!!

Ridley Noah Fast 

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

bakker, ma olyat lattam, de olyat...     Jo, nem lattam jol, de egy lepukkant fixinek tunt messzirol, de Delta fekekkel.  :o   Bakker.

• donciccio kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Mé', a trekking kényelmes? Ősszel-télen mentem apáméval elég sokat, és kb. fájt rajta a csuklóm, derekam, vállam, kulcscsontom. Ugyebár 2 héttel kulcscsonttörés után már országútival gond nélkül tudtam 50-60 km-eket menni, de trekkinggel még hónap múlva is fájdogált a vállam.

A jól beállított országúti hobbikerékpár kényelmes. Csak, lehet, hogy nem 130mm keskeny nyergekre kéne ráengedni a széles csípőjű srácot, nem 40cm keskeny kormánnyal kéne tolnia a széles vállú izomgyurinak, nem 80mm-es stucnikkal kéne elrontani az 59-es vázak geometriáját és kezelését, illetve, nem combnyi vastag alucsövekből egyenes villával kialakított "erőteljes és merev" vázra kéne ráültetni a kezdőt szigorúan drótos 9 bárra földrukkolt gumikon, magas aero felniken.. 

Végy egy megfelelő vázat, ami nem büntet.

Alakítsd alkatodra a megfelelő nyereggel-kormánnyal-stucnival-nyeregcsővel

Dobj hozzá jó kerékszettet-gumikat.

A szett tegye a dolgát.

Ez a hierarchia akkor, ha hozzám hasonlóan csak tekergőzöl, de nem versenyzel, és, csak kikapcsolódni akarsz, meg jól érezni Magad. hehe.

Kontaktponton és gumin NEM SPÓROLSZ. (vagyis igen.. pl. ha 4800 ft-ért veszed a kényelmes hajlítású és megfelelő méretű kormányt, nem fogsz ötször annyit kipengetni ugyanennek a kormánynak egy drágább verziójára. :) )

Vejne módosította - 2015. május 06. - 19:37

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

nem hülyeség,legfeljebb elavult. meg nem hinném,h a sötét középkor lett volna. én sem szögletes kerekekkel kezdtem a bringázást. az megint más kérdés,h felhígult az "országútis társadalom". egy országúti bringa sosem lesz olyan kényelmes,mint egy treking,vagy vlmi egyenes kormányos. csak éppen sokan nem értik ezt meg. már alig várom,amikor lecseng a futár,fixi,hipszter,qrvagazdagvagyokésveszekegytöbbmilliósbringátmutogatnimagam,és társai divat hullám.

Ez nem cseng le, sőt rosszabb lesz. Látunk még abs-t, meg össztelót óutin, ha a marketingeseken múlik.

alkdefohij.png

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.368 hozzászólás

Ez az agykitakarós módszer kb hülyeség, a régi sötét időkből maradt meg. Egy BG beállításhoz képest sehol sincs, de még az sem garantálja a sikert ha nincs erőd hogy megtartsd magad.

nem hülyeség,legfeljebb elavult. meg nem hinném,h a sötét középkor lett volna. én sem szögletes kerekekkel kezdtem a bringázást. az megint más kérdés,h felhígult az "országútis társadalom". egy országúti bringa sosem lesz olyan kényelmes,mint egy treking,vagy vlmi egyenes kormányos. csak éppen sokan nem értik ezt meg. már alig várom,amikor lecseng a futár,fixi,hipszter,qrvagazdagvagyokésveszekegytöbbmilliósbringátmutogatnimagam,és társai divat hullám. 

donciccio módosította - 2015. május 06. - 19:08

• GT_Atee kedveli ezt

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A