Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://www.habcycles.com/m7.html Nem...

• dubitoergosum kedveli ezt

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

most, hogy tudom, hogy 27,2-es a nyeregcső, az változtat valamin?

nem. :) 

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

dubitoergosum

dubitoergosum

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

akkor nem slx. csak a villanyakban van az általad felsoroltakban "huzagolás". nem lehet,h egy kicsit összébb zöműlt a nyeregcsőnél,és emiatt nem megy bele a 27,2-es cső? 

neked lesz igazad, szétfeszítettem kicsit csavarhúzóval és így már passzentos :)

igen, direket ezeket soroltam fel, elviekben ezek lehetnek slx helyett - szerk.: kivéve az OR cuccokat, most olvasom, hogy azok mtb alapanyagok. most, hogy tudom, hogy 27,2-es a nyeregcső, az változtat valamin?

falvastagságmérő? ha kiderül hogy pl 8/5/8 vagy 9/6/9 stb máris közelebb vagy a megoldáshoz

ilyen ultrahangos cucc? tudsz esetleg olyan helyet, ahol van ilyen?

dubitoergosum módosította - 2015. május 07. - 19:39

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

slx-re mindenhol azt írták, hogy alul a középrésznél vannak merevítések, ebben ott nincs.

a tubing chart szerint lehet Max OR, Niva OR, Cromor OR, Cromor, SP, SL, már ha minden cső ugyanaz a típus

akkor nem slx. csak a villanyakban van az általad felsoroltakban "huzagolás". nem lehet,h egy kicsit összébb zöműlt a nyeregcsőnél,és emiatt nem megy bele a 27,2-es cső? 

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

középen öblösebb a hangjuk, ennyi biztos. csak abban nem vagyokl biztos, hogy ez egyszerűen nem azért van-e, mert a kötés letompítja. össze kéne hasonlítani egy olyan vázzal, amit tudok, h miből van :)

slx-re mindenhol azt írták, hogy alul a középrésznél vannak merevítések, ebben ott nincs.

a tubing chart szerint lehet Max OR, Niva OR, Cromor OR, Cromor, SP, SL, már ha minden cső ugyanaz a típus

falvastagságmérő? ha kiderül hogy pl 8/5/8 vagy 9/6/9 stb máris közelebb vagy a megoldáshoz

dubitoergosum

dubitoergosum

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

vagy 27.0-es.. pl. sok SLX csöves váz 27.0-es. (megnövelt falvastagság miatt)

hát, mivel a csövek középen vékonyabb falúak, ott csilingelőbb hangot ad, a végeken meg persze tompább. 

középen öblösebb a hangjuk, ennyi biztos. csak abban nem vagyokl biztos, hogy ez egyszerűen nem azért van-e, mert a kötés letompítja. össze kéne hasonlítani egy olyan vázzal, amit tudok, h miből van :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Úgy emlékezem, András kölcsön bringával ment, persze a régi Bianchival sem volt lassú, sőt. :) El bírom képzelni, hogy a mostani karbon Scottjával tud még hozni pár másodpercet.

A mostani, es egyel korabbi idejet is 6.8kg-s bringaval mente, lehet, hogy a jelenlegit mar a sajatjaval, nem tudom.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

a kopogtatásból mit kell hallani? kicsit élesedik a hangja a csövek vége felé, az gondolom jó jel (?), de lehet, h csak annyi, hogy a végek felé alapból élesedik, mert ott merevebb a cucc..

a nyeregcső viszont 26,8-as lesz, a 27,2-es csövem nem megy bele

mindenesetre az aelle-gara azért nem stimmt, mert a fejcsőben van merevítés. vagy az is lehet, h különböző csövekből van?

vagy 27.0-es.. pl. sok SLX csöves váz 27.0-es. (megnövelt falvastagság miatt)

hát, mivel a csövek középen vékonyabb falúak, ott csilingelőbb hangot ad, a végeken meg persze tompább. 

Vejne módosította - 2015. május 07. - 18:28

dubitoergosum

dubitoergosum

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

a kopogtatásból mit kell hallani? kicsit élesedik a hangja a csövek vége felé, az gondolom jó jel (?), de lehet, h csak annyi, hogy a végek felé alapból élesedik, mert ott merevebb a cucc..

a nyeregcső viszont 26,8-as lesz, a 27,2-es csövem nem megy bele

mindenesetre az aelle-gara azért nem stimmt, mert a fejcsőben van merevítés. vagy az is lehet, h különböző csövekből van?

dubitoergosum módosította - 2015. május 07. - 18:21

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

kopogtatni kell, úgy kiderül, hogy kétszer húzott-e.

nyeregcsőméretet nézd meg, ha 26.8 akkor Aelle-Gara, ha 27.2 akkor Cromor vagy attól fölfelé bármi. Bár, az SP-SPX vastagabb falú volt, de nem azért, hogy nehéz legyen, hanem azért, hogy merev. :)

amúgy mindegy ezeknél, SL-ből is készültek 2 kg feletti vázak, pár száz gramm a difi csak általánosságban, "ride-quality" blind-testen meg nem tudom,melyik teljesíthet jobban, mert én sajna csak SL-Cromor-Aelle vázakkal mentem a lineupból. 

Hmm egyszer talán szerzek egy jó forrasztott Dedaccsáj csöves masinériát, vagy egy Vintidzs Kannondellt, szigorúan colos fejcsővel és menetes villával. :D

dubitoergosum

dubitoergosum

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

ilyen bordákkal merevített cső az slx: 11146223_964535150245534_233779399412573

csak a fejcsőben lett végül ilyen merevítés, de azt nézem, hogy ott gyakorlatilag az összes Columbus csőszettben van. mindenesetre elég könnyű a váz, nem hiszem, hogy Aelle, Gara, vagy hasonló nehéz cucc lenne. lehet, hogy SL, de fingom sincs, hogy lehetne kideríteni.. mindenesetre szép cucc, bár rozsdafoltok vannak rajta, meg utófestés is 1-2 helyen, de nem az a felpuffadós dolog, ami alatt fél centi rozsda lenne. remélem nem is repedés :)

a papucsok Campagnolok, a támvillák közti merevítés meg Gipiemme.

írtam a Cicli Nanninak, de sztem nem beszélnek angolul  :unsure: 

a középcsapágyház alján egy "V" alakú luk van. van olyan márka, aminek ez a jelzése? végülis utalhat a Cicli Nanni Villamarina utolsó szavára is. nekem csak a Vianelli ugrott be, de elég kezdő vagyok még az olasz vázkészítőket illetően :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

erős ember (de notecnika :)) felénk is van :

20150403_121430.jpg

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Jaja, nem egy Bugno, az biztos. :)  Nem tanitotta senki, hogy kell tekerni, csak egy ostehetseg.  Tizenevesen kellett volna kezdenie, nem 25 korul.

Akkor inkább azt mondanám hogy adottsága van, ha tehetsége is akkor át lehet képezni szép stílusra is, vagy legalábbis egy hatékonyabb stílusra amivel pl. még hosszabb ideig bírja (hogy egy összetettebb részekből álló versenyen teljesítsen). Egy ilyen Sky féle biomechanikus, szélalagutas kiképzés biztos tud mindenkin javítani, talán legtöbbet azon aki nagyon rosszul csinálja. Mondjuk abból kiindulva hogy ez egyáltalán érdekli :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Ahogy néztem ezen a szegmensen Holluby András is szépen teljesít... pedig ő sem fiatal és egy 10-11 kilós acél Bianchi-ja volt neki is 7-es szettel

szóval aki erős annak mindegy, régi bringával is lehet gyorsan menni

Úgy emlékezem, András kölcsön bringával ment, persze a régi Bianchival sem volt lassú, sőt. :) El bírom képzelni, hogy a mostani karbon Scottjával tud még hozni pár másodpercet.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

73kg.  Egyebkent lehet tudni, mennyit saccol a Strava.  398W a valos 441 helyett.     (Ami a Stravan 433-nak latszik, mert volt par masodpercre 0-s power ertek vmi bug miatt)

Ahogy néztem ezen a szegmensen Holluby András is szépen teljesít... pedig ő sem fiatal és egy 10-11 kilós acél Bianchi-ja volt neki is 7-es szettel

szóval aki erős annak mindegy, régi bringával is lehet gyorsan menni

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

:o Durva! Nyugodtan lehülyézhettek mert nem értek hozzá de nekem viszont nagyon csúnyának tűnik a stílusa, ilyen rángatós, billegős, rugdosós, x-lábas nem? Azon ha lehetne javítani mennyit hozna teljesítményben?

Jaja, nem egy Bugno, az biztos. :)  Nem tanitotta senki, hogy kell tekerni, csak egy ostehetseg.  Tizenevesen kellett volna kezdenie, nem 25 korul.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Jó a teszt! ...és ha még a lábát is borotválná, akkor mi lenne itt te Úristen :-)

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a strava milyen wattokat számolt volna, ez gondolom nincs meg, hiszen van mért adat, akkor meg minek számolgasson.

Hány kilós a srác? olyan 70 körül lehet nem?

73kg.  Egyebkent lehet tudni, mennyit saccol a Strava.  398W a valos 441 helyett.     (Ami a Stravan 433-nak latszik, mert volt par masodpercre 0-s power ertek vmi bug miatt)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Jó a teszt! ...és ha még a lábát is borotválná, akkor mi lenne itt te Úristen :-)

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a strava milyen wattokat számolt volna, ez gondolom nincs meg, hiszen van mért adat, akkor meg minek számolgasson.

Hány kilós a srác? olyan 70 körül lehet nem?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

:o Durva! Nyugodtan lehülyézhettek mert nem értek hozzá de nekem viszont nagyon csúnyának tűnik a stílusa, ilyen rángatós, billegős, rugdosós, x-lábas nem? Azon ha lehetne javítani mennyit hozna teljesítményben?

Ezen nem sokat lehet javítani, maxon ment. Tamás elképesztően erős, remélem gyorsan megtalálja egy szponzor!

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

En is mutatok egy videot.