köszönöm, hasznos infók, várom a folytatást!
a folytatasba gondoltam az aszfaltos reszet 
korabban az aszfalt nem nagyon erdekelt, otthon utaltam az autok kozott, katyukat kerulgetve bringazni. gyk azert mentem aszfalton, mert muszaj volt, vhogy ki kellett erni a terepig (vagy telen, a nyakig sarban). itt becsben fordult a kocka... a varosban kozlekedni nem sokkal felemelobb, mint pesten pl, de ha az ember ott tenyleg csak kozlekedik, es a sportolast a bringautakra hagyja, hat az egeszen mas elmeny. a varoson belul a bringautak sem olyan jok, de ha kicsit kier az ember a varosbol, a kiepitett bringasztradak, bufek, etc vmi egeszen mast nyujtanak. sokkal tobb outist latok becsben es kornyeken, mint montist. nem veletlenul.
kezdetben kituztem par kozeli var, varos megtekinteset (kreuzenstein, lichtenstein, modlig, etc) - es baromira elvezem a dolgot. perpill egy 35os kojeket rajtam fel a gyari butykos gumi helyett, ezzel is szepen lehet mar suhanni. de ha mar igyis ugyis gumit cserelek, kiprobalok egy verbeli outis gumit is.
szumma szummarum. terepen nem helyettesiti a montit, de ha lightos terepeken mesz, vagy nem sietos annyira szinte barmit be lehet jarni vele. ha pl hianyzik az erdo, fel kell csak pattintani a butykos gumit, vagy masik kerekszettet venni erre a celra, es mehet a moka. ez utobbival sajnos kicsit tokon lottem magam ezzel a bringaval - gondoltam veszek vmi normalisabb kerekszettet orszagutra, terepre meg marad a gyari. de vegiggondolva, outi specifikus kereket epiteni 100/135os sarutavval, tarcsasan, vekony gumikra felkeszitve, hat kb nincs meg egy olyan bringa, amibe ez a kerek passzolna. illetve ha masfele agyat hasznalok, jo esellyel kerul mashova is a tarcsa, igy a kerekcsere fekallitgatassal, stb jarna, ami semmivel se lenne gyorsabb, mint egy gumicsere. roviden jobban jartam volna egy felnifekes megoldassal.
aszfalttal most meg "ismerkedem", igy ugy dontottem, hogy tavaszig halasztom a bringacsere dolgot. ha maradok is a cx mellett, akkor is szeretnek vmi karbon, olajfekes csodat idovel. ha nem, es a kesobbiekben is szeretek orszaguton tekerni, akkor veszek vmi kenyelmesitett karbon outit, meg egy nem tul draga montit (jo lenne telo nelkul).
arn módosította - 2015. augusztus 03. - 14:38