Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.184 hozzászólás

Egy kicsit a Thomson cuccokra: a hátranyúlás nélküli alu nyeregcsövük nem kényelmetlen, mint a rosseb? Értem, hogy merev, de egy nyeregcső ne büntessen. Kár, hogy gyönyörű darabról van szó. :)

az inbredben thomson elite cső van. a felébe/harmadába kerülő, ugyanolyan méretű BBB érezhetően rugalmasabb. régebben volt USE Alien nyeregcsövem is (ugyanilyen méretben). 220gramm és a bbb-hez hasonlóan kényelmes (és ugyanolyan tömegű) B+ csőnél is jobb volt.

/ezeket a nyeregcsöveket ugyanazon vázakban próbáltam. pl a handjobban volt a use, a thomson és a bb is, az inbredben a thomson és a bbb. volt olyan, hogy kimondottan kíváncsiságból cseréltem nyeregcsövet, így direktben előjött a különbség, de hosszabb távon könnyen megszokható volt a legmerevebb cső is./

szubjektív sorrend a rugalmasság/kényelem szerint, mind 27,2*400 (vagy éppen 410)mm és alu:

1. USE Alien 220gr (ó, az a befogórész!!)

2. BBB / B+ 270gr

3. Thomson Elite 300gr

minél könnyebb tehát, azonos méretben annál rugalmasabb. persze némi megszokás után eltűnik a különbség, ezért használom a thomsont. :)

az alien fejrésze nagyon érdekes. gondom nem volt vele, de beállítani egy délutáni matinés rémálom volt.

r_alien_751.jpg

Kisherceg módosította - 2015. augusztus 14. - 11:16

• Vejne kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Egy kicsit a Thomson cuccokra: a hátranyúlás nélküli alu nyeregcsövük nem kényelmetlen, mint a rosseb? Értem, hogy merev, de egy nyeregcső ne büntessen. Kár, hogy gyönyörű darabról van szó. :)

Még mindig csábít a karbon cső a Kancsóba, csak kb. értelmét nem látom, mert a Coral után mindig úgy érzem, mintha felfüggesztéssel mennék. 

Mondjuk 25-ös gumit még szvsz be lehetne csempészni ebbe a vázba is, de amíg 320 grammos VR3 approved-kőmerev alukormány, 31.6-os alu nyeregcső van, és még így is komfortban veri a pálcika acélt, addig föl'sleges a ballonosabb gumira voksolni. 

szerk: amúgy túl vagyok 1222 km-en a masinériával, és egyszeruen perfekt. Sokan próbáltak róla lebeszélni, mert, törött-javított a váz, de én meg pont a vázat szeretem legjobban az egész csomagból. Még mindig a toldott-foldott FSA lánccal fut a gép, nem ejti be a nyúlásmérőt, és 1 lánckeréktől eltekintve szép halk. VÁltani meg pöccre teszi, s ennyi idő alatt se kellett utánállítani a bowdenfeszességnek (Rabbit szavaival élve "ultra-toleráns 8-as shimano >10s campag< a hosszú bowdenhúzásával"

Vejne módosította - 2015. augusztus 14. - 10:52

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Ra kell allni egy merlegre, es megtudod az eloszlast... Olyan nyilvan nincs, ami mindenhova tokeletes, de gyanitom tobbet ulsz a bringan, mint kiallsz :) komfortban mindenesetre sokat hoz. Ha atrongyolsz vmi macskakovon eleg jol lehet erezni, hogy melyik kemenyebb a masikhoz kepest.
  • Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Bian: ne fussunk még egy kört :) 120-ról váltottam 130-ra, és merevebb. Oké, más rendszer, de merevebb.

A kényelem fontosabb, mint az, hogy rövid stucnid legyen :) A Cannondale-en gondolkozok, hogy egy 130-ast rápróbáljak. :)

Guminyomás: nekem bőven elég az, ha a gyártó által megkívánt minimumot használom. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

35os kojak vs 25os gp2

nagyobb sebessegnel mintha kicsit lenduletesebb lenne a vekonyabb gumi, de lehet csak placebo, mert hajszalra ugyanolyan atlagot tekertem vele, meg a watt is pontosan annyi. annyival volt nehezebb az utobbi, hogy 36 fokban tekertem a masikat meg lightos 28ban.

bijancsi

bijancsi

fórumtag

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

stucni-hosszhoz> azé' próbáljatok ki egy 110-es meg egy 130-as stucnit, aztán meglátjátok, mi a különbség  :rolleyes: - hajlik, mint áááállat :ph34r: , hosszabbról nem is beszélve

guminyomáshoz> anno, mikor még versenyeztem, azért defekteltem le 50km-enként és 55 kilósan, mert a pl. 7.5 bar helyett 6-tal mentem (Bükk/Mátra környéke) - amióta (69 kilósan) a gyári spec. 8.5 bar-on használom a Contikat, egyetlen defektem sem volt...  :blink: ja, és szvsz az elsőbe nem érdemes kevesebbet fújni, mint hátra> ha úgy rendesen kiállsz hegyen vagy sprintnél, ugyanazt, ha nem durvább erőt kapja, mint a hátsók :huh:

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Biztos vagy a nyomásban?

http://www.bikequart...es/TireDrop.pdf

ha az össztömegnek 40-60%át kalkulálod az első-hátsó kerékre, s számításba veszed, hogy széles felnin a 25mm-es Conti külsők akár 28mm-re is szétterülnek... Talán hátra sem kell 7.5 browning.

Nem tunik soknak elso blikkre, eleg komfortos gumi - nem olyan durva, mint a kojak anyaga (ami elvileg ua, mint a durano).

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

http://myworldfromab...zing-chart.html ez már egy régi oldal,de azért jó lehet egy alap nyeregmagasság beállításhoz. 

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Igazából ez a klasszikus országúti dőlésszög,

Na jó, pár évtizedig az volt :) 70-80-90-es évek, hmm. 

Kár, hogy egyre kevésbé elérhető, de, szerintem újra divat lesz, ahogy elnéztem, a homlokcsövek gyorsabban nőnek magasságra, mint a bambusz.. Ezt valamivel kompenzálni kell majd-illik.

http://apro.bikemag....r-l303269.html#

Broá, Vittoria Rubino Pro3 slick? Oké, rohadt jól gördül, de azon kívül? Nem egy liga a 4000S-el, bár, ha megnézem, hogy mennyit ment az én Rubinom, és most is azt használom, defekt nélkül, akkor azt mondom: kiváló edzőgumi szárazra. Csak ne bízd rá az életed kanyarban :) Szeret taknyosan viselkedni.

http://apro.bikemag....l-l303290.html#

korrekt darab. huszonhétkettes csőből ítélve vagy Cromor vagy SL csőszett lesz. Más a kora miatt nem játszik. 

Másik: a Gossamer is megkapta az ultraszexi négykaros dizájnt... Érik az az új hajtókar a Coralra :D

! Stucnihossz&dőlésszög kis váznál: A hosszú előnye: jobb kezelhetőség-nyugisabb és kiszámíthatóbb viselkedés, plusz aeszthétikailag tetszetősebb

0UGnTE5.jpg?3

Vejne módosította - 2015. augusztus 12. - 17:10

• Rabbit kedveli ezt

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tökéletes. :)

• Rabbit kedveli ezt

A sebesség mindent megold.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.031 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Meggyőztetek. 

42-es anatomikus, -17 fok, távtartó nélkül. Jani, jó lesz? :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nagyon gáz lenne a mínusz 17-es stucni? Használ valaki ilyet? (Most megnéztem 73 fokos a fejcső, a kisebb vázaknál szokott 72,5-höz képest.)

• Rabbit és Vejne kedveli ezt

A sebesség mindent megold.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.031 hozzászólás
  • LocationKelenföld

mert "instant" birtoklási vágyat ébresztett. :)

a hajlított thomson csövekkel nekem is ez a bajom. kellett volna a cove-ra, de nagyon bután nézett ki.  :wacko:

Nekem is nagyon erősen kell másra gondolnom, hogy ne....

Viszont, a Vejne által beszúrt képen igencsak jól mutat a "görbe cső" is! Tán mert nincs kilométerre kihúzva a vázból, mint a montin? Mennyi is egy masterpiece manapság kint? (27,2-es kell sajnos.)

@ Vejne: Megnyugtattál, és köszönöm a szép galériát is. (+Privi megy ebédszüntben...)

Az a cannondale brutál jól néz ki...X2 lehet rajta, mi?

Rabbit módosította - 2015. augusztus 12. - 12:07

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Biztos vagy a nyomásban?

ha az össztömegnek 40-60%át kalkulálod az első-hátsó kerékre, s számításba veszed, hogy széles felnin a 25mm-es Conti külsők akár 28mm-re is szétterülnek... Talán hátra sem kell 7.5 browning.

elol 42% van, hatul 58% :) van jopar fele modszer, de nekem az a tapasztalatom, hogy guminkent valtozik, hogy hol mi a jo - anyag, profil, etc a gyarto is eleg eltero nyomasertekeket javasol.

pl a varosi gumim 28as (30asnak mertem), ott 4 es 5 bar valt be elol hatul.

a 35os kojeknel viszont 4.5 es 5.5 aszfalton. ez a gumi eleg "muanyagos" erzesre, a komforterzet nem sokkal jobb alacsonyabb nyomasnal, viszont nagyon megno a gordulesi ellenallasa a profil miatt. a schwalbe is eleg magas ertekeket irt ra, szerintem igazuk is van (bar terepen probaltam 3 es 4 baron).

igazabol nem ragaszkodom egy ertekhez sem, mert csak beallitom, aztan ha nem tetszik, akkor felfel baronkent elkezdek varialni.  a conti min 6.5 bart javasol, en 5-5.5 hatulra 7-7.5el probalnam eloszor.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

a felninel a max nyomast honnan lehet megtudni? ami a cxen van, szerintem montis felni lesz, es ketsegeim vannak, hogy birni fogjak az elozetesen kalkulalt nyomast (5.5 elore, 7.5 hatra). viszont nem talalok rola semmi infot (konehez, olcso gyari giant).

Biztos vagy a nyomásban?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a felninel a max nyomast honnan lehet megtudni? ami a cxen van, szerintem montis felni lesz, es ketsegeim vannak, hogy birni fogjak az elozetesen kalkulalt nyomast (5.5 elore, 7.5 hatra). viszont nem talalok rola semmi infot (konehez, olcso gyari giant).

arn módosította - 2015. augusztus 12. - 11:06

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.184 hozzászólás

Miért? :)

Ráadásul az X4-est. Megnéztem az X2-est, és nem tetszett a csirke előlap. Az a baj, hogy a görbített thomson nyeregszár nem a kedvencem, de a hátranyúlásra meg valószínűleg szükség lenne.

mert "instant" birtoklási vágyat ébresztett. :)

a hajlított thomson csövekkel nekem is ez a bajom. kellett volna a cove-ra, de nagyon bután nézett ki.  :wacko:

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.031 hozzászólás
  • LocationKelenföld

ezt_nem_kellett_volna! :)

Miért? :)

Ráadásul az X4-est. Megnéztem az X2-est, és nem tetszett a csirke előlap. Az a baj, hogy a görbített thomson nyeregszár nem a kedvencem, de a hátranyúlásra meg valószínűleg szükség lenne.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Rabbit: én ugyebár idén is 17 fokossal toltam, amíg nem jöttem rá, hogy jobban járok egy modern kokpittel. WW-en rengetegen mennek -17fokossal, sőt, akár 52-es, 50-es vázakon 130-140-es stucnikkal! 

Szóval, nem lesz gond.

A stucnihossz választásnál vedd figyelembe a kormány előrenyúlását. Én pl. még el bírnék viselni akár egy 140-est is a Coralon, mert a kormány pont 1 cm-rel rövidebb, de, a fékkarral-dőlésszöggel játszva kb. sikerült kényelmesre hangolnom 130-assal is. :)

ld. 130-as thomson stucni, -17fok, Pro kompakt kormány, Thomson nyeregcső, a kormány 42cc, a váz meg 52-es:

2013-custom-painted-cannondale-evo-17438

De arrafelé a 140-es stucni is divat:

http://farm6.static....0dcb02b76_b.jpg

http://s665.photobuc...CF0056.jpg.html

Vejne módosította - 2015. augusztus 12. - 10:45

• Rabbit kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.184 hozzászólás

....a probike-os hiperakciós thomsont választanám, 15 ezerért....

ezt_nem_kellett_volna! :)

• Rabbit és Vejne kedveli ezt