lemértem most a télin a láncot. 132,2 mm lenne az új láncon egy bizonyos mennyiségű láncszem távolsága. na most az enyém 135 mm. ez kb 2,1%-nyi kopás. megnézem még mik vannak itthon,aztán kap egy új használtat. 30-án bementem egy helyi bringás boltba. nem nagyon szoktam odajárni,így nem is ismernek ott igazán. na mind1. kérdeztem az új láncot,h mennyi az annyi. az eladó meg elkezdte mondani,h sort is kéne cseréljek,mert nem lesz jó. mondtam neki,h télen tök mind1 hogy hogyan vált,csak működjön,ha lassabban teszi a lánc a dolgát az sem érdekel. amúgy tök vicces lenne havonta új láncot,meg sort venni. sztem anyagi csőd lenne. főleg egy 11-es campa. 45 papír egy új sor hozzá. fékbetétet is kérdeztem. persze olyan nem volt neki,mint ami nekem kellett volna (1xű cserélhető betétes),így kértem v fékhez valót. erre kezd mutogatni vlmi merida abs-es betétet. a hideg futkosott a hátamon ezektől a marhaságoktól. 1: merida. már rosszul kezdődik. 2: abs-es betét. mutattam a srácnak,h a kezemben van az abs,aztán már csak röhögtünk rajta mind a ketten.
ma lenullázom már a km órám. múlt évben összejött 7000 kili. sztem elég jó,ahhoz képest,h el volt törve a bokám. jó lenne idén egy kicsivel többet menni. kb 8-9 ezret.