Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34346 hozzászólás a témában

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

a váltóknak lehet eltérő a geometriája, az a pálya, amin mozognak. tehát hiába 11-es a kar és a sor is, a 10-es váltó nem_feltétlenül fog jól működni, mert az eltérő geo miatt hiába helyes a húzáshossz, az elmozdulás nem lesz megfelelő. nem?

Pontosan. Itt van a 10 és 11 sebességes hátsó váltóról 1-1 kép. Látszik, hogy teljesen más a bowden bekötési pontja a forgáspontokhoz képest.dault130.jpg84d9b7335011498a66de5042c31b61f6.jpg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

de... hiaba nem indexelt a valto, nem fog kijonni az egysegnyi ugras az eltero huzas es valtogeo miatt.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Nem lesz jó. 2.7 mm az átlagos bowdenhuzasa a 11 s karoknak, a 10 ed DA meg 1.7 es húzás arányú SiS es.

Kb 4.59 mm t fog mozogni egy klikkre a váltó. Szóval 9 es campa sorra jó, másra nem.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.057 hozzászólás

Ezt nem értem. Működnie kell. Hisz a váltás "nagyságát" a váltókar határozza meg és nem a hátsó váltó. Annyit mozdul a váltó amennyit a váltókar enged, ha ehhez párosul, h helyes sor van fent akkor annak jónak kell lennie. Maximum a határolócsavarokat kell átállítani. Akkor lenne a gond, h a 11-es váltókarhoz a sor 10, vagy 9-es lenne. Nem jól gondolom??

a váltóknak lehet eltérő a geometriája, az a pálya, amin mozognak. tehát hiába 11-es a kar és a sor is, a 10-es váltó nem_feltétlenül fog jól működni, mert az eltérő geo miatt hiába helyes a húzáshossz, az elmozdulás nem lesz megfelelő. nem?

• simon23 kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Ezt nem értem. Működnie kell. Hisz a váltás "nagyságát" a váltókar határozza meg és nem a hátsó váltó. Annyit mozdul a váltó amennyit a váltókar enged, ha ehhez párosul, h helyes sor van fent akkor annak jónak kell lennie. Maximum a határolócsavarokat kell átállítani. Akkor lenne a gond, h a 11-es váltókarhoz a sor 10, vagy 9-es lenne. Nem jól gondolom??

Ridley Noah Fast 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Orszaguti Shimano 11 fokozatu valtokar, 11 fokozatu fogaskoszoruval  mukodik 10-es hatsovaltoval?  (konkretan RD-7800)

ebben vannak jo infok a temaban:

http://blog.artscycl...-compatibility/

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Nem. Kb 9 es sort elvinne, túl sokat húz a kar

Gooogle science behind magic drivetrain compatibility

Arts cyclery blog

9es campa soron jó lenne

2.7*1.7

Vejne módosította - 2016. február 25. - 12:52

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Orszaguti Shimano 11 fokozatu valtokar, 11 fokozatu fogaskoszoruval  mukodik 10-es hatsovaltoval?  (konkretan RD-7800)

ave módosította - 2016. február 25. - 12:48

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

A jelenlegi kormanyombol kiindulva annyira nem is kell kompakt, nagyon megvaltozna a bringa hossza. Nekem is szimpi a deda, a ritcheyt viszont eleg jo arban szorjak.

Egy szavazat a Ritcheyre. Tömegre, formára is jó, rezgéscsillapítás is érezhetően jobb a gyári hulladékhoz képest.

https://goo.gl/photo...2KtQ1U9Ws55JH99

https://goo.gl/photo...STjWAnnKxsRpge7

Rabbit módosította - 2016. február 25. - 09:09

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
A jelenlegi kormanyombol kiindulva annyira nem is kell kompakt, nagyon megvaltozna a bringa hossza. Nekem is szimpi a deda, a ritcheyt viszont eleg jo arban szorjak.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

egyik sem az a tipikusan rövid kompakt. az inkább a pro plt vonala lesz, 70*125 dimenzióval. 

amúgy a zero100 formája nekem nagyon bejön. 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Tudnatok ajanlani bevalt geoju kompakt kormanyokat? Nincs tul nagy osszehasonlitasi alapom, csak ami a gianttal jott. Annyira nem is kompakt, mint gondoltam :)

95 elorenyulas, 140mm eses. Az elorenyulas pl siman lehetne 1-2cmel rovidebb.

Deda zero100, ritchey wcs logic?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.350 hozzászólás

egy igazi gyöngyszem:

12733598_1028395193889006_52112793813942

:D

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ok, megnezem... csak fekete kellene :) a tanyercsereberenel talan meg jobb partner is, meg nem nez ki olyan hipszternek. amugy szep meg minden a 7900, csak egy atlagos bringan olyan, mintha vwre raknek lambo kerekeket.

ez is sima hollowteches?

nem kotyogosodik ki vhol?

az fsa megaexojaval kompatibilis a hollowtech?

arn módosította - 2016. február 23. - 18:14

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

erdemes uj 105/ultegra hajtokar helyett regi dura ace 7900et venni? eleg jo arban fordulnak elo... mik lehetnek a buktatoi a fogaskerek kopason kivul?

Ha engem kérdezel, FC7800-ast méginkább megéri. :) új 105 árában karcmentest kapsz. És "nincs súlya"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

erdemes uj 105/ultegra hajtokar helyett regi dura ace 7900et venni? eleg jo arban fordulnak elo... mik lehetnek a buktatoi a fogaskerek kopason kivul?

arn módosította - 2016. február 23. - 17:38

mrteddy

mrteddy

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Sziasztok!

Siga márkáról tud valaki valamit?

www.siga.at

Konkrétan Siga CR7 karbon vázról kellene infó!

Üdv!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Hali, a 4700as Tiagrának mióta új a húzási aránya? a 6700as ultegrát simán viszi a dura ace 7800 akkor a tiagránál, ami maradt 10es miért változtatták?

hol van ez a sis elhagyás leírva?

Közben megtaláltam:( Hát akkor keresek egy 5701-est, annak vinnie kell.

Igen.

Amúgy vehetnél akár Chorus-Athena 11s fvk-t is, és azt is párosíthatod régi SIS-es shimanoval, azzal is 9-es sorra lennél jó. 

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

cvsak az új Tiagrához új váltókar is kell, mert nem SIS húzású (1.7) hanem "régicampa" (1.4)

a 46-os tiagra ugyan SIS-es, de 8-as sorhoz szerintem célszerűbb a Sora.

Hali, a 4700as Tiagrának mióta új a húzási aránya? a 6700as ultegrát simán viszi a dura ace 7800 akkor a tiagránál, ami maradt 10es miért változtatták?

hol van ez a sis elhagyás leírva?

Közben megtaláltam:( Hát akkor keresek egy 5701-est, annak vinnie kell.

_A módosította - 2016. február 22. - 22:43

És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Tibi, tegyél fel egy ótvar zoom nyeregcsövet, egy szétharcolt nyerget erre a frankó bicajra, mert így könnyebb eladni, ja és a kenda köpenyt semmiképp se felejtsd, mert az megy a chorus szettes bringához

http://bit.ly/1WE1z28