Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34322 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Azt nem is irtam, hogy ezzel a nyomassal is sikerult Stravan egyeni rekordot menni egy viszonylag sik szakaszon.

https://www.strava.c...egments/7890121

Igaz, ha 9 bar lett volna a gumikban biztos a KOM is sikerult volna! :D

• Vejne és Gianni kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ha 70km-t mentem ilyen nyomasu gumikkal...    Elfelejtettem pumpalni indulas elott.

12783230_1231290936881410_1805934776_n.j

Egyebkent nem volt semmi gond, pedig fogtam katyukat siman.   A hangja tunt fel, kb. 10km utan, de mentem tovabb.  Egy kicsit tulsagosan "rugozott", mint egy auto, de persze joval simabb utam volt, mint maskor.  Nem ajanlom, de azert eleg jol mutatja, hogy 6 baron nem kell felutestol tartani.

fészbúkról mutatok egy aranyost. :) 

900778698N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.p

csak mókás volt, hogy a kommentáradat előtt írtad pont, mekkora nyomásokkal mész 23mm-es gumik mellett. :) Btw, ez az ismerősöm nagyon a merevség és erőátvitel bűvöletében él. Mikor a supersix komfortosságát dicsértem, arra is felhozta, hogy lehet, hogy kényelmes, de merevségben nem az igazi.

Biztos. Én nem érzem tésztának, a támvillákat leszámítva.

a Veled való példázásért bocsi, csak pont arról a kommentedről tettem be a screenshotot, ahol írtad, hogy milyen nyomásokon versenyzel.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Ha 70km-t mentem ilyen nyomasu gumikkal...    Elfelejtettem pumpalni indulas elott.

12783230_1231290936881410_1805934776_n.j

Egyebkent nem volt semmi gond, pedig fogtam katyukat siman.   A hangja tunt fel, kb. 10km utan, de mentem tovabb.  Egy kicsit tulsagosan "rugozott", mint egy auto, de persze joval simabb utam volt, mint maskor.  Nem ajanlom, de azert eleg jol mutatja, hogy 6 baron nem kell felutestol tartani.

ave módosította - 2016. március 02. - 18:07

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Kis olvasnivaló. :) Drukkoljunk neki, illetve nekik! ;)

http://www.lebidon.n...n-jani-01-resz/

• donciccio kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

nagyon hasznos oldal:

http://www.gear-calculator.com/

lehet lancszoget is szamolni...

• donciccio kedveli ezt

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.333 hozzászólás

50-34 hajtóművel és ezzel a sorral (12-13-14-15-17-19-21-23-25-28) ezek az áttételek használhatók?

50-12 - 4,16
50-13 - 3,84
50-14 - 3,57
50-15 - 3,33
50-17 - 2,94

----------------
34-17 - 2,0
34-19 - 1,78
34-21 - 1,61
34-23 - 1,47
34-25 - 1,36
34-28 - 1,21

2,0 és 2,9 közt nincs használható áttételem?

sokan azt fogják mondani,h az 50-es tányéron végig használhatod a sort,de én ezt nem ajánlom. sztem ott már nagyon keresztben fut a lánc. 50-esnél a 25-28-at ne használd,a többit felesleges kopás nélkül,nyugodtan használhatod. 34-nél meg nem tudom,h melyiknél ér bele a láncod a nagyba. talán a 13-nál már igen. attól fölfelé bármelyiket használd. nem számoltam utána,de ránézésre lesz olyan áttétel,ami neked kell.

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

palio

palio

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

50-34 hajtóművel és ezzel a sorral (12-13-14-15-17-19-21-23-25-28) ezek az áttételek használhatók?

50-12 - 4,16
50-13 - 3,84
50-14 - 3,57
50-15 - 3,33
50-17 - 2,94

----------------
34-17 - 2,0
34-19 - 1,78
34-21 - 1,61
34-23 - 1,47
34-25 - 1,36
34-28 - 1,21

2,0 és 2,9 közt nincs használható áttételem?

palio

palio

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Erre a zajra adjatok tippet, hogy mi lehet.

En csak arra tudok gondolni, hogy mar nagyon "megnyult" a lanc, de a hangon kivul semmi gond vele.  A valto jol van beallitva, pontosan valt fel es le is, de persze tekergettem mindenfele, de nem valtozott a hang.   Az persze egyaltalan nem biztos, hogy a lanc vs. lanckerek adja a hangot.  Eleg idegesito volt ez igy ma gorgon.  Kint nem feltuno, vagy nem is csinalja, passz.

https://www.instagra.../p/BCahLfpPoAp/

...utoljára ezt a hangot akkor hallottam amikor egy bringán csak láncot cseréltem, sort nem. Majd az új lánc mellé ment az új sor is és megszűnt a "ropogás". 

Pontosan így jártam egy hete, csak láncot cseréltem, sort nem, ugyanezt a hangot hallatta. Sorcsere után tökéletesen hangtalanná vált a rendszer.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

...utoljára ezt a hangot akkor hallottam amikor egy bringán csak láncot cseréltem, sort nem. Majd az új lánc mellé ment az új sor is és megszűnt a "ropogás". 

Hm, akkor ertheto, hogy kint miert nem hallom.  (Masik kerek)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Ridley Noah Fast 

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Erre a zajra adjatok tippet, hogy mi lehet.

En csak arra tudok gondolni, hogy mar nagyon "megnyult" a lanc, de a hangon kivul semmi gond vele.  A valto jol van beallitva, pontosan valt fel es le is, de persze tekergettem mindenfele, de nem valtozott a hang.   Az persze egyaltalan nem biztos, hogy a lanc vs. lanckerek adja a hangot.  Eleg idegesito volt ez igy ma gorgon.  Kint nem feltuno, vagy nem is csinalja, passz.

https://www.instagra.../p/BCahLfpPoAp/

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

En szoktam meg nezni a pulzust, de igazabol szerintem kerekparon nem feltetlenul kell.

A decoupling mindenkinel jelen van, vagyis fix teljesitmeny mellett is a pulzus kuszik felfele folyamatosan.

Ha nincs eromero, akkor lehet erdemes inkabb RPE alapon dolgozni.   https://en.wikipedia...wiki/Borg_scale

De nem vagyok szakkepzett edzo, szoval nem akarok tanacsot adni senkinek.  De ha ledoglene a power2max-om, valoszinuleg erzesre nyomnam a resztavokat.

Ha valakinek jó az alapállóképesse, akkor csak minimális, 5% alatti (akár 1, 2%-os) a decoupling egy 3-4 órás tekerésen GA1 (~Z2) zónában. Sőt, 2-3 órás tekerésen akár lehet negatív.

Látok Straván olyan embereket, akik tolják az intervalokat rendesen felépétett alapállóképesség nélkül és csodálkoznak, hogy megy fel az egekbe a pulzus akár egy óra alatt, azonos Watton. Aztán meg azon, hogy ~3 hónap után nem fejlődnek tovább, de hát polarizált edzés és a fokozatosság elvének mellőzése mellett ezen nincs is mit csodálkozni... ;)

(Én sem vagyok sem edző, sem szakember)

Tamás ha jól értem, ösztönösen edz és valahogy jól ráérez, mikor mit és hogyan kell! ;) Elképesztő Wattokat tud...

zscs módosította - 2016. március 01. - 10:04

• donciccio kedveli ezt

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Itt van Simon Tamás, aki mellesleg idén kb. bármilyen amatőr versenyt megnyerhet, ha ügyes és szerencsés is.

Iden mar van teljesitmenymeroje, de tavaly ez elott a videos teszt elott meg pulzust sem mert.   (igaz egy rovid ideig tesztelt egyet)

Kemenyen kell menni a resztavokon, es minel tobbet pihenni.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

En szoktam meg nezni a pulzust, de igazabol szerintem kerekparon nem feltetlenul kell.

A decoupling mindenkinel jelen van, vagyis fix teljesitmeny mellett is a pulzus kuszik felfele folyamatosan.

Ha nincs eromero, akkor lehet erdemes inkabb RPE alapon dolgozni.   https://en.wikipedia...wiki/Borg_scale

De nem vagyok szakkepzett edzo, szoval nem akarok tanacsot adni senkinek.  De ha ledoglene a power2max-om, valoszinuleg erzesre nyomnam a resztavokat.

ismerek versenyzőt én is, aki érzésre edz és elég jó eredménnyel. szerintem aki sokat megy megtanulja, hogy meddig mehet el

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

vajon mennyi ilyen "szakember" foglalkozhat fiatalokkal? és nem csak a kerékpárra gondolok. lehet,h evezősök,vagy vlmi más sportágból jöttek,de azért minden sportnak azonosak az alapjai (pl.: pulzus mérés). 

OFF

alpesi síelésben vagyok járatos, ott most kezd a hazai, tapasztalt, vezető szakemberek keze alatt felnőni az az oktató generáció, akinek "eszük" is van:

1) inkább visznek kisebb csoportot, de az homogén tudású legyen - mindenki át tudja venni az instrukciókat

2) ismernek annyi feladatot, hogy adott körülmények (hóviszony, forgalom a sípályán, stb.) között mindig legyen megfelelő, ami akkor a tanítvány fejlődését szolgálja

3) nem az a céljuk, hogy a tanítvány már 3. nap "jól megrakja" a sípályát, hanem hogy fejlődjön

4) stabil alpesi ismeretekkel rendelkeznek

ehhez persze "terepi" képzés, sok sok alpesi hét szükséges - költséges, az összes papíron képzett oktatónak csak kis hányadát adják. a többiek nagyrészt elméletben sportolnak, a szükséges "terepi" vizsgát 7-10 nap alatt letudják. ők is azért általában jól síelnek, de hozzájuk is kevés tanítvány jut el...a többség az iskolai sítáborok oktatóitól, edzőitől tanul, akiknek bár papírja van, de sítudása és szakértelme csak nagyon kevés esetben.

ez úgy általános tendencia is Európában, kivéve talán az osztrákokat - nem véletlen, hogy a lavinabalesetekről szóló hírek nagy része "lezárt, nehéz pályán síeltek tanárukkal, amikor elsodorta őket a lavina, amúgy kezdő csoport voltak" vagy ehhez hasonló.

kerékpársportban szerintem itthon nagyon kevés a specializálódott edző, ezek képzése rendkívül drága, fizetés, megélhetési perspektíva gyakorlatilag nincs, leginkább ex-versenyzők kezdenek el edzősködni itt is és más sportokban is. ami persze nem baj, csak mégsem az, amikor valaki hivatásos, képzett, főállású edző.

/OFF

hátszelet

hátszelet

fórumtag

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
A nem feltétlenül kell, azt jelenti, hogy végül is nincs rá szüksége olyan embernek, aki amúgy is edzésben van és nem tegnap kezdett el tekerni és/ vagy edzeni?
A hegymenetek és a crossfit kínoz meg annyira, hogy tudom ez később majd még a javamra válik. Szerencsére a csúnya, dögletes betegségek elkerülnek.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
En csak fitnesszelek a bringaval, de a pulzusmero nagyon fontos. Ha pl beteg volt az ember, vagy faradtabb, hajlamos megszokasbol tekerni, es tulterheled magad. Tobbet art, mint hasznal. Vagy pl egy kaptaton is nehez beloni, hogy meddig tudsz elmenni.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://www.bikerumor...ll-nine-speeds/

hmm.. ki emlékszik már a 3300-asokra??

jé, a hátsó váltó úgy néz ki, szintén hosszabb bowdenhúzásra lesz tervezve.. 

Vejne módosította - 2016. február 29. - 20:29

hátszelet

hátszelet

fórumtag

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Nyilván hülyeség valakitől valamit elvárni, ha azt nem lehet kontrollálni, így az "edző" nem is értem miért mondta, amit mondott, vagy ezek a gyerekek már annyira "profik", hogy érzésből tudják mennyi a pulzusuk? Most tegye fel az a kezét, aki amúgy már tudja... én az elején sokat hezitáltam ezen, hogy most vegyek polárt vagy ne, végül nem vettem. Azóta néha megbánom ezt a döntésemet, bár őszintén szólva mivel egyszerre elég sok edzést csinálok párhuzamosan, már van egy amolyan mindjárt szétrobban a fejem és agyvérzést kapok érzésem, amikor tudom, hogy akkor most kell lejebb venni a tempót.

Viszont egy dolgot azért nagyon hiányolok, amit csak pulzusmérővel lehet szépen követni, a fejlődés intenzitását- persze másik erre alapoznak edzésterveket, -én nem vagyok (még) ennyire átgondolt. De ezzel kapcsolatban bármilyen ötlet jól jönne, mert ugyan tudok kerékpározni, de mégsem.