Jaj gyerekek ennyire sügérek ne legyetek már! Nézzétek már meg azt az Amstrong fotót! Nem puposan ül, hanem a mezébe felül be van építve a Camel Back. Durva lenne, ha a hasához képest ilyen "púpos" lenne a háta!
az nem egy teknõspáncél?.... 8)
Jaj gyerekek ennyire sügérek ne legyetek már! Nézzétek már meg azt az Amstrong fotót! Nem puposan ül, hanem a mezébe felül be van építve a Camel Back. Durva lenne, ha a hasához képest ilyen "púpos" lenne a háta!
ez meg egy tipikus Bodrogi Laci féle kormányfogás, ahogyan senki nem csinálja rajta kívül...leejtett csukló
http://www.cyclingne...vuelta065/5_06g
Armstrong ennél puposabban már nem is ülhetne
Nekem az van és nagyon nem jött be!
Armstrong ennél puposabban már nem is ülhetneHelyes tartás: a legfontosabb talán az, hogy a hát ne púpozódjon, hanem nagyjából egyenes legyen
A Shimanonál van ilyen, Centeron-mechanizmusnak hívják és elvileg arra hivatott, hogy kompenzálja a nem tizedmm-re pontos indexes hátsóváltó beállítást. Mivel gyakorlatilag lehetetlen tized mm pontosan a hátsóváltó görgõit pontosan az egyes fgk-kek alá belõni, a lánc mindenképp kanyarodik kicsit.A Shimano úgy gondolja, hogy inkább a 2 terelõkerék között legyen egy kicsit ferde a lánc, mintsem a felsõ terelõ és a fogaskerék között, ami rövidebb szakasz és jobban feszülõ lánc miatt nem árt ha felül van egy kis mozgási tér. (A felsõ görgõt a használt fgk "alá húzza")
Merida 903-asom volt, M-es (nem volt vele semmi baj). Vettem egy ugyanilyen vázat, csak S-est (átépítettem),rá volt írva a vázra, hogy vigyázz mert kicsi a váz és beleérhet a kerékbe a lábad....és téényleg beleér.
Úgy értem, hogy tekersz pl:500 km-t (nem egyhuzamban) utána rááll a tested automatikusan. Az elején szokatlan persze...pl én alig tudtam elindulni életem elsõ outijával, és nem is mertem kiállni a nyeregbõl, mert olyan bizonytalannak érzetem. De senki nem volt ott mellettem, aki mondta volna, hogy karokat így tedd, lábbal úgy tekerj, hát amúgy legyen...egyszerûen kialakul...csak tedd a kilómétereket a cangába és összeszoktok. (én 165 centi létemre meg tudtam szokni a 60-as gépet is...igaz hamar megszabadultam tõleMilyen a helyes országúti tartás?
Grolsch szerint:
"Többen szokták kérdezni, hogy mások hogyan tartják a kezüket bicózás közben, meg hasonlók. Szerintem ez nem olyan dolog, amit tanulni kell, vagy ellesni vkitõl."
De cuki a bringád, tetszikItt a link a bicajhoz:
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
Merida 903-asom volt, M-es (nem volt vele semmi baj). Vettem egy ugyanilyen vázat, csak S-est (átépítettem),rá volt írva a vázra, hogy vigyázz mert kicsi a váz és beleérhet a kerékbe a lábad....és téényleg beleér. Amúgy meg kicsi a lábam...37-es[Grolsch felvetésére: nem a kis vázméret miatt érhet bele a láb az elsõ kerékbe, hanem a geometria miatt, kisebb rsézben hajtókarhossz és láb nagysága :-)]