Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34343 hozzászólás a témában

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Elõszörre én nem feltétlen ajánlanék karbonvázat, szép, merev, erõs, de azért sérülékeny, javítani meg ... lehet éppen, de azért nem egy biztos dolog lesz belõle, elég annyi is ha eldõl vagy valami nehezebb tárgy ráesik... Nagyon sok jó és viszonylag könnyû ( középméretben 1400-1600 gr) aluváz van már amire passzol egy 105-ös és kijön 400-ból, sõt, és fent is tudod tartani, és utazni is tudsz (júl elején egyébként én is megyek a Tátrába). VAgy ha mindenképpen karbonváz: MErida Scultura, 175e ft-ért vázszett (nyeregcsõ, kormánycsapágy), L-es méretben a valós tömege 1190 gr.! A legjobb ár-érték arány.

Köszi a tippet! Az igazság az, h nem féltem a leendõ karbonvázam, mert nem vágódok el. Megálláskor, mikor kicsit iszom, vagy megmozgatom a hátam, akkor szoktam az árokba dõlni a klipsz miatt. Az árok persze mindig tele van csalánnal. Már sok autósnak szereztem így boldog pillanatokat. Persze biztos, h ez változhat, mert az outi azért mégsem cross-treking:) . Majd óvatos leszek!

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Yobo! Köszönöm a segítséged. A Guerciotti tavalyi széria, az Author vadi új váz. A Guerciott csak azért volt szimpibb, mert "handmade in Italy" - állítólag-. Még lenne egy kérdésem: az Author óriási tömegtermelése mennyire megy a minõség javára?

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Szia ZoliPapa!
Ha már ilyen jól sikerült összekoplalnod e tetemes summát-egyébként gratula
hozzá-bátorkodom figyelmedbe ajánlani az ORBEA márkát.Ha az Euskaltel-Euskadi baszk nemzeti csapatnak jó ez a "vacak",talán Neked is megteszi és
ennyiért már egy karbon Onix tulajdonosa lehetsz,szerezve mellé nem kevés irigy pillantást.A Bikeart-ban nagyon rendes csapat segít,ha felkeresed Õket.
Én Meridáról váltottam Orbeára és a következõ gépem is ilyen lesz.Ha kérdésed van írj,szívesen válaszolok.Ha tudnám hogy lehet ide képet mellékelni megmutatnám a fekete "rémet"!
Üdv,Gyuri

Köszi a tanácsot! Az Orbeakat már nézegettem, de nem vettem észre a lap alján a tovább nyilat:lol1:! A váz télleg szép, bár ennyiért már Ultegras bringát adnak. Asszem megfogadom a tanácsot és inkább egy kiváló vázra kicsit "slamposabb" felszereltséget választok (105:cool2: ). Aztán jövõre lehet egy kisebb tuning. Addigra már úgyis lesz könnyebb Ultegra, és a régit ki lehet dobni az ablakon:).

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Meridát ne vegyél, csak megsúgom, mert a "full ultegrás" gépükön a hajtómû az valami ratyi szérián kívüli 10-es, és a kerék sem ultegra, hanem az SH-550, ami a tavalyi 105-ös (asszem, de semmiképp nem ultegra). Emelett 8.9 kg, wensonból a 105-ös szettel szerelt az kereken 9.
Nézegesd meg a Speci Allies/vagy allied vagy mi/ szóval azt, vagy a Wensonból (Wenson Expert) az Ultegra felszereltségût, ami 390 ezer és karbon hátsó háromszöges, illetve karbonvillás, a súlyát nem tudom, de szerintem olyan 8.4-8.6 lehet.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Elõszörre én nem feltétlen ajánlanék karbonvázat, szép, merev, erõs, de azért sérülékeny, javítani meg ... lehet éppen, de azért nem egy biztos dolog lesz belõle, elég annyi is ha eldõl vagy valami nehezebb tárgy ráesik... Nagyon sok jó és viszonylag könnyû ( középméretben 1400-1600 gr) aluváz van már amire passzol egy 105-ös és kijön 400-ból, sõt, és fent is tudod tartani, és utazni is tudsz (júl elején egyébként én is megyek a Tátrába). VAgy ha mindenképpen karbonváz: MErida Scultura, 175e ft-ért vázszett (nyeregcsõ, kormánycsapágy), L-es méretben a valós tömege 1190 gr.! A legjobb ár-érték arány.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Guerciotti carbon váz az ugy látom egy pár éves konstrukció (olyan Deda nak néz ki)

Az Author viszont elég friss. Miért kell carbonból mindenképp olasz?

Szerintem is yáry utánna még, meg probály boltokban kipróbálni már öszerakott gépeket...

ORBEA tényleg yó ötlet , ár értékben is, vagy nézz be Márti hoz a biondobike-ba.

Szerintem ha már a carbon váz t akarsz vegyél 105ös 10 es szettel. az mégiscsak strapásabb és többet bir ill. sporolsz.
mayd yövõre eladod a szettet és veszel ultegrát v. Dura Acet.
igy marad még kis pénzed is elmenni pl az uy géppel igazi hegyekbe tekerni.

Ya és szerintem ha egy felsõkategóriás aluminiumot veszel az sem lessz rossz.
de carbonból is nézzd meg mit veszel.
élõben figyeld miléyen egyenletes a szálszerkezet a hajlatoknál...stb.

na yó tekerést.

hát ja,én is inkább 200-250 körül választanék valamit kezdésnek,és a szünidõben bejárnám a Tátrát de úgy igazán a maradék pénzbõl... de nekem már olyanom nem lesz,hogy szünidõ... :(

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Másfél évi éhezéssel, spórolással, némi ösztöndíjjal 19 évesen meg tudnám venni életem elsõ outiát:bananadan .
Mivel eddig még nem volt outim és szakértõ ismerõsökkel sem vagyok eleresztve nehéz a dolgom.
Érdekelne a véleményetek a két géprõl, amit kinéztem.
1. Guerciotti Cartesio Ultegra (479 000)
http://www.proathlon...ti/cartesio.htm
Ez a bringa nagyon teccik, és made in italy. Ez manapság már egyre ritkább
2. Author CA 6607 (440 000)
Ez se rossz. A felszereltsége jobbnak tûnik, mint az olasz és könnyebb és olcsóbb is. DE nem olasz!
http://www.author-hu...mod=tip&ev=2007

Szerintetek melyik a jobb választás, vagy tudtok vmi mást?
Nagyon köszi a segítséget.

Guerciotti carbon váz az ugy látom egy pár éves konstrukció (olyan Deda nak néz ki)

Az Author viszont elég friss. Miért kell carbonból mindenképp olasz?

Szerintem is yáry utánna még, meg probály boltokban kipróbálni már öszerakott gépeket...

ORBEA tényleg yó ötlet , ár értékben is, vagy nézz be Márti hoz a biondobike-ba.

Szerintem ha már a carbon váz t akarsz vegyél 105ös 10 es szettel. az mégiscsak strapásabb és többet bir ill. sporolsz.
mayd yövõre eladod a szettet és veszel ultegrát v. Dura Acet.
igy marad még kis pénzed is elmenni pl az uy géppel igazi hegyekbe tekerni.

Ya és szerintem ha egy felsõkategóriás aluminiumot veszel az sem lessz rossz.
de carbonból is nézzd meg mit veszel.
élõben figyeld miléyen egyenletes a szálszerkezet a hajlatoknál...stb.

na yó tekerést.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Szia ZoliPapa!
hozzá-bátorkodom figyelmedbe ajánlani az ORBEA márkát.Ha az Euskaltel-Euskadi baszk nemzeti csapatnak jó ez a "vacak",talán Neked is megteszi és
ennyiért már egy karbon Onix tulajdonosa lehetsz,szerezve mellé nem kevés irigy pillantást.A Bikeart-ban nagyon rendes csapat segít,ha felkeresed Õket.
Én Meridáról váltottam Orbeára és a következõ gépem is ilyen lesz.Ha kérdésed van írj,szívesen válaszolok.Ha tudnám hogy lehet ide képet mellékelni megmutatnám a fekete "rémet"!
Üdv,Gyuri

Ha sok pénzem lesz,nekem is Orbea-m lesz! A legszebb bringa,amiket valaha is láttam,és minõségileg is ott vannak... :cool2:

KMGyuri

KMGyuri

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Szia ZoliPapa!
Üdv,Gyuri

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Igen "nagyjából" az! ;-) Mondjuk a Mavicel lehetne egy kategóriába tenni a jobb darabokat.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
csomo uti bicajon látom ezt azt Ambrosio felnit. mit lehet erröl tudni? olasz cucc? és a régebbi darabok nagyjábol azért tartósak?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
160 cm-hez kb. 50 körüli méret klasszikus geometriánál (esetleg izlés szerint 49 vagy 51), egyébként s-méret. De a kipróbálni mindenképpen...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
efi köszi... !!

repuloszonyeg

repuloszonyeg

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás
Érdeklõdésképp átsuhant az agyamon h alig 160 centis lánynak milyen méretû országúti kéne?
" Azt a
sátrat könnyen észre fogjátok venni, van rajta álcaháló. :D "

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

na elvileg ez mûködne?

>>Shimano 105 10 sp. Tripla (IFC5603) <-erre egyesek azt mondták hogy használják 9es rendszerben és elviszi....

Ezt megerõsítem. Nálam ugyan dupla van, de az is 105-ös 10-es, 9-es lánccal.

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

ZoliPapa!

Mielõtt gépet veszel, azt is vedd figyelembe, hogy ezt fenn is kell tartani. Nem olcsó egybe megvenni egy új DA meghajtást... Csak az éhezés miatt mondom. Nekem is azért van olyan bringám, amilyen, mert lehet hogy meg tudnám venni az 1-el jobbat, de "fájna" fenntartani. Lehet, hogy 105, Chorus (ha már olasz:)) szint elég Neked, hidd el azok sem rosszak.

Remélem jól fogsz dönteni, jó tekerést!

Kösz a tippet! Az éhezés a kosztpénzbõl való spórolást jelenti. Azon lehet a legtöbbet hozni. Pici túlzás volt:) ! Asszem még mérlegelek, konzultálok, körülnézek. Lehet, h túl gyorsan akartam lezavarni a dolgot. Jó tekerést!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
ZoliPapa!

Mielõtt gépet veszel, azt is vedd figyelembe, hogy ezt fenn is kell tartani. Nem olcsó egybe megvenni egy új DA meghajtást... Csak az éhezés miatt mondom. Nekem is azért van olyan bringám, amilyen, mert lehet hogy meg tudnám venni az 1-el jobbat, de "fájna" fenntartani. Lehet, hogy 105, Chorus (ha már olasz:)) szint elég Neked, hidd el azok sem rosszak.

Remélem jól fogsz dönteni, jó tekerést!

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Köszi szépen! Hajrá a vizsgákon!

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
nálunk is most van a hajrá de mivel kicsit spéci a suli így még csak 2 hét múlva jön a vizsgaidõszak :P de én megyek a héten vagy a jövõhéten könyökéõ diamétereket mérni akor megnézem mi van nála benn vagy megkérdezhetem tud e behozni neked egyet.

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
[quote name='sac1']ZoliPapa ... méretbe biztoslegyél a Proathlonba be lehet meni délután ott a Markus és meg lehet nézni a bringát csak emilbe szólj neki oda.. (ja õrült nehéz megtalálni :D)

Köszi! Most még a vizsgaidõszak közepén vagyok, de amint lanhul a dolog benézek.