188 cm magassághoz melyik Merida vázméret passzolna?
58-as (c-t) normál, nem sloping-os Merida 903-asom van szintén 188cm-hez.
(110-es stucnival.)
nagyobb vázat még nem próbáltam, tehát nincs összehasonlítási alapom. nekem kényelmes így ez a váz.
188 cm magassághoz melyik Merida vázméret passzolna?
Az hogy lehet-e közlekedni bringával egy adott városban/országban az nem is forgalmi kérdés elsõsorban, hanem mentális kérdés ... és nem a bringás részérõl.
A pesti bringázásról: lehet épen, de az biztos hogy nagyon veszélyes és fárasztó dolog. NAgyon fel kell térképezni a kivezetõ utakat, több alternatívát is, kis és nagyobb utak vegyesen, egyik sem jó önmagában. Végig nagy úton kimenni a városból eléggé stresszes, bár a látszat ellenére nem annyira veszélyes (több és széles sávok), mint látszik, a veszély forrás a sávváltások és a be-, kimenõ sávok, a másik fontos dolog a nyílegyenes iránytartás. A kis utcák kevéssé stresszesek, de becsapósak, mert nem számít senki sem állandóan veszélyre, no itt kell igazán észnél lenni, és itt számít a helyismeret (pl. Kovács apuka mikor szokta elengedni gyerekét és ebét egyenesen az útra stb.). Az spd-t meg érdemes már a nagyobb útkeresztezõdések elõtt párméterrel oldani, mert van amikor még hely sincs eldõlni...
Dehogynem. Csak tudni kell, hol van macskakõ és elkerülni, ill. úgy lavírozni, h ne kerülj senkinek az útjába:)4. Budapesten nem lehet bringával közlekedni (fõleg outival)
éttem, köszönöm!tuki:nem tudsz belekötni shimano flight deck km órát, ami kijelzi hogy hanyasba vagy.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Miért csak lombrágóknak gyártanak(tottak) ilyeneket.....:mad:
Kedves márkatárs! .
Tour de Pécsen indul majd valaki júliusban?
Kedves márkatárs! Igen jól tévedsz! Az a kawazöld-fekete az. Ma mentem egy 50-est vele. Ja, és megvolt az elsõ perec is. A 10es fõút Pilisszentiván utáni keresztezõdésénél indultam neki, de hirtelen a semmibõl jött egy furgon, és fékeztem, de kilépni már nem tudtam. Gondolom mindenkinek ismerõs a történet. Azért úgy estem, h a gépnek ne legyen baja:) . A pedált és az ülést szokogatom. A géphez sztem gyenge vagyok még. A méretekkel, szögekkel nincs gond, csak nekem szokatlan a testtartás. Hétvégén dobok fel pár képet. Majd szólok.
Tettem néhány felismerést.
1. A gép szuper
2. Gyenge vagyok még hozzá
3. Béna vagyok még hozzá
4. Budapesten nem lehet bringával közlekedni (fõleg outival)
Kaposváron van a bukóm szóval életveszély az egész. Nem biztos, h újra neki merek indulni bukó nélkül.
Mégegyszer könönöm mindenkinek a bíztatást és a tippeket.
Tour de Pécsen indul majd valaki júliusban?
Szia ZoliPapa!
Légy üdvözölve az Orbea világában,gratulálok-Ön jól választott!Az Orca a ma
kerékpáriparának az egyik legjobb és legszebb karbonváza,bár már több konkurens megjelent ettõl könnyebb 1kg alatti vázzal,de szerintem a mi szintünkön pár deka nem számít.Ha jól tévedek azt a Kawasakizöld-karbonfekete gépet-asszem 51-es méretü-"sózták" Rád amit pár hete én is láttam és a fönökúr 57-es ugyanilyen picit jobban felszerelt-ful durész-gépét
volt szerencsém kipróbálni.A 105-ös szett miatt ne aggódj,semmi gond nincs vele ha tovább fog tartani az outi betegséged vagy mégjobban meghülyülsz-tehát úgy jársz mint én-abból úgyis jövõre már ultegra vagy durész lesz!
Szóval sok sikert az új paripához idõvel majd megszokod,bár nem tudom mit értessz túl messzi kormány ill.fékváltókaron.Ha normálisan(kényelmesen)ülsz a
nyergen és ráfogsz a fékváltókarra,karod picit hajlítva van és a kormány felsõ
vizszintes része takarja az elsõ kerék agyat akkor kb. jó a stucni és felsõcsõ
hossz méretválasztás.Ha kb.így van akkor csak menni kell a géppel minnél többet,hogy megszokjad.Képet ha tudsz dobhatnál fel!
Most már csak a kerékpáros tudásodat és erönléteded kell az Orca szintjére felhoznod és akkor felfelé fékezve hajthatsz a Monte Zoncola-ra!Ehhez kivánok Neked sok szerencsét és millio balesetmentes kiométert!
Márkatársi üdvözlettel,Gyuri
Flickr