Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás

188 cm magassághoz melyik Merida vázméret passzolna?

58-as (c-t) normál, nem sloping-os Merida 903-asom van szintén 188cm-hez.
(110-es stucnival.)
nagyobb vázat még nem próbáltam, tehát nincs összehasonlítási alapom. nekem kényelmes így ez a váz.
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Az hogy lehet-e közlekedni bringával egy adott városban/országban az nem is forgalmi kérdés elsõsorban, hanem mentális kérdés ... és nem a bringás részérõl.

:prosze: annyi kiegészítéssel, hogy "nem CSAK" bringás részrõl. Sajnos vannak nagyon - már bocsánat - paraszt bringások.

De hogy tényleg nagyon OFF legyek:
Ebben az országban mindennek meg kellene változni, és mindennek az alapja a mentalitásbeli változás.

Na, részemrõl téma vége.

ON :)

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

A pesti bringázásról: lehet épen, de az biztos hogy nagyon veszélyes és fárasztó dolog. NAgyon fel kell térképezni a kivezetõ utakat, több alternatívát is, kis és nagyobb utak vegyesen, egyik sem jó önmagában. Végig nagy úton kimenni a városból eléggé stresszes, bár a látszat ellenére nem annyira veszélyes (több és széles sávok), mint látszik, a veszély forrás a sávváltások és a be-, kimenõ sávok, a másik fontos dolog a nyílegyenes iránytartás. A kis utcák kevéssé stresszesek, de becsapósak, mert nem számít senki sem állandóan veszélyre, no itt kell igazán észnél lenni, és itt számít a helyismeret (pl. Kovács apuka mikor szokta elengedni gyerekét és ebét egyenesen az útra stb.). Az spd-t meg érdemes már a nagyobb útkeresztezõdések elõtt párméterrel oldani, mert van amikor még hely sincs eldõlni...

Kicsit off leszek. A múlt héten volt a szokásos évi egy hetes pihenésem Ausztriában, Salzburg környékén ... mikor hazajövök minden évben letargiába esem, hogy mennyire élhetetlen város Budapest és nagy általánosságban az ország. Aki járt már tõlünk északabbra, nyugatabbra és délebbre az tudja mirõl beszélek. Az hogy lehet-e közlekedni bringával egy adott városban/országban az nem is forgalmi kérdés elsõsorban, hanem mentális kérdés ... és nem a bringás részérõl.
Ajánlom mindenki figyelmébe a Totalcar-on megjelent tegnapi írást a városi bringázásról és a hozzá fûzött autós kommenteket.
Itt fejben kellene változni az embereknek ... de sokat ... és minden könnyebb lenne.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
188 cm magassághoz melyik Merida vázméret passzolna?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Bizony, és nem is kell beakadni, elég csak megcsúszni a nedves sínen, ha mész át...

KillArmy

KillArmy

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Én általában csak a macskakövekre, és a sinekre vigyázok, de arra nagyon...Ha véletlenül beleakadsz az tuti bukta, és általában ahol a villamos jár ott nagy a forgalom...

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
Specialied vázból az M-es (asszem 54-es) jó lesz 173cm-hez?

banattila

banattila

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
  • LocationDebrecen
nemrég költöztem Debrecenbe, és edzõtársat keresnék. Vagy ha ismertek debreceni országútis klubot, írjatok! Köszi
e-mail: ban.attila@wdsl.hu

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
én patentolok ... de inkább a megszokott úton a villanyoszlopnak, hídelemnek, korlátnak támaszkodok (esetleg ahol állni kéne és nincs semmi Kamion-busz...de ezt nem ajánlom én is ritkán alkalmazom...)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A pesti bringázásról: lehet épen, de az biztos hogy nagyon veszélyes és fárasztó dolog. NAgyon fel kell térképezni a kivezetõ utakat, több alternatívát is, kis és nagyobb utak vegyesen, egyik sem jó önmagában. Végig nagy úton kimenni a városból eléggé stresszes, bár a látszat ellenére nem annyira veszélyes (több és széles sávok), mint látszik, a veszély forrás a sávváltások és a be-, kimenõ sávok, a másik fontos dolog a nyílegyenes iránytartás. A kis utcák kevéssé stresszesek, de becsapósak, mert nem számít senki sem állandóan veszélyre, no itt kell igazán észnél lenni, és itt számít a helyismeret (pl. Kovács apuka mikor szokta elengedni gyerekét és ebét egyenesen az útra stb.). Az spd-t meg érdemes már a nagyobb útkeresztezõdések elõtt párméterrel oldani, mert van amikor még hely sincs eldõlni...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

4. Budapesten nem lehet bringával közlekedni (fõleg outival)

Dehogynem. Csak tudni kell, hol van macskakõ és elkerülni, ill. úgy lavírozni, h ne kerülj senkinek az útjába:)

Tuki:)

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás

tuki:nem tudsz belekötni shimano flight deck km órát, ami kijelzi hogy hanyasba vagy.

éttem, köszönöm!
akkor végülis nem nagy cucc, ha nem olyat veszek :)
:P

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
andris!rég láttalak!msnre majd gyere má fel!:)
én a ktmet venném, az normálisabban, egységesebben van összerakva, meg azért akármennyire régi csak 105...szerintem

tuki:nem tudsz belekötni shimano flight deck km órát, ami kijelzi hogy hanyasba vagy.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Mit jelent a fékváltókaroknál, hogy nem FilghtDeck kompatibilis?
:P

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Miért csak lombrágóknak gyártanak(tottak) ilyeneket.....:mad:

Egyforma magasak (alacsonyak) vagyunk, ugyanezzel a problémával szembesültem, amikor keresgéltem. 58as váz olyan, mint a 43-as férficipõ... abból van a legtöbb! Nyilván ezek közül több kerül eladásra.

Ha nincs zsé, akkor
1 légy türelmes
2 alternatív megoldásként építs fixit vagy egysebit, városba és erõnlétre a legjobb, és ajánlom figyelmedbe a verseny utcai piacot is

Soxerencsét! ;)

KMGyuri

KMGyuri

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás

Kedves márkatárs! .
Tour de Pécsen indul majd valaki júliusban?

Igen,pécsi lévén ez az a verseny ami házhoz jön,ill.itt van a közelben és jó buli
fõleg ha együtt mehetünk a Cornix ill. P-Beton elsõ soraival.Na az ám a móka,
fõleg mikor elkezdenek elöl lószólgatni,meccselni egymással,az agyad elhagyod
ha akarod tartani a tempót-már pedig muszály vagy küzdhetsz saját zsírodon!
A harkányi futamon sikerült végig bírni az elejével-sprint befutó döntött 6,lettem azonos idõvel a gyöztes vénemberrel(40felett master kategoria).A 67km-t sikerült 42-es átlaggal lefutni,jó meccs volt,mint az összes többi az eddigi stezonban.
Szóval kedves márkatárs nyomjad 1000-el,erõsödj,ügyesedj és akkor együtt öregbithetjük az Orbea hírnevét.Egyébként a tavalyi hobby felnõt kategóriát pont 1 ilyen géppel nyerték mint a Tied (Somogyi Gergõ,Kaposvár)tehát a bringádon nem múlik.A versenyekröl remek fotók láthatók a www.tourdepecs.atw.hu lap fotógalériáin.Pár képen ronda vénember piros orbea mezben fekete szép bringán csúfitja környezetét-na az lennék én.Aki tud és kedve, ideje,ereje,önbizalma van gyertek, ezekre a versenyekre,mindenki megtalálja a maga sorát és tényleg jó bulik!
Üdv mindenkinek,Gyuri

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Kedves márkatárs! Igen jól tévedsz! Az a kawazöld-fekete az. Ma mentem egy 50-est vele. Ja, és megvolt az elsõ perec is. A 10es fõút Pilisszentiván utáni keresztezõdésénél indultam neki, de hirtelen a semmibõl jött egy furgon, és fékeztem, de kilépni már nem tudtam. Gondolom mindenkinek ismerõs a történet. Azért úgy estem, h a gépnek ne legyen baja:) . A pedált és az ülést szokogatom. A géphez sztem gyenge vagyok még. A méretekkel, szögekkel nincs gond, csak nekem szokatlan a testtartás. Hétvégén dobok fel pár képet. Majd szólok.
Tettem néhány felismerést.
1. A gép szuper
2. Gyenge vagyok még hozzá
3. Béna vagyok még hozzá
Kaposváron van a bukóm szóval életveszély az egész. Nem biztos, h újra neki merek indulni bukó nélkül.
Mégegyszer könönöm mindenkinek a bíztatást és a tippeket.

hát bukót használj mindenképpen,nem elég ha te vigyázol,ha mások nem vigyáznak rád... :wtf:

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
lehet budapesten outival :P én is azzal járok... igaz cask addig amíg kijutok pestrõl...
bukóm nekem se volt :D ( ki is kötöttem a Szentjánosban agyrászkódással meg eszméletvesztéssel )
most már van :D

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Szia ZoliPapa!
Légy üdvözölve az Orbea világában,gratulálok-Ön jól választott!Az Orca a ma
kerékpáriparának az egyik legjobb és legszebb karbonváza,bár már több konkurens megjelent ettõl könnyebb 1kg alatti vázzal,de szerintem a mi szintünkön pár deka nem számít.Ha jól tévedek azt a Kawasakizöld-karbonfekete gépet-asszem 51-es méretü-"sózták" Rád amit pár hete én is láttam és a fönökúr 57-es ugyanilyen picit jobban felszerelt-ful durész-gépét
volt szerencsém kipróbálni.A 105-ös szett miatt ne aggódj,semmi gond nincs vele ha tovább fog tartani az outi betegséged vagy mégjobban meghülyülsz-tehát úgy jársz mint én-abból úgyis jövõre már ultegra vagy durész lesz!
Szóval sok sikert az új paripához idõvel majd megszokod,bár nem tudom mit értessz túl messzi kormány ill.fékváltókaron.Ha normálisan(kényelmesen)ülsz a
nyergen és ráfogsz a fékváltókarra,karod picit hajlítva van és a kormány felsõ
vizszintes része takarja az elsõ kerék agyat akkor kb. jó a stucni és felsõcsõ
hossz méretválasztás.Ha kb.így van akkor csak menni kell a géppel minnél többet,hogy megszokjad.Képet ha tudsz dobhatnál fel!
Most már csak a kerékpáros tudásodat és erönléteded kell az Orca szintjére felhoznod és akkor felfelé fékezve hajthatsz a Monte Zoncola-ra!:) Ehhez kivánok Neked sok szerencsét és millio balesetmentes kiométert!
Márkatársi üdvözlettel,Gyuri

Kedves márkatárs! Igen jól tévedsz! Az a kawazöld-fekete az. Ma mentem egy 50-est vele. Ja, és megvolt az elsõ perec is. A 10es fõút Pilisszentiván utáni keresztezõdésénél indultam neki, de hirtelen a semmibõl jött egy furgon, és fékeztem, de kilépni már nem tudtam. Gondolom mindenkinek ismerõs a történet. Azért úgy estem, h a gépnek ne legyen baja:) . A pedált és az ülést szokogatom. A géphez sztem gyenge vagyok még. A méretekkel, szögekkel nincs gond, csak nekem szokatlan a testtartás. Hétvégén dobok fel pár képet. Majd szólok.
Tettem néhány felismerést.
1. A gép szuper
2. Gyenge vagyok még hozzá
3. Béna vagyok még hozzá
Kaposváron van a bukóm szóval életveszély az egész. Nem biztos, h újra neki merek indulni bukó nélkül.
Mégegyszer könönöm mindenkinek a bíztatást és a tippeket.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
szóval akkor ezek a bringák nekem felejtõsek mi?:(
Miért csak lombrágóknak gyártanak(tottak) ilyeneket.....:mad:
Tehát úgyan úgy mint a montiknál, a nyeregvázcsõhossz egyenesen arányos a felsõcsõhosszal?

nem értek ám az o.útikhoz...:o
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr