ahogy olvasgattam visszafelé egy kicsit elbizonytalanodtam, ha lenne tippetek jó lenne: 1.elég sportos vagyok, szal nem az a típus aki belelovalja magát a bringázásba és lenn rohad a garázsban. 2. életben nem fogok versenyezni. 3. szeretek bringázni, de azért módjával, nem 70-80 km-eket, max 30-40-50 . 4. kurva sokat bringázok városban, az összes 80-90% városi. 5. debreceni vagyok, viszonylag nagyvárosi (nem Pest de azé itt is ugyanaz megy) forgalom, kátyú, néha padka mert gyalogosok közt kell menni ha élni akarok
6. gyorsan szeretek haladni bringával és a fizikum is megvan hozzá, baszott nagy muraközi combbal
fõkérdés: bizti outi kell nekem és nem valami öszvér?
ciclo cross vagy valami ötlet? vagy outi? thx
Ismerõs a probléma, ugyanezeken rágódtam én is nemrég.
Most nem írok regényt ide, de én is oda jutottam, hogy nekem egy cyclo-cross bringa lenne az ideális. Aztán amikor elkezdtem nézelõdni, kiderült hogy 200k-ból (nekem is ennyi volt a keret, és nekem sem egyben volt meg a pénz) cyclo gépet nem lehet venni. Sõt, egyáltalán nem könnyû ilyen gépet venni MO-on, mert nagyon kevesen keresik, és választék is nulla. Esélytelen.
Aztán oda jutottam, hogy rengetegen mennek országutival, és ha annyira zûrös lenne, akkor hegyekben állnának az út szélén a törött bringák. De nem.
Szóval az említett Trek lett belõle. És bátran merem ajánlani (mármint az országutit, de a Trek-et is). Én mindenre használom, munkába is (pécsett).
Pedig itt elég xarok az utak, megyek vele járdán is, sétálóutcában is, stb. Semmi gond, persze nem lehet vele úgy közlekedni mint a montival, illetve én alacsonyabb guminyomással használom mint az "igazi" outisok, de így nagyon tuti. Sõt, soxor meglepõdöm, hogy ugyanazon az úton haladva a monti sem kényelmesebb, tehát közel sem akkora a különbség, mint ahogy azt elötte gondoltam volna.
Egyébként ahogy írtam, az Orbe lett volna a másik befutó, de azt hitelre nem lehetett megvenni, csak kp. Az meg nekem sem volt...
Vegyél bátran outit, és picit jobban figyeld az utat mint a montival. Ennyi.
Egyébként padkára le és fel is lehet vele menni, csak ügyesség kérdése. (És persze lassan, legalábbis én nem ugratok vele azért. :-) )