Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34343 hozzászólás a témában

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

köszi srácok a válaszokat. a keréktanácsot is megfogadom, hisz azért nem akarnék montyzni (tököm ki van vele hogy nem halad, most is az van), mert ugye szélesebb gumi, nagyobb tapadás, nehezebb vele menni, meg a súlya is nagyobb, nem erre találták ki naa:)
más: úgy gondolom, hogy azok akik áldoznak a bringájukra, és nem ritkán 2-3 kilót elköltenek (vagy még sokkal többet), azok elvileg tájékozott, értelmiségi fiatalok, ergo a netet is használják rendesen. fel nem bírom fogni, hogy kb 10 boltnak írtam árajánlat miatt emilt, illetve érdeklõdtem szept.-októberi akciók iránt stb stb, és a kutya se válaszolt. nincsenek tisztában a vevõkörükkel? illetve faszé vannak fenn a neten, ha nem nézik a postaládájukat? tippek esetleg hol tudnék "shoppingolni":D õsszel?

Nálunk nem nagyon divat a leendõ vevõ kérdéseire válaszolni bármilyen boltról is legyen szó :mad: Azért kivételek mindig akadnak (pl. BikeExpressz, BikeLand, Big Bike - akikkel eddig abszolút pozitív tapasztalatom van) - érdemes lenne náluk körülnézned, igaz nem tudom, milyen árkategóriában gondolkodsz. Országúti témában még ott van Matuz, bár Neki külön stílusa van, amire vagy vevõ vagy, vagy sem... az viszont tény, hogy a kínálat, amivel rendelkezik valami elképesztõ :jawdrop1:

Az, hogy ha valaki 2-300k-t áldoz egy lóra még nincs arányban azzal, hogy értelmiségi - de ez egy másik téma :D

Ezt pedig nem vitaindítónak szánom, de egy monti is tud "haladós" lenni, csak tekerni kell. Nõ létemre simán felpörgök 45-re, csak egy slick kell hozzá. Többel meg szerintem nem érdemes városban hajtani, mert már ez is tafipaxos eset a KRESZ alapján.

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
köszi srácok a válaszokat. a keréktanácsot is megfogadom, hisz azért nem akarnék montyzni (tököm ki van vele hogy nem halad, most is az van), mert ugye szélesebb gumi, nagyobb tapadás, nehezebb vele menni, meg a súlya is nagyobb, nem erre találták ki naa:)
más: úgy gondolom, hogy azok akik áldoznak a bringájukra, és nem ritkán 2-3 kilót elköltenek (vagy még sokkal többet), azok elvileg tájékozott, értelmiségi fiatalok, ergo a netet is használják rendesen. fel nem bírom fogni, hogy kb 10 boltnak írtam árajánlat miatt emilt, illetve érdeklõdtem szept.-októberi akciók iránt stb stb, és a kutya se válaszolt. nincsenek tisztában a vevõkörükkel? illetve faszé vannak fenn a neten, ha nem nézik a postaládájukat? tippek esetleg hol tudnék "shoppingolni":D õsszel?

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Nekem is lenne egy kérdésem a 105-ös szett súlya mennyi? Annyi adat van a csúcsszettekrõl pl. record 1990, force 2120, dura 2180gram, de a 105 -ömrõl nem tudok semmit. Tippem olyan 2500-2600gramm. Ja, és a szettem 2006-os.

A DA agyakkal 2678 g, a 105 3156g.
http://www.cyclingne...shimano105group
alul

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Csuszi: Ha odafigyeléssel mész simán kibírja; egy két dologra viszont sokkal jobban oda kell figyelni, mint egy montinál: vasúti/villamos sín; macskakõ; homok; apró kavicsos út...
Biciklizem, tehát vagyok.

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

sziasztok. most õsszel (akko jó olcsó:)) szeretnék venni egy komolyabb új bringát, és kicsit tanácstalan vagyok, hogy vajon jó választás-e egy oútis, hogy bírják a városi közlekedést? egy meridát néztem ki magamnak;) olyan napi 10-20km tekerés lenne, meg néha egy-egy hosszabb túra. tudom hogy van olyan topic hogy mien bringát vegyek, de ide ugye csupa oútis jár, és ide tartoznék ha lehet :P csak vajon jó ötlet-e?

Szia! Saját tapasztalat szerint a keréken múlik. A váz az úgyis kibírja, vagy ha akkora az ütközés akkor meg már minden mindegy. Bp-re egy stapabíróbb kerék kell. Pl. a símanó wh-r 560 ilyen. A minap 70-nel zuhantam bele egy zselici kátyuba és semmi gond. Picit neheztelek rá, mert nehéz (1800gramm), és bajom van a konstrukcióval is, de tény: falhoz lehet kenni,és nem lesz baja. Amennyiben hülyeségeket írok, légyszi javítsatok.
Nekem is lenne egy kérdésem a 105-ös szett súlya mennyi? Annyi adat van a csúcsszettekrõl pl. record 1990, force 2120, dura 2180gram, de a 105 -ömrõl nem tudok semmit. Tippem olyan 2500-2600gramm. Ja, és a szettem 2006-os.

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
sziasztok. most õsszel (akko jó olcsó:)) szeretnék venni egy komolyabb új bringát, és kicsit tanácstalan vagyok, hogy vajon jó választás-e egy oútis, hogy bírják a városi közlekedést? egy meridát néztem ki magamnak;) olyan napi 10-20km tekerés lenne, meg néha egy-egy hosszabb túra. tudom hogy van olyan topic hogy mien bringát vegyek, de ide ugye csupa oútis jár, és ide tartoznék ha lehet :P csak vajon jó ötlet-e?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
kulacs van :D hát tudod edzés alatt simán bevágok 2 liter piát pedig csak 100 kilit tekergélek... meg lett oldva szereztem 1 övtáskát... teljesen jól ott van és nagy is jó sok minden belefér

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
és a másik 2 kulacshelyen mid van dani he?:S:S

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Na problémám most jelenleg az, hogy az új Triatlon rucimon nincs hátul zseb, ész azt kéne pótolnom valahogy.

Régebbi mezbõl/ruhából leszedni a zsebet és felvarrni?
Barbárnak tûnhet, de a kivitelezés minõségétõl függõen igényes is lehet.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Középcsapágy evolúció. A csapágyak a Hollowtech II-vel kikerültek a 68 mm-es középcsapágyházon kívülre, a Trek pedig most "ráhúzta" a váz középcsapágyházát, így az 90mm-es. A q-faktor változatlan. Elvileg a váz is támasztja a csapágyat, már ha elég precíz + szélesebbek lehetnek a vázcsövek.
http://www2.trekbike...ogy/efficiency/

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Na problémám most jelenleg az, hogy az új Triatlon rucimon nincs hátul zseb, ész azt kéne pótolnom valahogy. Övtáskára gondoltam mert ugye a nyeregtáska nem jó mert virul 2 kulacs már a nyergemen váztáskának meg ugye korlátozott a szélessége (monjuk 2 zsömlét nem tudok belerakni mert horzsolná a nyujtott combom.. sztem) valaki 5let?
ja igen hátizsákot nem viszek magammal :D

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Ugyan messze vagyok még az országútim beszerzésével, de (már) most elakadtam :confused: Létezik EA70-es Easton villa? (ráadásul carbon... annak nem EC lenne a neve?)

Feltöltött kép

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
"Milyen országúti bringát vegyek?"

"Edzõ" országúti bringát vennék, 40-50k költségkerettel.
Az sem zavar, ha nem fékváltókaros (...illetve szerintem nem zavar, nem próbáltam még úgysem....).
Mit ajánlotok?

Egy másik kérdés:
42 fogú 5 "ágú" lánckereket milyen árban lehet kapni (inkább az alsó határ érdekel;-)?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
nem tudom, itt van-e jobb helye, vagy a kerékfûzés topicban, de segítség kéne:
egy barátom országútijában a hátsó kerékkel gondjai vannak, kattog az agy.. mindegy, a lényeg hogy új kereket akar, ez meg tartalék lesz, mert végülis mûködik, de javítás drága lenne.

én a szett vásárlásáról lebeszéltem, mert elsõ nem kell neki, és az árból akkor már jobb hátsót kap. az árhatár elég alacsony, 20e körüli egy hátsókerékért.
tudtok valamit ajánlani, vagy fûzetni érdemes?
ha fûzés, akkor milyen felni, milyen agy?

most egy Kelly's alapabb országútija van, ez a gyári kerék volt, kb két éves, évi 4000-ret megy.

köszönöm!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
ha a bandázs elszakad, és van pót darabkám, úgy jól csinálom hogyha a darabka végére teszek kétoldalú ragasztót, és ráragasztom a kormányra?megvolt az elsõ esésem ma.oda a jó pihepuha bbb bandázsom:@

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
http://www.fixedgear...ikeSessions.htm

Szerintetek a csávó hányszor javít defektet hetente?
Hometrainer gumi :D :D :D :D

ivory

ivory

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretnék venni egy Merida 850-es bringát, de a méretekkel gondban vagyok. Most egy Kelly's Neos cross countrym van, 17-es vázzal (icipicit nagy).

http://www2.merida-b...Bikes.Detail.98

itt van a Merida váza, és nehéz eldöntenem, hogy nekem mégis melyik lenne jó. Számolgattam össze-vissza, és az jött ki, hogy az XS-es (45cm) megegyezik a mostani 17-el, de a boltban azt mondta egy hozzáértõ, hogy nekem 50-es kell. (ami azért is hülyeség, mert 165 cm vagyok, és nehezen tudom elképzelni, hogy ha nekem 50-es kell, akkor a 45 az gyerekméret vagy mi???)

köszönöm a segítséget!

ui. a kellys váza itt van: http://www.kellys-bi...9_196&pID=11764

NeeRo:
Ajánlom figyelmedbe a következõ fit calculatort

http://www.competiti...TRUE&SITE.CODE=

De a google biztos talál még hasonlókat.
Remélem segít.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
geminit láttam a ridebike oldalán, igaz nem elérhetõ, mert piros x van ott...
ja és az 06os...
értelmét vesztette, akár ki is lehet venni :o
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretnék venni egy Merida 850-es bringát, de a méretekkel gondban vagyok. Most egy Kelly's Neos cross countrym van, 17-es vázzal (icipicit nagy).

http://www2.merida-b...Bikes.Detail.98

itt van a Merida váza, és nehéz eldöntenem, hogy nekem mégis melyik lenne jó. Számolgattam össze-vissza, és az jött ki, hogy az XS-es (45cm) megegyezik a mostani 17-el, de a boltban azt mondta egy hozzáértõ, hogy nekem 50-es kell. (ami azért is hülyeség, mert 165 cm vagyok, és nehezen tudom elképzelni, hogy ha nekem 50-es kell, akkor a 45 az gyerekméret vagy mi???)

köszönöm a segítséget!

ui. a kellys váza itt van: http://www.kellys-bi...9_196&pID=11764

Nekem S-es Meridam van. 167 centi vagyok es 5 centis stucnival jo a vaz. Az 5 centis stucni viszont tul rovid a jo kormanyzashoz. De ehhez hozzatartozik, hogy lany vagyok es rovidebb a kezem a fiukhoz kepest, szoval egy 165 centis fiunak lehet jo.

En a XS-es vazra szavaznek 10-11 centis stucnival. Az lenne nekem is tokeletes.

Amugy a 45 centi csaloka, mert sloppingos a vaz.
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
Hello

a Magellan Gemini kapható külön vázként ill. vázszettként? 2007-es!