Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Ilyen biszbaszt lehet nálunk kapni, vagy marad a külföldi beszerzés?

A budaõrsi decathlon-ban láttam pár napja ... biondoban stoplival tuti lehet kapni ...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Országútiban vagyok kezdõ, a montit már régóta gyakorlom. A spórolást a meglévõ bringámból kiindulva értettem: kb. 450ezer ft az értéke, de ebbõl a 2 legfontosabb rész a váz és a teleszkóp messze veri minõségben a többi alkatrészt. A középrészem, hajtómûvem, agyaim kifejezetten olcsó kategóriásak, de a súlyomnak köszönhetõen bírják.
Országútiban az elképzelésem a következõ: 40-70 ezer kötött váz+carbon villa, akár használtan is (van is egy ilyen specialized allez elite), újonnan merida 904 + hajtómû truva., lánc+sor sora/tiagra (a véleményetekre alapozva), váltók/váltókarok 105/tiagra, keréknek valami kezdõ szett, fék 105/tiagra, kormány/nyak/üléscsõ valami olcsó. Természetesen lehetnek használtak a cuccok, ha még jól mûködnek.
A vázmérettel továbbra sem vagyok teljesen tisztában, a 169 cm-hez 50-est javasolnak, az 52-es még belefér ?
Azért akarok már elsõre 105-öst, mert hosszú távra tervezem a kerékpárt :)
Köszönöm az építõ kritikát és továbbra is szívesen fogadom a segítséget.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Igazat adok az elöttem szólóknak ... ez nem monti ezzel nem megálni kell (nem is fogsz tudni :D... )

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Fék miatt nem kell parázni. Én egyforgáspontos féket nyûvök, olcsó betéttel és elõl hátul nagyon pöpec. Persze nem V-fék, viszont a vékony, minta nélküli gumi sokkal kezesebben fékezhetõ átlagos körülmények között, mint a monti.
A vészhelyzet van, akkor meg úgyis az elsõn múlik (Elõl szintén 1forgáspontos fék vészfékezés esetén megemeli a 76 kilómat)

Jó pofa kell bele...
(És alternatív fékezési módokat (felegyenesedés pölö) is jobban lehet alkalmazni, mint montin.)

A 8as sor is elég, a fogkiosztás helyes megválasztásán sok múlik.

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Gabe!
A féken/váltón spórolni akarsz, de a karbonvilla meg jó lenne? Nos akkor melyik a fontosabb? Perzse, nem rossz az a karbon villa, de ha 1000 km-t tekersz évente - ahogy írtad -, szerintem tök felesleges. Ha már spórolni akarsz, javasolnám a sora-t. Igen, a sora "csak" nyolcas. Viszont gazdaságosabb, mint a 9-es, 10-es rendszer. És szerintem kezdõ szinten (bocs, ha lealacsonyítalak) bõven elég a 8. Pláne, ha elsõ országuti...
Érdemes elolvasni a Bikamag 2007. májusi számában a kompatibilitási tesztet. (A 8/9/10-es rendszer: 92. oldal, jobb felsõ sarok, 3-as pont)

A fék miatt meg ne parázz! Nem fékezni, tekerni kell! :)
A sebességgel meg csak okosan! Majd átszoksz a vékonykerékre...
Sok sikert!
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A fékre vigyáznom kell, a montimon hidraulikus tárcsafék van, tehát a legjobban nem a más üléspozíciótól, vagy a merevvilától félek, hanem a gyengébb fékhatástól :)

Merida 904-es vázról mi a véleményetek ? Karbon villás és az egyik webalpon találtam egyet nagyon kedvezõ áron.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Országúti kerékpár esetén melyek azok az alkatrészek amelyeken valamelyest lehet spórolni ?

Szerintem pl. fékek, hátsó váltó. Én pl már vegyes 9/10-es 105-t használok, de a fékek még a régi (de 2 forgáspontos) 8-as szériából valók. Hátsó váltók: a dura ace kivételével full kompatibilisek egymással, még akkor is ha közben megszaporodnak hátul a fogaskerekek. Sokáig a 8-as 105-t használtam 7/8/9-hez is.

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

ITT elvileg kapsz olyat.
Ha itt elvbõ nem vásárolsz, akkor marad a rendelés

No igen... Rá én is gondoltam, de nem merem bevállalni, mert kapásból rábeszélne egy bringára is :D

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

A másik kérdés, hogy az a lyuk a végén ugye nem a csavar helye? (bár mi más lenne...) :scared: Nekem csak arra kéne ez a gumiborítás, hogy sikerüljön esés nélkül fölmásznom a vonatra :)

ITT elvileg kapsz olyat.
Ha itt elvbõ nem vásárolsz, akkor marad a rendelés

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Országúti kerékpár esetén melyek azok az alkatrészek amelyeken valamelyest lehet spórolni ? Mivel elõfodulhat, hogy nem egyben veszek, hanem összerakok, esetleg vázat külön és valami használt bringát. Várhatóan nem fogok évente 1000 km-nél többet beletekerni, mivel van egy hegyi drótszamaram. 105-ös szettet ajánlottak, mondván az már kimondottan jó minõség, használtan viszonylag elérhetõ áron is van, de 1-2 kevésbé fontos alkatrészen sporolnék, tehát tiagra lenne. Vagyok kb. 55 kg, tehát agyon terhelve sem lesz a kerékpár, valamint szerencsémre soproni vagyok, tehát a határ - és a jó minõségû osztrák utak - nincs(enek) messze. Eme tényezõket figyelembe véve várnám az építõ kritikát, segítséget, rábeszélhetõ vagyok a teljes tiagra szettre is :)

Másik kérdésem, hogy milyen vázat ajánlanátok 40-60 ezer között, elsõsorban újonnan, bár bikemag apróban láttam egy szép specialized allez comp vázat használtan ? A merida 880-as arany színe kimondottan tetszik :) Jah és fontos, hogy legyen kis méretben is (169 cm vagyok, ahhoz 50-52-es jó?).

Elõre is köszönöm a hozzáértõ segítséget.

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

epinefrin: nagyon ritkán fordul elõ a magyar boltokban raktáron, a nagybb-jobb boltokban érdemes körbekérdezni, ha nincs, akkor jobban jársz, ha te rendeled online (más dologgal érdemes kapcsolni).

Oké, köszi a gyors választ :prosze:

- - -> LOVAK <- - -

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
epinefrin: nagyon ritkán fordul elõ a magyar boltokban raktáron, a nagybb-jobb boltokban érdemes körbekérdezni, ha nincs, akkor jobban jársz, ha te rendeled online (más dologgal érdemes kapcsolni).

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
yobo: visszatérve a gépedhez: a vázad ár-érték aránya a jó, a tömege is elfogadható (az én elsõ alu vázam Peugeot Comp600-as volt kb. 2,2km-val és 54e Ft-ért leértékelve 2001-ben!), fõleg ennyiért, a Trek belépõ vázai sem sokkal könyebbek. A 7005-ös Kinesis alunak leginkább a tartósság az elõnye, ennek már nem illik elrepedni. Az hogy hagyományos geometriájú, amatõr szitnen nem jelent hátrányt, ráadásul a slopingosoknál jól át kell értékelni a választást, mert egész máshogy fekszik az ember rajta. Viszont azért a bowdenvezetõket felrakhatták volna, az már nem tétel... Boltos bicajnak azért túl jó, simán lehet vele hobby szitnen versenyezni, azért valószínû, hogy a vége ez lesz a dolognak... Jó tekerést vele!

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

A másik kérdés, hogy az a lyuk a végén ugye nem a csavar helye? (bár mi más lenne...) :scared: Nekem csak arra kéne ez a gumiborítás, hogy sikerüljön esés nélkül fölmásznom a vonatra :)

- - -> LOVAK <- - -

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
Bocs ha kihúzom a forumot,
de igy yobban látszik miyen megoldásokat választhatsz Nittoval
--Nitto Albatross Cro-mo handlebar --
Feltöltött kép
Feltöltött kép
--Nitto Mustache--
Feltöltött kép

és ez amire gondoltatok
http://www.cheekytra...au/CIMG0804.JPG

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

Országúti féket nem akarsz... pedig nem rossz:
http://www.eandsweb....o1/117_1794.JPG

Hmmm... megfontolandó. :) Nittók vannak 26-os és 25.4-es befogóval, de a csõ egyébként - általában - 23.8-as (amire egyébként jók a cross karok).

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
De, a kormányvégbe megy!
És úgy is szokták, hogy - bár nem szép - pölö moustache kormány végébe nyomják bele, és akkor a kar vége elõre felé áll. Mondom, ez elég csúnya.
Ha jó a kanti fékkar is, akkor ajánlom *mastert, nála kapsz átlagost és ritka darabot is!
De a Nitto kormányok nem 26,0mm-esek? Mert akkor arra egy jobb cross fékkar és készen is vagy!

Országúti féket nem akarsz... pedig nem rossz:
http://www.eandsweb....o1/117_1794.JPG

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Közben méretileg megvilágosodtam (talán tanulságos lesz másnak is), innét:
http://www.dirtragma...icle.php?ID=857

meg innét:
http://www.sheldonbr....html#handlebar

yobo, köszi!

kz

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
_kz_

talán október vége felé akkor esélyes a Nitto.
ha valami specko fékkar is kll akkor szóy.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
eddie1978: levettem róla a stoplit, hogy kipróbáljam, h mi is mozog a talpam alatt. Úgy tünik nem a stopli, hanem ott a két réteg nyomódik össze, ami közé be van rakva az a look felfogó. Szerintem ha ott a lyukon benyomok ilyen ragasztót, az megrögzíti annyira, h ne tudjon összenyómodni a két réteg pedálozás közben?
Ami nem õl meg, az csak erõsít!!!