Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34343 hozzászólás a témában

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás

Ha visszanézed az aug.20 elõtti hozzászólásomat, lehet hogy választ találsz a kérdésre! Csak menj vissza pár oldalt..

Amúgy: Kinek mennyi a sebességrekordja? :)

Síkon/lejtöröl le per outival vagy montival? :D van itt sokféle lehetõség

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
a speedplay az nem a nyalóka?:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Crank Brothers Quattro pedált használ valaki? Valahogy nem tudok hozzászokni a mûanyag stoplihoz és az egyoldalas belépéshez; mindig elfelejtek lenézni ha elindulok és elég gáz, ha épp a rossz oldalt kapom el :nie_patrz A másik alternatíva a speedplay lenne, ami ugye súlybajnok meg minden de (szvsz) elég idétlenül néz ki és a kényelmességében is kételkedem egy kicsit... de nyugodtan meg lehet cáfolni :)

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

földlakó

földlakó

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

A vázmérettel továbbra sem vagyok teljesen tisztában, a 169 cm-hez 50-est javasolnak, az 52-es még belefér ?
Azért akarok már elsõre 105-öst, mert hosszú távra tervezem a kerékpárt :)
Köszönöm az építõ kritikát és továbbra is szívesen fogadom a segítséget.

Ha visszanézed az aug.20 elõtti hozzászólásomat, lehet hogy választ találsz a kérdésre! Csak menj vissza pár oldalt..

Amúgy: Kinek mennyi a sebességrekordja? :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
meg felni fékpofa kérdés:P:P

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
íííígy van.
egy öreg, acél moserem van /92??/ némi módosítással, kúl. Már már ott tartok, hogy többet megyek vele, mint a montival.
fékrõl meg annyit: korabeli 105ös egyforgáspontos, gyári!! pofákkal nyomtam "nózvilit" ijedtemben, sirokba, egy teherautó miatt.. beállítás kérdés.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Én két évig használtam a montimat kizárólag aszfalton. (merev villa, Sportcontact 1.6, 5.5 Bar stb.) 30-32km/h átagsebesség könnyen tartható volt vele.
Tavasztól nyomulok egy cro-mo országúti vázra épített egyebivel, egyenes kormánnyal, olcsó gumikkal. (Tehát hibrid gép ez is bõven.)

Mégis ég és föld a kettõ! Ahol a leginkább érzek különbséget (az országúti javára):
gyorsíthatóság
gördülékenység
kényelem (kényelmes üléspozíció hosszab távon is, rugalmas vasvilla...)

Aki anyagi megfontolásból töri a fejét egyik vagy másik megoldáson, annak azt tudom javasolni, hogy vegyen egy egykori felsõ-középkategóriás országútit a montija mellé. Hihetetlen milyen olcsón lehet naggyon szép állapotú outikat kapni.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Valóban más az oúti mint a mtb, de azért vannak átmeneti megoldások, amit egyéni igények/használati módok indokolhatnak. Attól függ mennyit és mennyire akar valaki aszfalton menni, és mellette terepen. A teleszkópos villa lehet a kérdés döntõ része, emrt ha valaki ehhez raaszkodik, akkor nagyjából felejtõs az aszfaltos használat. Vsizont merev villával már lehet jó kompromisszumos megoldás. EGy közepesen jó váz és kerékszettel, ill. nem túl nehéz külsõvel egy mtb gép is már egy alsó/közép kategóriás oúti tömegében lehet. Egyre kisebb a tömegkülönbségek közöttük. Egy átlagos (alu) oúti nálunk azért még mindig 9-10,5 kg között van, ha acél akkor 11 körül, egy olcsóbb külsõ 300-340 gr., kerékszett 1800-2000 gr ( ami nem 100e Ft). Szóval el lehet érni mtb-vel is ezt a tömeget egy könnyebb slick gumi feltételével. PErsze a geometriából, emghajtásból-áttételezésbõl adódó hátrány marad, de abszolút jó megoldás a két mûfajra nincs. Mindenesetre a hegyi versenyeken rendszeresen futnak be montisok az elsõ 30-50-ben is.

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

A fék miatt meg ne parázz! Nem fékezni, tekerni kell! :)
A sebességgel meg csak okosan! Majd átszoksz a vékonykerékre...
Sok sikert!

Ezt én is tanúsíthatom. Mint lelkes kezdõ outis egy hétig kiakasztott hátsófékkel tekertem és észre sem vettem, elkapott a gépszíj :D

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
hegyrõl lefele még kevés is lehet az 53-11 :D

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Attól tartok az 53/11-et nem mostanában fogom pörgetni :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás

Üdv!
Mekkora a különbség MTB slick gumival és az országúti között? Végsebesség, átl.seb?

és és föld kb.
Sokat mentem montival aszfalton az országúti elõtt, és nagyban különbözik a kettõ.
Teljesen más a vázgeo, a koskormány adta több kormányfogás-lehetõség, fv-kar, sokkal keskenyebb gummák, merev villa, könnyebb az egész...
mit mondjak még?
Más az egész. Országútra országúti kell! :) Egy életérzés. Remek, majd meglátod! :)

A sebességrõl meg csak annyit, hogy nagytányért-kónusz és késsz. ;)
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Csak, hogy érdemes-e lecserélni ó.útira, mert naon jó az mtb-m, de nem használom ki igazán..

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Nem igazán mérhetõ össze, mivel az ó.úti 28'-as kerék.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Üdv!
Mekkora a különbség MTB slick gumival és az országúti között? Végsebesség, átl.seb?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
azért mert hoszútávra tervezel az nem jelenti azt hogy egybõl Középkat. ot kell venni :P nekemis hoszútávra van mégis már csak a váz/vázkieg. az eredetik... úgyis kell cserélned majd ...meghibásodik, eltörik, elkopik, elesel és rommámegy(ez nem elszigetelt eset... outival mocskos nagyokat lehet esni)

Én is széppen lassan midnent ami "szétment" vagy épp láttam akcióban valami épp beleillõt.... azt kicseréltem így lett a SORA setbõl 105 - ULTEGRA - DURA-ACE vegyes 3as

Nocturnus: én még nem láttam SPD re de a LOOK nak is csak KéO ra való van :( a másik valahogy nem jut ki olaszországból

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

A budaõrsi decathlon-ban láttam pár napja ... biondoban stoplival tuti lehet kapni ...

Nem tudjátok véletlen, hogy ilyen "stoplivédõ" létezik-e spd-sl-hez is?
Biciklizem, tehát vagyok.

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Ilyen biszbaszt lehet nálunk kapni, vagy marad a külföldi beszerzés?

A budaõrsi decathlon-ban láttam pár napja ... biondoban stoplival tuti lehet kapni ...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Országútiban vagyok kezdõ, a montit már régóta gyakorlom. A spórolást a meglévõ bringámból kiindulva értettem: kb. 450ezer ft az értéke, de ebbõl a 2 legfontosabb rész a váz és a teleszkóp messze veri minõségben a többi alkatrészt. A középrészem, hajtómûvem, agyaim kifejezetten olcsó kategóriásak, de a súlyomnak köszönhetõen bírják.
Országútiban az elképzelésem a következõ: 40-70 ezer kötött váz+carbon villa, akár használtan is (van is egy ilyen specialized allez elite), újonnan merida 904 + hajtómû truva., lánc+sor sora/tiagra (a véleményetekre alapozva), váltók/váltókarok 105/tiagra, keréknek valami kezdõ szett, fék 105/tiagra, kormány/nyak/üléscsõ valami olcsó. Természetesen lehetnek használtak a cuccok, ha még jól mûködnek.
A vázmérettel továbbra sem vagyok teljesen tisztában, a 169 cm-hez 50-est javasolnak, az 52-es még belefér ?
Azért akarok már elsõre 105-öst, mert hosszú távra tervezem a kerékpárt :)
Köszönöm az építõ kritikát és továbbra is szívesen fogadom a segítséget.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Igazat adok az elöttem szólóknak ... ez nem monti ezzel nem megálni kell (nem is fogsz tudni :D... )