Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34361 hozzászólás a témában

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
esõben nem próbálnám csak elsõ fékkel...

jó persze, nyilván használattól függ mint az utánam is említették. alap, hogy aki lejtõzik annak kell a két fék de általános városi felhasználásra -szerintem- elég az elsõfék.

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Bocs de ez lehet, hogy amatõr kérdés lesz: az integrát nyeregcsöves versenygépeknél, ahol csak odavan biggyesztve a nyereg a váz tetejére, méretre lehet vágni a karboncsövet? Néztem a Giant integrált csöves vázait, de az Mes méretû váznak is pokoli magasan van a nyerge, olyan magasról hogy a túróban hajol le valaki pl egy könyöklõhöz? Fölfelé még állítható 5cm-t azt írja a gyár, node mi van azokkal akik rövidlábúak?

Az integrált nyeregvázcsöves outikról olvastam egy cikket a cyclingnews-on ahol azt írták hogy elsõ alkalommal méretre kell vágni a nyeregvázcsövet,ezért nagyon pontosan le kell mérni a megfelelõ magasságot,de ha mégis elcsesznéd még lehet játszani 2-5 cm-t a beállítással egy adapter révén, de a lényeg hogy méretre vághatók.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Mit tudtok a Giant vázak méretezésérõl? Olvastam külföldi fórumokon, hogy slooping így meg slooping úgy, de konkrét vázméret-testméret összevetést nem adnak. Azért kérdezem, mert rendkívül kedvezõ áron hozzájuthatok egy ilyen vázhoz (TCR) és nem akarom elpuskázni a rossz méret miatt. A váz Mes sloopingos így kb 50 cm a nyeregvázcsõ hossza. Ez passzol 1,76 magassághoz?

A slooping vázakat érdemes az effektív felsõcsõhossz alapján méregetni. Az M-es TCR-nél ez 55,5 cm, ami pont patent a te magasságodhoz.
Ausztria, Kenguruk földje!

tyutyu

tyutyu

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
Nekem van fc-r700 hajtómûvem meg integrált ultegrám is. Mikor felraktam
összehasonlítottam. A jobb oldali lánckerekes oldal kb. egy súlyban van
a kisebb lánckerekek miatt, viszont a bal kar érezhetõen nehezebb.
Váltani nagyon klasszul váltott rajta az ultegra szett.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A Shimano R700 kompakt hajtómû milyen szintnek felel meg. Én Ultegrára tippelek, mert kb egy árban vannak, meg a hozzávaló csapágy is 6600-as. Másik kérdés: a hajtómûvek és csapágyak csak az adott típushoz valók használhatóak együtt (pl FC-5600 hajtómû az 5600-as csapággyal), vagy tetszés szerint variálhatóak (itt most csak a HT II rendszerre gondolok)?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Bocs de ez lehet, hogy amatõr kérdés lesz: az integrát nyeregcsöves versenygépeknél, ahol csak odavan biggyesztve a nyereg a váz tetejére, méretre lehet vágni a karboncsövet? Néztem a Giant integrált csöves vázait, de az Mes méretû váznak is pokoli magasan van a nyerge, olyan magasról hogy a túróban hajol le valaki pl egy könyöklõhöz? Fölfelé még állítható 5cm-t azt írja a gyár, node mi van azokkal akik rövidlábúak?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
105 10es hajtómû 9es Ultegra-Durace-105 set és semmi baja..monjuk a paul langue(magyar shimano diszt.) azt mondta 10es láncal csináljam de így is megy 8)

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Shimano 10-es rendszerhez való hajtómû használható 9-es lánccal? (Mintha valahol azt olvastam volna, hogy Shimanoék szerint nem, de ez még nem biztos, hogy kizáró ok)

Tökéletesen megy. Én is így használom, több, mint 1 éve.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Shimano 10-es rendszerhez való hajtómû használható 9-es lánccal? (Mintha valahol azt olvastam volna, hogy Shimanoék szerint nem, de ez még nem biztos, hogy kizáró ok)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Mit tudtok a Giant vázak méretezésérõl? Olvastam külföldi fórumokon, hogy slooping így meg slooping úgy, de konkrét vázméret-testméret összevetést nem adnak. Azért kérdezem, mert rendkívül kedvezõ áron hozzájuthatok egy ilyen vázhoz (TCR) és nem akarom elpuskázni a rossz méret miatt. A váz Mes sloopingos így kb 50 cm a nyeregvázcsõ hossza. Ez passzol 1,76 magassághoz?

igen
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Picit visszatétnk a lánc-témára, ha nem bánjátok.
Szóval az a kérdésem, hogy hogy érdemes karbantartani a láncot, anélkül hogy levenném?

necces vegyél egy SRAM os szétszethetõ szemet és akkor le tudod kapni gyorsan anélkül nemsokat ér

Igényel valamilyen extra kezelést esõs tekerés után?

A sarat és a csöpögõ vizet egy rongyal érdemes leszedni róla... én leszoktam

Minden használat után érdemes tisztítani vagy elég hetente/havonta?

én durván 500 kilinként szoktam leszedni ésteljesen letisztítani (nyáron ez kb 1-2 heti alkalom)

Mivel olajozzam, és hogyan?

Lánczsír! (esetleg varrógép olaj az elég tuti :)) a hogyan azt a prók majd leírják 8)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
jó persze, nyilván használattól függ mint az utánam is említették. alap, hogy aki lejtõzik annak kell a két fék de általános városi felhasználásra -szerintem- elég az elsõfék.

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Picit visszatétnk a lánc-témára, ha nem bánjátok.

Big30: a lánccsere ahogy írod elsõ megközelítésre reális, ha nem mész sokat esõben-sárban és idõnként még le is tisztítod a láncot, egy nem az elsõ 30-ban kerekezõ amatõrnek elbír 4e km-t, legalább. A használati módtól viszont nagyon függ: milyen áttételben tekersz, milyen fordulatszámmal és fõleg hogy váltol: a legrosszabb ilyen szempontból: sokat nagy tárcsán kis lábfordulattal erõltetni (a térdnek is rossz) és a kíméletlen váltás (pld. kiállva, vagy kis tárcsáról nagyra nyomaték közben. Többet is elbírhat, de a fogas miatt jobb ha 4e körül (5e) lecseréled, mert ha nagyon összekopnak a régivel, az új láncál ugrani fog. Ha kb. 5e-nél több van benne, akkor már nem nagyon érdemes újat rátenni, hanem menni ameddig bírja, aztán fogas-lánc egyben csere (rekordom: kb. 13e km egy kombóval).

Szóval az a kérdésem, hogy hogy érdemes karbantartani a láncot, anélkül hogy levenném? Igényel valamilyen extra kezelést esõs tekerés után? Minden használat után érdemes tisztítani vagy elég hetente/havonta? Mivel olajozzam, és hogyan?
Kicsit sok lett a kérdés, tudom. :o
Köszi!!
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
én is csak a hátsót használom éles kanyarban.. ha bedõlve megpattan az elsõ és a levegõben leblokkol (megszûnik az erõ ami tartja abringuszt) akkor ott pofára esés lesz :D egyébkénta 80/20 at el lehet 60-40 talán még 50-50ig is tolni egy kis súlypont áthelyezéssel ami a 10% nál dúrvább lejtõkön elég jól szokott jönni (na ott már én is fosok elengedni a gépet )

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.026 hozzászólás
  • LocationKelenföld

azé kiváncsi lennék elsõfékkel mit alkotnátok Hegyrõl lefele amikor 200m re áll elötetek a busz /Mátrafüder rulez/ 70-80km/hnál 8)

Elméletben: 80/20%-os eloszlás - ilyenkor 20%-al hosszabb fékutat jelent. Okosság.
Gyakorlatban: ha már elcseszte a féktávot kanyar elõtt, akkor vajh mi a teendõ?
(Vagy én vagyok nyúl, hogy a kanyarban elengedem az elsõ féket? :wtf:)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

minek?

Használattól függ! Ha országúton fixizek, akkor jó érzés, hogy nem a térdizületemre vagyok utalva...biztonságérzetet ad a 2 fék. Ha lehet együtt használom, és nem ellentartással fékezek!
Egysebin meg nem értek egyet az 1 fék alkalmazásával, mert ha valami miatt az elsõ fék sztrájkolni kezd, akkor szopacs.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
ha TT bringád van könyöklõvel akkor biz igen 8) .. de monjuk a 13->12->11 es hátsótányér többet dob :)
(nekem 3 tárcsás van elöl 50-42-30 hátul meg 11--23 ig és mégis beletudok még tekerni 70nél... (jó igaz én 1 fúrógép vagyok)

azé kiváncsi lennék elsõfékkel mit alkotnátok Hegyrõl lefele amikor 200m re áll elötetek a busz /Mátrafüder rulez/ 70-80km/hnál 8)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Lecserélem a hajtómûvemet, a mostanin a nagytányér 52-es, nem tudom, hogy milyet válasszak, sokat számít, hogy 52 vagy 53?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Az nyilván gyenge érv, hogy a KRESZ is elõírja. Én használom mindkettõt.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?