Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34346 hozzászólás a témában

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

azé kiváncsi lennék elsõfékkel mit alkotnátok Hegyrõl lefele amikor 200m re áll elötetek a busz /Mátrafüder rulez/ 70-80km/hnál 8)

Elméletben: 80/20%-os eloszlás - ilyenkor 20%-al hosszabb fékutat jelent. Okosság.
Gyakorlatban: ha már elcseszte a féktávot kanyar elõtt, akkor vajh mi a teendõ?
(Vagy én vagyok nyúl, hogy a kanyarban elengedem az elsõ féket? :wtf:)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

minek?

Használattól függ! Ha országúton fixizek, akkor jó érzés, hogy nem a térdizületemre vagyok utalva...biztonságérzetet ad a 2 fék. Ha lehet együtt használom, és nem ellentartással fékezek!
Egysebin meg nem értek egyet az 1 fék alkalmazásával, mert ha valami miatt az elsõ fék sztrájkolni kezd, akkor szopacs.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
ha TT bringád van könyöklõvel akkor biz igen 8) .. de monjuk a 13->12->11 es hátsótányér többet dob :)
(nekem 3 tárcsás van elöl 50-42-30 hátul meg 11--23 ig és mégis beletudok még tekerni 70nél... (jó igaz én 1 fúrógép vagyok)

azé kiváncsi lennék elsõfékkel mit alkotnátok Hegyrõl lefele amikor 200m re áll elötetek a busz /Mátrafüder rulez/ 70-80km/hnál 8)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Lecserélem a hajtómûvemet, a mostanin a nagytányér 52-es, nem tudom, hogy milyet válasszak, sokat számít, hogy 52 vagy 53?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Az nyilván gyenge érv, hogy a KRESZ is elõírja. Én használom mindkettõt.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
minek? én Outin sohasem használom a hátsóféket...mindig úgy fékezek hogy a hátsókerék épphogycsak elemelkedjen a talajról...hátsóféket csak sebességváltoztatásra használom, elsõféket megállásra. jelenleg a BMX-emen csak hátsófék (lenne ha most éppen lenne hátsófékem, most kivételesen elöl van) van, az egysebimen pedig csak elsõfék, mivel outi. aztán nyáron komplett Ultegra SL szett és így már lesz hátsófékem is...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
egysebire is kell 2 fék (sztem fixire is, de ebbe ne menjünk bele)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Mert egysebi. CSak akkor minek oúti, ha végül nem az lesz belõle?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Miért nem kell a hátsó fék?

porch

porch

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
vettem egy outit.. hehe:clap:
egy racer made in taiwan bringát sikerült beszereznem.
máris a saját igényeimhez alakítottam.:P
egyeneskormány be, hátsófék nemkell, elsõváltó se kell, kisebb lánctányér is mehet, majd a hátsóváltót is leszedem valamikor... meg singlespeed agy befûzés.
na most városba közlekedni ez pont jó...:)

köszönöm a segítségeket!
(egyébként 10bõl jöttem ki...)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Big30: a lánccsere ahogy írod elsõ megközelítésre reális, ha nem mész sokat esõben-sárban és idõnként még le is tisztítod a láncot, egy nem az elsõ 30-ban kerekezõ amatõrnek elbír 4e km-t, legalább. A használati módtól viszont nagyon függ: milyen áttételben tekersz, milyen fordulatszámmal és fõleg hogy váltol: a legrosszabb ilyen szempontból: sokat nagy tárcsán kis lábfordulattal erõltetni (a térdnek is rossz) és a kíméletlen váltás (pld. kiállva, vagy kis tárcsáról nagyra nyomaték közben. Többet is elbírhat, de a fogas miatt jobb ha 4e körül (5e) lecseréled, mert ha nagyon összekopnak a régivel, az új láncál ugrani fog. Ha kb. 5e-nél több van benne, akkor már nem nagyon érdemes újat rátenni, hanem menni ameddig bírja, aztán fogas-lánc egyben csere (rekordom: kb. 13e km egy kombóval).

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Máté, lehet többféle racsnirögzítési módot láttam már mint te... ;)
Nem kellene mindenért leszólni, csak mert olyan a kedved.
Nem jó MINDHEZ a racsnileszedõ...

Kétféle mód lehet:
- Szétszeded az agyat, és hozzáférsz.
- Nem szeded szét, és nem férsz hozzá, b*szhatod. Az agyat kell befogni a satuba, okosan.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Akkor kell cserélni, amikor elkopott. Szerintem.
Könnyen meg tudod nézni, ha nagytányéron 3 óránál a láncot lehúzva látszik az egész fog, akkor már idõszerû cserélni. Vagy láncnyúlásmérõvel is megnézheted, milyen állapotban van.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Országúti kerékpáron hány km után érdemes láncot cserélni?
Én így használom 1 racsni 2 lánc / 1 lánc 4000km/ vagyis 8000km után racsni lánc kuka, ez így oké?/esõben, télen nem használom a kerót/

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

a racsnin tartasz ellen. van egy láncos kulcs nevezetû szerszám, ezt vagy veszel (kb ezres) vagy otthon csinálsz egy kopott láncból meg egy laposvasból. én csináltam a bolti alapján, úgy érdekesebb:)

Menetes racsniról volt szó nem? Azt aztán fogdoshatod láncosbottal, okos dolog... Az agyat kéne befogni, mert arról kell lecsavarni a cuccost. A probléma az agy befogása, satuba fogni mégsem feltétlenül kéne.

Vagy csak én nem értem a problémát, és CJ & delma mindketten zsenik?:chin:

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Igen, de mivel tartasz ellen, és hol?

edit, elkalandoztam:)
satu, de ha nincs atom rászorulva akkor még az se kell

Igen, de ha nem dobtam ki volna 4 racsnit, akkor meglátnád

nemérteni fogalmazás, én nemlenni magyar:)

Én mindig széjjelszedtem az agyat, utána néztem, hogy mizu.

igen, és ezzel a lendülettel ki is dobhattad a racsnit is, és az agyat is;)

Vagy csak én nem értem a problémát, és CJ & Delma mindketten zsenik?

így születtünk:)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

menetes agyhoz is lehet kapni racsnileszedõt (icetools,marvi) azzal lejön

Igen, de mivel tartasz ellen, és hol?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

emre

emre

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Sziasztok!
Szeretnék kis tanácsot kérni.
Sora elsõ fékváltókar, (flight deck) nem nagyon akar visszaengedni.
A felemelés simán megy, de ha le akarom rakni a kis tányérra, mintha megakadna kicsit játszani kell vele, hogy ledobja a láncot.
A váltó, bowden nem szorul, felemeléskor racsni-hang van, visszafele is kattan egyet, de az esetek többségében épphogy csak megmoccan az átdobó.
Elõre is köszi

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Igen, de ha nem dobtam ki volna 4 racsnit, akkor meglátnád, hogy nem egyféle racsnirögzítési mód létezik. Én mindig széjjelszedtem az agyat, utána néztem, hogy mizu. Persze amihez nem volt jó a racsnileszedõ.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Kíváncsi vagyok, hogy mi a módszered.
Én szétszedném a racsnit, így már be lehet küllõzni az agyat. Közben újra is lehet kenni összerakás elõtt.

ezt nem tartom valami jó ötletnek, mivel ha leszeded a zárógyûrût és szétszeded, akkor egy rakat apró kis golyócska fog kipotyogni onnan, ráadásul nem is egy helyrõl, egy méretben:) azokat különválogatni, visszarakni egy mûvészet, fõleg bonyolultabb agynál.
menetes agyhoz is lehet kapni racsnileszedõt (icetools,marvi) azzal lejön