Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Indította
Endroo
, 2006. január 10. 21:34
Írta 2008. március 28. - 13:05
miért jó, ha magas? jobban hasítja a levegõt ? nagyon merev lehet vertikálisan...
Írta 2008. március 28. - 12:27
Mostanában nem egyszerû magas alufelnit kapni, mert már alig gyártanak (ugyanis nyugaton már mindenki karbont vesz, mert a 40-50mm-esek is 250-330 gr.osak!). A Vueltát én sem ajánlom, már csak azért sem mert nem nagyon lehet kapni, meg aztán kõnehéz. A Gipiemme felni talán csak a Biondóban szerezhetõ be, valamivel könnyebb, mint a Vuelta, de elég drága. A cseh Remerx Taurus talán a legjobb megoldás, ami az ár-minõség-tömeg viszonyt illeti. Mondanám a Campát is, de azt csak kerékszettben lehet magas felniset kapni, azt is régit, használtan.
A Sun országúti felnit kifejezetten versenyzésre és hegymenetekre találták ki (tömege 410-430 gr. között mozog!), ami nyilván azt is jelenti, hogy nem túl merev és nem túl tartós, de ha nem járnak vele nagyon kátyús úton jó pár évet kibír (no és persze ha a rider nem egy mázsa).
A Sun országúti felnit kifejezetten versenyzésre és hegymenetekre találták ki (tömege 410-430 gr. között mozog!), ami nyilván azt is jelenti, hogy nem túl merev és nem túl tartós, de ha nem járnak vele nagyon kátyús úton jó pár évet kibír (no és persze ha a rider nem egy mázsa).
Írta 2008. március 28. - 12:01
Írta 2008. március 28. - 10:31
Írta 2008. március 28. - 10:02
nemsun felnik jok?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. március 28. - 10:02
A Vuelta szép, magas, de irgalmatlan súlya van.
Ha ez nem szempont, akkor csak tessék!
Ha ez nem szempont, akkor csak tessék!
Írta 2008. március 28. - 00:09
vueltat vki fikazta nemreg
gipimme hm zsir /nem olcso/
kapni vhol amugy?
sun felnik jok?
gipimme hm zsir /nem olcso/
kapni vhol amugy?
sun felnik jok?
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2008. március 27. - 23:51
Gipiemme TECNO -k
Írta 2008. március 27. - 23:49
Vuelta Airline
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2008. március 27. - 23:40
mondjatok nekem szep magas felnit.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2008. március 27. - 23:03
Ha a 9-es sor lánckerekeinek vastagsága egyezik a 8-aséval, akkor egyszerû hézagoló cserével megoldható a dolog. Sajnos ma már a 8-as rendszer a "low end".
Az alábbi sor jó lesz, nyugodtan megveheted!
Az alábbi sor jó lesz, nyugodtan megveheted!
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!
Race, no Rest!
Írta 2008. március 27. - 23:02
Shimano HG-50-8R országútihoz.
Most akkor mivanjóvan?
Nem kirívóan jó, de megfelelõ. Nyolcasban nem fogsz kapni profi szintût, ellenben kilencessel. Míg montiban ott a nyolcas alu tartóbakos XT.
Most akkor mivanjóvan?
Nem kirívóan jó, de megfelelõ. Nyolcasban nem fogsz kapni profi szintût, ellenben kilencessel. Míg montiban ott a nyolcas alu tartóbakos XT.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. március 27. - 22:28
ÕÕÕ ezt most nem értem!
Shimanot szeretnék igen csak nem kapni országuti stilusban ami itt van a bikemarketen az nem igazán országuti...
És ennél kicsit jobbat keresnék. lánc meg nincs csak sram (nem ismerem)
Vagy rosszul tudok valamit? ez a tipus kirivóan jominõségû?
Shimanot szeretnék igen csak nem kapni országuti stilusban ami itt van a bikemarketen az nem igazán országuti...
És ennél kicsit jobbat keresnék. lánc meg nincs csak sram (nem ismerem)
Vagy rosszul tudok valamit? ez a tipus kirivóan jominõségû?
Írta 2008. március 27. - 22:22
Vegyél csak nyugodtan Shimanot. Én is ezt használtam, de valami HG lánccal, jó is volt!
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
Írta 2008. március 27. - 21:46
Köszönöm a gyors választ.
De nem mondtam hogy shimanot keresek ...
És lehetõleg nem alap kategóriát, nem válogatok ha nincs kinálat.
kösz.
De nem mondtam hogy shimanot keresek ...
És lehetõleg nem alap kategóriát, nem válogatok ha nincs kinálat.
kösz.
Írta 2008. március 27. - 21:34
www.bikemarket.hu
Írta 2008. március 27. - 21:26
Sziasztok a segíségetekre lenne szükségem.
Fel kellene újítani a maghajtásomat, de mivel nekem 8-as rendszerem van nem kapok hozzá láncot és fogaskoszorút.
Láncot még láttam az e-bike-on de sort nem.
Tudtok helyet ahol kapni 8-as cuccot?
kösz a segítséget, árat is mondjatok ha tudtok...
Fel kellene újítani a maghajtásomat, de mivel nekem 8-as rendszerem van nem kapok hozzá láncot és fogaskoszorút.
Láncot még láttam az e-bike-on de sort nem.
Tudtok helyet ahol kapni 8-as cuccot?
kösz a segítséget, árat is mondjatok ha tudtok...
Írta 2008. március 27. - 20:39
Köszi a segítséget. Ez a neuzer tetszik is. Az a baj, h debreceni vagyok, és nekem minél nagyobb tányér kell,mert itt nem nagyon van emelkedõ, és emiatt nem nagyon kell váltogatnom se.
Jah,és igen lenne még egy kérdésem. Van valamilyen tapasztalata itt valakinek a Csepel Avenue nevezetû géprõl? Mert most lehet 40 körül venni, ami nem rossz ár egy új outiért. Vagy nézelõdjek inkább az apróban? Amiatt vennék amúgy még egy bicajt, mert lehet,h a mostanira túl sokat kell költenem: 2 új kerék, lánc, hajtómû, fékek, hátsó fogaskoszorú, meg váltókar is. Ez így nem lenne vmi olcsó kb 20ezer.
Jah,és igen lenne még egy kérdésem. Van valamilyen tapasztalata itt valakinek a Csepel Avenue nevezetû géprõl? Mert most lehet 40 körül venni, ami nem rossz ár egy új outiért. Vagy nézelõdjek inkább az apróban? Amiatt vennék amúgy még egy bicajt, mert lehet,h a mostanira túl sokat kell költenem: 2 új kerék, lánc, hajtómû, fékek, hátsó fogaskoszorú, meg váltókar is. Ez így nem lenne vmi olcsó kb 20ezer.
Írta 2008. március 27. - 17:35
Tudtok esetleg mondani olyan márkát, vagy boltot ahol lehet ilyesmiket olcsóbban (max hat ezer Ft) kapni?
Altrix Basic verseny hajtómû. Kéttányéros, amelyik nem kell, leszerelhetõ. Normális minõség, jó áron, négyszögtengelyhez. Például:
http://neuzer.hu/hu-...letes.php?id=23 ,alulról a második.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!
Race, no Rest!
Írta 2008. március 27. - 16:50
Próbálj meg használtan szerezni egy cserélhetõ lánckerekes oúti hajtómûvet és szedd le az egyik tányért. Ami a képen van, az is "így készült".
Ha elég a 38 fogas tányér, akkor meg ez:
http://ebike.hu/term...tengelyes/3182/
Ha elég a 38 fogas tányér, akkor meg ez:
http://ebike.hu/term...tengelyes/3182/