Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34346 hozzászólás a témában

Teemu

Teemu

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Sziasztok!

Elõször is bocsánat ha hülyeségeket fogok kérdezni.
Van egy régi bringám, és a hajtómûve kezd elég tropa lenni. Egy lánctányéros (hátul 6-os shimano váltó), és a hajtókarok felemásak (mert az egyik anno eltörött és a mostani se hiszem, hogy sokáig húzza).
Nos az lenne a problémám, hogy én olyan hajtómûvet keresek, amin egy lánctányér van, de nem nagyon találtam, de ha mégis akkor azok nagyon drágák. Tudtok esetleg mondani olyan márkát, vagy boltot ahol lehet ilyesmiket olcsóbban (max hat ezer Ft) kapni?

u.i.: Valami ilyesmire gondoltam.

http://piacter.bikem...t=124860&cat=59

porch

porch

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
köszi, majd azért még nézelõdök, ha valamit találok kikérem a véleményetek.:cool:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Természetesen a KTM vagy a Puch. Ha a vázméret jó, és körbenézted, hogy repedés, vagy bármi nincsen rajtuk, vehetõ. Puch-nak az ára kicsit sok nekem, alkudj le belõle ha tudsz. Aztán piros BB bandázs rá valamelyikre, és már suhanhatsz is! :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

porch

porch

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
õket néztem,

http://piacter.bikem...t=117989&cat=56

http://piacter.bikem...t=125128&cat=56

http://piacter.bikem...t=125982&cat=56

az áraik 10-16-20.
melyik éri meg, az lenne a kérdésem, ha fáraszthatlak titeket ezzel...
bocsi, köszi, üdv!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

van e különbség a campa 10-es lánca,sora és a shimanoé között, és lehet-e õket vegyíteni

Úgy tudom, a Campa hézagai nem egyeznek a Shimano és tsai típusokkal. Ha még maga a lánc jó is, a váltót nem tudod beállítani, hogy minden fokozatban tökéletesen fusson.

Porch,
outi fékhez kanti fékkar jó. S ha már veszel, keress egybe fékváltókart, aprón igen olcsón hirdetik ezeket. És ezzel a váltás is kényelmesebb, mint lenyúlkálni. /Nekem is van 1 pár, ha érdekel/

Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Piactéren sok van, válogass, linkeld be, aztán többet tudunk mondani. Szingósakat hanyagold ha lehet...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
a sima V fékkar nem jó országúti fékhez, ugyan ilyen V-fék profilut (kinézetüt) lehet kapni országúti fékhez is újjonnan
a többi kérdésedre meg nemigazán tudok mit mondani. hogy állja a strapát egy kerékszettet biztos megérdemelne, meg a hajtómûvet is felujítanám. csodát ne várj

porch

porch

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
helló!
szeretnék venni egy régi országúti gépet, hogy csináljak belõle egy városi cirkálót, esetleg kisebb túrákra, eddzésekre egy betonfutót.
az a kérdésem hogy ha veszek mondjuk 20-10 ezerért egy régi puch vagy ktm vagy ilyesmi pozicionált váltós mondjuk 2x6os gépet akkor mit várhatok tõle? nem szeretném ha szétesne alattam az 50. kilóméter után.
egyébként a kormányt cserélném csak ki egy egyenesre.
és kérdezném h v-fékkar jó e országúti fékhez?
bocsi ha valamit rosszul neveztem meg, montihoz szoktam:chin:
köszi, üdv!

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
én még soha nem hallottam vegyesrõl 8) de az nem azt jelenti hogy lehetetlen

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Campagnolo agyra nem tudsz rátenni Shimano sort, ugyanez fordítva. Ha erre gondolsz.

ezt tudtam, ezért nem írtam bele az agyat a listába
engem az érdekel hogy van e különbség a campa 10-es lánca,sora és a shimanoé között, és lehet-e õket vegyíteni

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Campagnolo agyra nem tudsz rátenni Shimano sort, ugyanez fordítva. Ha erre gondolsz.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
adott egy shimano 10-es lánc, sor
ez mûködhet a campa 10-es rendszerével??
(konkétan: xenon08 hajtómû,komplett váltás)
néztem a crc-n és ledöbbentem hogy milyen jó árban van a campa, lehet ez lesz inkább mint a tiagra/sora

ja és a 08-as sora mikor kapható itthon? (mert nagyonzsír:P remélem az expon lesz valami katalógus)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Van itt valaki aki Pro compact kormányt használ? Érdekelne, hogy mekkora az elõrenyúlása, esése.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
hát ennek a bringánakis már ára van 8) majd lemérem még egyen-kettõn dekagramm pontosságúval mértem nem grammossal

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hát tényleg kíváncsivá tettél, mert nekem is volt már néhány oúti bringám, tudom mit lehet kihozni különbözõ anyagú-minõségû dolgokból. Ja, és a mérlegek gyakran erõsen nem pontosak, a Corratecben is volt egy mérleg, ami elõször pontos volt, aztán már nem... Bocs, nem leszólni akartam, csak hogy ne ringasd magad illúziókba, az alacsony tömegnek általában ára van...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
na majd fotozok 1 merlegen (a 105 szet sem 105 csak a fobb komponensek vannak abbol van benne durace ultegra is) a konyoklom 250gramm mivel triatlonos es muanyag.. 10,2 volt sima alapbringusz soraval acél villával... (konyoklo nelkul mertem a 8,2t konyoklovel 8,6)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
sac1: egy komplett idõfutam gép 105 szettel noname aluvázzal és 2 kg-os kerékszettel ki van zárva a 8,2 kg. Ha lemérnénk inkább lenne 10,2. A 8,2 egy egészen más kategória, ami min. 1400 gr-os vázzal, Ultegrával és 1500-1600 gr. közötti kerékszettel jár és a többi alkatrésznek is viszonylag könnyûnek és ebbõl kifolyólag drágának kell lenni... Egy átlagos alu könyõklõs kormány-stucni szett maga van vagy 800 gr.
Epinefrin: ilyen boltok: Bringavilág, Nella, Probike, Vár, Czerny, Biondó, etc. Hogy mennyire nyugodtan, azért az nem 100%, mivel azért minden szerelõnek van erõssége és gyengéje, de azért úgy általában és átlagosan elég jók a föntiek.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

micsoda világ hogy egy szerelõ mentesíti magát a felelõsség alól és emberünk fizessen 10ezret azért hogy valaki más elb@szta helyette a fékváltókarját...

Ez nem felelõsség elhárítása. Ha megmondja, nem biztos az eredmény, rajtad áll, mégis rábízod-e. Ezután (ha megbízol a szakértelmében) megfizeted a tudását, a munkaidejét, a szerszámai költségét, stb.
Mondom, megcsinálhatod otthon is. Túrd fel a szakirodalmat, szerzd be a szükséges eszközöket, és neki is láthatsz. Ezért nem értem, mi a probléma.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
DA 2009

Úgy tudom alu magos.
Ezen kívül várható: , 11 db-os hátsó sor, illetve váltókábelek bandázs alatti elvezetése (18 év után!), valamint elektromos váltójú változat.

Na, némi info (angolul, prototípus képekkel):
http://www.rouesarti...e-17747139.html

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
:help: Tudna valaki ajánlani egy kifejezetten outikkal foglalkozó boltot/szerelõt, akire nyugodtan rábízhatom a bringám? Hajtómû és fékcsere lenne a dolog (persze a szükséges beállításokkal együtt), úgy, hogy a cuccot én vinném középrész nélkül, tehát nem árt, ha van némi raktárkészlet is...
Remélem nem vagyok nagy igényû :)

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -