Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34361 hozzászólás a témában

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A shimano kerékszettjei az ultegra szintig híresen rosszak, mindenképpen azt mondanám ne, e fölött (~660, meg Dura-ace) viszont jók, a merevség-tömeg-aero együttesük kiváló. A karbonfelnis Dura-ace meg mindenféle teszt szerint is vezetõ kerék a világon.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
ha meg tekerni akarsz .. veszel 1 Mirage os MALi Ironmant és majd felújítod ha lesz pénz... addig is jönnek a kilóméterek 8) biztos nem bírtam volna ki hogy 2 évet spóroljak egy setre és kerekekre...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Én kicsit több vagyok:) 85kg
...
Meridák tetszenek 800as v 900as széria
...
Shimanot sztem,Sora,Tiagra környékérõl.
A többit (stucni,kormány,nyereg,nyeregcsõ,pedál) nem tom.

nahszóval. szerintem 85kg alatt is csak annyi lenne hogy néha beleérne a fékpofába, de nem tudok tapasztalatot mondani.

Meridát csak ajánlani tudom, nekem egy 880-as van most éppen Carbonvillával. szerintem 900-as széria legalját nézd mert ott már alapból van carbonvilla! Ezek a vázak nagyon jó vételek, és magyarországon amióta új nagyker van ( http://www.bikefun.hu ) azóta kiváló a garancia ügyintézés is ha netán valami baj lenne,

Shimano-ból feltétlenül Tiagrát vegyél, mert sokkal jobb mint a Sora és nem is annyira drága, tehát inkább legyen késõbb egy Tiagrás bringád mint hamarabb egy Sorás. megéri spórolni:)

stucni-kormány-nyeregcsõ: Ritchey COMP-PRO-WCS attólfügg melyikre van pénz.

Remélem tudtam segíteni:)

Üdv: Kiskubai

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás

Ha kiállva erõteljesen tekerek a szerény 56 kilómmal akkor is beleér néha a fékpofába...ennek ellenére szerintem egy nagyon jó ár/érték arányú kerékszett, és jó vétel!

Én kicsit több vagyok:) 85kg
CSak azért kérdeztem , mert ha most nem lesz semmi lém értelmes bringára akkor lehet veszek vmi vázat ,-Meridák tetszenek 800as v 900as széria,Mali ára miatt kedvezõ lenne de nem tom milyenek-és veszek rá cuccokat.Persze nem 1-2 hónap alatt,hanem sztem csak jövõre lesz kész.De akkor legalább lesz egy normális gépem.Hogy milyen cuccokat veszek?Még nem tom.Shimanot sztem,Sora,Tiagra környékérõl.A többit (stucni,kormány,nyereg,nyeregcsõ,pedál) nem tom.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Milyenek a Shimano belépõ szintû kerekei ?Pl : Shimano WH-R560

Én csak a WH-R550rõl tudok véleményt mondani. Egy 105 agy, koliken (kõnehéz) felni párosról váltottam át erre a kerékszettre. sokkal jobban gyorsíthatóbb, sokkal könnyebb. A hátsó kerék elég merev a 20 küllõ ellenére. Egyetlen hibája az elsõkerék, ami a 16 radiálisan fûzött kardküllõ miatt nem valami merev. Ha kiállva erõteljesen tekerek a szerény 56 kilómmal akkor is beleér néha a fékpofába...ennek ellenére szerintem egy nagyon jó ár/érték arányú kerékszett, és jó vétel!

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Milyenek a Shimano belépõ szintû kerekei ?Pl : Shimano WH-R560

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Itt van egy elég komoly kis oldal a méretezésrõl, bár még csak átfutni volt idõm hasznosnak tûnik, háromféle képlet is van lehet választani neked melyik a szimpatikusabb,érdemes átolvasni.
http://www.bikefitti...lish/Frame.aspx

Tomka!

Én a helyedben azt a 2 outit megnézném magamnak, egyik egy Trek karbon váz 105 meg ultera cuccal 170-ért , a másik egy bianchi a maxi bike-tól, sztem õk még pár hét garit is adnak rá,és ez is csak 150.
http://piacter.bikem...t=128472&cat=56
http://piacter.bikem...t=127434&cat=56
Nekem a trek jobban tetszik,és ott adva van egy jó váz a többi alkatészt késõbb is lehet fejleszten, ha szükség van rá.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
nemtom én úgyvagyok vele hogy a "magasság" ot állítani ott van a nyeregcsõ de azt hogy mennyire nyúlsz elõre csak a stucnival variálhatsz ami egy jobb gépnél nem 2ft...

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

Sajna ezt nem tom h nekem mekkora kell.Vhol láttam itt a fórumban vmi oldalt ahol le van írva ,mit hogy kell mérni.De nem találom.

"Állj egy egyenes fal elé úgy, hogy a sarkad hozzáérjen a falhoz. Kérj meg egy hozzád (érzelmileg) közelálló valakit, hogy a lábad között toljon fel egy könyvet, vagy mappát, bármi jó, addig, amíg már kicsit kellemetlen érzés. Csináljatok ott egy jelölést a falon. Így lehet megmérni a lábaid hosszát. Az adatot centiméterben szorozd 0.64-gyel, és megkapod a méretednek megfelelõ "magasságú" vázat.
A vázméretet ebben az esetben a középcsapágyház-középtõl, a felsõcsõ-középtengelyéig értendõ. Ezt legegyszerûbben úgy mérheted meg, hogy egy mérõszalaggal a középcsapágyháztól felmérsz a felsõcsõ közepéig, és hozzáadsz 2 cm-t. Hiszen a középcsapágyház átmérõje cirka 40 mm (angol: 38,9)" /Grafitember karcolta/

Nekem ez így hiteles, de vannak a neten is különbözõ számolós oldalak, ha az jobban tetszik (google: "bike frame size"). Jó méricskélést! Alle!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

hát én tesco gazdaságost dobtam fel rá mert nagyon nem érdekelt semmi csak a megtett út... kb 600ft volt ... a gomb elem meg 1200 ft a 2... jah mondom bocs... 8)

itt még óraboltban is csak 400ft a Duracell/energizer akármi márkás gombelem...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
hát én tesco gazdaságost dobtam fel rá mert nagyon nem érdekelt semmi csak a megtett út... kb 600ft volt ... a gomb elem meg 1200 ft a 2... jah mondom bocs... 8)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

(olcsóbb venni még 1 bóvli km órát mint 1 elemet..)

bóvli km óra= 3500ft
elem= mivel boltosokkal pacsiviszony így kb 200 ft :D

holnap megnézem hogy milyen maxot megyek ezzel az áttétellel...

Delma: valszeg vágok a bandázsból egy 2centit és oda felrakom...esetleg bandázs tetejére, majd meglátom hogy engedi a csavar:D

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
http://kepfeltolto.h...?t=img&id=71028 valami ilyesmit. Persze a felszereltségem szerényebb lenne jóval, de a váz itt is egy átalakított váz, mert ilyen matricázású és festésû Giant vázat nem láttam még. Csak a Clavicula hajtókar annyi mint amennyi keretem a kiegészítõkre marad :(

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Az elsõ generációs CR1esen van egy réteg széles karbonszálakból tekert réteg, amit lefestenek a homlokcsõnél és a középcsapágyház körül. Ráfesteni nem szeretnék, matt lakkal fedett natúr karbonvázat képzeltem el, egy sötétszürke alig látszó vázmatricával. Aztán lehet, hogy a nagy álmodozásból semmi sem lesz. Mindenesetre írni fogok a scott-nak.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Nemtom h a festett karbonvázak szövete a festék alatt olyan szép-e mint amit eleve natúrnak szántak (azokon van egy kozmetikai célú plusz réteg, ami a tieden nem biztos h van).
Plusz akkor kéne UV védelem (lakk).

Én max ráfestetnék a jelenlegi festésre, ha nem tetszik a dizájn. Az elvileg sima ügy.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Sajna ezt nem tom h nekem mekkora kell.Vhol láttam itt a fórumban vmi oldalt ahol le van írva ,mit hogy kell mérni.De nem találom.

http://www.gepida.hu/tippek2.php
nálam ez mûködött, utánna próbáltam bringán, és tökéletesen kiszámolta (az átlépésivel számold, így sokkal pontosabb értéket kapsz, mintha a tényleges magasságod alapján számolnád)

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás

amúgy alivitoból van 60-as méret is, a többibõl 58 a max jelenleg.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Delma01 ha már írtál a Demaról.Milyen gépek?
Xfactort nézve van egy pár olcsó gépük
pl ez http://www.xfactorne...3&mkod=15&db=20
Bár ez sem rossz :
http://www.xfactorne...3&mkod=15&db=20

egyedül 07-es Alivitot próbáltam pár kör erejéig Pécsen a belvárosban. A többin csak ültem a bringaexpon.
a többirõl dögivel van infóm, mindig kiküldik az új katalógust, az expon is eléggé jó volt az informálás.
beszéltem a forgalmazóval, ha nem tetszik a piros bandázs, gumi, vagy bármi akkor hasonló értékben díjmentesen kicserélik más színre. de egyedi setuppal is elõállhatsz, õk összerakják neked. (vázat amúgy nem lehet külön kapni)

szerintem abszolút jó ár/érték arányúak, az alivitó villája is tûrhetõ, tovább is bírja mint a hasonó kaliberû 810-es gepidáé (fõleg hogy ebben normális rendszerû ritchey csapágy van abban meg noname)
az alhonga féktõl nem kell félni, számomra sokkal jobban fogott mint a sora szett fékje, és ennek valamivel a betétje is jobb
a joytec agyak egész jók, igaz régen se voltak rosszak, fõleg most hogy összeállt a novatec gyárral
minden bringa a legújabb alkatrészekkel van szerelve (pl sora 08), mindeki döntse el mennyit szán rá:) én vennék ha lenne mibõl:)

amúgy alivitoból van 60-as méret is, a többibõl 58 a max jelenleg.
egyedüli negatívum hogy a rendelésre néha sokat kell várni (érdemes megkérdezni mikor jön szállítmány)
nekem szerencsém volt 3 hét alatt megjött a mez+nadrág
ha valami kérdés van kérdezz bártan

kiskubai: ha van egy régi elsõlámpa tartód (aza bilincses) annak a tetejére rá tudod ragasztani a km óra konzolját. nekem a montin így van megoldva

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
(olcsóbb venni még 1 bóvli km órát mint 1 elemet..)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

én írnák nekik, én eddig 2x fanyarodtam arra hogy írjak a gyártónak (Dema,Kona) és készségesen válaszoltak:)
szerintem a polír papír lesz a megoldás, arra meg pár fastag lakkréteg
kíváncsian várom hogy mire jutottál:)

OFF: írNÉK:)

ON: ma tökjót tekertem:D föl kéne szenvednem valahogy az oversize kormányra a csóró km órát meg kéne bele szereznem elemet...