Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34346 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Tomka, amit leírtál, lényegében egy 903-as.
http://www.bikefun.h...ide_903-27.html
Teljes Tiagra szett, a sajátmárkás kiegészítõk nem rosszabbak a Ritchey-nél.
Kereket kicseréled, ha nem tetszik.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás

A shimano kerékszettjei az ultegra szintig híresen rosszak, mindenképpen azt mondanám ne, e fölött (~660, meg Dura-ace) viszont jók, a merevség-tömeg-aero együttesük kiváló. A karbonfelnis Dura-ace meg mindenféle teszt szerint is vezetõ kerék a világon.

Sh 550 es kerékszettet nyúzok második szezonban/ kb 6000km/, igaz nem a legmerevebb , oldal irányban kolbászol a /meszebb állítottam a pofákat a felnitõl/
Újan vettem azóta se kotyog, egyszer se kellett centírozni/holott nem autópályán tekerek, sõt ritka szar utakon/ Nem egy könnyû darab de a 65 kilóm alatt eddig jól szuperál.
Ettõl függetlenül elõnyben részesítem az "ipari csapágyas" kerékszetetteket.

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Amit én nagyjából kinéztem magamnak:

Merida Road 904 (csak váz+villa!)
Shimano WH-R560 országúti Shimano Tiagra BR-4500 '07 Shimano Tiagra ST-4500 '07 Shimano CS-HG50-9R országútihoz Shimano Tiagra FC-4500 Ritchey Logic Road O/S kormány Ritchey COMP Alu xc Maxxis Xenith Un Categorie (9bar) Shimano CN-HG53 Ritchey Streem Comp nyereg Ritchey Comp Alu Shimano 105 PD-5600 Shimano Tiagra FD-4500 Shimano Tiagra RD-4500-SS '07

Persze lehet nem épp minden a legmegfelelõbb :)

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás

A shimano kerékszettjei az ultegra szintig híresen rosszak, mindenképpen azt mondanám ne, e fölött (~660, meg Dura-ace) viszont jók, a merevség-tömeg-aero együttesük kiváló. A karbonfelnis Dura-ace meg mindenféle teszt szerint is vezetõ kerék a világon.

Természetesen köszönöm a segítséget.De nem akarok egyenlõre 80-100ezreket kerékre költeni.Tudom hogy jobb ,meg hogy értesz hozzá,meg ajánlod.De egyenlõre nem szeretnék költeni ennyit kerékre.
Csak azért kérdeztem mert gõzöm sincs milyen normális kereket érdemes venni kb ilyen árban.

Henger :néztem a Mavic Cosmost 32 körül.Köszi neked is.

Még a matuzmaster.hu-n nézegettem fûzött kerekeket,persze nem tom melyik milyen.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Pl : Shimano WH-R560

Inkább Mavic Aksium Race. Lehet 40 alatt kapni, és Mavic minõség. Én ezt venném. Vagy Cosmos, talán van még belõle akciós (33.000 újan).
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
ha meg tekerni akarsz .. veszel 1 Mirage os MALi Ironmant és majd felújítod ha lesz pénz... addig is jönnek a kilóméterek 8) biztos nem bírtam volna ki hogy 2 évet spóroljak egy setre és kerekekre...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Én kicsit több vagyok:) 85kg
...
Meridák tetszenek 800as v 900as széria
...
Shimanot sztem,Sora,Tiagra környékérõl.
A többit (stucni,kormány,nyereg,nyeregcsõ,pedál) nem tom.

nahszóval. szerintem 85kg alatt is csak annyi lenne hogy néha beleérne a fékpofába, de nem tudok tapasztalatot mondani.

Meridát csak ajánlani tudom, nekem egy 880-as van most éppen Carbonvillával. szerintem 900-as széria legalját nézd mert ott már alapból van carbonvilla! Ezek a vázak nagyon jó vételek, és magyarországon amióta új nagyker van ( http://www.bikefun.hu ) azóta kiváló a garancia ügyintézés is ha netán valami baj lenne,

Shimano-ból feltétlenül Tiagrát vegyél, mert sokkal jobb mint a Sora és nem is annyira drága, tehát inkább legyen késõbb egy Tiagrás bringád mint hamarabb egy Sorás. megéri spórolni:)

stucni-kormány-nyeregcsõ: Ritchey COMP-PRO-WCS attólfügg melyikre van pénz.

Remélem tudtam segíteni:)

Üdv: Kiskubai

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás

Ha kiállva erõteljesen tekerek a szerény 56 kilómmal akkor is beleér néha a fékpofába...ennek ellenére szerintem egy nagyon jó ár/érték arányú kerékszett, és jó vétel!

Én kicsit több vagyok:) 85kg
CSak azért kérdeztem , mert ha most nem lesz semmi lém értelmes bringára akkor lehet veszek vmi vázat ,-Meridák tetszenek 800as v 900as széria,Mali ára miatt kedvezõ lenne de nem tom milyenek-és veszek rá cuccokat.Persze nem 1-2 hónap alatt,hanem sztem csak jövõre lesz kész.De akkor legalább lesz egy normális gépem.Hogy milyen cuccokat veszek?Még nem tom.Shimanot sztem,Sora,Tiagra környékérõl.A többit (stucni,kormány,nyereg,nyeregcsõ,pedál) nem tom.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Milyenek a Shimano belépõ szintû kerekei ?Pl : Shimano WH-R560

Én csak a WH-R550rõl tudok véleményt mondani. Egy 105 agy, koliken (kõnehéz) felni párosról váltottam át erre a kerékszettre. sokkal jobban gyorsíthatóbb, sokkal könnyebb. A hátsó kerék elég merev a 20 küllõ ellenére. Egyetlen hibája az elsõkerék, ami a 16 radiálisan fûzött kardküllõ miatt nem valami merev. Ha kiállva erõteljesen tekerek a szerény 56 kilómmal akkor is beleér néha a fékpofába...ennek ellenére szerintem egy nagyon jó ár/érték arányú kerékszett, és jó vétel!

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Milyenek a Shimano belépõ szintû kerekei ?Pl : Shimano WH-R560

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Itt van egy elég komoly kis oldal a méretezésrõl, bár még csak átfutni volt idõm hasznosnak tûnik, háromféle képlet is van lehet választani neked melyik a szimpatikusabb,érdemes átolvasni.
http://www.bikefitti...lish/Frame.aspx

Tomka!

Én a helyedben azt a 2 outit megnézném magamnak, egyik egy Trek karbon váz 105 meg ultera cuccal 170-ért , a másik egy bianchi a maxi bike-tól, sztem õk még pár hét garit is adnak rá,és ez is csak 150.
http://piacter.bikem...t=128472&cat=56
http://piacter.bikem...t=127434&cat=56
Nekem a trek jobban tetszik,és ott adva van egy jó váz a többi alkatészt késõbb is lehet fejleszten, ha szükség van rá.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
nemtom én úgyvagyok vele hogy a "magasság" ot állítani ott van a nyeregcsõ de azt hogy mennyire nyúlsz elõre csak a stucnival variálhatsz ami egy jobb gépnél nem 2ft...

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

Sajna ezt nem tom h nekem mekkora kell.Vhol láttam itt a fórumban vmi oldalt ahol le van írva ,mit hogy kell mérni.De nem találom.

"Állj egy egyenes fal elé úgy, hogy a sarkad hozzáérjen a falhoz. Kérj meg egy hozzád (érzelmileg) közelálló valakit, hogy a lábad között toljon fel egy könyvet, vagy mappát, bármi jó, addig, amíg már kicsit kellemetlen érzés. Csináljatok ott egy jelölést a falon. Így lehet megmérni a lábaid hosszát. Az adatot centiméterben szorozd 0.64-gyel, és megkapod a méretednek megfelelõ "magasságú" vázat.
A vázméretet ebben az esetben a középcsapágyház-középtõl, a felsõcsõ-középtengelyéig értendõ. Ezt legegyszerûbben úgy mérheted meg, hogy egy mérõszalaggal a középcsapágyháztól felmérsz a felsõcsõ közepéig, és hozzáadsz 2 cm-t. Hiszen a középcsapágyház átmérõje cirka 40 mm (angol: 38,9)" /Grafitember karcolta/

Nekem ez így hiteles, de vannak a neten is különbözõ számolós oldalak, ha az jobban tetszik (google: "bike frame size"). Jó méricskélést! Alle!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

hát én tesco gazdaságost dobtam fel rá mert nagyon nem érdekelt semmi csak a megtett út... kb 600ft volt ... a gomb elem meg 1200 ft a 2... jah mondom bocs... 8)

itt még óraboltban is csak 400ft a Duracell/energizer akármi márkás gombelem...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
hát én tesco gazdaságost dobtam fel rá mert nagyon nem érdekelt semmi csak a megtett út... kb 600ft volt ... a gomb elem meg 1200 ft a 2... jah mondom bocs... 8)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

(olcsóbb venni még 1 bóvli km órát mint 1 elemet..)

bóvli km óra= 3500ft
elem= mivel boltosokkal pacsiviszony így kb 200 ft :D

holnap megnézem hogy milyen maxot megyek ezzel az áttétellel...

Delma: valszeg vágok a bandázsból egy 2centit és oda felrakom...esetleg bandázs tetejére, majd meglátom hogy engedi a csavar:D

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
http://kepfeltolto.h...?t=img&id=71028 valami ilyesmit. Persze a felszereltségem szerényebb lenne jóval, de a váz itt is egy átalakított váz, mert ilyen matricázású és festésû Giant vázat nem láttam még. Csak a Clavicula hajtókar annyi mint amennyi keretem a kiegészítõkre marad :(

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Az elsõ generációs CR1esen van egy réteg széles karbonszálakból tekert réteg, amit lefestenek a homlokcsõnél és a középcsapágyház körül. Ráfesteni nem szeretnék, matt lakkal fedett natúr karbonvázat képzeltem el, egy sötétszürke alig látszó vázmatricával. Aztán lehet, hogy a nagy álmodozásból semmi sem lesz. Mindenesetre írni fogok a scott-nak.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Nemtom h a festett karbonvázak szövete a festék alatt olyan szép-e mint amit eleve natúrnak szántak (azokon van egy kozmetikai célú plusz réteg, ami a tieden nem biztos h van).
Plusz akkor kéne UV védelem (lakk).

Én max ráfestetnék a jelenlegi festésre, ha nem tetszik a dizájn. Az elvileg sima ügy.