Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

banda

banda

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Még egy kérdés: érdemes a Merida vázakkal, bringákkal foglalkozni? Az alsó kategóriára gondolok. Most valahol láttam (talán Vár?), hogy akcióban árulják õket.

Ui: közben megtaláltam, ott és róluk lenne szó: http://piacter.bikem...=152033&cat=500 .

banda

banda

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Akkor most jól elbizonytalanítottál. :)

A dilemmám az, hogy nem tudom tetszeni fog-e egyáltalán az érzés. Pontosan ezért gondoltam elõször egy olcsóbb darabra. A vázról lehet tudni valamit vagy az csak egy kommersz darab?

Az is kérdés, hogy ha jobbat/mást szeretnék, akkor el tudom-e adni ilyen árban vagy csak én vagyok ekkora madár, hogy megvenném. Mert ha el tudom, akkor túl sokat nem vesztenék rajta, csak a vele járó macera.

Megtennéd azt, hogy visszakeresel egy-két oldalt, hogy kicsit drágább kategóriában mivel érdemes foglalkozni. Persze csak ha nem túl nagy kérés. Olyan 100e-ig gondoltam, ha felette, akkor már inkább az újak felé hajlanék(lehet, hogy rosszul).

Azért ezt is köszönöm!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ez megéri a pénzét. A jó régi 105ös.. fiatalkorom nagy kedvence volt ez a szett, egy ismerõsömnek volt ilyennel szerelt bringája, szerettük. Mára kicsit eljárt felette az idõ, de kifogástalanul mûködhet az biztos. Viszont lenne pár észrevételem:
-ez a bringa még alsócsöves váltókarokkal van szerelve, így mindíg le kell majd nyúlnod a vázhoz ha váltani szeretnél, a ma gyártott bringák kivétel nélkül már fékváltókarosak, így a mai igazi országúti érzést nem teljesen adja át.
-ha megtetszik az országútizás, fejlesztési potenciál nem nagyon van benne, a régebbi típusú alkatrészek miatt.
-viszont ha nem akarsztöbbet rászánni, akkor jó vétel.

banda

banda

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok!

Elnézést, ha rossz helyre írom, de ha valakik, akkor ti értetek az országútikhoz.

Nekem soha nem volt még, de nagyon szeretném kipróbálni, így gondoltam veszek egyet. Nem hiszem, hogy jó ötlet lenne kapásból megvenni egy 200e Ft-os gépet, ezért már egy-két hete nézegetem a használtpiacot.
A gond ott kezdõdik, hogy nem vagyok tisztában azzal, hogy melyik mennyit ér. :) Van pl. egy pár éves montim, amit anno 160-180 körül vettem, ma állítólag nem ér többet 45-50-nél. Annyiért nem adom.
Viszont látni kb. 20 éves országútikat, amiket 20-40e-ért hirdetnek. Nem látom az összefüggést. Vagy csak nem értek hozzá? Az is lehet... :)

Ahogy utánanézegettem, nekem kb. egy 58-as vázú szekér kellene(183 centi vagyok). Tudom, ki is kell próbálni, hogy kényelmes-e stb.

Szeretném kikérni a véleményeteket pl. errõl a bringáról: http://piacter.bikem...t=152116&cat=56 . Ránézésre ez sem mai gyerek, de nagyon jó állapotúnak tûnik és a felszereltsége is elég meggyõzõ. Szerintetek?

Ha esetleg megnéznétek a többit is, megköszönném!

Elõre is: köszi! :)

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
Helo!

8-as (sram) lancom osszerakhato egy 9-es rendszeru hajtokarral szerintetek? Octalinkes 105 most 44 dolcsi ebayen es megtetszett, hazavinnem. :) Kicsit vegyes lenne az osszkep, mert a sor az 7-es.
Pliz help!
Alle!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Na már csak 2 piros Tufo Gumi vagy Michlein Pro2Race hiányzik A fekete v Fehér bandázs kinek hogy szép nekem ez volt most kéznél 8)

Feltöltött kép

Húú sac gratula egységes klassz bringa. Én egy fekete Continental Grand Prix 4000essel lepném meg a kerekeket (összesített teszgyõztes lett a Roadbike magazin múlthavi gumitesztjén)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Na már csak 2 piros Tufo Gumi vagy Michlein Pro2Race hiányzik A fekete v Fehér bandázs kinek hogy szép nekem ez volt most kéznél 8)

Feltöltött kép

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Ejj,pedig találtam egy szép pro stucnit :)
Köszi a választ :)

esetleg kihézagolod, bár úgy már nem lesz szép
a 26,0mm gyakoribb, mondhatni "szabvány"

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Valahol a fórumon olvastam talán rob hozzászólását, hogy az új Tarmac SL Campagnolo Super Recorddal lesz a legdrágább széria országúti bringa. Azért ez sem piskóta: 2,4milliót kellene leszurkolni érte.

http://de.cannondale...del-8RSSSC.html

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

B@sszus ha valami kormányszár kell szóljá', majd nézek itthon valamit. Ha nem teccik a színe, majd lekenjük modellfestékkel - olyan Tigris 1es színûre:krol:

Mán Pityu rendelt nekem ,elkéstem :/

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
már semmi, megoldódott.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

jó drága BMX :D

az új ára PONT annyi mint a Dura Ace fékváltókarnak Ebikeon ;-)

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás

B@sszus ha valami kormányszár kell szóljá', majd nézek itthon valamit. Ha nem teccik a színe, majd lekenjük modellfestékkel - olyan Tigris 1es színûre:krol:

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
jó drága BMX :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Ehhehe ma végre sikerült eladni a BMX-emet úgyhogy meg is vettem a 7801-es Dura Ace fékváltókarokat:P

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

Merida 54-es kicsi volt,most xl(60-62 cm) van a 180 centimhez.Szívesen mondanám hogy próbáld ki,csak nem biztos hogy a céges autóval megyek

Elnézést a dupla post miatt,de opera mini nem támogatja a copy-paste funksönt

Sztem abszolút egyéni,hogy kinek mi a jó, mivel kéz/lábhossz teljesen más lehet, vagy törzs és láb arányai. Plö én 186 cm-el L-es tehát 57-59-es Meridát hajtok és nekem az a megfelelõ. Látatlanban ezt nagyon nehéz megmondani szóval. Rosszul idézek már látom de nem vagyok fórumvirtuóz, szóval az eredeti kollega aki kérdezte annak: Mindenképp próbálj ki többet ha teheted és aztán vedd meg a legtutibbat.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Triple montizzá' vazze;)

Speciel ez most a merida tuningja lett volna :)
nem érek rá,még 2-3 hét hajtás......
Aztán kb 3 hét pihi,akkor a bakonyban rágyúrok (8 nap szabi) :)

-=B.B.B.=-

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Triple montizzá' vazze;)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

jól látod a kérdést :)

-=B.B.B.=-

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Köszi!
Ezek szerint hiába is szeretném illeszteni mtb kormányhoz,igaz?

jól látod a kérdést :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való