Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

banda

banda

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Tegnap voltam kint maxi-bike-nél. Az út egy megpróbáltatás volt, akkor a volt a dugó az M0-ás elõtt. Nem sok kellett, hogy visszaforduljak. De mindegy, odaküzdöttem magam.

A választék nem volt valami nagy, konkrétan 100-ig kategóriában 3 biciklit tudott mutatni a srác- aki egyébként nagyon segítõkész. Az egyik 110 volt. Az nem volt rossz, egy Magellan Gemini vázra épített gép volt, ezt ki is próbáltam. A hátsó váltó Campagnolo volt, a fékek Rx100 (ha van ilyen), a kerekekben Novotec(?) ipari csapágy, fékváltókar (9-es). Nekem kicsit drágának tûnt, úgyhogy otthagytam. Ja, a Vitus nincs ott, valahol Ausztriában van állítólag. :) Úgyhogy nem baj, ha nem tetszik. Nekem sokkal jobban tetszenek ezek a régebbi, vékony vázak.

Sok más bicikli nincs ott, amik a honlapon fent vannak, mert nem frissíti.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nno, annyi fix, h Giáns lesz.
De 2 közül lehetne választani
Van a szép, aki viszont régi és kicsit butább is, meg öregebb, Mirage szettel.
Feltöltött kép

És az újabb, aki okosabb is, de hát nem olyan szép az arca :( Ultegrával, meg olyan kerekekkel, hogy ha ránézek, a hideg kiráz.
Feltöltött kép
Árban minimális elõny a Mirage-os javára. Kérdés még, h ha a kéket választom, a Formula Xero kerékszettet milyen árban tudnám lepasszolni?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
sac1, köszi :) Feltétlen megnézetem én is,mert a bal lábam sz*rozik évek óta és gyanítom, hogy én csesztem el rossz beállítások miatt.....

Kala,benne vagyok,de a pesti közlekedéshez viszek rpg-t :D

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Konkrétan hogy is néz kie ez?vmi elektromos rendszer? Vagy belelépsz vmi trutyiba?

Még mindig él a felajánlás egy speeder-próbára ;) 7.-én v 8.-án megyek FEL Pestre és 17.-én jövünk vissza a Bakonyból.Természetesen viszem mind2 biciklit :D

Érdekel, ha meg addigra meglesz a gép, akkor meg max. kerülünk velük egyet :)
Tegnap sikerült addig bogarásznom a netet, amíg yoyozni nem kezdett a szemem... Olyasmikre jutottam, h
- a Vitus váza nem tetszik :(
- szívás, h nem vágom, h mi mivel kompatibilis (értsd hátsóagy, sor, stb) Ha kicsit több tapasztalatom lenne, megvenném a Cannondale vázat az apróból, és arra húznék fel vmit; mindenesetre ha van vkinek HAJTÓMÛ nélküli komplett 9-es/10-es szettje jó áron eladó, azért nyugodtan szóljon :)
- a német ebay használt gépei rendre 2x annyiba kerülnek, mint mondjuk a maxibike árai :P
- magyar gépek közül leginkább a Kona, Altrix, Cube gyere be, de mindhárom túl nagy ráfordítást jelentene :(

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Egy nagy lap ami rá an kötve 1 számítógépre kb úgy néz ki mint egy tepsi fejreállítva ;) Futó versenyeken mindig kinn van egy legalább ;)

Feltöltött képFeltöltött kép

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

jól szól az elöttem lévõ érdemes elballagni egy adidas vagy acsis boltba ... ott csinálnak talplenyomatot.

Konkrétan hogy is néz kie ez?vmi elektromos rendszer? Vagy belelépsz vmi trutyiba?

hasonló magassággal én 56/57/58 méretek között keresgélek, igaz, elmúlt két hétvégén 54-es gépet hajtottam, igaz, hosszú távon meg is érzem :-/

Még mindig él a felajánlás egy speeder-próbára ;) 7.-én v 8.-án megyek FEL Pestre és 17.-én jövünk vissza a Bakonyból.Természetesen viszem mind2 biciklit :D

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

ludovikusz

ludovikusz

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Én egyértelmûen külsõ talpíven futok, akkor ennek megfelelõen eljátszogatok a stoplival. Remélem több csavart nem hagyok el :)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
jól szól az elöttem lévõ érdemes elballagni egy adidas vagy acsis boltba ... ott csinálnak talplenyomatot. Nagyon kis pro, bringához is jó tudni hogy meik talpéleden van a súly nagyrésze én belsõ talpélen futok (asszem ez a cushioning futócipellõknél) ezért nekem majdnem totál el van tolva a patent befele.

Érdekességként mégjegyzem(tapasztalat) hogy a vékonyabb bokájú emberkéknél zsibbadást okozhat az is hogy túl szorosra húzza a cipellõt, nekem 1 számmal nagyobb van és az is lazára hagyva ... minimálisan érzõdik hogy lötyög benne a bokám de mivel vádliból húzok ahol rögzítve van így nem mozdul meg benne a lábam és megmarad a vérkeringésem is.

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

A stoplin állítsak?

Nem vagyok ugyan orthopedus, ezért elõre elnézést, de nagyjából az a helyes beállítás, ha a lábfejed legszélesebb része egy (tengely)vonalban van a pedál tengelyével és a lábfejed párhuzamos a bringával. Természetesen a stoplit eme tengely mentén is lehet jobbra vagy balra mozgatni ízlés szerint. (Ha a lábfejed külsõ íve zsibbad, akkor én kicsit kifelé tolnám a stoplit 1-2 mm-rel.) Természetesen lehet még bûvészkedni azzal, hogy az adott gyártó stoplija hogyan viszi át az erõt a pedálra, mert korántsem biztos, hogy ez egybeesik 100 %-ban a tengellyel, de majd jönnek utánam okos mûegyetemisták, akik majd akadémiai értekezést folytatnak az ügyben. :)

ludovikusz

ludovikusz

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

beállítás

A stoplin állítsak?

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

Sziasztok! Nemrégiben váltottam bringát és ezzel együtt jött az look pedál is. Viszont az a szomorú tapasztalatom az új pedállal és cipõvel kapcsolatban, hogy úgy 80-90 km intenzív, állandó tekerés után zsibbadni kezd a talpam külsõ éle, egy idõ után pedig elkezd görcsölni. Rossz stílusban tekerek? Vagy a stopli van rossz helyen? Arra figyeltem, hogy a cipõ párhuzamos legyen a vázzal, a nyereg magasságát pedig az itt olvasottak szerint állítottam be.

beállítás

ludovikusz

ludovikusz

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Sziasztok! Nemrégiben váltottam bringát és ezzel együtt jött az look pedál is. Viszont az a szomorú tapasztalatom az új pedállal és cipõvel kapcsolatban, hogy úgy 80-90 km intenzív, állandó tekerés után zsibbadni kezd a talpam külsõ éle, egy idõ után pedig elkezd görcsölni. Rossz stílusban tekerek? Vagy a stopli van rossz helyen? Arra figyeltem, hogy a cipõ párhuzamos legyen a vázzal, a nyereg magasságát pedig az itt olvasottak szerint állítottam be.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Kala: Vedd meg ezt a Vitus-t a maxi bikenál. http://www.maxi-bike...i/vitus9921.jpg
57es váz, Flite titánnyereg (amit majd elkérek az ötletemért cserébe :D) klassz Mavic felnis fûzött kerekek, Continental gumik ,de a lényeg: a szett az elsõ generációs fékváltókaros Campagnolo Record. Talán egy két évig volt gyártásban, piszok ritkaság már most is, ha késõbb túl akarsz adni a bringán, még hasznod is lesz rajta a szett miatt. Pár év múlva mégnagyobb kuriózum lesz a szett. Ehhez már nemsokat kell hozzányúlni ilyen alkatrészlistával, ellenben az általad mutatott Campa-s gépen csak Veloce Mirage volt és egy nyeregcsere innen nézve arra a gépre ráfér..

Ha 10 centivel magasabb lennék ,már itt állna a Vitus a garázsban :D

Na persze talán egy diszkrétebb bandázst elbírna a szemem rajta.

banda

banda

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Azé' szerintem ez se kutya! :) http://www.chainreac...x?ModelID=23688 Nem jó?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
http://www.chainreac...x?ModelID=24893 - õ tetszett volna még nagyon, de persze nincs méretben :(

hasonló magassággal én 56/57/58 méretek között keresgélek, igaz, elmúlt két hétvégén 54-es gépet hajtottam, igaz, hosszú távon meg is érzem :-/

banda

banda

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Ez a maxi-bike jó áron adja a dolgokat? Mert nekem gõzöm nincs, hogy mi mennyit ér.

Szerintetek egy 55-ös váz kicsit egy 183 magas embernek(ez én lennék :) )?

mezga

mezga

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Erdemben nem tudok tanacsot adni, csak annyi megjegyzesem lenne, hogy elek a gyanuperrel: a maxi-bike honlapja nem friss. A trekkingek kozott meg mindig ott van az a bringa amit a cimboramnak vettunk 2 honapja...
Egyebkent uzleteltem mar a maxi-bike-kal es korrektek voltak (fel kell oket hivni, sokkal tobb bringajuk van mint a honlapon).

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Kéne tanács.
3 bringa közül kéne választanom; kettõ használt, egy vadonat új.

- http://www.maxi-bike.hu/orszaguti.php - itt a 2. "Columbus SPX csöves 56-os nikelezett váz
Full Campagnolo szett (Veloce-Mirage)
8-as fékváltókaros... " 80e

-http://piacter.bikemag.hu/showproduct.php?product=152039&cat=56 Stevens Stelvio 105 125e

-vadonat új gép, alu váz, karbon villa, fûzött kerék, Ultegra 07 alkatrészek 250e

A lényeg, hogy egy kellemes hobbitgép legyen, amivel egynapos túrákon kerekezhetek szigorúan csak mûúton. Gyári kerekek kizárva, csak fûzött a szimpatikus. Fékváltókar pedig a minimum. Acél elõnyben aluval szemben. Számomra a legszebb gép a legelsõ, és egyben a legolcsóbb is, a kérdés az, hogy a kopás, amortizáció pótlása mennyire költséges ilyen régebbi szett esetén. Szett szintjén a 105 lett volna a belõtt szint, ennél többet max. Champára vagy Sramra költenék, az Ultegra csupán a jó ár/érték arány miatt került be, de erõsen kételkedem benne, h megér-e +100e-t.

Hát, ha csak néha kell egy-egy napra akkor szerintem nem érdemes drágát venni, ha minden nap edzésszerûen használnád akkor lehet érdemes 250ért venni. Szerintem még be lehet szerezni a 8as Campa rendszerhez alkatrészeket, bár tény, hogy valószínûleg többet kell foglalkozni a régi géppel.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Kéne tanács.
3 bringa közül kéne választanom; kettõ használt, egy vadonat új.

- http://www.maxi-bike.hu/orszaguti.php - itt a 2. "Columbus SPX csöves 56-os nikelezett váz
Full Campagnolo szett (Veloce-Mirage)
8-as fékváltókaros... " 80e

-http://piacter.bikemag.hu/showproduct.php?product=152039&cat=56 Stevens Stelvio 105 125e

-vadonat új gép, alu váz, karbon villa, fûzött kerék, Ultegra 07 alkatrészek 250e

A lényeg, hogy egy kellemes hobbitgép legyen, amivel egynapos túrákon kerekezhetek szigorúan csak mûúton. Gyári kerekek kizárva, csak fûzött a szimpatikus. Fékváltókar pedig a minimum. Acél elõnyben aluval szemben. Számomra a legszebb gép a legelsõ, és egyben a legolcsóbb is, a kérdés az, hogy a kopás, amortizáció pótlása mennyire költséges ilyen régebbi szett esetén. Szett szintjén a 105 lett volna a belõtt szint, ennél többet max. Champára vagy Sramra költenék, az Ultegra csupán a jó ár/érték arány miatt került be, de erõsen kételkedem benne, h megér-e +100e-t.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
akkor most már futkoshat a hátadon a hideg a Campa 11es szetjei miatt :D