Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2008. július 28. - 08:44

Írta 2008. július 28. - 08:25

Írta 2008. július 28. - 02:07

én 9es 105ösz hajtómûvet használtam 10es rendszerrel. az se nyavajgott
Helo!
8-as (sram) lancom osszerakhato egy 9-es rendszeru hajtokarral szerintetek? Octalinkes 105 most 44 dolcsi ebayen es megtetszett, hazavinnem.Kicsit vegyes lenne az osszkep, mert a sor az 7-es.
Pliz help!
Alle!
Írta 2008. július 28. - 01:46

ha valaki tudja használni az alsócsöves váltás is majd ugyanolyan jó, magyar mezõnyben simán lehet vele nyerni, és 140 bõl elég komoly gépet lehet összepakolni, akár még fékváltókarral is
persze használtan mindent, de ha valaki ért hozzá, és tudja mi a jó és mia rossz annak nem nagy szám 140bõl bringát építeni...
Szia!
Én is a kezdõ országútisok közé sorolom magam, eddig picit több mint 1000 km-et sikerült ebben a formában megtennem. Egy 903-as meridám van, ami tökéletesen megfelel kezdõ embereknek. Bár az alacsonyabb kategóriákat nem ismerem, mindössze egyszer ültem fel egy 880-asra, ésszel használva azok is hasonló teljesítményt nyújtanak. Sokat olvastam itt a két alternatíváról, hogy vagy öreg használt olcsón, vagy új marha drágán. Én az enyémet 140-ért vettem zsír újan. Véleményem szerint lehet jó üzleteket kifogni és újat, kedvezõ áron kap az ember. Vannak szép, megkímélt állapotú régi gépek,de nemtom ki, hogy van vele, nekem már nem kellene az alsó csövön taperolom a váltót életérzés, ha váltok az legyen biztonságos, pontos és gyors.
Írta 2008. július 26. - 21:21

Írta 2008. július 26. - 13:49

Hol tudtál annyira olcsón ilyet venni? A mostani listaára 219e Ft. Akcióban is csak 40-nel olcsóbb, de csak M-es van, az meg nekem elég kicsi.
Devecserben (Veszprém megye nyugati széle) vettem, ott FEHÉR emberek (abszolút megbízhatóak) hozzák be Ausztriából. Egy ottani intersportból vagy annak a megfelelõjébõl, ha szórnak ki akcióban Meridát, és KTM-et bármit tudnak hozni, ha érdekel megadom a telszámot pm-ben és beszélhetsz velük. Egyébként az enyém a 2007-es modell annak a listája 209 volt akkor és abból lett 140. ÉN a 186 cm-mel L-est hajtok és abszolút bejön.
Írta 2008. július 26. - 11:12

Hát az, hogy nincs presztizse a Meridának... Van, hidd el.
Rém: utána kifejtettem, hogy az utóbbi években kezdik építeni tudatosan a márka image-át nagy versenyzõk szponzorálásával. De még mindíg nem mérhetõ a nagy nevekhez a márka (Giant Trek stb)
Írta 2008. július 26. - 10:21

Módosítás gomb is ottvan ha esetleg kifelejtettél valamit.!
Wenson: Magyar-(svéd) márka, Caprine leányvállalata. A váz tökmindegy a 100ezres árkategóriában, mind ugyanazon a szinten van, a felszereltséget kell nézni.
A Greenzone-ban árulják fõként, így van, tolj 1 telefont, vagy nekem 1 privit

Írta 2008. július 26. - 10:08

Hát az, hogy nincs presztizse a Meridának... Van, hidd el.
Amúgy ennyiért ott a Wenson Stinger is, a helyi triatlonos csapat nagy része is azt használja, még nem volt velük gond a kopóalkatrészeken kívül és jobb is a felszereltsége mint a 880-asnak. Nekem is Wenson van eggyel magasabb felszereltséggel, olyan 3ezerrel a háta mögött és semmi baja, még a lánc sem nyúlt meg, pedig ennyi idõ alatt a montin 3-4 láncot nyújtok halálra...
Janes-nak is ezt ajánlottam a fórumról, nem tudom mennyire jött be Neki, privben õt is meg lehet kérdezni;)
Persze ez nem a márka, hanem az miatt van, hogy országúti
Bukni meg mindenképpen fogsz rajta valamennyit, de újszerú állapotban egy 100ezres országútit el lehet adni olyan 70-80 körül.
Ez a Wenson milyen gyártmány? Egész jó áron vannak, mondjuk a Greenzone-on nem találtam az árlistát(vak vagyok?), így máshol keresgéltem.
Írta 2008. július 26. - 10:01

Szia!
Én az enyémet 140-ért vettem zsír újan. Véleményem szerint lehet jó üzleteket kifogni és újat, kedvezõ áron kap az ember.
Hol tudtál annyira olcsón ilyet venni? A mostani listaára 219e Ft. Akcióban is csak 40-nel olcsóbb, de csak M-es van, az meg nekem elég kicsi.
Írta 2008. július 26. - 09:54

Írta 2008. július 26. - 09:51

Írta 2008. július 26. - 09:41

Amúgy ennyiért ott a Wenson Stinger is, a helyi triatlonos csapat nagy része is azt használja, még nem volt velük gond a kopóalkatrészeken kívül és jobb is a felszereltsége mint a 880-asnak. Nekem is Wenson van eggyel magasabb felszereltséggel, olyan 3ezerrel a háta mögött és semmi baja, még a lánc sem nyúlt meg, pedig ennyi idõ alatt a montin 3-4 láncot nyújtok halálra...
Janes-nak is ezt ajánlottam a fórumról, nem tudom mennyire jött be Neki, privben õt is meg lehet kérdezni;)
Persze ez nem a márka, hanem az miatt van, hogy országúti

Bukni meg mindenképpen fogsz rajta valamennyit, de újszerú állapotban egy 100ezres országútit el lehet adni olyan 70-80 körül.
Írta 2008. július 26. - 09:12

Szia!Még egy kérdés: érdemes a Merida vázakkal, bringákkal foglalkozni? Az alsó kategóriára gondolok. Most valahol láttam (talán Vár?), hogy akcióban árulják õket.
Ui: közben megtaláltam, ott és róluk lenne szó: http://piacter.bikem...=152033&cat=500 .
Én is a kezdõ országútisok közé sorolom magam, eddig picit több mint 1000 km-et sikerült ebben a formában megtennem. Egy 903-as meridám van, ami tökéletesen megfelel kezdõ embereknek. Bár az alacsonyabb kategóriákat nem ismerem, mindössze egyszer ültem fel egy 880-asra, ésszel használva azok is hasonló teljesítményt nyújtanak. Sokat olvastam itt a két alternatíváról, hogy vagy öreg használt olcsón, vagy új marha drágán. Én az enyémet 140-ért vettem zsír újan. Véleményem szerint lehet jó üzleteket kifogni és újat, kedvezõ áron kap az ember. Vannak szép, megkímélt állapotú régi gépek,de nemtom ki, hogy van vele, nekem már nem kellene az alsó csövön taperolom a váltót életérzés, ha váltok az legyen biztonságos, pontos és gyors.
Írta 2008. július 26. - 09:12

olcsó kerekek, tulajdonképpen minden olcsó rajtuk ezért annyi az új áruk amennyi. Nehéz, nem is nagyon fogsz tudni túladni rajta ha el akarod adni. Mondjuk ebbõl a szempontból nem túl szerencsés márka a Merida, nincs túl nagy presztízse, az utóbbi években kezdik kiépíteni a márka image-át, nagy versenyzõk szponzorálásával. De nyilván nem érdemes kezdõként egy szekér pénzt belezúdítanod egy kerékpárba.
Írta 2008. július 26. - 09:05

Nekem ez teszik, 88ért plusz rádobsz egy fékváltókart, kis szerencsével ki lehet fogni használt 8as fékváltókart.
http://piacter.bikem...t=150483&cat=56
esetleg ez:
http://piacter.bikem...t=149814&cat=56
Ez a Merida 2000-2001 körüli csúcs országúti váza volt, plusz egy jó kis gyári FSA kerékszett, de zömmel csak közepes szintû alkatrészekkel szerelve, már fékváltókaros a bringa, erre a vázra késõbb pakolhasz jobb cuccokat is, ha megtetszik a tekerés. Ez egy jó alap lehet 100körül. Mondod a srácnak, hogy azonnal fizetsz kpban biztos enged egy kicsit.
http://piacter.bikem...t=146629&cat=56
Ez sem rossz, a 2szer 9es ultegrával. mondjuk már 135ezer. Ez a váz nem rossz, a szettje nagyon jó arra biztos nem kell költened ha jobbat szeretnél, csak a kopóalkatrészekre (lánc fogaskoszorú)
Plusz még van sok ezeknél újabb bringa, sõt vadi újak is, 100 körül. Ezek nekem nem szipmatikusak, bár biztos lesz aki ezeket is ajánlani fogja. Ami két Meridát mutattam az egyik egy jó váz jó kerékszettel de közepes alkatrészekkel (azok is jól fognak mûködni) a másik egy kicsit gyengébb váz valószínû gyengébb kerekekkel (ha már a hirdetésbe nem írta bele a srác) de egy jó megbízható néhány évvel ezelõtti top szettel.
Írta 2008. július 26. - 08:59

Ui: közben megtaláltam, ott és róluk lenne szó: http://piacter.bikem...=152033&cat=500 .
Írta 2008. július 26. - 08:33

A dilemmám az, hogy nem tudom tetszeni fog-e egyáltalán az érzés. Pontosan ezért gondoltam elõször egy olcsóbb darabra. A vázról lehet tudni valamit vagy az csak egy kommersz darab?
Az is kérdés, hogy ha jobbat/mást szeretnék, akkor el tudom-e adni ilyen árban vagy csak én vagyok ekkora madár, hogy megvenném. Mert ha el tudom, akkor túl sokat nem vesztenék rajta, csak a vele járó macera.
Megtennéd azt, hogy visszakeresel egy-két oldalt, hogy kicsit drágább kategóriában mivel érdemes foglalkozni. Persze csak ha nem túl nagy kérés. Olyan 100e-ig gondoltam, ha felette, akkor már inkább az újak felé hajlanék(lehet, hogy rosszul).
Azért ezt is köszönöm!
Írta 2008. július 26. - 07:49

-ez a bringa még alsócsöves váltókarokkal van szerelve, így mindíg le kell majd nyúlnod a vázhoz ha váltani szeretnél, a ma gyártott bringák kivétel nélkül már fékváltókarosak, így a mai igazi országúti érzést nem teljesen adja át.
-ha megtetszik az országútizás, fejlesztési potenciál nem nagyon van benne, a régebbi típusú alkatrészek miatt.
-viszont ha nem akarsztöbbet rászánni, akkor jó vétel.
Írta 2008. július 26. - 07:29

Elnézést, ha rossz helyre írom, de ha valakik, akkor ti értetek az országútikhoz.
Nekem soha nem volt még, de nagyon szeretném kipróbálni, így gondoltam veszek egyet. Nem hiszem, hogy jó ötlet lenne kapásból megvenni egy 200e Ft-os gépet, ezért már egy-két hete nézegetem a használtpiacot.
A gond ott kezdõdik, hogy nem vagyok tisztában azzal, hogy melyik mennyit ér.

Viszont látni kb. 20 éves országútikat, amiket 20-40e-ért hirdetnek. Nem látom az összefüggést. Vagy csak nem értek hozzá? Az is lehet...

Ahogy utánanézegettem, nekem kb. egy 58-as vázú szekér kellene(183 centi vagyok). Tudom, ki is kell próbálni, hogy kényelmes-e stb.
Szeretném kikérni a véleményeteket pl. errõl a bringáról: http://piacter.bikem...t=152116&cat=56 . Ránézésre ez sem mai gyerek, de nagyon jó állapotúnak tûnik és a felszereltsége is elég meggyõzõ. Szerintetek?
Ha esetleg megnéznétek a többit is, megköszönném!
Elõre is: köszi!