Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
nem akarom elkiabálni, de a másik gyz (shi) egyelõre szépen fogja, mentem vele pár rövidet

a mavic kar meg olyan amilyen, mint írtam meghúzott állapotban a kar forgatható körbe még egy negyed fordulatot

meglássuk

a biztonság kedvéért csináltam egy madzag segítségével egy spúr próbát, szerencsére láncvillák és a váz középrésze mm pontosan a helyükön vannak

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
elég barbár megoldás:D

Üdv Vittore30, nekem is volt ez a gondom,
ezáltal ismerkedtem meg pl Jettisonnal is:D

Csak nekem vízszintes papucsum van, új bringa ? vagy csak szimplán csak elkezdte ezt a probot?

Nekem az volt a megoldás, hogy felfordítottam, gyz ki, rugókat leszedte róla, gyz vissza, szépen elkezdtem betekerni, úgy, hogy a gyz karja zárva legyen, amíg ment kézzel, azután fogtam egy villás kulcsot , aminek a másik felén ua a méret van csak nem villás kulcs formában, az a kör alakú izé:D rászorítottam vele a zárókarra és alaposan behúztam vele, de tényleg nagyon:D tehát azóta minden tekerésben társam az a kulcs, mert nem lehet kiszedni egyébként a kereket:D
Próbáld meg talán......

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.969 hozzászólás
Üdv Vittore30, nekem is volt ez a gondom,
ezáltal ismerkedtem meg pl Jettisonnal is:D

Csak nekem vízszintes papucsum van, új bringa ? vagy csak szimplán csak elkezdte ezt a probot?

Nekem az volt a megoldás, hogy felfordítottam, gyz ki, rugókat leszedte róla, gyz vissza, szépen elkezdtem betekerni, úgy, hogy a gyz karja zárva legyen, amíg ment kézzel, azután fogtam egy villás kulcsot , aminek a másik felén ua a méret van csak nem villás kulcs formában, az a kör alakú izé:D rászorítottam vele a zárókarra és alaposan behúztam vele, de tényleg nagyon:D tehát azóta minden tekerésben társam az a kulcs, mert nem lehet kiszedni egyébként a kereket:D
Próbáld meg talán......

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
a mavic gyz-vel kapcsolatban most tûnt fel hogy ha erõvel is van meghúzva, a karja simán és könnyen elforgatható (körkörösen), nem túl hízelgõ ez a mavicra nézve

a shim gyz karjával ilyen nincs, ha be van zárva a kar meg se mozdítható

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
ejtõsnél nincs lyuk
és az a kis fos 4es csavar nem azért van h ne forduljon el, hanem amikor berakod a kereket akkor egybõl egyenes legyen

A papucs hátsó élén nincs olyan kis lyuk? Azokba becsavarható egy pici csavar, amelyet neki lehet szorítani a beállított tengelyhez és ezzel gátolja az elfordulását.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

srácok,

van különbség az alu és az acélváz papucsok vastagsága között? most acéllal járok és a kerék néha elmozdul a középsíkból (hátsó), kb 1-2 mm-t a baloldal felé (nem a lánctányér hanem a másik oldal).

A papucs hátsó élén nincs olyan kis lyuk? Azokba becsavarható egy pici csavar, amelyet neki lehet szorítani a beállított tengelyhez és ezzel gátolja az elfordulását.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
nem full króm a teljes hátsó villa, hanem csak a papucs (illetve a láncvilla, de ez most nem számít)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
mavicot nem ismerem
ln a szinterrel nem csináltam semmit mer ott lepattogott ahol a gyz fogta, és elmúlt a problem
megpróbálhatod valami érdesítéssel. bár nekem fájna a krómnak nekiesni smirglivel....

mavic gyz, ami a cosmos kerékhez volt
shim 105-össel is próbáltam

mit érdemes csinálni a krómozott felülettel?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
mavic gyz, ami a cosmos kerékhez volt
shim 105-össel is próbáltam

mit érdemes csinálni a krómozott felülettel?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
ha bemozdul akkor nehezebbnek kell lennie a kilazításnak, lehet h csak picivel de nehezebbnek, mert ugye pont ekkor szorul meg, azért nem mozdul tovább
krómozás télleg csúszós
milyen gyorszárat használsz?
nekem pl a régi campa csûszkálós, nehezen meghúzható, és akkor is csak kis eerõt fejt ki, a sh 105ösöm könnyedén,. nagy erõt fejt ki
ettõl is függ

még annyit hogy amikor látom hogy elmozdulva van a kerék, akkor sem könnyebb kilazítani a gyz karját

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

nincs frissen festve, viszont krómozott - lehet hogy ez a gond? lehet hogy a krómozott felület miatt csúszik a rögzítés?

Sok teleszkóp becsúszója krómozott, hogy a becsúszók jobban mozogjanak. Papucsot krómozni nem okos dolog. Inkább sugárirányban bordázni kellene.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
még annyit hogy amikor látom hogy elmozdulva van a kerék, akkor sem könnyebb kilazítani a gyz karját

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
hajtás közben mozdul be, nem a gyz meghúzásakor

nincs frissen festve, viszont krómozott - lehet hogy ez a gond? lehet hogy a krómozott felület miatt csúszik a rögzítés?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nem értem mi köze van a papucsvastagságnak az elmozduláshoz, szerintem semmi
nyilván azért mozdul balra, mert a jobb oldala kapja a húzó terhelést, ergo mégsincs meghúzva rendesen az a gyorszár
véletlen nem frissen festve van a váz?
nekem szinterezés után volt ilyen h normális meghúztam, de mégis elmozdult, mer kicsi volt a súrlódás a gyz. és a papucs között
na most ez nyilván vízszintes papucsra vonatkozik
ha ejtõs akkor csak egyféleképp lehet betenni, szal sztem az nem mozdulhatna el...
de lehet félreértettem a problémát
hajtás közben mozdul be vagy amikor meghúzod a gyz-at?

srácok,

van különbség az alu és az acélváz papucsok vastagsága között? most acéllal járok és a kerék néha elmozdul a középsíkból (hátsó), kb 1-2 mm-t a baloldal felé (nem a lánctányér hanem a másik oldal).

eléggé meg van húzva a gyz., versenyezni nem is lenne jó mert nem félpillanat emiatt kikapni a kereket. van ötletetek mi lehet a gond?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
ejtõs. nem is nagyon régi a váz, már ahead-es villája van

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Az nem lehet, hogy az acélvázon még vízszintes a papucs?

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
a kerék elmozdulás probléma 1szer nekem is elõfordult.Érdekelne engem is mi okozta mert meg van húzva optimálisan.
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
srácok,

eléggé meg van húzva a gyz., versenyezni nem is lenne jó mert nem félpillanat emiatt kikapni a kereket. van ötletetek mi lehet a gond?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Létezik direkt országúti elsõ átdobóhoz rapidfire kar, olyan kell.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Az elsõ váltóhoz nem lesz jó, mert a montis és az országúti elsõváltók áttétele más (az országúti váltókar kevesebb bowdent húz),

akkor lehet oda alsócsöves kéne, elsõ váltót úgyse használja annyira az ember...

Jaj, ne már!:(
Akkor milyen váltókart lehet tenni egyeneskormányra?
Vegyesen nem szeretném, az olyan félmegoldás.
Meg különben is a Zasszonynak lesz, muszáj jónak lennie.:)