Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Jettisonnak köszönöm a gyors reagálást. Ha jól értelmezem a választ és nem vagyok súlymániás, akkor a karbon támvilla helyett a jól felszereltségre érdemes inkább koncentrálnom (pl 105-ös szet) Az új outikat általában 23-as gumikkal adják. Ha nagyon ráz, egy kis lelassulás árán legfeljebb késõbb lecserélhetem traktor 25-ösre. Márkaválasztásban is elkélne egy kis segítség! Merida, trek, és KTM. Jól hangzó nevek. De nem tudom pontosan melyik országbéli, hány éves múlttal rendelkezõ gyártók ezek. Külsõre nagyon pöpecnek tûnik a Trek 1.7 és a KTM strada 2000 (sajnos egyiket sem volt alkalmam kipróbálni).Az author is tetszik, a kellys már nem annyira. Vajon az utóbbi csehül és szlovákul gyártott gépek vannak olyan precízek, mint a nyugati vetélytársak? Ahogy ismerem magam hajlamos vagyok megfizetni a sznob adót. Mennyit érdemes várnom a vásárlással? Mikor és hol szoktak lenni nagy leárazások.? A Hervisben már láttam féláron megvásárolható bringákat is. Sajnos nem outikat.. Hát ezek volnának a kérdéseim. Aki többet tud nálam írjon!

Érdemes ilyenkor, a szezon végével körbenézni, mert úgy dobálják utánad a bringákat 20-40% kedvezménnyel. Mivel hasonló cipõben járok, kicsit körbejártam én is a problémát. Érdemes utolsó darabokra vadászni, abból még szoktak engedni. Nem illik reklámozni, de privátban küldök pár tippet.
- egy bolygó, két kerék -

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
nekem az jött be, hogy nyújtott láb esetén a sarok érje el a pedált, cipõben természetesen

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
hervisben nem fogsz outit venni az is tuti, a vázakat meg úgyis távolkeleten gyártják, a márka nagyba attól függ hogy mennyi pénzed van rá, én pl egy altrix whirlwind rr 600-al versenyzek, 105 szet, novatec jetfly kerekek, nah most mondanom sem kell h az altrix nem épp egy nagy név, de viszonylag könnyû, és bírja is a 80 kilómat, és ezzel is lehet nyerni:)
azonos árfekvésben a nívósabb gyártó valószínûleg gyengébb vázat fog adni
én úgy vagyok vele h akár acél vázzal is mennék de a 105ös szettnél nem mennék rosszabbal, (mmint ha mindenképp 10es rendszereben gondolkodunk)
sok múlik a geometrián és ha nem versenyezni akarsz akkor pláne elég egy alu max karbon villával
a merida a jó érték arányáról híres bár nekem nem jönnek be az alu vázaik, a trek armstrong miatt lett nagy név, viszont a ktm pokoli szép bringákat csinál sztem
jah és ezeknek a féláron megvásárolható bringáknak ne nagyon dõljünk be, marketingofgás....
itthon olcsón nem fogod megúszni ha komolyn gépet akarsz

Jettisonnak köszönöm a gyors reagálást. Ha jól értelmezem a választ és nem vagyok súlymániás, akkor a karbon támvilla helyett a jól felszereltségre érdemes inkább koncentrálnom (pl 105-ös szet) Az új outikat általában 23-as gumikkal adják. Ha nagyon ráz, egy kis lelassulás árán legfeljebb késõbb lecserélhetem traktor 25-ösre. Márkaválasztásban is elkélne egy kis segítség! Merida, trek, és KTM. Jól hangzó nevek. De nem tudom pontosan melyik országbéli, hány éves múlttal rendelkezõ gyártók ezek. Külsõre nagyon pöpecnek tûnik a Trek 1.7 és a KTM strada 2000 (sajnos egyiket sem volt alkalmam kipróbálni).Az author is tetszik, a kellys már nem annyira. Vajon az utóbbi csehül és szlovákul gyártott gépek vannak olyan precízek, mint a nyugati vetélytársak? Ahogy ismerem magam hajlamos vagyok megfizetni a sznob adót. Mennyit érdemes várnom a vásárlással? Mikor és hol szoktak lenni nagy leárazások.? A Hervisben már láttam féláron megvásárolható bringákat is. Sajnos nem outikat.. Hát ezek volnának a kérdéseim. Aki többet tud nálam írjon!

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás

sztem sok különbség nincs a karbon tám és alu támvilla között érzésre, a 25ös gumi sokkal lájtosabbá teszi a dolgot, mint a karbon tám, de sztem1-2 km/h-t tuti fog, ha nem többet, de mért akarsz traktorgumival menni?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Jetti: nagyon jó lesz az a 901-es Merida és 105-ös agy szintén, nem érdemes cserélgetni az alkatrészeket egy jó darabig, ha egyben vettél egy biciklit, nagyon nem éri meg. Kezdõként, 14 évesen nem kell több. Sõt, inkább ajánlanék acélvázasat, még egyszerûbb felszereltséggel, mert tanuláshoz ez a megfelelõ (nem törik a váz rögtön)..
A nyereg mindig generális kérdés, montinyeregrõl átülve, tényleg jóval kényelmetlenebbnek tûnik az oúti nyereg, de azért hogy mennyire az már fontos, komoly problémákat okozhat. Léteznek rossz nyergek, és méginkább létezik szubjektíve rossz nyereg, ezenkívül a legfontosabb a beállítás: ne legyen túl magasra állítva a nyeregcsõ és ne álljon felfelé, de nagyon lefelé sem a nyereg orra.
A hibrid vázanyag megoldások nem nagyon jöttek be: a karbon hátsóvilla dolgot a kényelem és merevség fokozására vezették be, de nem igazán váltotta be a reményeket. Szerintem külön nem érdemes ilyan vázat választani, plusszban rákölteni. Tömegben alig könnyebb, talán valamivel merevebb, viszont az illesztéseknél azért lehetnek problémák. Vagy fullkarbon vagy fullalu/acél, egyedül az elsõ villával érdemes variálni, de egy aluvázba pld. nem érdemes fullkarbon villát sem tenni, hacsak nem egykilóalatti.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
a nyereg vizszintes legyen!!! ez nagyon fontos, én is ebbe a hibába estem h lejebb döntöttem a elejét
és akkor nem nyomott viszont ha kicsit is de csúszol le, ami miatt felesleges izommunkát végzel. hogytarsd magad, ugyh inkább lefele vidd
am milyen nyerged van?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Megpróbálom még kicsit elõrébb dönteni a nyerget, hátha az segít. Sok féle bringán ültem, nem vagyok túl kényes, de a hazaút (800 méter) alatt közel voltam a leszálláshoz, annyira nyomott. Értve itt nem a kényelmetlenséget, hanem a kimondottan kellemetlen érzést.
A kátyút, amibe véletlenül belementem jól vette, a rázással semmi bajom, azt meglepõen jól elnyeli, meg lehet vele suhanni rendesen :) Szóval itt valami beállítási probléma lehet, vagy spontán túl hosszú a váz..

Talán este lesz kép, legkésõbb péntek délután.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
szerintem is kényelmetlenebb mint egy monti, egy fullyhoz képest mindenképp, de meg lehet szokni.:)
gabe nyomj képet az új géprõl.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
sztem egyáltalán nem kényelmetlenebb mint a monti, ha jól van beállítva, én is szenvedtem ezzel egy idõben, aztán volt egy hozzáértõ emberke aki sergített beállítani, vagy 3 centit lejjebb toltuk. és azóta no problem, és a bringásnadrág télleg sokat számít, nincs mi összegyûrõdjön és dörzsöljön:P

montihoz képest mindenképp brutál kényelmetlen,,, szokd meg

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Itt nem úgy kell a nyerget állítani, mint montin, hogy nagyjából nyújtott lábbal érd el a pedált? Mert elsõ blikkre nem tûnik magasnak a nyereg. Nah azért holnap kipróbálom kicsit lejjebb tolva.

montihoz képest mindenképp brutál kényelmetlen,,, szokd meg
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Itt nem úgy kell a nyerget állítani, mint montin, hogy nagyjából nyújtott lábbal érd el a pedált? Mert elsõ blikkre nem tûnik magasnak a nyereg. Nah azért holnap kipróbálom kicsit lejjebb tolva.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
a ratyitangós nadrág tényleg sokat számít, a másik ok az lehet hogy magasan van a nyereg

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Kb. 800 métert tekertem a bicajjal hazáig, hát elég kellemetlenül nyom bizonyos helyen...ez normális, vagy valami beállítási probléma lehet? Avagy o.útival, csak pelusos' nadrággal lehet tekerni? :)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
sztem sok különbség nincs a karbon tám és alu támvilla között érzésre, a 25ös gumi sokkal lájtosabbá teszi a dolgot, mint a karbon tám, de sztem1-2 km/h-t tuti fog, ha nem többet, de mért akarsz traktorgumival menni?

Kedves fórumosok!
Mit gondoltok a karbon támvilláról?
Nemsokára összejön a pénzem az új országútira A most kapható modelleknél (pl.trek 2.1 ,kellys 5.9 vagy author 5500) használatos karbon hátsó támvilla szerintetek érezhetõen csökkenti az úthibák miatti rázást? Fölöslegesen nem költenék ilyesmire, csak ha tudnám hogy növeli a kényelmet. Ha csak a súlya miatt jobb mint az aluminium, az a néhány dkg nekem nem számít.. Említett típusok karbon elsõ villájában vajon elférne a 25-ös gumi? Egy 25-ös gumival szerelt outi sokkal lomhább mint a szokásos 23-as gumival? Ha valaki már ment már karbon támvillás országútival, kérem írjon! Elõre is köszönöm. Kobuc

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
könnyebb az ultegra. a 105 tartósabb, ezért volt nagyon sokáig egy árban a kettõ, mmint a szett, külön külön érdekesmód drágább volt az ultegra

én meg 53kg vok,és 173cm 14-15 éves :D na off vége
Amm merida road 901-18-ról vélemények? 2009-es típussal szemezgetek,ballagásra jó lenne beszerezni.Aztán meg majd kerékszett csere,meg 150/ultegra szettre is csere:) Amúgy ultegra mennyivel jobb 105-nél? Súlykülönbség?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

A Shimano r500 (vagy valami hasonló, de az 500 biztos) kerékszettel kapcsolatban valakinek véleménye, tapasztalata? A ma átveendõ bringámon ilyen kerékszett van. 52 kg vagyok, szóval gondolom sok gond nem lesz vele, bár a kátyúkerülgetést monti' után szoknom kell majd.

r550-em volt kb fél évig, 56-60 kg-al használtam, sprintelésnél lehet érezni h nyeklik egy picit ahogy rángatod (a mostani Mavicomnál nem érzem, igaz 4-el több küllõ és sokkal merevebb, nehezebb...), de ettõl eltekintve tökéletes kerékszett, semmi bajom nem volt vele. kapott két nagy esést is, másodiknál rendesen oda lett baszva, ennek ellenére semmi baja, egy pici nyolcas sem.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Kedves fórumosok!
Mit gondoltok a karbon támvilláról?
Nemsokára összejön a pénzem az új országútira A most kapható modelleknél (pl.trek 2.1 ,kellys 5.9 vagy author 5500) használatos karbon hátsó támvilla szerintetek érezhetõen csökkenti az úthibák miatti rázást? Fölöslegesen nem költenék ilyesmire, csak ha tudnám hogy növeli a kényelmet. Ha csak a súlya miatt jobb mint az aluminium, az a néhány dkg nekem nem számít.. Említett típusok karbon elsõ villájában vajon elférne a 25-ös gumi? Egy 25-ös gumival szerelt outi sokkal lomhább mint a szokásos 23-as gumival? Ha valaki már ment már karbon támvillás országútival, kérem írjon! Elõre is köszönöm. Kobuc

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
én meg 53kg vok,és 173cm 14-15 éves :D na off vége
Amm merida road 901-18-ról vélemények? 2009-es típussal szemezgetek,ballagásra jó lenne beszerezni.Aztán meg majd kerékszett csere,meg 150/ultegra szettre is csere:) Amúgy ultegra mennyivel jobb 105-nél? Súlykülönbség?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Lefelé viszont otthagy mindenki, egész addig míg nem jönnek a bevállalósabb kanyarok :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
52 kg? egy napra úgy kipróbálnám nna nem ezt, de mondjuk a 72-t. jó lehet így hegyet mászni.