Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Azt tudom, hogy raktáron nincs, viszont elméletileg meg tudják rendelni.
A neuzer se tart millás giant -et de megrendelésre meghozza :)
Ebben bízom

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

A gyártói weblapon tényleg a mali van felsorolva.
Írok is nekik asszem.
Mavicnál sajna nincs összeköttetésem, de a malinál van:)
Köszi
...
Szerintem 28 as nál szélesebb gumit tök felesleges feltenni országutira, vagy trekingre, akkor inkább már montival közlekedj.

nem magamnak lenne a kerék. csajnak, ilyen fitness bringába. most olyan 35-40 mm széles gumi van fenn neki...
magamnak meg akarok egy tök könnyû kereket összehozni. csak sajnálom most rá a pénzt. dt240 vagy valami novatec agy, mavic felni, meg mondjuk revo küllõk, talán 1,5 kilóban megállna az is ;)

malinál nem hiszem, hogy fogsz kapni ilyen felnit :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

És a meghajlított hátsó villáról mit gondolsz? (Cube, author stb) Szintén marketing fogás vagy tényleg csökkkenti a rázkódást? A cube vázak úgy látom szépen egyben vannak. Nincs bennük semmiféle komplikáltság, meg rezgés elnyelõ betét (ami esetleg útközben kipotyog). De vajon kevésbé ráz mint egy másik bringa?

Ha azt akarod, hogy ne rázzon a bringa annyira, akkor rakj fel inkább egy nagyobb külsõt(25-öst mondjuk) és pl ne 9 bar-ra fújd, hanem csak mondjuk 7-7.5-re. És ne valami kevésküllõs kerékszettet vegyél, hanem valami 36 lyukasat, mert ott nem kell annyira meghúzni a küllõket és ezért állítólag kényelmesebbek. Karbon villa is jót tehet. Ezek többet "érnek", mint bármelyik betét, vagy hajlítás. És/vagy acél, titán, karbon vázat kell vegyél és ne alu-t, mert az alura mondják, hogy ráz, de én személy szerint ezt nem tapasztalom. Ha nagyon recegõs az út mindenhol amerre jársz akkor a hajlítás se fog segíteni, alapból meg egyáltalán nem kényelmetlen az országúton tekerni egy hajlítás nélküli alu vázzal, normál 23-mas külsõvel 8 bar-on sem.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás

speci amcsi gyártó, és ezek a rezgéselnyelõ csodák azért kicsit marketing fogások is, szal inkább az anyag számít amibõl csinálják, nem az ilyen okosságok

És a meghajlított hátsó villáról mit gondolsz? (Cube, author stb) Szintén marketing fogás vagy tényleg csökkkenti a rázkódást? A cube vázak úgy látom szépen egyben vannak. Nincs bennük semmiféle komplikáltság, meg rezgés elnyelõ betét (ami esetleg útközben kipotyog). De vajon kevésbé ráz mint egy másik bringa?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
speci amcsi gyártó, és ezek a rezgéselnyelõ csodák azért kicsit marketing fogások is, szal inkább az anyag számít amibõl csinálják, nem az ilyen okosságok

Szia Kiskubai!
A specializedrõl szinte semmit sem tudok. Még azt sem, hogy hol és mióta gyártanak ilyen outikat. Viszont találtam egy régi 2005-ös cikket, miszerint a specialized rezgéselnyelõ betéteket használ hogy ne csak merev, de kényelmes is legyen a bringa. Úgy gondolom, ez a technológia forradalmi jelentõségû lehet a rossz állapotú magyar országutakon. Melyik oldalon találok részletes specifikációt és fotókat a 2008-as és 2009-es modellekrõl. Kik a hazai forgalmazók? Megnéztem a cube oldalt is. Nagyon szépek a nagyfelbontású fotók! Gyönyörûek a hajlított formájú hátsó villák. Nem tudod: a hajlításoknak is van rázkódáscsökkentõ hatása. És ez a hatás van olyan erõs, mint a specializednél alkalmazott betétnél? Köszönöm az országútis fórum linkjét. igazad van ez a levél inkább oda kívánkozik! Úgyhogy, ott is közzéteszem!
Várom válaszodat: Kobuc

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Szia Kiskubai!
A specializedrõl szinte semmit sem tudok. Még azt sem, hogy hol és mióta gyártanak ilyen outikat. Viszont találtam egy régi 2005-ös cikket, miszerint a specialized rezgéselnyelõ betéteket használ hogy ne csak merev, de kényelmes is legyen a bringa. Úgy gondolom, ez a technológia forradalmi jelentõségû lehet a rossz állapotú magyar országutakon. Melyik oldalon találok részletes specifikációt és fotókat a 2008-as és 2009-es modellekrõl. Kik a hazai forgalmazók? Megnéztem a cube oldalt is. Nagyon szépek a nagyfelbontású fotók! Gyönyörûek a hajlított formájú hátsó villák. Nem tudod: a hajlításoknak is van rázkódáscsökkentõ hatása. És ez a hatás van olyan erõs, mint a specializednél alkalmazott betétnél? Köszönöm az országútis fórum linkjét. igazad van ez a levél inkább oda kívánkozik! Úgyhogy, ott is közzéteszem!
Várom válaszodat: Kobuc

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
A gyártói weblapon tényleg a mali van felsorolva.
Írok is nekik asszem.
Mavicnál sajna nincs összeköttetésem, de a malinál van:)
Köszi

András!

Szerintem 28 as nál szélesebb gumit tök felesleges feltenni országutira, vagy trekingre, akkor inkább már montival közlekedj.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Köszi az infót, de inkább az a nagyker érdekelne amelyik forgalmazza Mo-on.

boneshaker.hu

mavic open sport? az jó áron van és nem is nehéz.

a shimano whr550-es kerékre azt írják, hogy 28 mm-es a legvatagabb gumi, amit egészséges károsodás nélkül fel tudok tenni.
ezt mennyire vegyem komolyan?
treking használatra lenne rá szélesebb gumma

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

A dtswiss honlapján az van, hogy a mali forgalmazza.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

DT Swiss RR1.1 Road 622x15, 415g felniket szeretnék venni, mi a véleményetek róla?
Hazánkban lehet kapni? /a mali forgalmazza vagy sem?/-ha tudja v.ki a választ kérem írjon.
thx

http://bringabutik.h...arlas/106/4689/

http://bringabutik.h...arlas/106/4688/

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
DT Swiss RR1.1 Road 622x15, 415g felniket szeretnék venni, mi a véleményetek róla?
Hazánkban lehet kapni? /a mali forgalmazza vagy sem?/-ha tudja v.ki a választ kérem írjon.
thx

mezga

mezga

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Remelem ezek segitenek :
http://www.freeweb.h...ely/bandazs.htm
http://www.parktool....howto.asp?id=71

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
azért ilyen mert, széles a bandázs és csak kicsi részére van rátekerve az elõzõ körnek a következõ, szal mondjuk nem a felét fedi, hanem csak 1/3át vagy 1/4-ét

Hm, lehet... de mindenhol csak annyit írnak, hogy "cork" és nekem is ilyen van...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Hm, lehet... de mindenhol csak annyit írnak, hogy "cork" és nekem is ilyen van...

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Pedig van olyan amivel ilyen lesz... pl BBB-nek is van. Nem a betekerés technikája ami miatt ilyen.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Azt szeretném, hogy ilyen ergonomikus legyen a bandázs:
Feltöltött kép

Hogy kell feltennem, mi a trükkje?
(Valaminek kell lenni, most is "minõségi" bandázsom van, de full sima)

emyl

emyl

vendég

• fórumtag
  • 83 hozzászólás
sziasztok

mit lehet tudni a Formigli bicajokról?
konkrét típust nem tudok, csak hogy tökfehér aluváz fekete karbonvillával meg karbon lánc és támvillával...
nézelõdtem a honlapjukon de ezt a típust nem láttam, gondolom nem a legújabb szériából való. szóval ha tudtok róluk valamit akkor ne kíméljetek :)

köszi

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Mavic gyorszár elméletileg azért fordul körbe, mert van egy elforgó betét benne, az ér hozzá a vázhoz. Ha jól tévedek.

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.969 hozzászólás

elég barbár megoldás:D

Szükség nagy Úr:D , de bent is marad a helyén:D