Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34375 replies to this topic

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Melyikeket próbáltad konkrétan? Mert azért így elég szerencsétlen általánosítani. Fõleg egy új gumira, ami akár tök más alapanyagokból is készülhet.

Elég nagy rálátásom van rá, nem hasból beszélek. :w_morde:

És ha eddig nem tanultak meg gumit csinálni, akkor nem hiszem, hogy hirtelen mégis sikerült nekik.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
ksyrium elite
ks equipe
aksium
easton/bontr, nekem az easton jobban tetszik
, hasonlót használok csak novatecbe
hát nem tom ez a karbonvázas kérdés kicsit fogósabb, sztem egyik se mehet tönkre normális használban, bár az author nem akkora név mint a többi
a flancos könnyû kerék alatt mit értesz? mert ha egy bora ultrat, vagy egy hyperiont akkor nem igaz, meg sztem amúgy se jellemzõ

[quote name='Kobuc']Jettison! Itt küldöm a többi bringához tartozó kerékneveket. Elpusztíthatóság szempontjából hogy kéne õket rangsorolnom? És mi volna a jó sorrend, ha a karbon vázak strapabíróságát néznénk?

TREK MADONE 4.5:: bontrager race
KTM STRADA LC 4000-mavic aksium race 20 aero niro küllõ.
AUTHOR CA5500:mavic ksyrium equipe
AUTHOR CA 6600:mavic ksyrium elite
CUBE AGREE GTC PRO: Easton Vista SL

Azt hallottam, hogy a flancos, könnyû kerekekkel vigyázni kell , mert gyakran gyengébbek és nem bírják úgy a rossz utakat, mint az olcsóbb nehezebbek. Mit gondoltok errõl?

[/quote][/quote]

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 posts

Ez jól hangzik! Milyen bringád van. Ezek az eredeti, gyári kerekek? Melyik gyártónál találok fulcrum7-el szerelt outikat?

A Cube-nál pl. elõfordulnak Fulcrum-mal szerelt bringák.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Egyetértek, Schwalbe-t nem vennék országútra. Tartósság nuku, defektállóság szintén 0.

Continental jobb sokkal, már az Ultra Sport is, de a GP3000-tõl felfele vannak az igazán jó gumik...

Melyikeket próbáltad konkrétan? Mert azért így elég szerencsétlen általánosítani. Fõleg egy új gumira, ami akár tök más alapanyagokból is készülhet.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Ez jól hangzik! Milyen bringád van. Ezek az eredeti, gyári kerekek? Melyik gyártónál találok fulcrum7-el szerelt outikat?

Én Fulcrum 7 kerekeket használok, megyek szar aszfalton gyorsan is, lassan 90 kilóval és telejsen jól bírják a strapát

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Egyetértek, Schwalbe-t nem vennék országútra. Tartósság nuku, defektállóság szintén 0.

Continental jobb sokkal, már az Ultra Sport is, de a GP3000-tõl felfele vannak az igazán jó gumik...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Jettison! Itt küldöm a többi bringához tartozó kerékneveket. Elpusztíthatóság szempontjából hogy kéne õket rangsorolnom? És mi volna a jó sorrend, ha a karbon vázak strapabíróságát néznénk?

TREK MADONE 4.5:: bontrager race
KTM STRADA LC 4000-mavic aksium race 20 aero niro küllõ.
AUTHOR CA5500:mavic ksyrium equipe
AUTHOR CA 6600:mavic ksyrium elite
CUBE AGREE GTC PRO: Easton Vista SL

Azt hallottam, hogy a flancos, könnyû kerekekkel vigyázni kell , mert gyakran gyengébbek és nem bírják úgy a rossz utakat, mint az olcsóbb nehezebbek. Mit gondoltok errõl?

[quote name='Jettison']ksyrium elpusztíthatatlan! Attól függ melyik bontrógerre gondolsz, én ha tehetném biztos ksyriumot venném. A többi bringához inkább kerknév kéne, mer sztem adják ezeket mindennel.

am érdekes ez az ultremos dolog, ugyanis azt írják h radiál. namost Sheldon mester aztmondá vala, hogy az kegyetlenmód instabillá teszi a járgányt, autóknál buli de bringán nem, gondolom azért tünik ilyen pufinak az ultremo

am tufo giro twixet használ/használt valaki? nagyon gondolkodom versenyre ezen a peremesszingós mókán

[/quote][/quote]

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
tufo giro twixrõl neem tudsz valamit?

Én az aktuálisan legjobb continental-t javaslom, ami most a 4000S.
Kb. olyan, mint a 4000, csak kisebb a gördülési ellenállása.
Ha gumiról van szó nem szabad spórolni.
Én 15 éve használok contit: Gran Prix, 3000, 4000, 4000S, Attack/Force
A 3000-es 15.000 Km-t, a 4000-es 11.000 km-t bírt.
Elsõ kerék 8, hátsó 8.5 Bar.

Volt szerencsém egyéb márkákat is kipróbálni, így a helyezések a következõk:
1. Conti
2. Vittoria, Vredestein
3. Michelin
Ettõl lefelé már csak pénzkidobás:
4. Panaracer
5. Tioga
6. Schwalbe
...

qanic

qanic

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Én az aktuálisan legjobb continental-t javaslom, ami most a 4000S.
Kb. olyan, mint a 4000, csak kisebb a gördülési ellenállása.
Ha gumiról van szó nem szabad spórolni.
Én 15 éve használok contit: Gran Prix, 3000, 4000, 4000S, Attack/Force
A 3000-es 15.000 Km-t, a 4000-es 11.000 km-t bírt.
Elsõ kerék 8, hátsó 8.5 Bar.

Volt szerencsém egyéb márkákat is kipróbálni, így a helyezések a következõk:
1. Conti
2. Vittoria, Vredestein
3. Michelin
Ettõl lefelé már csak pénzkidobás:
4. Panaracer
5. Tioga
6. Schwalbe
...

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

jó-jó persze, csak megveszem 14ezerért a gumikat, és mondjuk elmennek 1500km-t, az egy dolog hogy az alatt egy defektet sem kapok, de mégiscsak...
nem akarok úgy járni, mint a kolléga a síma Ultremo esetében...

1500-nál azért csak többet mennek el. Szerintem 3e-et minimum el kéne menniük hátul is. Ez is 180 g és azt írják 3e-et bír hátul: http://biondobike.hu...oduct&id=111008

És lehet az Ultremo-nak tartósabb a keveréke.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Hmm hát nem tudom a való életben mit ér, hogy õk fogpiszkálókat ejtenek a gumira. Ez így nem jelent semmit szerintem. Ki kell próbálni a való életben.

jó-jó persze, csak megveszem 14ezerért a gumikat, és mondjuk elmennek 1500km-t, az egy dolog hogy az alatt egy defektet sem kapok, de mégiscsak...
nem akarok úgy járni, mint a kolléga a síma Ultremo esetében...

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Mi a vélemény az ÚJ Ultremo R-rõl? van a honlapjukon egy elég dúrva videó, ami a defektállóságot prezentálja... http://www.ultremo.com nyelv amelyiket akarod, aztán bal oldalon technology, és ott High density guard (video). ÉRdemes egy pillantást venni rá. Bár ilyen defektvédelemmel 180g...vajon hány km-t bírhat?

Hmm hát nem tudom a való életben mit ér, hogy õk fogpiszkálókat ejtenek a gumira. Ez így nem jelent semmit szerintem. Ki kell próbálni a való életben.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
ksyrium elpusztíthatatlan! Attól függ melyik bontrógerre gondolsz, én ha tehetném biztos ksyriumot venném. A többi bringához inkább kerknév kéne, mer sztem adják ezeket mindennel.

am érdekes ez az ultremos dolog, ugyanis azt írják h radiál. namost Sheldon mester aztmondá vala, hogy az kegyetlenmód instabillá teszi a járgányt, autóknál buli de bringán nem, gondolom azért tünik ilyen pufinak az ultremo

am tufo giro twixet használ/használt valaki? nagyon gondolkodom versenyre ezen a peremesszingós mókán

[quote name='Kobuc']A másik esélyes az AUTHOR CA6600 2008-as modell.A MAVIC KSYRIUM ELITE kerekek szerinted merevebbek és erõsebbek a bontragernél? Az erõs, strababíró kerék számomra nagyon lényeges szempont, mert 10-15km-ert vagyok kénytelen rendszeresen vacak úton tekerni, hogy jó minõségû szakaszra érjek. A mai szûkre méretezett karbonvilláknál pedig egy kis nyolcas is elegendõ, hogy a kerék megszoruljon. Úgy vagyok vele, ha a strapabíróságot kell feláldozni inkább ne legyen olyan szuperkönnyû az a kerék. HA tudsz légyszíves mondj véleményt az alábbi bicajok kerekeirõl is: (úgy látom ezeken már kicsit sûrûbben vannak a küllõk)

KTM STRADA LC4000
CUBE AGREE GTC PRO

könnyebb, aerodinamikusabb, viszont kevésbé bírja a strapát és kevésbé merev, de mivel gyári kerék, az sokat dob rajta, bár nekem nem tetszenek a bontrager kerekek[/quote][/quote]

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Én Fulcrum 7 kerekeket használok, megyek szar aszfalton gyorsan is, lassan 90 kilóval és telejsen jól bírják a strapát

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Mi a vélemény az ÚJ Ultremo R-rõl? van a honlapjukon egy elég dúrva videó, ami a defektállóságot prezentálja... http://www.ultremo.com nyelv amelyiket akarod, aztán bal oldalon technology, és ott High density guard (video). ÉRdemes egy pillantást venni rá. Bár ilyen defektvédelemmel 180g...vajon hány km-t bírhat?

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Az author honlapján azt olvastam hogy immáron három éve saját fejlesztésû vázaik vannak, a többieknek nincs ilyesmije, mind taiwani gyártók katalógusaiból rendelik meg a vázaikat. A három év nem nagy idõ. Nem lehetséges, hogy rutinosabbak a tajwaniak?

.

minden made in taiwan

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
A másik esélyes az AUTHOR CA6600 2008-as modell.A MAVIC KSYRIUM ELITE kerekek szerinted merevebbek és erõsebbek a bontragernél? Az erõs, strababíró kerék számomra nagyon lényeges szempont, mert 10-15km-ert vagyok kénytelen rendszeresen vacak úton tekerni, hogy jó minõségû szakaszra érjek. A mai szûkre méretezett karbonvilláknál pedig egy kis nyolcas is elegendõ, hogy a kerék megszoruljon. Úgy vagyok vele, ha a strapabíróságot kell feláldozni inkább ne legyen olyan szuperkönnyû az a kerék. HA tudsz légyszíves mondj véleményt az alábbi bicajok kerekeirõl is: (úgy látom ezeken már kicsit sûrûbben vannak a küllõk)

KTM STRADA LC4000
CUBE AGREE GTC PRO

könnyebb, aerodinamikusabb, viszont kevésbé bírja a strapát és kevésbé merev, de mivel gyári kerék, az sokat dob rajta, bár nekem nem tetszenek a bontrager kerekek[/quote]

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
könnyebb, aerodinamikusabb, viszont kevésbé bírja a strapát és kevésbé merev, de mivel gyári kerék, az sokat dob rajta, bár nekem nem tetszenek a bontrager kerekek

Ez jó ötlet! Érdemes lesz megtartanom a régi 15 kilós scwinn-t is. Írtad, hogy gagyi karbont ne vegyek. Jó volna tudnom gagyi karbonnak számít-e az alábbi általam kiszemelt bringa: trek madone 4.5 2008-as évj. A gép csodálatos, de a vázon ott díszeleg a made in taiwan felirat. A treknél ez a legolcsóbb karbonváz (TCT technológia). A drágább OCLV vázak már komolyabb (talán kézi)technológiával készülnek, de ezekre már nem futja. A bontrager race kerekeken a ritkásan elrendezett küllõk jelentenek valamilyen gyakorlati elõnyt( pl.strapabíróság vagy kényelem) vagy csupán egy design trükkrõl van szó?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A conti gp attack és force milyen? A katalógus azt sugallja, hogy ez a legprofibb gumi, de valahogy nem látom, hogy annyira népszerû lenne.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
minden made in taiwan