Mi a különbség a look és patent pedálok között? Ezt a pedált meg cipõt néztem ki:
shimano pd m 324 egyoldalas patent pedal (bikemarket)
shimano sh mt 21 cipõ (ebike)
Mit tudtok róla, érdemes megvenni? Elég merev a talprész?A stopli elegendõen nagy felûletû, nem nyomódik a talpunkba?
Taposópedál trekkingre való, nem kerékpárra.
Az SPD patentpedállal montisoknak készül, kisebb a stopli felfekvõ felülete, ezért hosszabb távon kényelmetlenebb lehet, mint a LOOK patentpedálja. A két cég más nevet védetett le magának a patentpedál rendszeréhez.
Másik, hogy cipõt ne ebike meg hasonló netes boltokban nézegess! Menj el valódi üzletbe, és próbáld fel! Pont a cipõ az, ahol nem a kinézet a fõ szempont, hanem a kényelem, és a hatékonyság.
Amit linkeltél, nem rosszak, csak nem országúti bringára valók. Tipikusan városi trekking bringán használnak ilyen összeállítást, ahol rövidebbek a távok, és járni is kell. A talp emiatt puhább, hajlik, nyomódik, ami hosszabb távon akár zavaró is lehet. Persze még így is merevebb, mint az átlag cipõk talpa.
Az a keretes pedál nagyon "szépen" fog mutatni egy karbonvázas bringán. Ha SPD akkor már inkább az 520-as-van hozzá taposó mûanyag, szükség esetére jó az is. Túrákra szerintem jobb egy montis cipõ (például az SH-M122), mert merevebb a talpa, ezért tekeréskor kényelmesebb lesz, és sétálni is lehet benne keveset, ellentétben az országúti cipõkkel.
Taposópedállal nekem az a legnagyobb bajom, hogy pillanatok alatt lekopik a hajtókar felülete, ettõl meg csúnya lesz.