Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Létezik ilyesmi forma váltókar, ami mûxik három tányéros (monti) hajtással?

Köszi!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Húúazért ehhez kell kurázsi 140nel közúton kocsi mögött. Jön valami állatka amin a kocsi még átmegy Theo meg elszáll a susnyásba 140nel.. :D Én még a helyijáratok mögött is izgulok amikor 50nel megyek szinte vakon. Jó mondjuk egész más szituáció, mert itt direkt húzták fel 140ig de akkoris.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Mondjuk az igazi faszagyerek az Theo Bos, a maga 140 km/h-jával:

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Most próbáltam ki a görgõn, ellenállás nélkül, az 50-11-et 100 km/h-ig felpörgettem. Ezt most nem azért írom, hogy milyen faszagyerek vagyok, hanem azért, hogy elvileg lehetséges.

Pedig faszagyerek vagy :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Most próbáltam ki a görgõn, ellenállás nélkül, az 50-11-et 100 km/h-ig felpörgettem. Ezt most nem azért írom, hogy milyen faszagyerek vagyok, hanem azért, hogy elvileg lehetséges.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
hát nem is volt szökés síkon, ott szerintem sokkal nehezebb volt mint hegynek felfele
amúgy igen, elég sokat megyek kiállva fölfele

Ez nagyon csunya 130-as porgetes... uhh-hu. Mondjuk az igy garantalt, hogy nem szokik meg senki elol... :)
Hat kemeny a fiatalok sportolok elete is. Csak hajra!

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
nem tudtam hogy az U19 es fiúknak is ez van... de nem értem miért.. mert ugye ITU-ban kb 5 sor az egész bringaszabály (jó van vagy 5 oldal is de azért nem UCI... hát az már egyenest õrültség amit a geometrián néznek)

nekem ez vált be... ez a kényelmes hosszútávon könyöklõvel...

ui.: de te hegynek fel kiállsz akkor a nyeregbõl... gondolom...

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

a shimano országúti hajtókarok közt - 105, Ultegra, DA - van különbség a Q-faktorban az integrálton és octalinkesen belül?
valamint mekkora lehet a különbség az integrált és octalinkesek közt a Q-faktorban?
köszi

Van.
http://www.speedshar...hp?id=8BD214213

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

végig 60 fölött mentünk amíg nem kezdõdtek a hegyek, és volt hogy 20 kili síkkal kezdtük... am ott ugye 52-14 van, nekem elég nehezemre esett ez a pörgés, és aki ott kikerült a szélárnyékból, hát annak heló szia...

Ez nagyon csunya 130-as porgetes... uhh-hu. Mondjuk az igy garantalt, hogy nem szokik meg senki elol... :)
Hat kemeny a fiatalok sportolok elete is. Csak hajra!

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nem csak a kislányoknak hanem a kisfiúknak is az van... 7.93m, am én a 4órás edzésen is 100-110körül meggyek
sztem nem túl egészséges és hatékony 90 alatti pdf. fõleg síkon, hegynek fölfele én pont alacsonyabb pdffel megyek ha durván kell küldeni

3 tányérom van (bár már nem sokáig... most is ki van "szedve" a legalsó) és igen 88 körül utazok(triatlon-K-H) .. csak hegyre másztam nagy pedálfordulattal...
52/14????? U19-UCI kislányoknak van olyan...na azon el is hiszem hogy belefáradtál a pörgetésbe, 3,71-es áttét 50/12 meg 4,16 ... nem mindegy hogy 100 as fordulattal tekersz 1 órát vagy 85-90 között... hegyetmászni jobban szerettem nagy fordulattal mert gyenge vagyok lábilag(ezért is lett/lesz 2tányéros megoldás)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
3 tányérom van (bár már nem sokáig... most is ki van "szedve" a legalsó) és igen 88 körül utazok(triatlon-K-H) .. csak hegyre másztam nagy pedálfordulattal...
52/14????? U19-UCI kislányoknak van olyan...na azon el is hiszem hogy belefáradtál a pörgetésbe, 3,71-es áttét 50/12 meg 4,16 ... nem mindegy hogy 100 as fordulattal tekersz 1 órát vagy 85-90 között... hegyetmászni jobban szerettem nagy fordulattal mert gyenge vagyok lábilag(ezért is lett/lesz 2tányéros megoldás)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
a shimano országúti hajtókarok közt - 105, Ultegra, DA - van különbség a Q-faktorban az integrálton és octalinkesen belül?
valamint mekkora lehet a különbség az integrált és octalinkesek közt a Q-faktorban?
köszi

ui.
kompakt országúti hajtókart (monoblokkal) keresek

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
88 az utazód? nem te vagy az aki 3 tányérral nyomul és fúrógépnek hívja magát?
amúgy amikor ausztriában versenyeztünk (ifi verseny tavaly, uci 2.1), végig 60 fölött mentünk amíg nem kezdõdtek a hegyek, és volt hogy 20 kili síkkal kezdtük... am ott ugye 52-14 van, nekem elég nehezemre esett ez a pörgés, és aki ott kikerült a szélárnyékból, hát annak heló szia...

50/12 es áttételben az 50km/h az 90-95 körüli pedálfordulat nekem a 88as az utazó tehát annyira ez nem magas... és sok embert nem látok 50 fölött repeszteni(@ HU)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
50x11 nem nagyon lehet keves a legtobbunknek.
Akinek meg keves, nos annak meg felesleges a 34, legalabbis idehaza biztosan.

Az teny, hogy voltam egyszer olyan versenyen, ahol 53x12-ot porgettem mint allat, es maradtam le, ez persze lejton volt. De ha nyerni akartam volna, ez biztos hatrany lett volna. (No nem mintha barmi eselyem is lenne, 68km-n kaptam vagy 25percet asszem)

Persze Tyler Hamilton 2003-ban tudott szakaszt nyerni compacton (52/36)

A compact vegulis csak annyit tesz, hogy kisebb a lanctanyerok felfogatasi osztokore. Gyakorlatban 39-nel kisebb kicsi, es max. 16 fog kulonbseg a ket tanyer kozott. (16 az atdobok korlatja altalaban)

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
-Henger-, ave: köszi a válaszokat!

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
50/12 es áttételben az 50km/h az 90-95 körüli pedálfordulat nekem a 88as az utazó tehát annyira ez nem magas... és sok embert nem látok 50 fölött repeszteni(@ HU)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
a 12es helyére még mindíg fel tudsz rakni egy 11-est
meg akár 55ös nagytányért is ha arról van szó, kompaktra nem sûrûn

Van egy dolog, amit nem értek. Azt mondják, hogy a kompakt hajtómû nem jó versenyzésre, mert túl "rövid" az áttétel. Ez mit jelent? Fõleg azért nem értem, mert az 50/11 az nagyobb, mint az 53/12, amit a legtöbb bringán látni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Van egy dolog, amit nem értek. Azt mondják, hogy a kompakt hajtómû nem jó versenyzésre, mert túl "rövid" az áttétel. Ez mit jelent? Fõleg azért nem értem, mert az 50/11 az nagyobb, mint az 53/12, amit a legtöbb bringán látni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Ave ezeket már megmásztad? Nem semmi.

Nem, en meg csak Franciaorszagban bringaztam, ill. Belgiumban de az egesz mas.
Luz Ardiden, Tourmalet, Alpe d'Huez, La Plagne, Plateau de Beille, Saint-Lary-Soulan, Les Deux Alpes. Ezeken jartam. A legtobbet nem is vegig, 3-4 km-re a celtol neztuk az adott napi szakaszt.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ave ezeket már megmásztad? Nem semmi.