Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Okés, köszi, de nekem olcsón kellene. Váz, villa, kormánycsapágy, és nyeregcsõbilincs együtt legfeljebb 20eFt, amiben az esetlegas festésnek és korrózióvédelemnek is benne kell lennie.
Szóval olyan bringát szeretnék, amit nem annyira félek letámasztani valahova.
Devecserre kéne menni, de sajna a vonatjegy annyiban lesz, mint a bringa. :D
Majd ha lesz több zsém...

ui.: Mindezek mellett elsõsorban olyan váz+villa lenne jó, amin vannak féktüskék kanti, vagy V-fékhez... pl. ciklokrossz váz... :P De ez már csak hóbort, nem feltétlenül ragaszkodom hozzá, csakhát jó lenne.
Találtam is ilyet, ami valószínûleg Hi-Ten acélból van, de az 4 és fél kiló.
Tényleg, a Hi-Ten acél a nagyobb falvastagság ellenére is olyan rugalmas és kényelmes, mint a kromo, vagy egyéb modernebb acél típusok?

Esetleg középtájt a 30 000 Ft-os RIH campa recordal? 10-ért kiárulsz róla motyókat ha nem kell.

http://www.maxi-bike.hu/orszaguti2.php

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Bici: ... Tényleg, a Hi-Ten acél a nagyobb falvastagság ellenére is olyan rugalmas és kényelmes, mint a kromo, vagy egyéb modernebb acél típusok?

Nem. A Hi-Ten kb. a legócskább bicikliacél:
boldogult Sheldon Brown: High tensile, high tension, Hi-Ten
A fancy-sounding name for the ordinary tubing used to build cheap bicycle frames.

A helyedben vennék egy régi CroMo vázat, az aprón elég gyakran láttam olyat (ált. egész biciklibe csomagolva).

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

vannak acél váz+villa dolgok 2500 gramm körül,...

Okés, köszi, de nekem olcsón kellene. Váz, villa, kormánycsapágy, és nyeregcsõbilincs együtt legfeljebb 20eFt, amiben az esetlegas festésnek és korrózióvédelemnek is benne kell lennie.
Szóval olyan bringát szeretnék, amit nem annyira félek letámasztani valahova.
Devecserre kéne menni, de sajna a vonatjegy annyiban lesz, mint a bringa. :D
Majd ha lesz több zsém...

ui.: Mindezek mellett elsõsorban olyan váz+villa lenne jó, amin vannak féktüskék kanti, vagy V-fékhez... pl. ciklokrossz váz... :P De ez már csak hóbort, nem feltétlenül ragaszkodom hozzá, csakhát jó lenne.
Találtam is ilyet, ami valószínûleg Hi-Ten acélból van, de az 4 és fél kiló.
Tényleg, a Hi-Ten acél a nagyobb falvastagság ellenére is olyan rugalmas és kényelmes, mint a kromo, vagy egyéb modernebb acél típusok?

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

az elõzõ tulaj minden képpen, mert én adtam a pénzt a kezébe érte, és mivel isemrõsöm, így azt is tudom, hogy õ pontosan ugyanígy jutott hozzá.... a tiédrõl nem kérdeztem, elnézést

ha az apróból veszel egy 20-30 éves osztrák vagy olasz bringát, vázat, akkor mitõl nagyobb az esélye, hogy nem éppen lopott a motyó? hazánkban akkortájt a csepel meg a ruszki bringa volt a menõ...

a devecseri szamarak osztrák, német lomtalanításból vannak valszeg, ebbõl él a falu, télen sílécekkel vannak tele, azt pedig már csak nem lopkodják ezres nagyságrendben

Bocs, nem személyeskedésnek szántam, csak én másképp hallottam a Devecser-sztorit (meg hogy aki ott vásárol, már azokra is rászállnak - de gondolom akkor urban legend...)
- egy bolygó, két kerék -

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Mekkora hülyeségeket írok... 3-3,5-re gondoltam. :)
A lényeg amúgy is a kényelem.

vannak acél váz+villa dolgok 2500 gramm körül, igaz ezek a jobbfajta vázszettek, fõleg a nem muffos, hanem a TIG hegesztett korszakból lehet ilyet találni. pl cervelo superprodigy váz 54-es méretben 1600-1700 gramm, hátránya, hogy a nagy átmérõjû csövek miatt kissé aluváz kinézete van

http://www.bike-zone...bike_ch1825.jpg

ezért inkább ezt nézzétek :-)

http://www.rennrad-n..._tecno_totl.jpg

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Campa Victory, 80-as évek közepe.

köszönöm,szert tettem egy 0km-es szettre:)

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Ezt a Campagnolo szettet idõben és a termékpalettán hová lehet sorolni?

[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/090303/cam_001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

Campa Victory, 80-as évek közepe.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Ezt a Campagnolo szettet idõben és a termékpalettán hová lehet sorolni?

[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/090303/cam_001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Nekem van egy, de elég keskeny, méretre legalábbis nekem elég picinek tûnik. Ha érdekel dobj egy üzenetet, sörért és csokiért odaadom :)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Valaki nem tudna ajánlani króm színû kormányt normál és NEM OS méretû befogóhoz? Meg megfizethetõ áron? :P

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

...és az elõzõ tulaj vajon önszántából vált meg tõle? Vagy ha ellátogatnék oda, én is megtalálnám az elõzõ bringámat?

az elõzõ tulaj minden képpen, mert én adtam a pénzt a kezébe érte, és mivel isemrõsöm, így azt is tudom, hogy õ pontosan ugyanígy jutott hozzá.... a tiédrõl nem kérdeztem, elnézést

ha az apróból veszel egy 20-30 éves osztrák vagy olasz bringát, vázat, akkor mitõl nagyobb az esélye, hogy nem éppen lopott a motyó? hazánkban akkortájt a csepel meg a ruszki bringa volt a menõ...

a devecseri szamarak osztrák, német lomtalanításból vannak valszeg, ebbõl él a falu, télen sílécekkel vannak tele, azt pedig már csak nem lopkodják ezres nagyságrendben

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Puch Reynolds 501 vázam nekem is volt, nekem bejött, nagyon szerettem.

5 darab ezresért szereztem közvetetten devecser plázából, mavic gp4 felnivel, campa record agyakkal, pedállal, dura ace fékekkel, selle rolls nyereggel, gipiemme hajtással hajtómûvel, váltóval, váltókarral, középcsapággyal, nyeregcsõvel, ttt kormányszárral, regina fogsorral, conti gumikkal, lyuggatott lánccal. Gyakorlatilag hibátlan állapotban, a hajtás olyan volt mint az új. Csak pár apróságot kellett rajta cserélni.

...és az elõzõ tulaj vajon önszántából vált meg tõle? Vagy ha ellátogatnék oda, én is megtalálnám az elõzõ bringámat?
- egy bolygó, két kerék -

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Puch Reynolds 531 Superlight csõszettbõl épített 58-as váz 1970g, villa 710g.
Puch Reynolds 501 58-as váz 2300g, villa 800 körül.
Saját mérés.

Puch Reynolds 501 vázam nekem is volt, nekem bejött, nagyon szerettem.

5 darab ezresért szereztem közvetetten devecser plázából, mavic gp4 felnivel, campa record agyakkal, pedállal, dura ace fékekkel, selle rolls nyereggel, gipiemme hajtással hajtómûvel, váltóval, váltókarral, középcsapággyal, nyeregcsõvel, ttt kormányszárral, regina fogsorral, conti gumikkal, lyuggatott lánccal. Gyakorlatilag hibátlan állapotban, a hajtás olyan volt mint az új. Csak pár apróságot kellett rajta cserélni.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Van ember, aki nem tudja mi van ott? Hát rengeteg bringa!

Oks, utánanézek. Köszi!
Nem vagyok még tájékozott a bringavásárlás terén, eddig csak boltban vásárolt bringám volt, és az utóbbi idõkben kezdtem el építeni magamnak.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Olyasmi, mint amit a lomiponthu oldalon is látni.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Van ember, aki nem tudja mi van ott? Hát rengeteg bringa!

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Látogass el Devecserre.

Oks, de miért, mi van ott?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Köszi! :prosze:
És tudsz is eladót ezek közül? :chin:
Én guglizom ezerrel, hátha találok valamit. Ciklokrossz vagy trekking váz is jó lenne, lényeg, hogy 622-es kerékhez legyen... Villa is jó lenne ugyanebbõl a kényelmes fajtából.
Egyébként másfajta acél is jöhet, lényeg, hogy kifejezetten kényelmes-rugalmas fajta, könnyû, és olcsó legyen.
Nem is akarok sokat... :D
A váz+villa+kormánycsapágy ha kijön 2-2,5 kilóból, akkor már boldog vagyok. :bananadan

Látogass el Devecserre.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

2-2,5 kilóból...

Mekkora hülyeségeket írok... 3-3,5-re gondoltam. :)
A lényeg amúgy is a kényelem.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Puch Reynolds 531 Superlight csõszettbõl épített 58-as váz 1970g, villa 710g.
Puch Reynolds 501 58-as váz 2300g, villa 800 körül.
Saját mérés.

Köszi! :prosze:
És tudsz is eladót ezek közül? :chin:
Én guglizom ezerrel, hátha találok valamit. Ciklokrossz vagy trekking váz is jó lenne, lényeg, hogy 622-es kerékhez legyen... Villa is jó lenne ugyanebbõl a kényelmes fajtából.
Egyébként másfajta acél is jöhet, lényeg, hogy kifejezetten kényelmes-rugalmas fajta, könnyû, és olcsó legyen.
Nem is akarok sokat... :D
A váz+villa+kormánycsapágy ha kijön 2-2,5 kilóból, akkor már boldog vagyok. :bananadan