Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Sidi Zeta cipõhöz (millenium 2-es talp) hol tudok nagy eséllyel sarkot (hivatalos nevén: csúszásgátló sarkot) venni Budapesten esetleg Zalaegerszegen? Nem akarok körbetelefonálni ezer helyet, ha van valakinek tippje akkor csak 2-3-t kell felhívnom. (Ktg takarékosság válság miatt rlz :) ) Elõre is köszi.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Sziasztok!

Kezdõ bringásként kinéztem egy mali magician tiagra gépet, kérdezném a hozzáértõket, esetleg akinek van/volt ilyen bgringája, hogy megfelelõ választás-e egy elsõ országúti bringának?

elõre is köszi a hozzászólásokat.

üdv.

Uj vagy hasznalt?

En kezdo bringaskent sokkal rosszabb geppel kezdtem, egy MALI acelvaz nekem anno mar a 2. upgrade volt. Szoval ha a merete jo -ez nagyon fontos- akkor jo kezdes lehet. A Tiagra pedig egeszen jo szett az araert, mar rendes STI karokkal.
Persze a tovabbi kiegeszitok is fontosak, ezekrol nem irtal semmit, meg arat se.

Tul jo bicajt szerintem nem erdemes elsore, elveszik a fokozatos fejlesztes elmenye. Szerintem. :)

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
hello

American Classic o.uti agyhoz tudtok Campagnolo kompatibilis kazettadobot?
Mármint külön hozzá, mert ugye gyárilag shimanos.

forumozo

forumozo

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Kezdõ bringásként kinéztem egy mali magician tiagra gépet, kérdezném a hozzáértõket, esetleg akinek van/volt ilyen bgringája, hogy megfelelõ választás-e egy elsõ országúti bringának?

elõre is köszi a hozzászólásokat.

üdv.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ha sokat mesz orszagutival, vagy csak azzal akkor megeri. Nagyon erezheto a kulonbseg, eg es fold, de tenyleg. Pedig en egy ultegra spd-sl-el es egy nem tul merev orszaguti cipovel nyomtam tavaly, a montin viszont karbontalpas cipot hasznaltam...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Nemrég hajtom az országútim, épp hogy abbahagytam a montizást. A régi karbontalpas Shimano cipõmmel és a montis SPD pedállal is tök jónak érzem. Mennyivel jobb egy SPD-SL vagy LOOK rendszer és a hozzávaló cipõ? Sosem hajtottam még országútis pedált.
Aki áttért már kérem írja meg a véleményét! Megéri lecserélni?

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

köszönöm szépen! hasznos volt :)

Aztán lehet figyelni a sérüléseket is. A vázon, a hátsóváltón. Ha a hátsóváltó elég karcos, akkor sokat eshettek vele. Vagy a fékváltókar gumijának kopottsága is jelzésértékû lehet. (persze tudni kell mihez viszonyítani.)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
köszönöm szépen! hasznos volt :)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

valaki?

Ezt így nehéz lesz. Meg kell nézni mennyire használt. De ha nem ért hozzá nem fogja látni. Meg kell kérdezni karban volt-e tartva, volt-e lánc csere, lánckeréksor csere.

http://www.cannondal...hive/index.html

Ez az oldal szerint 2002-ben pont nem volt R600-as.:)
Így vagy 2003-mas vagy 2001-es.

http://www.cannondal...odel-3RR6D.html

http://www.cannondal...odel-1RR6D.html

Meg kell nézni melyik az.

Meg hogy mi lett rajta cserélve, fékbetétek, lánckerekek kopottak-e. Ebbõl lehet következtetni mennyit használták. Pl ha eredeti gumi van rajta, akkor nem használhatták sokat, persze lehet hogy defekt miatt cserélték
De a lényeg, hogy jó legyen neki a méret.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

egy ismerõsöm megkért, hogy nézzek meg neki egy használt országútit, mert õ nem igazán ért hozzá. a bringa egy 2002-es, állítólag jó állapotban lévõ cannondale r600 double, 300euróért. a baj, hogy én sem értek hozzá igazán, életemben 2szer ültem o.utin

mikre kell különösen figyelni ilyen bringáknál?

elõre is köszi

valaki?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
jókor szólsz :D, reggel találkoztam az eladóval, 7es volt, köszöntem szépen nem kértem.
mondjuk egészségesebb a 8ashoz 8as váltókar sztem

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Köszi a válaszokat, holnap reggel minden kiderül.
Én sem értem miért nem tudja hogy mit ad el, mindegy van szerencsém kézbe venni vásárlás elõtt.
Ha nem 8as akkor úgyis mindegy, akkor tárgytalan

Nekem 8-as fogsort visz a 7-es kar, ha ez számít valamit... Egyszerûen túl kell húzni, és akkor földobja teljesen :) Ja, és precíz, pontos így is.
- egy bolygó, két kerék -

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
egy ismerõsöm megkért, hogy nézzek meg neki egy használt országútit, mert õ nem igazán ért hozzá. a bringa egy 2002-es, állítólag jó állapotban lévõ cannondale r600 double, 300euróért. a baj, hogy én sem értek hozzá igazán, életemben 2szer ültem o.utin :)

mikre kell különösen figyelni ilyen bringáknál?

elõre is köszi

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Köszi a válaszokat, holnap reggel minden kiderül.
Én sem értem miért nem tudja hogy mit ad el, mindegy van szerencsém kézbe venni vásárlás elõtt.
Ha nem 8as akkor úgyis mindegy, akkor tárgytalan

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
http://velobase.com/...m=104&AbsPos=10

Bocs, az elõbb az egész szettet linkeltem beFeltöltött kép

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
http://velobase.com/...86-cfb2798a796b

Nekem ilyen van, ez 6 sebességes.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Készülök venni egy régi indexes alsócsöves váltókart, 105-ös, remélhetõleg 8 sebességes. (apróban néztem, tulaj nem tudta megmondani)
Annyi fix, hogy 105 és váltókar...:D

És ha a tulaj megszámolná, hogy hányat kattan...?
Amúgy a 1055 a 7-es, a 1056 a 8-as és oldalt rá kell legyen írva.:
http://velobase.com/...um=104&AbsPos=0

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

alsócsöves váltókart, 105-ös, remélhetõleg 8 sebességes.

Az inkább hetes lesz szerintem. De készült hatfokozatú 105 is SIS-el.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Tulajdonképpen ha belegondolok, nem értem miért nem jutott ez eszembe:) A montimon egy LX Dualcontrol fékváltó van, abban nincs ilyen opció, emlékszem mikor megvettem mondogattam is, hogy de jó lenne ha lehetne finom-állítani, de ott csak 3 fokozat van és kész.
A lefelé váltáskor jelentkezõ bazi nagy csattanásra a tippem pedig az, hogy nagyon, szinte már túl erõs a rugó az Ultegra elsõ váltóban. Mert a végálláscsavarok jól vannak beállítva.
Na megyek bûvölöm a gépem, remélem a héten jön a kerék és végre száguldozhatok:)
Jó tekerést mindenkinek!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Készülök venni egy régi indexes alsócsöves váltókart, 105-ös, remélhetõleg 8 sebességes. (apróban néztem, tulaj nem tudta megmondani)
Annyi fix, hogy 105 és váltókar...:D

Ezek mindegyike kapcsolható indexes, igaz (SIS-t ki lehet benne kapcsolni)?
Ki tud kopni a SIS szerkezete (és emiatt nem vált pontosan)?
Van valami, amire vásárlás elõtt kimondottan figyelnem kell?

(montis váltókarjaim voltak/vannak, ezért kérdezek okos dolgokat...:()