a fogsor mögé csak akkor kell hézagoló (1mm-es), hogyha 9es a szabadonfutó, mert az 1mm-rel vastagabb, mint a 10es. Ha tizes szabadonfutód van akkor nyilván nem kell. A monoblokknak a hézagolója meg akkor kell, ha 3 tányéros hajtómûved van, (úgytudom a ketteshez nem is igen adnak), ugyh az neked kelleni fog, meg amúgy se esnék neki, úgyse lehet sztem 1mm-sre szépen lecsiszolni
amúgy én elég sokáig mentem hézagoló nélkül és semmi gáz nem volt, ugyanúgy megfogta a sort, szóval az se tragédia ha nincs ott, csak nézd meg, hogx megfogja rendesen a sort a zárógyûrû és a legfelsõ fk.-en sem ér bele a váltó a küllõk közé, ezt valszeg be kell állítani, ha sehogy sem tudod, akkor mindenképp ajánlott a hézagoló
Sziasztok!
Abszolút új vagyok még, az bringám is új, illetve még kész sincs.
Segítségeteket szeretném kérni. Úgy tudom, hogy 10es országúti fogsorhoz kell egy hézagológyûrû. Nekem van egy 10es ultegrám, de nincs hozzá hézagoló. Viszont észrevettem, hogy a Shimano integrált középcsapágy távtartó gyûrûjének átmérõje megegyezik azzal ami kell. Szerintetek használhatom ezzel? Illetve kb milyen vékonyra kellene lecsiszolnom? Vagy esetleg valaki tudna ajánlani valami megoldást ami be fog válni?
Ui.: Boltokban kérdeztem, webshopban kérdeztem, de külön nem lehet kapni.
Válaszotokat elõre is köszönöm.