elfogult vagyok acél ügyben.
meg tudom érteni, hogy van, akinek nem fáj és hajlandó ennyit kifizetni egy bicikliért/vázért. viszont ez a konkrét Wilier váz szerintem ritka ízléstelen, amit csak súlyosbít a menetes kormánycsapival való bohóckodás. értem, hogy retro, na de mégis. a komplett bringa meg nevetségesen néz ki ezzel a '80-as éveket idéző kormánnyal, a modern hajtóművel és a bohóc kerekeivel, ami végképp szöges ellentétben áll a retro fejcsapággyal meg a muffolt vázzal. számomra ez a tipikus (már elnézést!) nagyot akart f_ngani, de sajnos bef_sott tipikus esete. persze ettől még biztosan nagyon jó, meg van akinek tetszik, nem baj az, papné.
ez a menetes kcs, stucni, kormány sztori eléggé behatárolja a vázgyártókat. meg azokat is, akik építeni szeretnének. a campa már csak ezt a menetes kcs-t csinálja. ha lenne még 1"-os ahead kcs-a, akkor tuti azzal szerelnék ezeket a retro gépeket. a váz gyártónak is 1xűbb, h nem kell még a villára is menetet vágni. a hagyományos stucnik kínálata is leszűkült sajnos. újonnan kb 2 gyártót tudok, aki csinál még ilyet: deda, és cinelli. a deda murex stucni rohadt jó lenne, de csak 3 méret van belőle. 80-100-120 mm. még 2 méret hiányzik. viszont van hozzá modern kormányuk. a cinelli több méretben készít stucnit, de csak ilyen nagyon régi típusú kormányuk van. tehát, ha lenne a campának még 1"-os kcs-a, akkor más lenne a helyzet. azért emelem ki a campát, mert aki ilyen vázat akar, annak számít a minőség is. a campa meg még minőségnek számít, bár saját tapasztalataim már nem ezt mutatják a kcs-ak terén.