Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34375 hozzászólás a témában

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Sziasztok! Nemrég vettem egy új országútit 10-es 105-ös rendszerrel. Kérdésem: lánc és/vagy sorcsere esetén itt is használhatok Sramot? Mtb-nél már régóta áttértem a Sram láncokra a könnyû bonthatóság miatt, ami megkönnyíti a lánc takarítását, meg egyébként sincs velük semmi bajom.
Ennél is kompatibilis a két lánc/sor? Köszönöm elõre is.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

Újabb kérdés hozzátok: a váltás finomsága szempontjából mennyit jelent a szetthez tartózó lánc használata? A most vásárolt bicóm 105-tel van szerelve,amibõl csak a lánc a kakukktojás, az KMC. Nem vagyok seggre esve a váltástól..(hátul). A váltó teljesen pontosan be van lõve, tehát pontosan mûködik, de olyan gondolkozósan. Meg eléggé lehuppan a lánc a köv fogaskerékre (jo nagy csatt kíséretében), szal nem mondanám h kulturáltan teszi a dolgát, mint ahogy azt a tesztekben mindenhol olvasom a 105-rõl, de akár már a tiagráról is. A régi bicajomon sora volt, hát ezt az érzetet az is tudta.. Ha lecserélem a láncot is 105-re, elképzelhetõ hogy érezhetõen harmonikusabb lesz a váltás?

Akkor mégsincs jól beállítva a váltó. Szerintem a végállás csavarok nincsenek jól beállítva. Én mindig a parktool szerelési utmutatóját szoktam ajánlani.

http://www.parktool....howto.asp?id=64

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Újabb kérdés hozzátok: a váltás finomsága szempontjából mennyit jelent a szetthez tartózó lánc használata? A most vásárolt bicóm 105-tel van szerelve,amibõl csak a lánc a kakukktojás, az KMC. Nem vagyok seggre esve a váltástól..(hátul). A váltó teljesen pontosan be van lõve, tehát pontosan mûködik, de olyan gondolkozósan. Meg eléggé lehuppan a lánc a köv fogaskerékre (jo nagy csatt kíséretében), szal nem mondanám h kulturáltan teszi a dolgát, mint ahogy azt a tesztekben mindenhol olvasom a 105-rõl, de akár már a tiagráról is. A régi bicajomon sora volt, hát ezt az érzetet az is tudta.. Ha lecserélem a láncot is 105-re, elképzelhetõ hogy érezhetõen harmonikusabb lesz a váltás?

nekem volt fent olyan olcsó kmc lánc, hogy konkrétan nem váltott fokozatokat a bicó

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Sziasztok!

Én ultegra sort (9-es) használtam dura ace ill hg93 lánccal, valamint most kmc x9-sl lánccal. (mindig együtt cseréltem). Minimális különbséget veszek csak észre, a kmc kicsit keményebben vált, viszont mintha "olajozottabban" futna. Egyébként a kmc gyártja a shimanonak is a láncokat, bár ez nem azt jelenti, hogy egyforma kialakításúak. Melyik kmc van fenn?

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Sziasztok!

tommi000001

tommi000001

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Szerintem is ez a lényeg......
Az meg ,hogy valaki 50 ért vegye ezt meg használtan......
Nos erre ugye nincs vmi nagy esély..:)

Már bele is raktam 90 km ert.és azon kívül ,hogy a hátsó váltón szerintem finomítanii kell.......teljesen rendben van...

Üdv
Tomi

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Szerintem ezen most már ne rágódj. Ha neked tetszik és használni fogod, akkor nem volt drága. Ez én bringámra is mondták már, hogy 100 Ft-ot sem adnának érte, én ettõl függetlenül örömmel használom.

tommi000001

tommi000001

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Szal akkor drágán vettem??? :((

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ezt ha nem latom, nem hiszem el...
Gondolom a tulaj is tisztaban van azzal, hogy ez nem az o merete.
Feltöltött kép

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

A Mirage a Campa alapszettje, kb a Sora árkategóriája, de annál jóval több mûszaki újdonságot vonultat fel, többek között Ultra Torque rendszer, sok azonos alkatrész a Recorddal. Hirtelen nem ugrik be, hogy a xenon volt e legalul vagy a Mirage. Szóval Sora árkategória, de jobb minõség.

A Xenon volt a legalsó, idéntõl már a Veloce. A Mirage viszont már az utolsó évében alu fékkart kapott, míg a Xenon végig mûanyagot.
- egy bolygó, két kerék -

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Jól tudom hogy Pina pont nem az a brand, aki agyonkönnyíti a vázakat? Leszámítva 1-2 vitrinbringájukat.

Papíron 1250 gramm az alja - az FP2. (Az alu-karbon még 1400 volt asszem.) A Dogma 950.
- egy bolygó, két kerék -

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A Mirage a Campa alapszettje, kb a Sora árkategóriája, de annál jóval több mûszaki újdonságot vonultat fel, többek között Ultra Torque rendszer, sok azonos alkatrész a Recorddal. Hirtelen nem ugrik be, hogy a xenon volt e legalul vagy a Mirage. Szóval Sora árkategória, de jobb minõség.

Saint_MCP

Saint_MCP

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Azert aki nez kerekparverseny kozvetiteseket, az tudja, hogy nem egy perec van, szinte kizarolag karbonvazak vannak, es a legritkabb esetben torik vaz, villa. Ha valakinek meg 50-nel nekimegy egy auto, akkor nem a vaz, vagy villa torese lesz a legnagyobb baja.

Sokat kibirnak a karbonvazak/villak, de valoban lehet veluk pechesen esni, es akkor torik.
Szoval aki eppen csak ki tudja szenvedni az arat 1 (vagy tobb) ev alatt, annak nem javalnam azert, hogy pl. Pinarello Dogmat vegyen. :)

Vagy kosson ra biztositast, allitolag lehet.

Valóban sokat bírnak a karbonok, meglehetõsen. Szeptemberben ütött el egy autó, a karbon alkatrészeknek nem lett semmi bajuk, de a kerekek kuka, Igaz a sebesség nem volt olyan nagy kb 30, és oldalirányból. Hamarosan viszont újra üzemképes lesz a szeretett bringám. Végre felmérte a biztosító is, (kicsit sokat pöcsölnek, de végre összekapták magukat)

Biztosítást elhet kötni, de amit eddig láttam, az teljesen felesleges... Többet vesztesz, mint amennyit fizetnének...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nem is olyan fos! :)

Akkor valamelyikõtök magyarázza már el, mert nekem nem akar leesni.

Ja, Biondo!

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

80 fölött én is ideges szoktam lenni kicsit :)

Jó, talán nem feltétlen normális dolog ennyivel menni :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

nem, a váz neve egy rövidítés: "fiúkat és lányokat egyaránt szeretõ ffi örökítõanyag"

:-) de fos poén volt

Nem is olyan fos! :)

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás
Campagnolo Mirage milyen kategoriat képvisel a markan belul? es shimanoval osszehasonlitva minek felel meg ? köszi a valaszt elore is!

Valamint szeretnem ha mondanatok az opera bringakrol valamit ! aki tud valamit ne tartsa magaban :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Tán Yasec lesz?

nem, a váz neve egy rövidítés: "fiúkat és lányokat egyaránt szeretõ ffi örökítõanyag"

:-) de fos poén volt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Igen, dobd ki, csak szólj hogy merre... :D Írtam nemrég, elnyûhetetlen, nehéz, nagyon jó geo, 80 fölött ideges kicsit. Mekkora méret és honnan?

80 fölött én is ideges szoktam lenni kicsit :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Ezek a devecseri cigók lehetnek. Õk szokták ilyesmi stílusban leírni egy bringát. Nyilván nem országútiznak, csak "behozzák" az országba a bringákat, s mivel már régóta ezzel foglalkoznak, kitanulták mi mennyit érhet nagyjából. A régi szép idõkben az ország nyugati felében "lengyelpiacokon" 20-30ezer forintért lehetett full dura ace ultegra gépeket kapni. :)

meg nem kevés hozzáértõ vásárló fordult már meg náluk. ha egy bringára rá vannak kattanva a vevõk, az azt jelzi, hogy értékes, ergo drágább árat kér érte...
de most már tökre el vannak szállva, agyatlanul sokat kérnek mindenért...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu