Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 hozzászólás
Sziasztok!
Most tervezem megvenni az elsõ bicóm, alapvetõ igényeim hogy bírja a strapát és kényelmes legyen vele napi 2x20 km megtétele be-vissza az egyetemhez..

Már hétvégén jártam lenn devecserben, szombaton ismét megyek le, némi pénzzel a zsebemben hátha találok is nekem valót

vannak esetleg tapasztalataitok? mire érdemes figyelni, és melyik a kifizetõdõbb?

venni egy bicót aminek jó a váza de le kell csupaszítanom és ujra megépíteni vagy pl odaadni 30ezret egy puch ért vagy egy ktm ért amin shimano 105 rendszer (fék váltó, hajtókar) van ha jól emlékszem shimano 600as aggyal láttam, évek óta állt és a kora ellenére még egy kavicsfelverõdés sincs a fényezésen.
mert ilyenbõl sok van, ki is lehetett próbálni.
a következõ kategória a 60-90 között "kétszer vett" (gondolom egyszer meg, aztán el ) kategória amin mindegyiken ott van a hímzett olasz sportülés nagyon össze vannak rakva és írtó könnyûek pl találtam egy full karbon trek-et 4 éves és ugy néz ki mint amit még nem használtak - már 70ért odaadta volna.

és a ritkábbik ami sztem csak "lopott" a hihetetlen kategória
volt egy pont ugyan ilyen http://si6.mtb-news....trekord_rad.jpg
bár a tag azt mondta hogy 2 éves
mivel én max 40ezerre toltam a keretet erre csak poénból kezdtem alkudni és 240E alatt nem adta volna de ezt 350E rõl engedte le (aztán majdnem az autóig kísért h gondoljam már meg.. :D )

nos valami ötlet?
remélem tudtok segíteni
üdv
M

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ronde van Vlaanderen volt, nem San Remo.
Ja es foleg, a 2009-es, nem a jovo evi. ;)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Sziasztok!

Tudnátok ajánlani Bécsben jó bringaboltot ahol van választék országúti fronton és esetleg ákcióznak is néha.

Elõre is kösz,
Üdv!

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Sziasztok! Nemrég vettem egy új országútit 10-es 105-ös rendszerrel. Kérdésem: lánc és/vagy sorcsere esetén itt is használhatok Sramot? Mtb-nél már régóta áttértem a Sram láncokra a könnyû bonthatóság miatt, ami megkönnyíti a lánc takarítását, meg egyébként sincs velük semmi bajom.
Ennél is kompatibilis a két lánc/sor? Köszönöm elõre is.

Szevasz!
Sram-Shimano teljesen kompatibilis, volt is belõle per rendesen (a japánnak nem tetszett, hogy század mm-re minden ugyanúgy mûködik az ámcsiknál...)
Szerintem 500-1000 km után vegyél egy másik láncot és használd ezzel a sort, majd utána vissza az eredetit újabb 500-1000km-re és így tovább. Ha 2, netán 3 láncot használsz akkor tovább tart a rendszer és fajlagosan (anyagilag) jobban jársz. Egyébként 10-es sh láncok 1500-2000 km után kukába mennek rendszerint vagy addig használod ameddig a sorodon nem ugranak, viszont a megnyúlt lánc elõbb-utóbb hazateszi a sort is. Vagyis ilyenkor rendszerint sort is kell cserélned.
A Sram láncok és hajtásrendszer talán tartósabb, mint SH, de sokan elpártoltak a Sram láncoktól a 2010-es Milano-SanRemo óta. Asszem itt szakadt el a Cancellara lánca és a bringával a vállán baktatott fel egy emelkedõn. ez a kép bejárta a sajtót. Állítólg másnap a Saxo-bank bringáira felugrott a Dura-ace lánc, hiába a Sram a szponzor. Ez persze csak egy eset. Amúgy én is Sramot használok, eddig gond nélkül. igaz 9-es rendszeren.

Üdv!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
ha gondolkodva vált, érdemes megnézni nem hosszú e a lánc

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Akkor mégsincs jól beállítva a váltó. Szerintem a végállás csavarok nincsenek jól beállítva. Én mindig a parktool szerelési utmutatóját szoktam ajánlani.

http://www.parktool....howto.asp?id=64

Hát, még próbálok finomítani, de sztem nem a rossz beállítás miatt van ez, megpróbálok egy 105láncot, hátha..
Még egy dolog: természetesen az elsõ napokban sikerült a nyeregbeállításhoz használt imbuszkulcsot ráejtenem a láncvillára, ahol két kis pontban lepattant a festék. Kapható valahol valamiféle "javító szett" vagy ilyesmi? Vagy kijavítják az ilyet vhol? ( fehér karbon váz). Mondjuk sok vizet nem zavar , meg idõvel nyilván lesz több ilyen kis hiba rajta, de így az elején, mikor az egész gép még csilli-villi, kicsit bosszant..:(

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

én ultegra sort (9-es) használtam dura ace ill hg93 lánccal, valamint most kmc x9-sl lánccal. (mindig együtt cseréltem). Minimális különbséget veszek csak észre, a kmc kicsit keményebben vált, viszont mintha "olajozottabban" futna. Egyébként a kmc gyártja a shimanonak is a láncokat, bár ez nem azt jelenti, hogy egyforma kialakításúak. Melyik kmc van fenn?

kmc dx 10 sc.

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Sziasztok! Nemrég vettem egy új országútit 10-es 105-ös rendszerrel. Kérdésem: lánc és/vagy sorcsere esetén itt is használhatok Sramot? Mtb-nél már régóta áttértem a Sram láncokra a könnyû bonthatóság miatt, ami megkönnyíti a lánc takarítását, meg egyébként sincs velük semmi bajom.
Ennél is kompatibilis a két lánc/sor? Köszönöm elõre is.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

Újabb kérdés hozzátok: a váltás finomsága szempontjából mennyit jelent a szetthez tartózó lánc használata? A most vásárolt bicóm 105-tel van szerelve,amibõl csak a lánc a kakukktojás, az KMC. Nem vagyok seggre esve a váltástól..(hátul). A váltó teljesen pontosan be van lõve, tehát pontosan mûködik, de olyan gondolkozósan. Meg eléggé lehuppan a lánc a köv fogaskerékre (jo nagy csatt kíséretében), szal nem mondanám h kulturáltan teszi a dolgát, mint ahogy azt a tesztekben mindenhol olvasom a 105-rõl, de akár már a tiagráról is. A régi bicajomon sora volt, hát ezt az érzetet az is tudta.. Ha lecserélem a láncot is 105-re, elképzelhetõ hogy érezhetõen harmonikusabb lesz a váltás?

Akkor mégsincs jól beállítva a váltó. Szerintem a végállás csavarok nincsenek jól beállítva. Én mindig a parktool szerelési utmutatóját szoktam ajánlani.

http://www.parktool....howto.asp?id=64

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Újabb kérdés hozzátok: a váltás finomsága szempontjából mennyit jelent a szetthez tartózó lánc használata? A most vásárolt bicóm 105-tel van szerelve,amibõl csak a lánc a kakukktojás, az KMC. Nem vagyok seggre esve a váltástól..(hátul). A váltó teljesen pontosan be van lõve, tehát pontosan mûködik, de olyan gondolkozósan. Meg eléggé lehuppan a lánc a köv fogaskerékre (jo nagy csatt kíséretében), szal nem mondanám h kulturáltan teszi a dolgát, mint ahogy azt a tesztekben mindenhol olvasom a 105-rõl, de akár már a tiagráról is. A régi bicajomon sora volt, hát ezt az érzetet az is tudta.. Ha lecserélem a láncot is 105-re, elképzelhetõ hogy érezhetõen harmonikusabb lesz a váltás?

nekem volt fent olyan olcsó kmc lánc, hogy konkrétan nem váltott fokozatokat a bicó

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Sziasztok!

Én ultegra sort (9-es) használtam dura ace ill hg93 lánccal, valamint most kmc x9-sl lánccal. (mindig együtt cseréltem). Minimális különbséget veszek csak észre, a kmc kicsit keményebben vált, viszont mintha "olajozottabban" futna. Egyébként a kmc gyártja a shimanonak is a láncokat, bár ez nem azt jelenti, hogy egyforma kialakításúak. Melyik kmc van fenn?

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Sziasztok!

tommi000001

tommi000001

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Szerintem is ez a lényeg......
Az meg ,hogy valaki 50 ért vegye ezt meg használtan......
Nos erre ugye nincs vmi nagy esély..:)

Már bele is raktam 90 km ert.és azon kívül ,hogy a hátsó váltón szerintem finomítanii kell.......teljesen rendben van...

Üdv
Tomi

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Szerintem ezen most már ne rágódj. Ha neked tetszik és használni fogod, akkor nem volt drága. Ez én bringámra is mondták már, hogy 100 Ft-ot sem adnának érte, én ettõl függetlenül örömmel használom.

tommi000001

tommi000001

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Szal akkor drágán vettem??? :((

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ezt ha nem latom, nem hiszem el...
Gondolom a tulaj is tisztaban van azzal, hogy ez nem az o merete.
Feltöltött kép

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

A Mirage a Campa alapszettje, kb a Sora árkategóriája, de annál jóval több mûszaki újdonságot vonultat fel, többek között Ultra Torque rendszer, sok azonos alkatrész a Recorddal. Hirtelen nem ugrik be, hogy a xenon volt e legalul vagy a Mirage. Szóval Sora árkategória, de jobb minõség.

A Xenon volt a legalsó, idéntõl már a Veloce. A Mirage viszont már az utolsó évében alu fékkart kapott, míg a Xenon végig mûanyagot.
- egy bolygó, két kerék -

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Jól tudom hogy Pina pont nem az a brand, aki agyonkönnyíti a vázakat? Leszámítva 1-2 vitrinbringájukat.

Papíron 1250 gramm az alja - az FP2. (Az alu-karbon még 1400 volt asszem.) A Dogma 950.
- egy bolygó, két kerék -

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A Mirage a Campa alapszettje, kb a Sora árkategóriája, de annál jóval több mûszaki újdonságot vonultat fel, többek között Ultra Torque rendszer, sok azonos alkatrész a Recorddal. Hirtelen nem ugrik be, hogy a xenon volt e legalul vagy a Mirage. Szóval Sora árkategória, de jobb minõség.

Saint_MCP

Saint_MCP

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Azert aki nez kerekparverseny kozvetiteseket, az tudja, hogy nem egy perec van, szinte kizarolag karbonvazak vannak, es a legritkabb esetben torik vaz, villa. Ha valakinek meg 50-nel nekimegy egy auto, akkor nem a vaz, vagy villa torese lesz a legnagyobb baja.

Sokat kibirnak a karbonvazak/villak, de valoban lehet veluk pechesen esni, es akkor torik.
Szoval aki eppen csak ki tudja szenvedni az arat 1 (vagy tobb) ev alatt, annak nem javalnam azert, hogy pl. Pinarello Dogmat vegyen. :)

Vagy kosson ra biztositast, allitolag lehet.

Valóban sokat bírnak a karbonok, meglehetõsen. Szeptemberben ütött el egy autó, a karbon alkatrészeknek nem lett semmi bajuk, de a kerekek kuka, Igaz a sebesség nem volt olyan nagy kb 30, és oldalirányból. Hamarosan viszont újra üzemképes lesz a szeretett bringám. Végre felmérte a biztosító is, (kicsit sokat pöcsölnek, de végre összekapták magukat)

Biztosítást elhet kötni, de amit eddig láttam, az teljesen felesleges... Többet vesztesz, mint amennyit fizetnének...