Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.606 hozzászólás

Köszönöm!Nemtudom milyen méretû kellene.179-cm vagyok 73kg

A magasság csak azért számít hogy ne verd oda, a felsõcsõ hossza sokkal fontosabb, inkább arra figyelj! Használt bringáknál az évjáratok és stílusok szórása miatt több centi különbség is lehet a felsõcsövek között. Meg nem árt olyan szettel venni amihez olcsó alkatrész is van.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Az gáz ha a váz acél?
Azért kérdezem mert úgy nem lenne jobb bringát összehozni,hogy van egy régi Peugeot országúti jellegû bringa a pincében több éve használaton kívül.Ha azt lecsupaszítanám csak a vázra és erre a vázra építtetnék új alkatrészekbõl egy aszfaltfalót?Az nem jönne ennyibõl?Csak új lenne mindene!Vagy hülyeség???

nem hulyeseg, de uj alkatreszekbol soha nem hozod ki 60ezer alatt, meg ugy sem hogy a vaz mar megvan. egy regi de nem sokat hasznalt acel vaz trikolor 600-zal vagy pezsgo szinu 105sc-vel szerintem sokkal jobb vetel. en inkabb vennek egy ilyet mint ketszer annyiert egy kinai aluvazas soraval szerelt zsir ujat.

meretbol en azert irtam az 54-56ot mert en 177 vagyok es 54es van. ha az a ket centi kulonbseg amivel hosszabb a labad, akkor az en gepem is jo lenne, max picit feljebb venned a nyerget.

de igazabol a legfontosabb az lenne hogy megprobalod a bringat mielott megveszed es akkor latod hogy mibol mekkora kell. mert raadasul meg kulonbozo gyartok kulonbozokeppen is mereteznek neha.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Hello!
Városba érdekelne Respro maszk. Valakinek van tapasztalata bármelyik termékükkel kapcsolatban? Fõleg az érdekelne, mennyire lehet benne levegõt kapni / érdemes-e a drágábbat venni?

javaslom a 3m-es munkavédelmi maszkot, 1800 ft-ért kapsz belõle olyan aktívszeneset (9926), ami elvileg véd a szmog gázok ellen is, plusz van rajta légzõszelep.

Ha jól tudom a respro-k nem érik el egy komolyabb munkavédelmi maszk biztonsági szintjét. Van erre valami szabvány besorolás, amit a respro meg sem ad. Az olcsóbb respro nem is véd semmit szálló por ellen sem, csak pollen szûrõ van benne erdei túrázóknak.
+ a betét is aranyárban van hozzá.

Amúgy maszkban viszonylag jól lehet tekerni, max az emelkedön van légszomjad, télen meg még segít is, hogy ne a hideg levegõt szívd közvetlenül, bár hidegben kicsit kicspódik belülre a pára és nehezebb a légzés benne, de nem vészes.

SndorZ2

SndorZ2

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Az gáz ha a váz acél?
Azért kérdezem mert úgy nem lenne jobb bringát összehozni,hogy van egy régi Peugeot országúti jellegû bringa a pincében több éve használaton kívül.Ha azt lecsupaszítanám csak a vázra és erre a vázra építtetnék új alkatrészekbõl egy aszfaltfalót?Az nem jönne ennyibõl?Csak új lenne mindene!Vagy hülyeség???

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
azon lehet alacsonyan lesz a kormány..a rövid homlokcsõ miatt..
de 56-57-es bringa is van egy csomó az apróban ;)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Legyen inkább 56. De 54-est is próbáld meg.

SndorZ2

SndorZ2

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Lemértem :) 56,7 Ez inkább 57 ugye?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
55,56,57,
de inkább mérd le cipõben a lábadközét, és szorozd meg 0.66-al...
akkora méretû váz kell
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
akkor kb 54-56cm. menj be egy boltba es ulj ra egy-kettore. nem kell tudniuk hogy nem akarsz toluk bringat venni. de legalabb tudni fogod hogy mekkorat kell keresni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SndorZ2

SndorZ2

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Köszönöm!Nemtudom milyen méretû kellene.179-cm vagyok 73kg

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
http://piacter.bikem...t=269801&cat=56
http://piacter.bikem...t=269583&cat=56
http://piacter.bikem...t=269110&cat=56

nemtom mekkora bringa kell, de ez a par mar mutatja hogy ilyen 60 korul mar egesz jo hasznaltakat lehet venni.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SndorZ2

SndorZ2

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!
A segítségetek,véleményeteket szeretném kérni.Valamikor február környékére tervezem életem elsõ országútiját megvenni.Igazából a célom az lenne vele,hogy egy kicsit belekóstoljak az outi-zásba,meg,hogy legyen egy megbízható bringám.Mivel kezdõ vagyok,nem nagyon akarok rá sokat áldozni így elsõre.Szóval a kérdésem az lenne,hogy új bringát vegyek vagy ugyanazért a pénzért egy jobbat de használtan?Milyen bringákat érdemes figyelnem és milyen buktatók lehetnek?Én így elsõre 50-60-ezret gondolok költeni.Elõre is köszönöm a válaszokat.

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Nekem michellin speedium 2 23mm gumim volt, kevláros.

Egyfelöl nagyon kényelmes volt, elég ballonos, jól gördult, tapadt, stb.

Másfelöl esõben az egyiket 200 km után szétvágta valami, úgy hogy kuka lett. A másikat erre rá 100 km-el esõben szintén szétvágta valami.

Ez persze lehet csak azt jelenti, hogy peches voltam.

Speediummal nekem vegyes tapasztalatom van. Eleinte NAGYON csúszott (fõleg esõben), míg bekopott kicsit. Az anyaga elég tartósnak tûnik, elöl még mindig rá lehet ismerni a csíkra a futófelület közepén, pedig ezzel járok munkába, meg edzeni is elég sokat használtam. (Nyár óta van fönn, szerintem 3000 km bõven lehet benne.) Nedves úton most sem vagyok meggyõzve róla, szárazon elég korrekt. Viszonylag könnyen sérül a futófelület, de láthatóan átlyukasztani egyszer sikerült (itt beilagozás lett a vége). Defektet kaptam vele párat, ha jól emlékszem 3 kisebb, 1 a már említett fél centis vágás, meg egy felütéses.

Defektvédelemnek javaslom az eldobásra szánt belsõt: levágod a szelepet, belefekteted a gumit a külsõbe, majd jön a belsõ. Ha a +2 réteget átszúrja valami, akkor van csak ciki. (Grammhuszárok vegyenek defektgátló szalagot.)
- egy bolygó, két kerék -

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Hello!
Városba érdekelne Respro maszk. Valakinek van tapasztalata bármelyik termékükkel kapcsolatban? Fõleg az érdekelne, mennyire lehet benne levegõt kapni / érdemes-e a drágábbat venni?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

"Egy okos orkot ugyanazzel a trükkel háromszor, de legfeljebb négyszer lehet átverni."

:)))

Azt én értem, de a megadott nyomásértéken belül használtam, mást igazából nemtudom mit lehet elcseszni vele...nem locsolgattam olajjal meg higítóval, nem vagdostam szét, nem faroltam el...énnemtom.

Szerk.: Ehhez képest a CST alapmodellel (2ezer ft) nekem is szerencsém van kb 2-3 hónapja használom, semmi baja, egyetlen defektet nem kaptam vele...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Nekem michellin speedium 2 23mm gumim volt, kevláros.

Egyfelöl nagyon kényelmes volt, elég ballonos, jól gördult, tapadt, stb.

Másfelöl esõben az egyiket 200 km után szétvágta valami, úgy hogy kuka lett. A másikat erre rá 100 km-el esõben szintén szétvágta valami.

Ez persze lehet csak azt jelenti, hogy peches voltam.

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

Michelin Megamium - a 23-as kicsivel szélesebb, inkább 25-ösnek néz ki, utódja talán a Speedium lehetne. Nagyon sokáig használtam és egyetlen defektem volt vele, kissé bizonytalan nagyobb sebességnél, de egyszer sem pereceltem emiatt. Nem foszlik, oldalfala is bírja, kicsivel könnyebb is, mint a Schwalbe Blizzard.
Másik tippem a CST alapmodell, ami rém olcsó és meglepõen jól bírja a strapát...

errõl a michelin gumiról tényleg jó véleményeket lehet olvasni, köszönöm a segítséget!

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

sziasztok

kérlek segítsetek, 23as v 25ös külsõt keresek mindennapi Bp.-i közlekedésre ( = rossz útminõség, apró hegyes fémdarabkák, üvegszilánkok stb) ezért elsõdleges szempont a defektállóság (nem szeretnék mínuszokban defektet javítani)
(én schwalbe blizzard-ra gondoltam a kevlárvédelem miatt és az ára sem vészes)
mit ajánlanátok?

Michelin Megamium - a 23-as kicsivel szélesebb, inkább 25-ösnek néz ki, utódja talán a Speedium lehetne. Nagyon sokáig használtam és egyetlen defektem volt vele, kissé bizonytalan nagyobb sebességnél, de egyszer sem pereceltem emiatt. Nem foszlik, oldalfala is bírja, kicsivel könnyebb is, mint a Schwalbe Blizzard.
Másik tippem a CST alapmodell, ami rém olcsó és meglepõen jól bírja a strapát...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Az elsõnél én is azt gondoltam hogy rosszat fogtam ki, de miután más színûbõl, és méretûbõl is szétment még 3, azthiszem elkönyvelhetem hogy nem a legjobb gumi...

"Egy okos orkot ugyanazzel a trükkel háromszor, de legfeljebb négyszer lehet átverni."

:)))

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Ha nem használtam volna más gumit problémamentesen, már tényleg kezdeném azt hinni hogy user error van a dologban... :S