Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2009. december 21. - 21:17
Írta 2009. december 21. - 20:53
Kicsit durva példa lesz, de a cigarettától meg a szalonnától sem érzed fiatalon, hogy beteg lennél, hanem majd 60évesen az elsõ szívroham után..
![]()
de komolyra fordítva a szót a most "lefagyasztott" hidegnek kitett izületi szalagok porcok azért ezt megérzik abban biztos vagyok, nemhiába van orvosi szaknyelvben a csontkor kifejezés, ami azt mutatja, mennyivel öregebb a csontozat az életkornál.
Én már megtapasztaltam a sajátom korlátait a tavalyi téli edzések alatt. Nem is akarok senkit a saját igazamról meggyõzni, csak azt akartam kihozni az egészbõl, hogy óvatosan, mert késõbb meg lehet a böjtje.
A profi bringások is ilyenkor keresztsportágakat ûznek, mint síelés, sífutás, futás stb stb.
A triatlonosok meg ilyenkor úsznak úsznak úsznak és futnak.
Jett: hány km-t gyûjtesz egy évben saccperkábé?
Írta 2009. december 21. - 20:46
de komolyra fordítva a szót a most "lefagyasztott" hidegnek kitett izületi szalagok porcok azért ezt megérzik abban biztos vagyok, nemhiába van orvosi szaknyelvben a csontkor kifejezés, ami azt mutatja, mennyivel öregebb a csontozat az életkornál.
Én már megtapasztaltam a sajátom korlátait a tavalyi téli edzések alatt. Nem is akarok senkit a saját igazamról meggyõzni, csak azt akartam kihozni az egészbõl, hogy óvatosan, mert késõbb meg lehet a böjtje.
A profi bringások is ilyenkor keresztsportágakat ûznek, mint síelés, sífutás, futás stb stb.
A triatlonosok meg ilyenkor úsznak úsznak úsznak és futnak.
Jett: hány km-t gyûjtesz egy évben saccperkábé?
Írta 2009. december 21. - 20:23
Nekem nagyon bejönnek ezek a windtexes dolgok. Felülre egy elastic féle windtex dzseki, alá egy rövidujjú aláöltözet. semmi gond nem volt vele -10ben sem. 5fok felett kicsit kezd belerohadós lenni, de 9 fokban sem volt annyira vészes. Sajnos gatyám nincs még windtexes... Kamásliból is olyat használok, +1 meleg kamásli, windtex zoknival. lucskos idõben meg esõkamáslit rá. A gáz ilyen hidegbe az arc. Oda kéne még valami maszk. Most úgy mentem h két sál, egyik nyakba másik az arcomra. Sapka, bukó, szemüveg meg ugye természetes. És amíg kényelmesen érzi magát az ember annak nem hiszem el hogy egészségkárosító hatása lenne.
Írta 2009. december 21. - 18:32
Biztos egyéne is válogatja, de nekem nagyon gyenge a térdem, tavaly télen végignyomtam a novembert (december pihi) januárt februárt kinnt, március áprilist szinte ki kellett hagynom, mert állandóan a gatyámba csöpögtem egy enyhe alsóhúgyúti megfázástól, a térdeim is megfáztak, nem tudtam normálisan taposni.
Edit: pedig vettem egy Assos térdmelegítõt, de az sem segített.
Írta 2009. december 21. - 17:48
Ezért van kitalálva az izület melegítõ.
Nem kell fanatikusabbnak lenni, mint lemenni szánkózni vagy síelni.
Szánkózásnál nincs ~30km/h-s átlagsebesség, a legtöbb ember nem síel olyan intenzitással, mint ahogy bringázik.
A kisebb sebességû sportoknál (sífutás, futás pl.) nem fagysz úgy át, nincs akkora menetszél. A szélálló rucik nekem nem jöttek be, amiben nem fáztam, abba belerohadtam... ezért enyhe idõben nagyritkán tekerek 1 órát, többre nem vagyok hajlandó. Inkább görgõ, futás.
Írta 2009. december 21. - 16:24
Boason Hagen azt nyilatkozta nemreg, hogy ha nagyon zord az ido, akkor sifut vagy 4 orat, plusz 1 orat gorgozik. Nem teker kint.
Egyebkent valoszinuleg a megfelelo ruhazat hianyzik sokunknak. En pl. legutobb ugy nyomattam, hogy alul nyari bib-short, fole egy hosszu szaru "jeger" majd ra egy hosszu bringasgatyo, amibol kiszedtem a betetet. Ez nekem keves volt, es akkor meg boven plusszok voltak.
Írta 2009. december 21. - 12:29
Ti tiszta fanatikusak vagytok. Ilyen idõben otthon kell ücsörögni és pihenni a következõ szezonra. 60évesen tolókocsiba kényszerültök izületi bántalmak miatt.
Görgõn én is max másfél órát bírok.
Ezért van kitalálva az izület melegítõ.
Írta 2009. december 21. - 12:14
Görgõn én is max másfél órát bírok.
Írta 2009. december 20. - 21:39
Viszont kora reggel senki nem volt az utakon, friss hóban tekerhettem nagyrészt, bár az erdõben egy kocogó megelõzõtt
Írta 2009. december 20. - 21:23
De 3+ ora gorgozes se semmi, azt is hogy lehet kibirni...
Írta 2009. december 20. - 21:00
nem csípem a görgõt... mondjuk ma azon fejeztem be az edzést mert a -8fokban 1 és negyed óra betette a kaput...:S
Respekt! 20 percig bírtam tegnap az útviszonyokat, utána jött 3,5 óra görgõzés szintén a szabadban.
Írta 2009. december 20. - 20:43
Ennek mi értelme van? Fékhatás is romlik a rendszernek sem tesz jót. Az autósok sem szeretik a hóban csalinkázó bringást amikor az ilyen utakon õk is csalinkáznak.
Írta 2009. december 20. - 19:29
Ennek mi értelme van? Fékhatás is romlik a rendszernek sem tesz jót. Az autósok sem szeretik a hóban csalinkázó bringást amikor az ilyen utakon õk is csalinkáznak.
A rendszernek az tesz a legjobbat, ha otthon van a szobában, egyébként az autósok kegyeit pedig én nagyon lesem. Ha véletlenül nem szeretnek, akkor rossz napom lesz
Írta 2009. december 20. - 18:35
télen bringázni jujj de jó:
http://giantgyomroga...rton/index.html
ez a szerdai edzésem gép alrendszere...
Írta 2009. december 20. - 07:55
Szélesebb gumival ennyira nem nem szedi össze a havat, nekem csak a középcspágy, meg a hátsó váltó, esetleg egy kicsit a fékeknél szedi össze.
Téli edzõbicajnak érdemes tartani egy régi merevvillás montit, aztán a gumival lehet variálni országutitól a hójáróig, rendes sárvédõvel.
Írta 2009. december 20. - 01:21
és akkor az Ember feltalálta a szabadgörgõt...
a kardküllõk durván néznek ki!
a kedvencem a 29-es kép..
Írta 2009. december 19. - 21:26
és akkor az Ember feltalálta a szabadgörgõt...télen bringázni jujj de jó:
http://giantgyomroga...rton/index.html
ez a szerdai edzésem gép alrendszere...
a kardküllõk durván néznek ki!
a kedvencem a 29-es kép..
Flickr

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére