Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
mennyibe került a vas? én amit biztosan helybõl cserélnék az a fékrendszer. Fékkarnak rejtett bowdenes shimanot. (105, 600, sok néven árulták) 3ezer körül van egy csomó apróban meg itt ott. egyrészt kényelmesebb sokkal, mert ezt a fém cuccot nem lehet felül fogni órákig az is biztos, másrészt nem lobog ott a bowden. A féktesteket meg valami komolyabb egy vagy valamirégebbi kétforgáspontosra, normális fékpofákkal hogy meg is tudj álni rendsen. A másik ami problémát jelenthet hogy ha jól látom szingósak a kerekeid. ez defekt javításnál jelentkezhet problémaként. idõvel a pedált is érdemes lesz lecserélni patentpedálra. lehet hogy kormányt és nyerget is megérni cserélni a kényelem miatt. kormánybandázs is kell rá. elsõ gépnek amúgy szerintem rendben lesz, ha meg már vágy egy komolyabb gépre akkor ez meg jó lesz télinek. mert amúgy szétcsaphatatlanok ezek a régi gépek.

Hello.

Új vagyok itt.

Tegnapelõtt vettem meg életem elsõ országúti gépét, egy jópár dolgot megtudtam róla, de azért kiváncsiságból szeretném felrakom ide, hátha valaki tud egy kicsit többet/pontosabbat mondani róla, így egyenlõre csak a leolvasható adatokat közlöm azokat amiket kiderítettem nem.

A váz: Tour De Suisse R770, BCM felirat a muffokon, ezüst színû elején világoskék, de rakok fel róla képeket is. Kormány/stucni: Pivo (), fékek: Weinmann type 500, kerékagyak: shimano 333, gyorszárasak, felni: Nisi Toro, hajtókar: Sugino Maxy, Elsõ váltó: Shimano Thunder Bird Gpo, Hátsó váltó: Shimano Lark Sto, Váltókar: Shimano 333

vdani666

vdani666

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Hello.

Új vagyok itt.

Tegnapelõtt vettem meg életem elsõ országúti gépét, egy jópár dolgot megtudtam róla, de azért kiváncsiságból szeretném felrakom ide, hátha valaki tud egy kicsit többet/pontosabbat mondani róla, így egyenlõre csak a leolvasható adatokat közlöm azokat amiket kiderítettem nem.

A váz: Tour De Suisse R770, BCM felirat a muffokon, ezüst színû elején világoskék, de rakok fel róla képeket is. Kormány/stucni: Pivo (), fékek: Weinmann type 500, kerékagyak: shimano 333, gyorszárasak, felni: Nisi Toro, hajtókar: Sugino Maxy, Elsõ váltó: Shimano Thunder Bird Gpo, Hátsó váltó: Shimano Lark Sto, Váltókar: Shimano 333

És a képek:

http://www.vdani666.extra.hu/tds/2.JPG

http://www.vdani666.extra.hu/tds/3.JPG

http://www.vdani666.extra.hu/tds/4.JPG

http://www.vdani666.extra.hu/tds/7.JPG

http://www.vdani666....a.hu/tds/10.JPG

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Télen hétközben nekem is csak kondi, futás meg görgõ, mert elég korán sötétedik, de hétvégén azért próbálok kimenni. Nekem is volt olyan, hogy 2,5 órát görgõztem. És mondjuk nem végig GA1-ben... voltak benne elég szép résztávok... :) A résztávok eleve változatossá teszik az edzést, de ha filmet nézel, zenét hallgatsz, olvasol közben, akkor szerintem egész elviselhetõvé válik.
Swn: Te a szabadban görgõzöl? Érdekes ötlet... gondolkoztam már én is rajta... milyen? Izzadsz ott is rendesen?
Most hogy bejött a hó, meg a fagy(múlt hét kedd), még nem is voltam kint tekerni(homloküreg gyulladás), pedig ilyenkor esik jól bejönni 3 óra tekerésbõl... :D Sajnos itt az Alföldön nem szoktam montizni járni, de az is izgalmas ilyen idõben(BUÉK Kupa rendszeres résztvevõje vagyok...:D). Sõt, még ott vannak a Cyclocross versenyek is. Engem ezek a versenyek nagyon motiválnak... nem csak úgy edzek, és akkor majd áprilisban kiderül, hogy milyen formában vagyok, hanem már a felkészülés idõszakában versenyezhetek az ellenfeleim ellen.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Alapok inkább használtat apróból. 90-100ért már normális felszereltségû bringát vadászhatsz a piactéren. Ugyan alkalmi vétel volt, mert az eladónak anyagi gondjai voltak, de sikerült egy alu karbon Olmo-t vennem Campagnolo Record-Chorus szettel, Jó még a négyszögtengelyes, de már karbon 10es szett. Mindezt 95ezerért!!!

Szerintem még ráérsz a bringavásárlással, most úgyis uborkaszezon van, röpködnek a mínuszok sós útlé, ónos esõ jégpáncél.. az új bringát úgysem most hajtanád, max márciustól.

SndorZ2

SndorZ2

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
A Merida RoadRace 880-ról és a Dema-Alvito-ról mi a véleményetek?

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Most tenyleg, osszesen ket reteg a minuszokban?
Mondjuk az teny, hogy a windtexen nem fuj at a szel egyaltalan, van motoros maszkom ilyen. De akkor is keveslem, raadasul azt irod rovidujju, ergo a karodon nincs semmi csak a kabat?

0 fok környékéig nekem is csak a kantáros nadrág hátrésze v olt az aláöltözet. Utána 1 rövid bekerült a repertoárba. Tegnap a -12 fokban föléhúztam mégegy kabátot (tavaly Aldi/Crane mindkettõ), és megdöglöttem a melegtõl a félórás melóbaérés alatt. (Pedig egyáltalán nem lószoltam a nedves-csúszós utakon, megálltam a pirosnál, a Margit hídon toltam stb.)
- egy bolygó, két kerék -

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Nekem nagyon bejönnek ezek a windtexes dolgok. Felülre egy elastic féle windtex dzseki, alá egy rövidujjú aláöltözet.

Most tenyleg, osszesen ket reteg a minuszokban?
Mondjuk az teny, hogy a windtexen nem fuj at a szel egyaltalan, van motoros maszkom ilyen. De akkor is keveslem, raadasul azt irod rovidujju, ergo a karodon nincs semmi csak a kabat?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Nekem is nagyon megérzik a hideget a térdeim, féltem is õket, de sikerült megfelelõ ruházattal, meg sufni tuningal ezt megoldani. Minden cuccom szélálló, softshell, nagyon bevált, nem izzasztós, és meleg. Fázni idén még nem fáztam. Max a lábam ujja, de most azzal sem volt gond.

Van egy nagyon jó szélálló adidas téli sapkám, és hozzá egy légzõszelepes munkavédelmi masz. A maszk filléres dolog, és nagyon jól mûködik, meleg, szélálló, kélnyelmes, nem szívok hideg levegõt közvetlenül.

A 30 Km/h-ról meg annyit, hogy azért nem kötelez senki, hogy úgy menj mint nyáron. Én ilyenkor nagyon nyugisan megyek, legfeljebb 20 Km/h körül. Egyrészt hogy nem izzadjak meg, mésrészt a menetszél miatt. Valahol muszáj kompromisszumot kötni.

Persze az is igaz, hogy én leginkáb közelekdni járok vele mostanába, max a friss hó csalogat ki egy keveset a hétvégén. Sportszerûen én is csak viszonylag jó idõen használom a bringát.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
nekem olyan 5-6 ezer km-t sikerült idén összegyüjtenem, most dobtam fel a singlespeed bringát a görgõre, sajna csak 20perc jött össze mert elfelejtettem rendesen meghúzni a balkart, és lelazult :D
De kivételesen ezt a 20percet most tökre élveztem. Aztán majd teljesen szét lesz kapva a merida, újrazsírozva, letisztítva elrakva télre a görgõre, és hagyszóljon. Ünnepek után jön a kondizás mint tavaly, meg a futópadon futás a görgõ mellé. Ilyen idõben én ki nem megyek napi rendszerességgel edzeni...Térdemmel volt már probléma ahhoz képest hogy 17 éves vagyok (kiskoromban rosszul kopott az izület, de 3 hónap napi gyógytorna helyrehozta), úgyhogy nem kockáztatok, meg jelenleg pénzem sincs téli ruhákra.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
bringával járok munkába, ami egy évben kb 4200km, minden évszakban, csak a bringát váltom, ha esik vagy havazik.
ezen felül van még a monti, és az o.uti, de csak +5°C felett,
télen kori, és kondi, nincs kerékpársport...
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
? Bringa rész??? Csak nem triatlonozol/duatlonozol? 17ezer km az már derekas. Pironkodva vallom nekem csak a harmada jött össze. :( mentségemre legyen mondva, komoly sportcéljaim nincsenek, inkább csak egészségnevelés, fejlesztés.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
én is vigyázok rá, amint gáz van bejövök. amúgy én is futok, úszok, és korizok mellette télen, na meg persze kondi. a 2009es szezonba a bringa rész olyan 17ezer körül mozog. nem olyan vészesen sok, de egyenlõre nekem ez még elég.

Kicsit durva példa lesz, de a cigarettától meg a szalonnától sem érzed fiatalon, hogy beteg lennél, hanem majd 60évesen az elsõ szívroham után.. :D

de komolyra fordítva a szót a most "lefagyasztott" hidegnek kitett izületi szalagok porcok azért ezt megérzik abban biztos vagyok, nemhiába van orvosi szaknyelvben a csontkor kifejezés, ami azt mutatja, mennyivel öregebb a csontozat az életkornál.

Én már megtapasztaltam a sajátom korlátait a tavalyi téli edzések alatt. Nem is akarok senkit a saját igazamról meggyõzni, csak azt akartam kihozni az egészbõl, hogy óvatosan, mert késõbb meg lehet a böjtje.

A profi bringások is ilyenkor keresztsportágakat ûznek, mint síelés, sífutás, futás stb stb.
A triatlonosok meg ilyenkor úsznak úsznak úsznak és futnak.

Jett: hány km-t gyûjtesz egy évben saccperkábé?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Kicsit durva példa lesz, de a cigarettától meg a szalonnától sem érzed fiatalon, hogy beteg lennél, hanem majd 60évesen az elsõ szívroham után.. :D

de komolyra fordítva a szót a most "lefagyasztott" hidegnek kitett izületi szalagok porcok azért ezt megérzik abban biztos vagyok, nemhiába van orvosi szaknyelvben a csontkor kifejezés, ami azt mutatja, mennyivel öregebb a csontozat az életkornál.

Én már megtapasztaltam a sajátom korlátait a tavalyi téli edzések alatt. Nem is akarok senkit a saját igazamról meggyõzni, csak azt akartam kihozni az egészbõl, hogy óvatosan, mert késõbb meg lehet a böjtje.

A profi bringások is ilyenkor keresztsportágakat ûznek, mint síelés, sífutás, futás stb stb.
A triatlonosok meg ilyenkor úsznak úsznak úsznak és futnak.

Jett: hány km-t gyûjtesz egy évben saccperkábé?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
szerintem csak megfelelõ ruházat kérdése az egész. A vicc hogy szombaton a -8fokban kevésbé fáztam (amíg a vége fele nem kezdett el fázni a lábfejem), mint mondjuk 7-8 fokban, amikor kicsit beleizzadok és amiatt kezdek el fázni...
Nekem nagyon bejönnek ezek a windtexes dolgok. Felülre egy elastic féle windtex dzseki, alá egy rövidujjú aláöltözet. semmi gond nem volt vele -10ben sem. 5fok felett kicsit kezd belerohadós lenni, de 9 fokban sem volt annyira vészes. Sajnos gatyám nincs még windtexes... Kamásliból is olyat használok, +1 meleg kamásli, windtex zoknival. lucskos idõben meg esõkamáslit rá. A gáz ilyen hidegbe az arc. Oda kéne még valami maszk. Most úgy mentem h két sál, egyik nyakba másik az arcomra. Sapka, bukó, szemüveg meg ugye természetes. És amíg kényelmesen érzi magát az ember annak nem hiszem el hogy egészségkárosító hatása lenne.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Csatlakozom. Síeléskor nem olyan nagy a tempó, a síoverallok béleltek vastagok, ballonosak, van bennük légréteg. Egy bringásruha testhezálló, így hiába van benne mindenféle betét, hosszú tekerések alatt ripsz ropsz szét lehet fagyni.

Biztos egyéne is válogatja, de nekem nagyon gyenge a térdem, tavaly télen végignyomtam a novembert (december pihi) januárt februárt kinnt, március áprilist szinte ki kellett hagynom, mert állandóan a gatyámba csöpögtem egy enyhe alsóhúgyúti megfázástól, a térdeim is megfáztak, nem tudtam normálisan taposni.

Edit: pedig vettem egy Assos térdmelegítõt, de az sem segített.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Ezért van kitalálva az izület melegítõ.

Nem kell fanatikusabbnak lenni, mint lemenni szánkózni vagy síelni.

Szánkózásnál nincs ~30km/h-s átlagsebesség, a legtöbb ember nem síel olyan intenzitással, mint ahogy bringázik.
A kisebb sebességû sportoknál (sífutás, futás pl.) nem fagysz úgy át, nincs akkora menetszél. A szélálló rucik nekem nem jöttek be, amiben nem fáztam, abba belerohadtam... ezért enyhe idõben nagyritkán tekerek 1 órát, többre nem vagyok hajlandó. Inkább görgõ, futás.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Boason Hagen azt nyilatkozta nemreg, hogy ha nagyon zord az ido, akkor sifut vagy 4 orat, plusz 1 orat gorgozik. Nem teker kint.

Egyebkent valoszinuleg a megfelelo ruhazat hianyzik sokunknak. En pl. legutobb ugy nyomattam, hogy alul nyari bib-short, fole egy hosszu szaru "jeger" majd ra egy hosszu bringasgatyo, amibol kiszedtem a betetet. Ez nekem keves volt, es akkor meg boven plusszok voltak.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ti tiszta fanatikusak vagytok. Ilyen idõben otthon kell ücsörögni és pihenni a következõ szezonra. 60évesen tolókocsiba kényszerültök izületi bántalmak miatt.

Görgõn én is max másfél órát bírok.

Ezért van kitalálva az izület melegítõ.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ti tiszta fanatikusak vagytok. Ilyen idõben otthon kell ücsörögni és pihenni a következõ szezonra. 60évesen tolókocsiba kényszerültök izületi bántalmak miatt.

Görgõn én is max másfél órát bírok.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
A mai nap az tényleg kemény volt. Úgy leizzadtam.... mikor hazajöttem, láttam, hogy -12 fok volt kint, -19-es hõérzettel. Kint semmit nem éreztem belõle, mert majd besz*rtam hogy egyáltalán haladni tudjak, patakokban folyt a víz rólam :)

Viszont kora reggel senki nem volt az utakon, friss hóban tekerhettem nagyrészt, bár az erdõben egy kocogó megelõzõtt :D