Hello.
Új vagyok itt.
Tegnapelõtt vettem meg életem elsõ országúti gépét, egy jópár dolgot megtudtam róla, de azért kiváncsiságból szeretném felrakom ide, hátha valaki tud egy kicsit többet/pontosabbat mondani róla, így egyenlõre csak a leolvasható adatokat közlöm azokat amiket kiderítettem nem.
A váz: Tour De Suisse R770, BCM felirat a muffokon, ezüst színû elején világoskék, de rakok fel róla képeket is. Kormány/stucni: Pivo (), fékek: Weinmann type 500, kerékagyak: shimano 333, gyorszárasak, felni: Nisi Toro, hajtókar: Sugino Maxy, Elsõ váltó: Shimano Thunder Bird Gpo, Hátsó váltó: Shimano Lark Sto, Váltókar: Shimano 333
Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2009. december 22. - 14:23

Írta 2009. december 22. - 13:20

Új vagyok itt.
Tegnapelõtt vettem meg életem elsõ országúti gépét, egy jópár dolgot megtudtam róla, de azért kiváncsiságból szeretném felrakom ide, hátha valaki tud egy kicsit többet/pontosabbat mondani róla, így egyenlõre csak a leolvasható adatokat közlöm azokat amiket kiderítettem nem.
A váz: Tour De Suisse R770, BCM felirat a muffokon, ezüst színû elején világoskék, de rakok fel róla képeket is. Kormány/stucni: Pivo (), fékek: Weinmann type 500, kerékagyak: shimano 333, gyorszárasak, felni: Nisi Toro, hajtókar: Sugino Maxy, Elsõ váltó: Shimano Thunder Bird Gpo, Hátsó váltó: Shimano Lark Sto, Váltókar: Shimano 333
És a képek:
http://www.vdani666.extra.hu/tds/2.JPG
http://www.vdani666.extra.hu/tds/3.JPG
http://www.vdani666.extra.hu/tds/4.JPG
http://www.vdani666.extra.hu/tds/7.JPG
http://www.vdani666....a.hu/tds/10.JPG
Írta 2009. december 22. - 11:25

Swn: Te a szabadban görgõzöl? Érdekes ötlet... gondolkoztam már én is rajta... milyen? Izzadsz ott is rendesen?
Most hogy bejött a hó, meg a fagy(múlt hét kedd), még nem is voltam kint tekerni(homloküreg gyulladás), pedig ilyenkor esik jól bejönni 3 óra tekerésbõl...

Írta 2009. december 22. - 11:11

Szerintem még ráérsz a bringavásárlással, most úgyis uborkaszezon van, röpködnek a mínuszok sós útlé, ónos esõ jégpáncél.. az új bringát úgysem most hajtanád, max márciustól.
Írta 2009. december 22. - 09:45

Írta 2009. december 22. - 04:40

0 fok környékéig nekem is csak a kantáros nadrág hátrésze v olt az aláöltözet. Utána 1 rövid bekerült a repertoárba. Tegnap a -12 fokban föléhúztam mégegy kabátot (tavaly Aldi/Crane mindkettõ), és megdöglöttem a melegtõl a félórás melóbaérés alatt. (Pedig egyáltalán nem lószoltam a nedves-csúszós utakon, megálltam a pirosnál, a Margit hídon toltam stb.)Most tenyleg, osszesen ket reteg a minuszokban?
Mondjuk az teny, hogy a windtexen nem fuj at a szel egyaltalan, van motoros maszkom ilyen. De akkor is keveslem, raadasul azt irod rovidujju, ergo a karodon nincs semmi csak a kabat?
Írta 2009. december 21. - 23:41

Nekem nagyon bejönnek ezek a windtexes dolgok. Felülre egy elastic féle windtex dzseki, alá egy rövidujjú aláöltözet.
Most tenyleg, osszesen ket reteg a minuszokban?
Mondjuk az teny, hogy a windtexen nem fuj at a szel egyaltalan, van motoros maszkom ilyen. De akkor is keveslem, raadasul azt irod rovidujju, ergo a karodon nincs semmi csak a kabat?
Írta 2009. december 21. - 21:49

Van egy nagyon jó szélálló adidas téli sapkám, és hozzá egy légzõszelepes munkavédelmi masz. A maszk filléres dolog, és nagyon jól mûködik, meleg, szélálló, kélnyelmes, nem szívok hideg levegõt közvetlenül.
A 30 Km/h-ról meg annyit, hogy azért nem kötelez senki, hogy úgy menj mint nyáron. Én ilyenkor nagyon nyugisan megyek, legfeljebb 20 Km/h körül. Egyrészt hogy nem izzadjak meg, mésrészt a menetszél miatt. Valahol muszáj kompromisszumot kötni.
Persze az is igaz, hogy én leginkáb közelekdni járok vele mostanába, max a friss hó csalogat ki egy keveset a hétvégén. Sportszerûen én is csak viszonylag jó idõen használom a bringát.
Írta 2009. december 21. - 21:38

De kivételesen ezt a 20percet most tökre élveztem. Aztán majd teljesen szét lesz kapva a merida, újrazsírozva, letisztítva elrakva télre a görgõre, és hagyszóljon. Ünnepek után jön a kondizás mint tavaly, meg a futópadon futás a görgõ mellé. Ilyen idõben én ki nem megyek napi rendszerességgel edzeni...Térdemmel volt már probléma ahhoz képest hogy 17 éves vagyok (kiskoromban rosszul kopott az izület, de 3 hónap napi gyógytorna helyrehozta), úgyhogy nem kockáztatok, meg jelenleg pénzem sincs téli ruhákra.
Írta 2009. december 21. - 21:17

Írta 2009. december 21. - 20:53

Kicsit durva példa lesz, de a cigarettától meg a szalonnától sem érzed fiatalon, hogy beteg lennél, hanem majd 60évesen az elsõ szívroham után..
![]()
de komolyra fordítva a szót a most "lefagyasztott" hidegnek kitett izületi szalagok porcok azért ezt megérzik abban biztos vagyok, nemhiába van orvosi szaknyelvben a csontkor kifejezés, ami azt mutatja, mennyivel öregebb a csontozat az életkornál.
Én már megtapasztaltam a sajátom korlátait a tavalyi téli edzések alatt. Nem is akarok senkit a saját igazamról meggyõzni, csak azt akartam kihozni az egészbõl, hogy óvatosan, mert késõbb meg lehet a böjtje.
A profi bringások is ilyenkor keresztsportágakat ûznek, mint síelés, sífutás, futás stb stb.
A triatlonosok meg ilyenkor úsznak úsznak úsznak és futnak.
Jett: hány km-t gyûjtesz egy évben saccperkábé?
Írta 2009. december 21. - 20:46

de komolyra fordítva a szót a most "lefagyasztott" hidegnek kitett izületi szalagok porcok azért ezt megérzik abban biztos vagyok, nemhiába van orvosi szaknyelvben a csontkor kifejezés, ami azt mutatja, mennyivel öregebb a csontozat az életkornál.
Én már megtapasztaltam a sajátom korlátait a tavalyi téli edzések alatt. Nem is akarok senkit a saját igazamról meggyõzni, csak azt akartam kihozni az egészbõl, hogy óvatosan, mert késõbb meg lehet a böjtje.
A profi bringások is ilyenkor keresztsportágakat ûznek, mint síelés, sífutás, futás stb stb.
A triatlonosok meg ilyenkor úsznak úsznak úsznak és futnak.
Jett: hány km-t gyûjtesz egy évben saccperkábé?
Írta 2009. december 21. - 20:23

Nekem nagyon bejönnek ezek a windtexes dolgok. Felülre egy elastic féle windtex dzseki, alá egy rövidujjú aláöltözet. semmi gond nem volt vele -10ben sem. 5fok felett kicsit kezd belerohadós lenni, de 9 fokban sem volt annyira vészes. Sajnos gatyám nincs még windtexes... Kamásliból is olyat használok, +1 meleg kamásli, windtex zoknival. lucskos idõben meg esõkamáslit rá. A gáz ilyen hidegbe az arc. Oda kéne még valami maszk. Most úgy mentem h két sál, egyik nyakba másik az arcomra. Sapka, bukó, szemüveg meg ugye természetes. És amíg kényelmesen érzi magát az ember annak nem hiszem el hogy egészségkárosító hatása lenne.
Írta 2009. december 21. - 18:32

Biztos egyéne is válogatja, de nekem nagyon gyenge a térdem, tavaly télen végignyomtam a novembert (december pihi) januárt februárt kinnt, március áprilist szinte ki kellett hagynom, mert állandóan a gatyámba csöpögtem egy enyhe alsóhúgyúti megfázástól, a térdeim is megfáztak, nem tudtam normálisan taposni.
Edit: pedig vettem egy Assos térdmelegítõt, de az sem segített.
Írta 2009. december 21. - 17:48

Ezért van kitalálva az izület melegítõ.
Nem kell fanatikusabbnak lenni, mint lemenni szánkózni vagy síelni.
Szánkózásnál nincs ~30km/h-s átlagsebesség, a legtöbb ember nem síel olyan intenzitással, mint ahogy bringázik.
A kisebb sebességû sportoknál (sífutás, futás pl.) nem fagysz úgy át, nincs akkora menetszél. A szélálló rucik nekem nem jöttek be, amiben nem fáztam, abba belerohadtam... ezért enyhe idõben nagyritkán tekerek 1 órát, többre nem vagyok hajlandó. Inkább görgõ, futás.
Írta 2009. december 21. - 16:24

Boason Hagen azt nyilatkozta nemreg, hogy ha nagyon zord az ido, akkor sifut vagy 4 orat, plusz 1 orat gorgozik. Nem teker kint.
Egyebkent valoszinuleg a megfelelo ruhazat hianyzik sokunknak. En pl. legutobb ugy nyomattam, hogy alul nyari bib-short, fole egy hosszu szaru "jeger" majd ra egy hosszu bringasgatyo, amibol kiszedtem a betetet. Ez nekem keves volt, es akkor meg boven plusszok voltak.
Írta 2009. december 21. - 12:29

Ti tiszta fanatikusak vagytok. Ilyen idõben otthon kell ücsörögni és pihenni a következõ szezonra. 60évesen tolókocsiba kényszerültök izületi bántalmak miatt.
Görgõn én is max másfél órát bírok.
Ezért van kitalálva az izület melegítõ.
Írta 2009. december 21. - 12:14

Görgõn én is max másfél órát bírok.
Írta 2009. december 20. - 21:39

Viszont kora reggel senki nem volt az utakon, friss hóban tekerhettem nagyrészt, bár az erdõben egy kocogó megelõzõtt