Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2010. március 23. - 01:00

Írta 2010. március 22. - 23:25

én nem igazán örülnék,ha rám szállnának. engem ez a kerékpárút téma zavar a legjobban. szerintem veszélyesebb,mint az országút.
Tényleg, ez most hogy is van? Ahol van bringaút, ott elvileg kötelezõ azt használni? Én is akadtam már össze csalinkázó gyerekkel, gázoltam beb..szott csövit stb, irtózom a bicikliutaktól..
Írta 2010. március 22. - 21:26

Én viszont meg vagyok gyõzõdve, nem a láthatósági mellény van kötelezõvé téve, hanem olyan láthatósági ruházat, ami rossz látási fényviszonyok között..blabla, lusta vagyok kiguglizni. de 99% hogy nem kötelezõ a láthatósági mellény. Nekem a cipõm sarka, és a mezem majdnem teljes hátulja fényvisszaverõ. De ettõlfüggetlenül ha elfér, ottvan nálam a kukásmellény, mert pratikus ha rámsötétedik.
csak a ldebreceni topikig kell guglizni
"1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
a közúti közlekedés szabályairól
54. § (6) A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverõ mellényt (ruházatot) kell viselnie. "
na akkor vitasd meg a rendõrrel
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. március 22. - 21:23

Én viszont meg vagyok gyõzõdve, nem a láthatósági mellény van kötelezõvé téve, hanem olyan láthatósági ruházat, ami rossz látási fényviszonyok között..blabla, lusta vagyok kiguglizni. de 99% hogy nem kötelezõ a láthatósági mellény. Nekem a cipõm sarka, és a mezem majdnem teljes hátulja fényvisszaverõ. De ettõlfüggetlenül ha elfér, ottvan nálam a kukásmellény, mert pratikus ha rámsötétedik.
Neked van igazad. A ruházat van elõírva és nincs is pontosan szabályozva.
A kedvenc történetem, jön be az egyik veszprémi kerékpárboltba egy ember és fényvisszaverõs mellényt keres és meséli hogy most büntette meg a rendõr, mert nem volt rajta mellény (mindezt fényes nappal lakott területen belül). Ennyit arról hogy a rendõrök mennyire ismerik a szabályt.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. március 22. - 21:04

Én viszont meg vagyok gyõzõdve, nem a láthatósági mellény van kötelezõvé téve, hanem olyan láthatósági ruházat, ami rossz látási fényviszonyok között..blabla, lusta vagyok kiguglizni. de 99% hogy nem kötelezõ a láthatósági mellény. Nekem a cipõm sarka, és a mezem majdnem teljes hátulja fényvisszaverõ. De ettõlfüggetlenül ha elfér, ottvan nálam a kukásmellény, mert pratikus ha rámsötétedik.Utóbbiról egyáltalán nem vagyok meggyõzõdve. Biztos van nekik valami agyoncizellált belsõ szabályozásuk, hogy hány cm2, meg milyen irányú, meg milyen színû a többi rész stb, hogy a piacon lévõ 741 fényvisszaverõs ruhából csak a citromsárga meg a narancssárga kukásmellény feleljen meg végül.
Írta 2010. március 22. - 21:02

Szálljanak rá a bringásokra ok, de azokra ne, akik tudják is kezelni a gépüket és biztosan hajtanak. Láthatósági mellény nem kötelezõ, ha a bringásruházat láthatósági részeket is tartalmaz.
Utóbbiról egyáltalán nem vagyok meggyõzõdve. Biztos van nekik valami agyoncizellált belsõ szabályozásuk, hogy hány cm2, meg milyen irányú, meg milyen színû a többi rész stb, hogy a piacon lévõ 741 fényvisszaverõs ruhából csak a citromsárga meg a narancssárga kukásmellény feleljen meg végül.
Írta 2010. március 22. - 19:51

Írta 2010. március 22. - 19:28

én nem igazán örülnék,ha rám szállnának. engem ez a kerékpárút téma zavar a legjobban. szerintem veszélyesebb,mint az országút.
Egyetértünk. Tele a hócipõm a dudáló, meg fõleg ablakletekerõ autósokkal , akik mindent jobban tudnak és osztják az észt (miközben persze bizt. öv nem bekötve, telefonál, 120-szal megy stb), hogy a kerékpárúton a helyem. Csakhogy a kerékpárút:
1. vagy díszköves rázató hülyeség, 15 centis bukkanókkal a keresztezõdéseknél vagy
2. egyenesen tankcsapda, fagyökerek által felnyomott dudorokkal vagy
3. ha nagyjából elfogadható is lenne, tele van kóválygó málészájú kocabiciklisekkel
Tömören: nemhogy edzeni, tempósan folyamatosan haladni sem lehet.
Belevettem volna a kreszbe, hogy teszem azt bukóval úton is bármikor. Most persze cseszhetjük, mert az elégedett illetékesek a kezüket szépen leporolták (mint a Tom és Jerryben utóbbi) és elüldögélnek 10 évig a babérokon, aztán talán majd elõveszik megint a témát.
Írta 2010. március 22. - 18:41

Írta 2010. március 22. - 15:28

Országútiban (sem) vagyok otthon túlzottan, de nagyon érdekelne a dolog. Jelenleg a montik világában amatõr szinten tolom a versenyeket és a 24 órást, de kéne valami más is...
Kinéztem ezt a bringát, ami a pénztárcámnak és az elképzelésemnek leginkább megfelel, de a hozzáértõktõl szívesen vennék ajánlást vagy véleményt. Ha bejön az oldal le kell gördíteni, mert alul van a spec és a kép.
kösz,
Attila
Haibike Hai TOUR RC 2010 - Ker
Írta 2010. március 22. - 14:51

Persze elotte fel kel tolteni a webre. (pl. picasa.com, kep.tar.hu, sajat webhely, stb...)
Írta 2010. március 22. - 14:49

Írta 2010. március 22. - 13:23

Írta 2010. március 22. - 11:47

Megjött a gép, persze nem volt minden probléma mentes, de ez csak a magyarországi kiszállításra vonatkozik, ami csütörtök óta húzodott, majd megírom...
De a lényeg, teljesen megegyezik a képen láthatóval, csak a fékek és a hátsó váltó is fekete!!! Nagyon szép, hevenyészve össze is raktam, de gurulni majd csak délután lesz idõm. (hál istennek a kerekek is még Gipiemme Phantomok, mert írta hogy már csak két bringányi ilyen van utána Fulcrum Race 7, ami azért lássuk be gyengébb egy fokkal.)
http://davincionline...nz1_800_big.jpg
(Hogy kell képet beilleszteni???)

Írta 2010. március 22. - 11:02

Írta 2010. március 22. - 10:11

Feltételezem így, hogy vasárnap idõfutamverseny lesz, senki sem tud nekem kölcsönadni egy könyöklõt over-size-os kormányra, igaz?
Ha normál befogójú is jó, azzal tudok szolgálni. Én sajnos tuti nem leszek ott a versenyen

Írta 2010. március 22. - 09:10

Csengo, es kulloprizma aggaszt is. Most ugye megint raszallnak a ketkerekuekre a "sünök". (Jol teszik egyebkent)
Szálljanak rá a bringásokra ok, de azokra ne, akik tudják is kezelni a gépüket és biztosan hajtanak. Láthatósági mellény nem kötelezõ, ha a bringásruházat láthatósági részeket is tartalmaz.
Írta 2010. március 22. - 01:51

Írta 2010. március 21. - 23:20

Tetszik ez a szabályzatban az ilyen versenyeknél: "a KRESZ szabályainak betartása kötelezõ".
Ez azt jelenti, hogy idõfutamon pl. mindenkit kizárnak aki 50 fölött megy akár pár mp-ig is...
Igen, és kell csengõ, láthatósági mellény, valamint elsõ és hátsó lámpa