Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

toparti

toparti

shop

• felfüggesztett
  • 1 hozzászólás
Méret?

PaulvanDyk

PaulvanDyk

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Valaki tudna ajánlani egy abszolút kezdõnek, 150e körül egy jó bringát?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Gaboca a velo-n is megy az odavissza, hogy akkor most ki kinek vezetett és mennyit. Valami video is készült elvileg, de hogy hol lehet letölteni azt nem tudom. A 47es átlag tényleg hihetetlenül kemény tempó fõleg a sokak által emlegetett és a képeken is látszó brutális ellenszélben. Ráadásl állórajt plusz a forduló is lassít nem is keveset.

Nem tudom mert nem láttam, de amikor én mentem 10:02-kor rajtoltam akkor voltak kint motoros pályabírók és figyeltek. Nevezéskor a szervezõ mondta a nevezést bonyolítóknak, nem mehetnek egy csapatból egymás után hiába van elõnevezésük idõponttal, szét kell bontani õket. Én mentem 37.2 átlagot, a szezonban a versenyt megelõzõ két hétben tekertem 6x50 km-t, egy õsöreg 12 kilós bicóval, láttam milyen bicókal és ruházatban tekertek akik felkészültek. A Salgótarján topikban írja Cerbona aki abszolút harmadik volt, hogy nem is készült idõfutamra edzésekkel, õt is meglepte az eredménye 44.8-as átlagot ment. Pofaszélben is mentem 25-27 km-es sebességgel, visszafelé meg 50-50+, 43 évesen 100kg és nem országútizom csak elvétve mikor az idõjárás nem teszi lehetõvé a montit. Számomra ezek tükrében nem lehetetlen a 46.9 átlag és persze ettõl függetlenül bármi lehetett...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A tav rovidebb, van ismeros aki indult, o 17.5-ot mert, van aki szerint 17.1km. (Tehat inkabb 44-45 km/h-s atlag) De akkor is piszok gyors, foleg szelben!
'93-bol emlekszem a paros magyar orszaguti OB-t nyertek 47-es atlaggal, Pedal magazin cimlapon volt. :)

Akarhogy is, a gyoztes biztosan ott lesz az idofutam OB-n is az elejen.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Gaboca a velo-n is megy az odavissza, hogy akkor most ki kinek vezetett és mennyit. Valami video is készült elvileg, de hogy hol lehet letölteni azt nem tudom. A 47es átlag tényleg hihetetlenül kemény tempó fõleg a sokak által emlegetett és a képeken is látszó brutális ellenszélben. Ráadásl állórajt plusz a forduló is lassít nem is keveset.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A 2005-ös Tour elsõ szakasza egy 19 km-es idõfutam volt, David Zabriskie 54.67 km/ó-ás átlaggal teljesítette.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

meg ha bolyoztak a tav 80%-aban, az sokat segit

Idõfutam volt percenkénti indítással, pályabírókkal... Szóval nem valószínû a bolyozás.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
meg ha bolyoztak a tav 80%-aban, az sokat segit
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Most komolyan kérdezném. Amatõr versennyel kapcsolatos cikkel olvastam a bikemag-en, és 18 km-t tettek meg 22'59" alatt a legjobbak. Kis számolgatással rájöttem hogy az 46,95-ös átlagsebességet jelent. Hogy a fenébe lehet ezt elérni?
Amatõr vagyok, érdeklõdöm a sport iránt, de ez lehet reális szám? Mi minden kellhet egy ilyen tempó fenntartására egy biciklin?
:)

Teljesen reális. Csak egy dolog kell mindenképpen a biciklire, egy erõs bringás.

A sebesség mindent megold.

vendég_konadew88_*

vendég_konadew88_*
  • vendég
Most komolyan kérdezném. Amatõr versennyel kapcsolatos cikkel olvastam a bikemag-en, és 18 km-t tettek meg 22'59" alatt a legjobbak. Kis számolgatással rájöttem hogy az 46,95-ös átlagsebességet jelent. Hogy a fenébe lehet ezt elérni?
Amatõr vagyok, érdeklõdöm a sport iránt, de ez lehet reális szám? Mi minden kellhet egy ilyen tempó fenntartására egy biciklin?
:)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Ehh :/ "szaküzletben" azt mondták,cx-re mindenképpen kisebb,rövidebb váz való.Kizárt dolog,mert nemtudom.Kéremkaccsojjaki

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
csak simán országútra talán elmenne de az is határeset lenne, de CX-re egyértelmûen nagyobb!
Ott gyakran vállra kell kapnod és emiatt nagyon nem mindegy, hogy mekkora az elsõ háromszög amibe be kell férnie az alkarodnak vállrakapáskor. Minél nagyobb ez annál kényelmesebb felkapni és vinni. Nem véletlenül mennek sokan a normál méretnél nagyobb vázzal CX-ben és az sem véletlen, hogy pont emiatt a slooping geomertia sem annyira elterjedt itt mint országútok

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
CX-országútra vegyesen 183 cm körülre lehet elég az 54-es váz,vagy inkább 56?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

jobban kell bírnia a sora lánc és sornak. mindkettõ 300 gr, tehát lassabban kopik/amortizálódik mint egy 170 grammos DA sor, vmi 200 gr alatti lánccal

campa userek szoktak ilyen 10k feletti lánc/sor kombókról beszélni

nekem van olyan 8as campa sorom ami még többet is ment,mint 18000. még most is használom,de csak téli bringán. az elsõ 100-200 kilcsin ugrál néha az új lánc rajta,de aztán hozzákopik. ezen még nincsenek váltáskönnyítõ bemarások,meg könnyítések,és emiatt meg lehet fordítani a lánckerekeket. így nagyon sokáig lehet használni õket. kb 40-50 ezer km lehet bennük. nagyon régiek,több mint 10 éve nálam vannak.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

A hetvegi idofutamon ment valaki innen?

lényegi válasz: én nem.
rizsa: jártam arrafelé, át is mentem a falun, láttam is sok bringást. Haveromat mentem volna megnézni, de nem engedték nevezni mert balfasz volt és nem olvasta hogy csak fél10ig lehet...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A hetvegi idofutamon ment valaki innen?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
jobban kell bírnia a sora lánc és sornak. mindkettõ 300 gr, tehát lassabban kopik/amortizálódik mint egy 170 grammos DA sor, vmi 200 gr alatti lánccal

campa userek szoktak ilyen 10k feletti lánc/sor kombókról beszélni

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en azert szivesen raneznek arra a lanc/sorra ami 18ezret ment.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

nem ugrál,ugyanaz a lánc még,nem vagyok egy erögép:)gumi az lett cserélve 12,000-nél asszem

A lánc kopásnak semmi köze az erõdhöz. Ezért rossz szó a "láncnyúlás", valóban meghosszabodik a lánc, de nem azért, mert az anyag nyúlik, hanem a görgõk átmérõje csökken, ezért egyre távolodnak egymástól.
Mindenesetre, ezek után valószínû, hogy az egész cuccot egybe kell cserélned, de szerintem még így is elég jól rácáfolsz azokra, akik 1000 km-enként cserélnek láncot.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
nem ugrál,ugyanaz a lánc még,nem vagyok egy erögép:)gumi az lett cserélve 12,000-nél asszem