Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Én sem igazán, volt velon videó is a mûködésérõl és azt nem hiszem el hogy azt senki nem hallotta meg, mert nagyon hangos volt

Erre is vannak ellenérvek: helikopter, motorok, hangos tömeg, macskaköves út, ez mind elég lehet, hogy elnyomja a zajt és a bemutatott videó a kereskedelemben kapható darab, aki csalni akar, biztos igyekszik valahogy halkabbá tenni.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

Ez a "mechanical doping" téma már egyre komolyabbnak tûnik, de én nem akarom elhinni, hogy ez igaz lehet.

Én sem igazán, volt velon videó is a mûködésérõl és azt nem hiszem el hogy azt senki nem hallotta meg, mert nagyon hangos volt

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ez a "mechanical doping" téma már egyre komolyabbnak tûnik, de én nem akarom elhinni, hogy ez igaz lehet.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Itt is azt írják, hogy dupla/tripla kompatibilis. Product És ahogy sac1 írja, valószínûleg a végállás csavar nem engedi a harmadik fokozatot, ha duplával használod. Én azért feltételezem, hogy a trimmelést senki nem tévesztené össze a fokozatváltással.

Csupán marketingszempontól forgalmazna a Shimano külön dupla, ill. tripla hajtómûhöz való fékváltókart? Mondjuk ez sem lepne meg igazán.

Nem néztem végig de ahogy látom az új Shimanok (10esek) már nagyrésze külön kezeli a duplát - triplát.. bár ez inkább súly verseny és a kompaktok elterjedésének az oka lehet, nem pedig marketing..

max 20. még csak nem is cro-mo váz,hanem sima szénacél. kiejtõs papuccsal fixi?! vicces lenne. 1 hasonló kategóriájú cro.mo váz (neuzer-sirocco) 12000 huf körül van.

Ja én is 20 körül akartam elpattintani az Altrix alumat (váz - villa - nyeregcsõ - kormány - stucni) azóta inkább munkábajáros lesz pedig ugyan úgy made in taiwan ahogy a többi Low outi...

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
nekem is úgy nézett ki a bringa ma mint egy CX játékos. most vázat szárítok

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
úgy látom holnap megint el fogok ázni edzés közben. na mind1.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Bocs, de közben eszembe jutott még valami. Az tény, hogy a kéttányéros Sora váltókar hármat kattan, sõt a bowdent is három fokozatban mozgatja, de azt - tapasztalatom szerint - sok Sora tulaj nem is tudja, hogy ez a fékváltókar trimmelõs. Ami annyit tesz, hogy ha kicsit már keresztbe vált az ember és a lánc nyalogatja az átdobó villát, akkor egy finom mozdulattal (nem egy határozott nyomással!) egy hangyafasznyit odébb teszi a villát és ettõl már nem köszörül az elsõ váltó. Alaphelyzetbe való visszaálláshoz a lefeléváltó billentyût kell megnyomni, de szintén nem olyan erõvel, mintha váltani akarnék, hanem csak annyira, hogy egy finomat kattanjon. Ekkor látszik is, egy apró moccanás a váltóvillán és innentõl ismét alaphelyzetbõl-alaphelyzetbe vált. Tehát gyanúm szerint, a harmadik (köztes) kattanás az nem eredményezne tányérváltást, csak igazít egy kicsit. De a puding próbája az evés, ha valaki már kipróbálta és a dupla Sora simán váltja a triplát, akkor fejet hajtok.

Csupán marketingszempontól forgalmazna a Shimano külön dupla, ill. tripla hajtómûhöz való fékváltókart? Mondjuk ez sem lepne meg igazán.

Itt is azt írják, hogy dupla/tripla kompatibilis. Product És ahogy sac1 írja, valószínûleg a végállás csavar nem engedi a harmadik fokozatot, ha duplával használod. Én azért feltételezem, hogy a trimmelést senki nem tévesztené össze a fokozatváltással.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
shimano sora fvkar valóban trimmes. 2-2 pozi mind2 tányáron

Seneca

Seneca

fórumtag

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Ha shimano:

Sora(régi 8) - 105 (9) biztos viszi egyszerre a 2/3-at a többit még nem próbáltam (elvileg mindegyik tudja... csak az átdobó végállító csavar fogja meg, hogy válthass még egyet a dupláról... de nézd meg: Bowdent bele kiskezedbe megfogod... leváltasz teljesen és utánna felfele számolod mennyit kattan...

Fekete 105(10) nél már külön van 5700 - 5703 ajánlom a shimano oldalt ott elregélik mit tud..

Bocs, de közben eszembe jutott még valami. Az tény, hogy a kéttányéros Sora váltókar hármat kattan, sõt a bowdent is három fokozatban mozgatja, de azt - tapasztalatom szerint - sok Sora tulaj nem is tudja, hogy ez a fékváltókar trimmelõs. Ami annyit tesz, hogy ha kicsit már keresztbe vált az ember és a lánc nyalogatja az átdobó villát, akkor egy finom mozdulattal (nem egy határozott nyomással!) egy hangyafasznyit odébb teszi a villát és ettõl már nem köszörül az elsõ váltó. Alaphelyzetbe való visszaálláshoz a lefeléváltó billentyût kell megnyomni, de szintén nem olyan erõvel, mintha váltani akarnék, hanem csak annyira, hogy egy finomat kattanjon. Ekkor látszik is, egy apró moccanás a váltóvillán és innentõl ismét alaphelyzetbõl-alaphelyzetbe vált. Tehát gyanúm szerint, a harmadik (köztes) kattanás az nem eredményezne tányérváltást, csak igazít egy kicsit. De a puding próbája az evés, ha valaki már kipróbálta és a dupla Sora simán váltja a triplát, akkor fejet hajtok.

Seneca

Seneca

fórumtag

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Ha shimano:

Sora(régi 8) - 105 (9) biztos viszi egyszerre a 2/3-at a többit még nem próbáltam (elvileg mindegyik tudja... csak az átdobó végállító csavar fogja meg, hogy válthass még egyet a dupláról... de nézd meg: Bowdent bele kiskezedbe megfogod... leváltasz teljesen és utánna felfele számolod mennyit kattan...

Fekete 105(10) nél már külön van 5700 - 5703 ajánlom a shimano oldalt ott elregélik mit tud..

Ezek szerint tévedtem. Nekem perpillanat "öszvérszettem" van, a régi 8-as Sora fékváltókar a legújabb Ultegra 10-es váltót kezeli, átmenetileg még a 8-as Sora fogsor van a gépen, anyagi okokból, csak fokozatosan állok át a 10-es Ultegrára.

Tegnap volt az elsõ tesztköröm ezzel a keverékkel és az a tapasztalatom, hogy nem véletlenül fejlesztenek komplett szetteket. Sikerült ugyan precízen beállítanom, hála az Ultegra 6700-ashoz kapott precíz magyar nyelvû szerelési és beállítási útmutatónak, de azért nem olyan finom a váltás, mint ahogy ezt elvárná az ember egy ilyen váltótól. 500 méterenként ugráltam le a géprõl, állítgattam a bowdenfeszességet, most már szépen csendben fut, de terhelés alatt azért "köhögött" néha. Elöl is Ultegra van, de azt is többet kell trimmelgetni menet közben, mint a régi Sorát. Valszeg a keskenyebb (10-es) lánchoz van igazítva az átdobóvilla belmérete.

De nem nagyon izgat a dolog, mert már látható közelségbe került az Ultegra fékváltókar, fogsor és lánc trió, így hamarosan összeáll a rendszer.

Én azt mondom, hogy rendszerben érdemes gondolkodni.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

Sziasztok!

Tudnátok segíteni árbecslésben?

Volna egy szépségesszép Giant országútim, amit kihasználatlanság miatt kénytelen vagyok eladni. Képeket a linken találtok.

Elõre is köszönöm.

golax

Picasa Webalbumok - golaxo -

max 20. még csak nem is cro-mo váz,hanem sima szénacél. kiejtõs papuccsal fixi?! vicces lenne. 1 hasonló kategóriájú cro.mo váz (neuzer-sirocco) 12000 huf körül van.

Seneca

Seneca

fórumtag

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Azért 40-50 nagyon-nagyon meredek lenne érte. Az apró azért van tele ilyen elszállt árakkal mer épeszû ember nem veszi meg annyiért. Összeteheted a kezed ha valaki hajlandó 20-at adni érte.

Hiába Giant, akkoriban az a cég is belépett a legolcsóbb bringák piacára, a hajtómû jól mutatja a szintet.

Szerintem is erõsen túl vannak értékelve ezek a retro bringák. Akárhonnan is nézzük, ez 30-40 éves technológia (forrasztott, muffolt, acél) filigrán csapágyak, az idõ vasfoga által kissé megrágott alkatrésszett, festés stb. Én 20-25-öt tartanék érte reálisnak.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Szerintem a fékváltókarok, max. csak lefelé kompatibilisek, hasonlóan a váltókhoz. Erõsen csodálkoznék, ha egy kettes fékváltókar tudna húzni még egy akkorát, hogy a harmadik tányérra is feltolja a láncot.

Ha shimano:

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
beleírod, hogy tökéletes SS/fixi alapnak és máris viszik mint a cukrot :D

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
A 40-50-nel vagy az "ilyen bringák"-kal :D

azért ez mégiscsak egy Giant :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.606 hozzászólás
Azért 40-50 nagyon-nagyon meredek lenne érte. Az apró azért van tele ilyen elszállt árakkal mer épeszû ember nem veszi meg annyiért. Összeteheted a kezed ha valaki hajlandó 20-at adni érte.

Hiába Giant, akkoriban az a cég is belépett a legolcsóbb bringák piacára, a hajtómû jól mutatja a szintet.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

Volna egy szépségesszép Giant országútim, amit kihasználatlanság miatt kénytelen vagyok eladni. Képeket a linken találtok.

Elõre is köszönöm.

golax

Egy-két éve azt mondtam volna, hogy max. 20, de mostanság úgy elszálltak az árak, ha megnézed az apróhirdetõt, akkor láthatod, hogy ehhez hasonló bringákat 40-50-ért is hirdetnek. Próbáld meg, ha nem viszik, vidd lejjebb.

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Sziasztok!

Elõre is köszönöm.

golax

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Nekem is csalódás lesz úgy érzem, bár most osztálykiránduláson leszek, úgyhogy talán addig elfelejtem:D

"...az alkohol boldoggá tesz..." :D
- egy bolygó, két kerék -

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

én direkt nem probalnam ki az ilyesmiket mert fájna visszaulni az aluváz+ultegra/9 játékosállományra :-)

Nekem is csalódás lesz úgy érzem, bár most osztálykiránduláson leszek, úgyhogy talán addig elfelejtem:D