Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

En 24% koruli maxxal buszkelkedhetek, de ez mar tok veszelyes, emelgettem az elso kereket, a hatso meg hallottam, hogy megnyikkan egy-egy rataposasnal. Es persze alig birtam felerni. Lefele 5-tel ha mertem gurulni. /kb 50meteres szakasz/

>30%os táblás rész
Hat, a tabla nem feltetlen mervado. Helyszin? /Google maps link plz/

Link

160m alatt 30m szintkülönbség

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás
Idõfutam szombaton 10-én lesz Podersdorfnál.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
nem hiszem hogy kimennék élõben megnézni..én az ilyet csak a hûvös szobából szeretem nézni..:)

megaztán kocsim sincs
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Fertõ tavi idõfutam? Hol, mikor? :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás
Én ma reggel néztem.
Felmennek a Weschelre a fõuton. Az kb 60 km Szombathelyrõl. Csak Szabit kell rá kivenni mert pénteken van.
De a Fertõ tavi idõfutam is elérhetõ közelségben van.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
DaniKing, meg Andris_savaria (azért ti, mert hogy ott laktok) nem mentek megnézni az osztrák körversenyt?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
En 24% koruli maxxal buszkelkedhetek, de ez mar tok veszelyes, emelgettem az elso kereket, a hatso meg hallottam, hogy megnyikkan egy-egy rataposasnal. Es persze alig birtam felerni. Lefele 5-tel ha mertem gurulni. /kb 50meteres szakasz/

>30%os táblás rész
Hat, a tabla nem feltetlen mervado. Helyszin? /Google maps link plz/

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Sziasztok!
A hétvégén elhagytam az spd-s cipõmbõl az egyik csavart. Járom a kerékpárboltokat, de csak komplett stopliszettet tudnak adni (4000ft), viszont nekem egyetlen csavarra lenne szükségem. Aki tud kérem segítsten!!!
Sui

beviszed a másik megmaradt csavart a csavarboltba, és tudnak adni. Nem pont ugyanolyan fejût, de célnak tökéletesen megfelelõt.

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás
Azt látjuk hogy te punciban laksz:)

Ezt nem lehetett kihagyni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Hol laksz?

És ne írd be mindenhova.

suietoni

suietoni

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
A hétvégén elhagytam az spd-s cipõmbõl az egyik csavart. Járom a kerékpárboltokat, de csak komplett stopliszettet tudnak adni (4000ft), viszont nekem egyetlen csavarra lenne szükségem. Aki tud kérem segítsten!!!
Sui

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
na igen..
mi egy 80m-es emelkedõrõl beszélünk, ti meg sok kilométer hegymenetrõl..
persze hogy semmi köze a kettõnek egymáshoz..
meg lehet csinálni a meredeket pár méteren, de hosszabb szakaszon tarthatatlan, akármilyen áttételed is van..
na jó mondjuk montival 22-32-vel simán..:)

viszont továbbra is úgy vagyok vele hogy hegyre elég a 39-25,
aki nincs annyira edzésben, az vegyen egy 27-es végû sort is, aztán ha már erõsebb, tegye visza a 25-öst

Bloke:
itt

Flickr

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Nemrég Ausztriában tekertem fel egy kisebb hegyre, laza 5-6% végig az eleje aztán egy kanyarnál ki volt téve, hogy 16% (korábban is gyanakodhattam volna, mert voltak olyan táblák kint, hogy ide teherautóval meg lakókocsival ne gyere). Naszóval az ucsó km átlagban volt 13-14%. 39/25-el felmentem, de ezek után itthon megvettem az elsõ 12-27-es soromat. Oda minimum ez kell, a 39-25-el is fel lehet menni, de nem élvezed. És nem az élvezet a lényeg?
Mellesleg itthon 39-25-el megyek és sokat megyek hegyeken (Pilis-Dunakanyar)

Rohoncról én is menetem már fel az Irottkõ felé (Passhoche), ide szerintem 39/25 elég, a faluban a legmeredekebb, aztán lankásabb és nem túl hosszú.

100-200 m hosszú és brutál meredek emelkedõket ne hasonlítsatok sok km hosszú emelkedõkhöz. A rövideken szinte tényleg felsprintelsz, a hosszúakon meg kell találni egy olyan áttétel/pedálfordulat/pulzus tartományt amit akár fél-egy óráig is tudsz tartani. Ez egy teljesen más kávéház! A kettõ között a határ valahol 2-3km-nél lehet

Én Nagymaroson ismerek egy utcát ami 500m-en 85m-t emelkedik, vagyis átlagban 16-17% lehet, a legmeredekebb része 25% körüli. Nem aszfaltos mert ilyen meredeket tudtommal nehéz aszfaltozni, hanem betontáblákból van, köztük bitumen csíkkal. A legmeredekebb részen CSAK akkor lehet felmenni - és akkor is csak kizárólag ülve - ha száraz. Esõben vagy nyirkos idõben felejtsd el. Nincs tapadás, elforog a gumid. Ha a 24-25%-on szárazon kiállsz akkor ugyanez a helyzet.
40%-ot outival nehezen tudok elképzelni, ott már a tapadás is gond.

Na, így mindjárt más, a flandriai "hegyeken" se a hegyimenõk a jók. Csak így nem jó a példa arra, hogy elég a 39/25 hegyre. Merre van ez a 40%-os emelkedõ? Egyszer én is kipróbálnám.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Simán! Andris például tegnap a Güssingi várhoz is felment, ahol 40%os részek is vannak 39x25-ben.(Tavaly nekem is sikerült, de idén tavasszal volt egy sérülésem így nem erõltettem...) Azért 70km után néha jól jönne mászáskor a kistányér is, de meg lehet szokni a 39et is. Esetleg egy kompakt hajtómû ami jó középút lehet.

így van...de csak 80m hosszú
és a Vueltán gondolom nem álltak meg a hegylábában pihenni egy kicsit..;)

Na, így mindjárt más, a flandriai "hegyeken" se a hegyimenõk a jók. Csak így nem jó a példa arra, hogy elég a 39/25 hegyre. Merre van ez a 40%-os emelkedõ? Egyszer én is kipróbálnám.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

39/25 40%-os emelkedõre? A 2008-as Vueltán az Angliru (max meredekség 24%) megmászásához a profik 34/28-al mentek. Hm.

így van...de csak 80m hosszú
és a Vueltán gondolom nem álltak meg a hegylábában pihenni egy kicsit..;)

Flickr

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] Hozzá lehet szokni hogy a 39x25 a legkisebb?

Ha nem kompakt és Shimano rendszerû (130 mm körátmérõ) elöl, akkor lehet épp 38x27 is, ez további (csaknem) 11%-al könnyebbé teszi a mászást. 12-27 szokásosan kapható (105, Ultegra, D-A), 38 fogas lánckerék szintén.
Ha meg Campa, akkor 39x29 is lehet, ez 16%-al könnyebb (a 39x25-nél). Igaz, ez Veloce 10-esben 13-29, 11-es Chorus vagy Super Record kell a 12-29-hez.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

sztem forma függõ az áttétel. régen,még 8-as sorral versenyeztünk(53/39-12/21). akkoriban 25000 km-t tekertem 1 évben. nem elírás a km! szóval ami akkoriban 53-19-el megold6ó "vakondtúrás" volt az a jelenlegi km-vel (ha összejön a 8000 akkor már faxa) igazi hegynek számít nekem.

Ebben nagy igazság van ;) év elején még az Árpád hídra is 39/25el kiállva megyek :D 1 hó kemény edzés után meg nagytányér kónusz ;)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.459 hozzászólás
sztem forma függõ az áttétel. régen,még 8-as sorral versenyeztünk(53/39-12/21). akkoriban 25000 km-t tekertem 1 évben. nem elírás a km! szóval ami akkoriban 53-19-el megold6ó "vakondtúrás" volt az a jelenlegi km-vel (ha összejön a 8000 akkor már faxa) igazi hegynek számít nekem.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
hosszukanalas valto + monti fogsor
(34/25 > 39/32)

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

39/25 40%-os emelkedõre? A 2008-as Vueltán az Angliru (max meredekség 24%) megmászásához a profik 34/28-al mentek. Hm.

Lehet csodálkozni, tényleg mászható... Van környéken egy kb 60 méteres 30%os táblás rész, az kb olyan mintha sprintelnék egyet(pulzusban annyit visz fel)