Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34361 hozzászólás a témában

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 hozzászólás

egyetlen kép sem jön be...
A Veszprém-Szombathely táv az igen....
én 2x6-al annak idején Sárvárig mentem Szhelyrõl, de bõven elég volt...(az áttétel)

mostmár jónak kell lennie - > képek de holnap befotózom rendesen mert errõl nemsokat látni

akkor én csinálok valamit bénán de hiányzik mégegy kisebb fogaskerék (:

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

mi a francot írtam. az uccsó mondat eléggé.... izé lett. helyesen: ez NEM shimano,amivel gondok lehettek volna.

tapasztalatok? csak 3 alkatrészt cseréltem most. eddig is record volt a nagy része a bicónak. 1ébként nem új cuccokról van szó,mint írtam is. kb 2003as évjáratból valóak a most szerzett dolgok. eddig röviden annyit a régebbi dolgokról,hogy nagyon tartósak,és szépek. a négyszögtengelyt nem érzem nagyon hajlékonynak,még az acélváz ellenére sem. nem szokott beleérni a lánc az átdobóba. az új szerzeményeken látszik,hogy használták õket,de nem igazán tudok megtippelni mennyi km lehet bennük. mindenesetre teljesen rendben vannak mûszakilag. különben nem vettem volna meg.

jaaaa ez a négyszöges? akkor tárgytalan, engem pont az UT hajtómû érdekelt volna, eddig csak shimano-m volt.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.378 hozzászólás

ma összeraktam a bringám. most már minden record rajta. mivel még 9es 1enlõre a sor amit használok,így kiváncsi voltam,hogy viszi e a 10es váltórendszer a 9est. simán viszi,u.hogy ez a kompatibilitási kérdés is megoldódott. hiába. ez shimano,amivel gondok lehettek volna;)

mi a francot írtam. az uccsó mondat eléggé.... izé lett. helyesen: ez NEM shimano,amivel gondok lehettek volna.

tapasztalatok? csak 3 alkatrészt cseréltem most. eddig is record volt a nagy része a bicónak. 1ébként nem új cuccokról van szó,mint írtam is. kb 2003as évjáratból valóak a most szerzett dolgok. eddig röviden annyit a régebbi dolgokról,hogy nagyon tartósak,és szépek. a négyszögtengelyt nem érzem nagyon hajlékonynak,még az acélváz ellenére sem. nem szokott beleérni a lánc az átdobóba. az új szerzeményeken látszik,hogy használták õket,de nem igazán tudom megtippelni mennyi km lehet bennük. mindenesetre teljesen rendben vannak mûszakilag. különben nem vettem volna meg.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

ja. havonta csak 1 alkatrészt tudok venni,mert így fér bele a keretembe. 1enlõre érdeklõdés szinten van nálam a dolog

ma összeraktam a bringám. most már minden record rajta. mivel még 9es 1enlõre a sor amit használok,így kiváncsi voltam,hogy viszi e a 10es váltórendszer a 9est. simán viszi,u.hogy ez a kompatibilitási kérdés is megoldódott. hiába. ez shimano,amivel gondok lehettek volna;)

Így mennének a dolgok nálam is.... :D pörögnek a hónapok :D

Szerk.: persze grat, kíváncsi lennék majd bõvebb tapasztalatokra, mert hosszútávú terveim között szerepel nekem is a 10-es carbon record-ra való váltás... :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.378 hozzászólás

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

most így áll
a hétvégén beletettem némi kilométert veszprém-szombathely-zsennye-veszprém útvonalon és kezdek rájönni hogy nagyon kevés ez a 2x6 (:

kép 1
kép 2
kép 3

egyetlen kép sem jön be...
A Veszprém-Szombathely táv az igen....
én 2x6-al annak idején Sárvárig mentem Szhelyrõl, de bõven elég volt...(az áttétel)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 hozzászólás
csüccs ha jóltudom és az olaszbácsi jólmondja (:

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

most így áll
a hétvégén beletettem némi kilométert veszprém-szombathely-zsennye-veszprém útvonalon és kezdek rájönni hogy nagyon kevés ez a 2x6 (:

kép 1
kép 2
kép 3

poént félretéve, hogy kell helyesen ejteni ennek a márkának a nevét? csöcs? kiöcc?...

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 hozzászólás
most így áll

kép 1
kép 2
kép 3

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.378 hozzászólás
van itthon forgalmazója?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

no,vettem record fékváltókart,elsõ-,és hátsóváltót. 10est. használtan 70000 lett a vége,de szerintem megérte,mert az új ára ezeknek kb 130000 lett volna. sort a biondoból lesz az tuti(12-13000 körül van a Mártának veloce sora,ami nekem kéne),lánc a boltból,ahol szerelek. a lánctányér még eldöntendõ kérdés,mert baromi drága.

A Stronglight gyárt Campához lánctányért, jó áron.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.378 hozzászólás
no,vettem record fékváltókart,elsõ-,és hátsóváltót. 10est. használtan 70000 lett a vége,de szerintem megérte,mert az új ára ezeknek kb 130000 lett volna. sort a biondoból lesz az tuti(12-13000 körül van a Mártának veloce sora,ami nekem kéne),lánc a boltból,ahol szerelek. a lánctányér még eldöntendõ kérdés,mert baromi drága.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.378 hozzászólás
10es campa record alkatrészeket keresek. konkrétan: fékváltókart,hátsóváltót,és elsõváltót. az aprót,a vaterát,és a teszveszt megnéztem. ebay nem játszik nálam. használt cuccok érdekelnek,mert újakra sajna nincs pénzem. az apróban találtam hírdetést. arra küldtem mailt. szóval,ha vlki tud vlmit az ne fogja vissza magát. köce. ja. havonta csak 1 alkatrészt tudok venni,mert így fér bele a keretembe. 1enlõre érdeklõdés szinten van nálam a dolog,de a késztetés nagy. a célom,hogy az év végére meglegyenek nekem. így teljes lesz a record szettem. jelenleg,a fent említett alkatrészek 9es veloce széria. még fog kelleni 10es sor(ez nem lesz record,inkább csak veloce.1ébként 12-25),53/39-es record v. chorus 10es lánctányér,és lánc. ezek vlszínû újak lesznek. értelemszerûen használt láncot,és fogaskeréksort nem igazán akar használni az ember,de még a lánctányérok talán elmennek használtba.

szerk.: chorus is szóba jöhet

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.378 hozzászólás

Na, akkor a lenyeg gondolom, hogy olcsobb gyartani

megelõztél:)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.378 hozzászólás

A kérdés, hogy a Super Record és a Chorus mit használ ezentúl, nyilván az a jobb. Mivel ezt a Velocenél vezetik be, lehet, hogy meg is hagyják ott, pontosabban a Veloce ezentúl négyszöges helyett Power Torque lesz, meg az Athena is megkapja a PT-t.
S nem egészen koppintás, amennyiben a rögzítés ügyesebb és könnyebb(nek látszik, mint a Shimanoéké). A kék végdarab egy rögzítõcsavar?
Yasec véleményét osztom, számomra az Ultra Torque szimmetriája és merevsége illetve biztonsága a nyerõ - elvileg.
Emellett boldog vagyok az ünnepnapi gépemen tizes Veloce-val (nem is a legújabb változatú tizes) és (Campagnolo) négyszögtengellyel.

nekem acélvázban van 4szögtengelyes alu 9es record hajtómû/középrész,és az is elég nekem. minimális a kihajlása. igazából a vázam sztem jobban tud csavarodni/hajlani,mint a hajtómû. sztem a campa meg azért vált másik megoldásra az alsóbb szetteknél,mert így olcsóbb a gyártása. nekem ez a megoldás jobban tetszik,mint a shimano.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Na, akkor a lenyeg gondolom, hogy olcsobb gyartani

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
"For 2011, another amazing solution has been devised for making the mid-range groups even more affordable, while maintaining the same high level performance features."

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nekem Fulcrum RS hajtokarom van, ami szinten Ultra Torque.
Vannak elonyei, de hatranya is boven. Nincs szelesseg finombeallitas, marpedig a vazak nem pont 68.00mm-esek. A hullamos alatet kenyszermegoldas.
A csapagycsereben sincs sok koszonet, Sh-hoz kepest foleg.

Hogy a Power Torque lenne az Ultra utodja, arra nem fogadnek azert.

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 hozzászólás
nincs valakinek véletlen 26,2es nyeregcsöve amitõl megválna?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Na most ez az új Power Torque olyan, mint a Shimano. A múltkor valahol Yasec fejtegette, hogy miért jobb a Campa, mint a Shimano, erre most lekoppintják.

A kérdés, hogy a Super Record és a Chorus mit használ ezentúl, nyilván az a jobb. Mivel ezt a Velocenél vezetik be, lehet, hogy meg is hagyják ott, pontosabban a Veloce ezentúl négyszöges helyett Power Torque lesz, meg az Athena is megkapja a PT-t.
S nem egészen koppintás, amennyiben a rögzítés ügyesebb és könnyebb(nek látszik, mint a Shimanoéké). A kék végdarab egy rögzítõcsavar?
Yasec véleményét osztom, számomra az Ultra Torque szimmetriája és merevsége illetve biztonsága a nyerõ - elvileg.
Emellett boldog vagyok az ünnepnapi gépemen tizes Veloce-val (nem is a legújabb változatú tizes) és (Campagnolo) négyszögtengellyel.