Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2010. június 16. - 09:18

Hungarian Claims Speedy Hidden Electric Motor - BikeRadar
Írta 2010. június 15. - 22:53

egyetlen kép sem jön be...
A Veszprém-Szombathely táv az igen....
én 2x6-al annak idején Sárvárig mentem Szhelyrõl, de bõven elég volt...(az áttétel)
mostmár jónak kell lennie - > képek de holnap befotózom rendesen mert errõl nemsokat látni
akkor én csinálok valamit bénán de hiányzik mégegy kisebb fogaskerék (:
Írta 2010. június 15. - 21:56

jaaaa ez a négyszöges? akkor tárgytalan, engem pont az UT hajtómû érdekelt volna, eddig csak shimano-m volt.mi a francot írtam. az uccsó mondat eléggé.... izé lett. helyesen: ez NEM shimano,amivel gondok lehettek volna.
tapasztalatok? csak 3 alkatrészt cseréltem most. eddig is record volt a nagy része a bicónak. 1ébként nem új cuccokról van szó,mint írtam is. kb 2003as évjáratból valóak a most szerzett dolgok. eddig röviden annyit a régebbi dolgokról,hogy nagyon tartósak,és szépek. a négyszögtengelyt nem érzem nagyon hajlékonynak,még az acélváz ellenére sem. nem szokott beleérni a lánc az átdobóba. az új szerzeményeken látszik,hogy használták õket,de nem igazán tudok megtippelni mennyi km lehet bennük. mindenesetre teljesen rendben vannak mûszakilag. különben nem vettem volna meg.
Írta 2010. június 15. - 21:55

ma összeraktam a bringám. most már minden record rajta. mivel még 9es 1enlõre a sor amit használok,így kiváncsi voltam,hogy viszi e a 10es váltórendszer a 9est. simán viszi,u.hogy ez a kompatibilitási kérdés is megoldódott. hiába. ez shimano,amivel gondok lehettek volna;)
mi a francot írtam. az uccsó mondat eléggé.... izé lett. helyesen: ez NEM shimano,amivel gondok lehettek volna.
tapasztalatok? csak 3 alkatrészt cseréltem most. eddig is record volt a nagy része a bicónak. 1ébként nem új cuccokról van szó,mint írtam is. kb 2003as évjáratból valóak a most szerzett dolgok. eddig röviden annyit a régebbi dolgokról,hogy nagyon tartósak,és szépek. a négyszögtengelyt nem érzem nagyon hajlékonynak,még az acélváz ellenére sem. nem szokott beleérni a lánc az átdobóba. az új szerzeményeken látszik,hogy használták õket,de nem igazán tudom megtippelni mennyi km lehet bennük. mindenesetre teljesen rendben vannak mûszakilag. különben nem vettem volna meg.
Írta 2010. június 15. - 21:08

ja. havonta csak 1 alkatrészt tudok venni,mert így fér bele a keretembe. 1enlõre érdeklõdés szinten van nálam a dolog
Így mennének a dolgok nálam is....ma összeraktam a bringám. most már minden record rajta. mivel még 9es 1enlõre a sor amit használok,így kiváncsi voltam,hogy viszi e a 10es váltórendszer a 9est. simán viszi,u.hogy ez a kompatibilitási kérdés is megoldódott. hiába. ez shimano,amivel gondok lehettek volna;)

Szerk.: persze grat, kíváncsi lennék majd bõvebb tapasztalatokra, mert hosszútávú terveim között szerepel nekem is a 10-es carbon record-ra való váltás...

Írta 2010. június 15. - 20:28

Írta 2010. június 15. - 19:14

most így áll
a hétvégén beletettem némi kilométert veszprém-szombathely-zsennye-veszprém útvonalon és kezdek rájönni hogy nagyon kevés ez a 2x6 (:
kép 1
kép 2
kép 3
egyetlen kép sem jön be...
A Veszprém-Szombathely táv az igen....
én 2x6-al annak idején Sárvárig mentem Szhelyrõl, de bõven elég volt...(az áttétel)
Flickr
Írta 2010. június 15. - 14:04

Írta 2010. június 14. - 21:42

Írta 2010. június 14. - 20:31

no,vettem record fékváltókart,elsõ-,és hátsóváltót. 10est. használtan 70000 lett a vége,de szerintem megérte,mert az új ára ezeknek kb 130000 lett volna. sort a biondoból lesz az tuti(12-13000 körül van a Mártának veloce sora,ami nekem kéne),lánc a boltból,ahol szerelek. a lánctányér még eldöntendõ kérdés,mert baromi drága.
A Stronglight gyárt Campához lánctányért, jó áron.
Írta 2010. június 14. - 20:26

Írta 2010. június 13. - 10:19

szerk.: chorus is szóba jöhet
Írta 2010. június 12. - 15:50

Írta 2010. június 12. - 15:50

A kérdés, hogy a Super Record és a Chorus mit használ ezentúl, nyilván az a jobb. Mivel ezt a Velocenél vezetik be, lehet, hogy meg is hagyják ott, pontosabban a Veloce ezentúl négyszöges helyett Power Torque lesz, meg az Athena is megkapja a PT-t.
S nem egészen koppintás, amennyiben a rögzítés ügyesebb és könnyebb(nek látszik, mint a Shimanoéké). A kék végdarab egy rögzítõcsavar?
Yasec véleményét osztom, számomra az Ultra Torque szimmetriája és merevsége illetve biztonsága a nyerõ - elvileg.
Emellett boldog vagyok az ünnepnapi gépemen tizes Veloce-val (nem is a legújabb változatú tizes) és (Campagnolo) négyszögtengellyel.
nekem acélvázban van 4szögtengelyes alu 9es record hajtómû/középrész,és az is elég nekem. minimális a kihajlása. igazából a vázam sztem jobban tud csavarodni/hajlani,mint a hajtómû. sztem a campa meg azért vált másik megoldásra az alsóbb szetteknél,mert így olcsóbb a gyártása. nekem ez a megoldás jobban tetszik,mint a shimano.
Írta 2010. június 12. - 15:47

Írta 2010. június 12. - 11:10

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. június 12. - 10:58

Vannak elonyei, de hatranya is boven. Nincs szelesseg finombeallitas, marpedig a vazak nem pont 68.00mm-esek. A hullamos alatet kenyszermegoldas.
A csapagycsereben sincs sok koszonet, Sh-hoz kepest foleg.
Hogy a Power Torque lenne az Ultra utodja, arra nem fogadnek azert.
Írta 2010. június 12. - 10:27