Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2010. július 19. - 21:22

Nekem kényelmesebb a fogása mint a Veloce-é volt.. ettõl eltekintve ha Cycloznék .. valszeg Velocét raknék fel...
Megjött a cucc (Shimano ST-5700) Durván 2cmel hosszabb bovdent kíván az 5600hoz képest (féken is váltón is)
Szerelés: elég tré helyre került a bilincs csavarja... a teljes gumi burkolatot le kell bontani hogy hozzáférj..
a fék bowdenekenet most nem kell a fehér perselyen átgyömöszkölni, szinte a fékkar fejbe kapaszkodnak..
a váltóbowdeneket a testen oldalrók kellett átcsúsztatni .. kicsit macerás mert ehhez meg az ellenkezõ irányból kellett a gumi borítást felhajtani..
Holnap kicsit egerészek vele pilis környékén .. de szerintem nem lesz nagy különbség az 5600hoz képest...
(remélem nem nevetnek ki a mókusok a "játékszerem" miatt)
Írta 2010. július 19. - 19:47

az eddigi választottjaid közül még ez a legnormálisabb. meridát akkor sem vennék,ha ez az 1 cég lenne itthon. a shimano alkatrészeket is felejteném ebben a kategóriában. ma szereltem 2 országutit (focus,cube). mind2 ultegrával volt szerelve. a focus-on még a fityegõ-lifegõ bovdenes fékváltókar volt,a cube-on a rejtett bovdenes. sajna nem gyõzött meg a shimano. így a record cuccaim után,csak játékszernek tûnnek. lehet,hogy csak szoknom kéne,de nem tartom a legjobbnak a váltást a shimano-nál. a recordhoz képest baromi lassú,és pontatlan. még a veloce karjaim is jobbak voltak ennél.
hát nem tudom. én 105öst használok évek óta. (ugyanazt) versenyzek vele, évi majd 20ezer km. és semmi baja. most is patentól vált, fékez satöbbi, versenykörülmények közt sem találtam még soha olyan szitut, hogy azt mondtam volna, hogy most egy jobb szettel bármi is jobb lett volna. ennek ellenére nyilván elcserélném egy recordra (ki nem), de pl amit próbáltam centaurt, nekem az volt a nem meggyõzõ. ízlések és pofonok, kinek mi jön be. de az hogy valami 1ms-el gyorsabban vált esetleg, gépekkel is nehéz kimutatni, nemhogy érezzem is. a tartóssággal sincs problémám. ellenben campa fékváltókarom jobbos felfele váltója tört már el. szó mi szó nagy különbség nincsen campa és sh között minõségre, használati értékre. a campa számomra patinásabb márka csak ezért tetszik jobban. de h a sh játékszer az igencsak elfogult kijelentés.
Írta 2010. július 19. - 19:19

Mivel lassan körbetelefonáltam az országot és nem igazán kapható egyik kinézett kerékpár típus sem a méretemben, most egy újra akadtam, de abszolút nem vagyok képben az olasz elnevezésekkel. Meg tudná mondani valaki, hogy ez LAVAREDO Veloce/Mirage hogyan viszonyul az eddigi - lentebb linkelt - pl. merida 904-hez képest?
kezdek már picit szétcsúszni agyilag, hogy nem tudok venni magamnak egy gépet akkor, amikor szeretnék..
az eddigi választottjaid közül még ez a legnormálisabb. meridát akkor sem vennék,ha ez az 1 cég lenne itthon. a shimano alkatrészeket is felejteném ebben a kategóriában. ma szereltem 2 országutit (focus,cube). mind2 ultegrával volt szerelve. a focus-on még a fityegõ-lifegõ bovdenes fékváltókar volt,a cube-on a rejtett bovdenes. sajna nem gyõzött meg a shimano. így a record cuccaim után,csak játékszernek tûnnek. lehet,hogy csak szoknom kéne,de nem tartom a legjobbnak a váltást a shimano-nál. a recordhoz képest baromi lassú,és pontatlan. még a veloce karjaim is jobbak voltak ennél.
Írta 2010. július 19. - 17:01

kezdek már picit szétcsúszni agyilag, hogy nem tudok venni magamnak egy gépet akkor, amikor szeretnék..

Írta 2010. július 19. - 12:20

De 50x34 12-23-mal a meglehetosen nagy tanyervaltasi kulonbseget leszamitva semmi gondom nem volt a megfelelo attetel megtalalasaban. 19->18 pl. alig eszreveheto emlekeim szerint. Meg amator versenyen se volt gondom az 50x12 porgossege miatt, 50 felett siman lehet vele menni, ennel gyorsabb lejtokon meg orulok, ha beveszem a kanyart gurulva, fekezve. Ertelemszeruen nem az elbollyal, mivel mar az emelkedon elmennek.
Írta 2010. július 19. - 09:59

bloke:
NEm biztos, hogy mindenki "profinak akar tünni és magával is sikeresen el akarja hitetni", lehet, hogy pusztán csak sportolásból csinálja... Lehet, hogy így látod, de nem biztos, hogy így van. Másrészt pedig valahol el kell kezdeni, nem? Bizonyára te sem ~40-es átlaggal kezdted életed elsõ tekerését...
És de, durva a magasugrók/súlyemelõk teljesítménye is, de mivel zéró közöm van ezekhez, így azokon nem fogok úgy fennakadni, ellenben azzal, aminél van viszonyítási alap (ahogy sac1 ezt korrektül meg is mondta)...
Bocs az off-ért.
ON
Hát nem, és most sem megyek 40-es átlagokat. És nem személy szerint rád gondoltam, de akkor is így van. Egy súlyemelõn, aki akárhányszáz kilót felemél, azon bárki látja a több év belefektetett edzés eredményét, egy bringáson nem igazán.
Írta 2010. július 19. - 09:53

bloke:
"profinak akar tünni és magával is sikeresen el akarja hitetni"
ON
Ne forgasd ki, Bloke nem ezt mondta. Csak szimplán hogy sokan elszállhatnak maguktól azáltal, hogy a laikusok számára önmagában az emberfeletti teljesítmény hogy leteker 200km-t. Számunka meg az az emberfeletti hogy ezt bõven 40 fölötti átlaggal teszi, elsõ kategóriás emelkedõkkel...
Írta 2010. július 19. - 09:37

NEm biztos, hogy mindenki "profinak akar tünni és magával is sikeresen el akarja hitetni", lehet, hogy pusztán csak sportolásból csinálja... Lehet, hogy így látod, de nem biztos, hogy így van. Másrészt pedig valahol el kell kezdeni, nem? Bizonyára te sem ~40-es átlaggal kezdted életed elsõ tekerését...
És de, durva a magasugrók/súlyemelõk teljesítménye is, de mivel zéró közöm van ezekhez, így azokon nem fogok úgy fennakadni, ellenben azzal, aminél van viszonyítási alap (ahogy sac1 ezt korrektül meg is mondta)...
Bocs az off-ért.
ON
Írta 2010. július 19. - 01:45

Írta 2010. július 18. - 23:21

Én is voltam, nekem is tetszett.
Az országúti versenyek általában ilyen jól szervezettek szoktak lenni, mint ez?
Sajna nem... De a Szûcs Gyuri nem tegnap kezdte ezt (nem hiába AKESZ Elnökhelyettes) csak kicsit peches az idõjárással ezévben .p de a mai nap az enyhe széltõl eltekintve szerintem ideális volt...
Írta 2010. július 18. - 23:14

Én voltam. Jó volt csak elég kevesen voltunk...
Én is voltam, nekem is tetszett.
Az országúti versenyek általában ilyen jól szervezettek szoktak lenni, mint ez?
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. július 18. - 23:00

Volt ma valaki a Hegyek Pokla nevû versenyen?
Én voltam. Jó volt csak elég kevesen voltunk...
Írta 2010. július 18. - 22:57

OFF
Azért mert bringázni mindenki bringázott már... és ezt össze tudja mérni... engem is inkább a 2óra közeli marathon és a 10mp alatti 100m döbbent le, nem pedig a Columbia sprinterének 80körüli tempója
ON
Költõi kérdés volt. Én inkább úgy látom, hogy sokan azt hiszik, hogy ha van cicanadrágjuk, meg egy jó bringájuk és már megelõztek két másik bringást, akkor már elég jók. Máshogy megfogalmazva, az országúti kerékpár egy olyan sport, ahol könnyû profinak tûnni a laikusok elött és sokan magukkal is sikersen elhitetik ezt.
Írta 2010. július 18. - 22:55

Írta 2010. július 18. - 22:49

ja persze .. de nekem pl 53-19 az utazóm és szarul esne ha pont hasonló áttét nem lenne mondjuk egy 50/34-esen.
Az optimális áttétel nem hegyen fog neked hiányozni ... hanem síkon amikor 40km egy tempóval kell leküzdeni...
Jogos, síkon valóban fontosabb az optimális áttétel megtalálása, nekem is mindig ott vannak gondjaim vele, de egy 10es 11-25ös soron 11tõl 15ig egyesével változnak a fogszámok, amivel elvileg kb 40km/h-tól felfelé könnyen megtalálhatóak az adott optimális áttételek. Egyébként az alapozáskor elvégzett sok lassú és sok gyors lábfordulatos edzés segít ezen a problémán.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. július 18. - 22:49

OFFÉrdekes, hogy mindenki furcsállja, hogy mennyit mennek a profik. Az nem furcsa, hogy egy magasugró mekkorát ugrik, hogy egy súlyemelõ mekkora súlyt emel?
Azért mert bringázni mindenki bringázott már... és ezt össze tudja mérni... engem is inkább a 2óra közeli marathon és a 10mp alatti 100m döbbent le, nem pedig a Columbia sprinterének 80körüli tempója
ON
Írta 2010. július 18. - 22:45

Tisztelt fórumtársak!
Mint ámátõr (koca? :-) ) outis, nézegetem a túrt, és egyszerûen el vagyok képedve. Oké ez végülis nem új dolog, kemény csávók, über cangák, mega készülés, ultra szápport stbstbstb, DE AKKOR IS! :-) Nemá, hogy ~40-es átlagot nyomnak hegyen-völgyön ötszáz fokban, százsok kilóméteren át, aztán a végén még rá is húznak, és és és.... Ez kész...
Komolyan, néha már kételkedek emberi mivoltukban (vagy legalábbis, hogy nem vmi cyberfickók-e... :-) ).
Mondjátok, ti mennyit szoktatok menni, mekkora távon, és mekkora maxot tudtok kihozni magatokból (ez utóbbit értem csak úgy natúr, nem n+1 órányi tekerés után)?
Érdekes, hogy mindenki furcsállja, hogy mennyit mennek a profik. Az nem furcsa, hogy egy magasugró mekkorát ugrik, hogy egy súlyemelõ mekkora súlyt emel?
Írta 2010. július 18. - 22:39

Amatõr mezõny: 36-42km/h (távtól szinttõl függõen 70-200km)
Amatõr outis sprint: 55-65km/h
Amatõr idõfutamon: 40-44km/h
Természetesen vannak kivételek .. a profik olyan +5km/h de errõl inkább profik nyilatkozzanak
Touron se ugyan az az ember robbant hegyen felfele .. megy 50es átlagot prologon(ez mondjuk pont s**r példa.. ikább TT-n) ... sprintel 70 felett a célegyenesben..
ON
Szivat ez a B csavar... ha úgy beállítom ahogy kell még mindig picit zenél a 19... ha beállítom nagytányéron mindenre... akkor nagyon pöpecen vált és halk az összes fokozat... de kistányéron minden borul... már 22nél is beleér a váltógörgõ a tányérba.. 27-re fel se tudtam rakni ...
Asszem holnap játszok picit többet vele ...
Írta 2010. július 18. - 22:23

Írta 2010. július 18. - 22:18