Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34361 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Bcsavar v. lanchosz baja van.. 53/ 12-27 minden sima kivetel a 19. Semmihez nem er semmi...
39/15-27 sima minden...
A 19 sincs nagy hangja csa hallani hogy nem teljesen sima..
lehet felrakom gorgore DU. s megnezem ugy...

nekem az a tapasztalat hogy sram sor+sram lánc vhogy hangosabb, kattogósabb üres szobában forgatva. szépen vált de van háttérzaj. ugyanaz a sram lánc+shimano sor totál hangtalan.

persze úton nem lehet hallani a különbséget

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

gy papirt, hogy szerintunk neked ennyi jar. Szvsz ehhez ugyved nem kell. Ha ezt kevesled, akkor lehet veluk vitatkozni, esetleg ugyveddel. Persze karfelmereskor minden aprosagra felhivni a figyelmet.

És fogyasztói árakat mondogatni. Oakley, Tufo, Mavic....

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@7700: Felhivod az autos kotelezo biztositojat, hogy karfelmerest kersz. Telefonon felhiv, hogy most jonne, kimegy, fotoz, jegyzetel, majd kapsz egy papirt, hogy szerintunk neked ennyi jar. Szvsz ehhez ugyved nem kell. Ha ezt kevesled, akkor lehet veluk vitatkozni, esetleg ugyveddel. Persze karfelmereskor minden aprosagra felhivni a figyelmet.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
7700:

a magyar kerékpáros klubnak van ilyen esetekre specializálódott ügyvédje: MK contact

szerintem érdemes ott is tanácsot kérni.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Bcsavar v. lanchosz baja van.. 53/ 12-27 minden sima kivetel a 19. Semmihez nem er semmi...
39/15-27 sima minden...
A 19 sincs nagy hangja csa hallani hogy nem teljesen sima..
lehet felrakom gorgore DU. s megnezem ugy...

vendég_7700_*

vendég_7700_*
  • vendég
Üdv Urak!

Ma reggel egy kanyarodó, figyelmetlen autós jól elütött. Törés nincs, csak bõr és ruhafolytonossági hiány:-) ...rendõrség, kárbejelentõ kitöltése megvolt. Most hogyan tovább? Kár egyébként nem tetemes...7700-as balos fékváltókar nagyon csúf és mély karcokkal ill. nem teljesen tökéletes mûködéssel, elsõ-hátsó Mavic Cosmic minimális nyolcassal és szoruló csapágyazással, Giant Once Team váz helyenként sérült festéssel, szétkarcolt LOOK 396 Jalabert szarrá karcolva,San Marco huzata kissé leirtva, hátsó Tufo szingó kuka... Nagyjából ennyi. Ja meg Oakley M-frame törve+ gatya kilikadva...
Mit lehet ebbõl kihozni?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
53/39 eseten nem lehet elrontani a lanchosszt, meg nagy atfogasu racsnival sem, bar ezt csak regi 8-assal tapasztaltam.
50/34 rovid kanallal mar mas teszta. En ugy csinaltam meg, hogy 50x23 is siman menjen, de igy 34x13 ill x12 -nel mar nagyon laza a lanc. Ha kivennek egy par szemet akkor az 50x23 mar nagyon necces.

Tanulsag: erosnek kell lennie, 53/39. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Énnemtudom ti mit csináltok, én 10es rendszernél shimano techdocban leírtak szerint beállítottam a lánchosszt, váltót, mindent, és 39-53 hajtómû 12-27es sorral. Mindent visz -vitt amíg nem volt rommákopva a lánc...5-6ezerkm- hang nélkül, még az 53-27et is, bár nyilván így nem használom. Trimmeléssel bármilyen fokozatot tudok -tudtam- használni hangtalan mûködés mellett...

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

alap...

azé mondom hogy hosszú lesz.. mert nekem 53/19 en normálisan még mindig majd nem függõleges... (nincs a szárral egyvonalba de nem nyúlik elõre)
bár nekem 12-27 sorom van...

ha a B csavart teljesen kicsavarom nagytányéron halk és pontos minden fokozat... de 39/27 már nem megy... emrt a váltógörgõ nem emelkedik el annyira hogy a 27 felé kerüljön... szóval ez az állítás biztos nem jó.. B csavar tuti nincs jó pozban .. de nem csak ez lesz a baja.. holnap ha szar idõ lesz megnézem mégegyszer a láncom..

shi szerint nagytányér kónuszon kell egymás felett lenni a 2 görgõnek, hát nekem nem jön be így
a te esetedet nézve inkább kistányérozás okozhat gondot: pl 39/15, nem ér bele a láncba a váltó láncterelõje?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Változtatható hossz Aerozine-nál létezik, szintén egy betét segítségével. Egyszer mikor raktunk össze egy bringát, volt is vele szopás hogy véletlen két balmenetes betétet csomagoltak :) De zökkenõmentesen kicserélték természetesen.
Feltöltött kép

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Ez már létezik pár éve. Igaz nem Look néven.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A Cofidis Look bringáin a cég saját hajtókarja található, változtatható hosszal és ha jól gondolom, 110/130 lyukkörrel. Zseniális.

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

OFF kaptál már zoknit? ON

az kell, ez a kabala:P Turulon nem volt rajtam, jó szarul is mentem:P

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

a hátsóváltót nagytányéron lévõ lánccal állítod be...

alap...

azé mondom hogy hosszú lesz.. mert nekem 53/19 en normálisan még mindig majd nem függõleges... (nincs a szárral egyvonalba de nem nyúlik elõre)
bár nekem 12-27 sorom van...

ha a B csavart teljesen kicsavarom nagytányéron halk és pontos minden fokozat... de 39/27 már nem megy... emrt a váltógörgõ nem emelkedik el annyira hogy a 27 felé kerüljön... szóval ez az állítás biztos nem jó.. B csavar tuti nincs jó pozban .. de nem csak ez lesz a baja.. holnap ha szar idõ lesz megnézem mégegyszer a láncom..

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
ez pl érdekes
YouTube - Gear Adjustment

nincs B csavarozás
+ amit mond hogy bowdenbekötés elõtt tökig csavard be az állítócsavart, nekem nagyon nem jött be

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Jé tényleg... na most már megnéztem az eredmény listát is .. tehát csak az Attilát elõzte meg a Stubán... OFF kaptál már zoknit? ON

Valószínûsítettem ;) bár az aki ennyire rühelli a shimanot nem biztos hogy teljes szívét eszét odaadva állítja be ;)

Shimano -pont: B csavart mindjárt kivágom a francba... bármien struktúra szerint állítom be a 19en hallom hogy fordul a lánc.. csak ha teljesen kicsavarom akkor nem .... de akkor meg 39-ben nem lehet felrakni 27-re (igaz ezt az áttételpárt akkor használtam utoljára mikor a Börzsönybe eléheztem és fel kellett mászni Márianosztrához...)

lehet hosszú a lánc? bár a SHEET szerint jó... pont függõlegesen van a racsesz meg a két váltógörgõ...

a hátsóváltót nagytányéron lévõ lánccal állítod be? bocs, lehet hogy evidens és így is csinálod de van aki a kicsin lévõ lánccal állítja, és lesz egy váltója ami patentül felteszi 39/12rõl 39/13-ra amire soha nem lesz szükség - viszont nagytányéron nem lesz perfekt

nekem eddig ha az ajánlott nagytányér+kónusz = egymás alatti görgõk beállításnál 1 párral hosszabb láncot használtam, sokkal halkabb lett minden és az 53/19-nél se nyúlt elõre iszonyú rondán a váltókanál

ha csak pár mp-ig kell, szoktam használni az 53/21-t is (12-25 sor)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

csak a pontosság kedvéért, 2. lettem:), de Fejes sh-val nyerte. Persze nyilván nem ezért nyert.
Gondolom azért Donciccio be tudja állítani a cuccost, mert ahogy levettem, vmi bringaszervízben is ténykedik. és úgy tûnik vágja a témát, csak egy kicsit elfogult:)

Jé tényleg... na most már megnéztem az eredmény listát is .. tehát csak az Attilát elõzte meg a Stubán... OFF kaptál már zoknit? ON

Valószínûsítettem ;) bár az aki ennyire rühelli a shimanot nem biztos hogy teljes szívét eszét odaadva állítja be ;)

Shimano -pont: B csavart mindjárt kivágom a francba... bármien struktúra szerint állítom be a 19en hallom hogy fordul a lánc.. csak ha teljesen kicsavarom akkor nem .... de akkor meg 39-ben nem lehet felrakni 27-re (igaz ezt az áttételpárt akkor használtam utoljára mikor a Börzsönybe eléheztem és fel kellett mászni Márianosztrához...)

lehet hosszú a lánc? bár a SHEET szerint jó... pont függõlegesen van a racsesz meg a két váltógörgõ...

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Jettinson meg majd vélekedik neked mekkora problémát okoz neki általában a ritmus kiesés :D (biztos ezér lett csak harmadik vasárnap..asszem... az a fránya shimanoes)

csak a pontosság kedvéért, 2. lettem:), de Fejes sh-val nyerte. Persze nyilván nem ezért nyert.
Gondolom azért Donciccio be tudja állítani a cuccost, mert ahogy levettem, vmi bringaszervízben is ténykedik. és úgy tûnik vágja a témát, csak egy kicsit elfogult:)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
hát tudod ezt be kéne tudni állítani... a 9es 105ben kb 50.000km van.. 2.lánc 2.racsesszel... soha nem volt váltás problémám vele..
Jettinson meg majd vélekedik neked mekkora problémát okoz neki általában a ritmus kiesés :D (biztos ezér lett csak harmadik vasárnap..asszem... az a fránya shimanoes)

mivel a 10es 105 még új így csak 5000km van benne... bár ilyen 53-39 problémám sose volt(bár én koca kerékpáros vagyok).. mert általába akkor teszem le 39le amikor visszaülök.. és akkor ugye megvan a lendület... és nem is kell hátul váltani mert úgyis pörgi van...

talán az egyetlen negatívuma a gyenge minõségû rögzítõkalapácsok a fékkar fogaskerekénél... lehetne 10gal nehezebb és lehetne acélból...(5600-ban már kicseréltem õket...)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.378 hozzászólás
ár?érték?tartósság?súly?105? még a 8asra igaz is volt. kb 10-15000 km alatt gallyra ment nálam 1 9es 105s h.váltó. ezen a ponton döntöttem el,hogy visszatérek a campához. a lassú váltásra meg írnék 1 konkrét példát: edzésen mész,53/19el. jön 1 kucorgó,és ami a legközelebb van hozzá áttétel az a 39/15. ide leváltani shimanoval éppen annyi idõ,hogy kiess a ritmusból. sztem a shimano 1ik legrosszabb döntése a váltóban alkalmazott spirálrugó volt. vagyis csak a rugó ereje. nagyon gyengusz sajna. az rx 100on még lehetett állítani a rugóerõt!