Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Súlya az nagyon jó!!!!!!! 2009-ben még a bowden vezetés miatt akartam Campa-t... de ugye most már a shimanok is rejtettek.. a többirõl nem vélekedek... az ízlések és pofonok..

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Majdnem én is ;) ... de végre a shimano is rejtett (egyébként 1 elõnye: ha lekönyökölsz a pusztán a kormányra... akkor azt meg tudod fogni és biztosabb a haladás)

megint lehet jönni,hogy shimano vs campa vs stb. engem a campa f/v karjában a súlya,bovdenvezetése,a váltás keménysége,és a javít6ósága fogott meg.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

....nekem speciel nem jön be a shimano fékváltókarából kijövõ "madzag". ezért választottam anno is campa-t....

Majdnem én is ;) ... de végre a shimano is rejtett (egyébként 1 elõnye: ha lekönyökölsz a pusztán a kormányra... akkor azt meg tudod fogni és biztosabb a haladás)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Köszi a válaszokat! Richie, azt mondod érdemes megvenni, neked bejött és megérte? Tulajdonképpen pont ilyen gépen gondolkodok, mint amilyen neked van, vagy egy Orbea-n 105-ös szettel, illetve olvastam itt a forumon a Canyon hasonló felszereltségû gépeirõl azok is bejöttek a képbe, csak azt külföldrõl kell megrendelni. Mindhárom hasonló árban van. Nem versenyzésre kell, hanem edzésre.

nmit
én nagyon szeretem.arra amire használom,tökéletes.látom, hogy van más vélemény is.illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy ízlés... :) ha nem sértem meg az Urakat.mindenkinek más tetszik...
én terepezem inkább nem vagyok otthon az outi-k világában annyira amennyire az itteniek többsége.
nekem speciel nem jön be a shimano fékváltókarából kijövõ "madzag". ezért választottam anno is campa-t.
az viszont tök igaz, hogy érdemes tételekben gondolkodni.amennyiért én vettem a Wilier-t annyiért a váz és a szett sem jött volna ki.tehát a kiegészítõk "ajándékok" voltak.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Én biztos, hogy Canyon-t vennék.

Pláne most... €1999 Speedmax AL 9.0 €1749 leárazva.. pl... most számoltam össze €1700 a cucc ami rajta van :D és abban nincs benne a váz...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Köszi a válaszokat! Richie, azt mondod érdemes megvenni, neked bejött és megérte? Tulajdonképpen pont ilyen gépen gondolkodok, mint amilyen neked van, vagy egy Orbea-n 105-ös szettel, illetve olvastam itt a forumon a Canyon hasonló felszereltségû gépeirõl azok is bejöttek a képbe, csak azt külföldrõl kell megrendelni. Mindhárom hasonló árban van. Nem versenyzésre kell, hanem edzésre.

Én biztos, hogy Canyon-t vennék.

renci

renci

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

én egy ilyet vettem Bikeexpress.hu fél éve .
centaur-carbon szettel. elötte egy veloce szettes scottot használtam. az a tapasztalat, hogy mind fék mind váltás terán eléggé érezhetõ a külömbség,de a féket nagyon ki kell emeljem...egyszóval FOG! :D
ha jól emlékszem (mert azóta már WCS-ítettem az egészet) 8,6 kiló volt a bringa (pedállal).
nekem shimano tapasztalatom nincs tehát ebbõl a szempontból nem tudok nyilatkozni.
egyedüli hiányosságnak a gyári kormánycsapágyat mondanám. a felsõ záró csésze és a fejcsõ között ormótlanul nagy hézag van.legalábbis nem egy ilyen bicóhoz való...kapott egy komplett WCS k.csapágyat.ezzel már sokkal szebb.
ennél jobb bringa csak akkor kéne ha versenyeznék.mondjuk egy zonda kerékszettet még hozzánézek jövõre :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Keramiat olajozni kell ha jol tudom, nem kenni. Elettartam akkor lehet hosszabb, ha rendesen karbantartod, gyakran olajozod. A hagyomanyost meg ugye csak cserelni kell.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Mindkettoben kozos, hogy 7barrol 8-ra elkepesztoen nehez volt eljutni! Konkretan lokdostem lefele, szinte a teljes testsulyommal.

Nekem ennél kisebb átmérõjû SKS van. Ezzel viszonylag könnyû felnyomni 8bar-ig (max 16bar-t tud gyártó szerint). Kisebb a dugattyú felülete, ugyanakkora nyomáshoz kisebb erõ kell. Igaz egy löketre kevesebb mennyiséget ad. Országútiba teljesen jó. Montiba tovább tart a pumpálás.
Én két, az általad linkelthez hasonló dugattyú átmérõvel rendelkezõ pumpát törtem el. Ezek után vettem meg a mostanit. Elégedett vagyok vele.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Megdöglõfélben van a Campagnolo Veloce UT hajtókarom lánctányér felõli csapágya. Milyet érdemes venni? Campagnolo-tól 22£-ért, vagy Token Tiramic csapágyat 44£-ért? A kerámiára 5-10x-es élettartamot írnak. Valós ez az adat? A kerámiagolyósban sokban nincs porvédõ+spec zsírt ajánlanak hozzá. Megéri?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A heten nem voltam itthon, ketszer is mas pumpajat hasznaltam.
Az egyik egy Lidl-s ( LIDL ) a masik egy BBB volt, ez utobbit nem tudom konkretan melyik.
A Lidl ranezesre egesz jonak tunik, fem haz, es fem a dugattyunak is jo vastag csove is. a BBB-nel vekony rudat kell fel ala huzkodni a fogantyuval.
Mindkettoben kozos, hogy 7barrol 8-ra elkepesztoen nehez volt eljutni! Konkretan lokdostem lefele, szinte a teljes testsulyommal.
Nekem Zefal van ( Zefal AIR3 nagy alu nyomásmérõs mûhelypumpa (Kiegészítõk | Pumpa | Mûhely pumpa) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz ) ezzel gyerekjatek a 8bar kornyeki pumpalas a fenti kettohoz kepest.

Arra kovetkeztetek, hogy a megadott max nyomas kozeleben nem szabad pumpat hasznalni.
Hatha valakinek ez ujsag. ;)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

500m-t emelkedik 9000m-en? 500/9000*100 = 5.5

oks

köszi!
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A Wilier rajz valoban rossz, a villa vonalat koveti az egyenes (atmegy az elso tengelyen es az also csapagy kozepen), de ez hulyeseg, hiszen a villanak van utanfutasa.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
500m-t emelkedik 9000m-en? 500/9000*100 = 5.5

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
teljesen jó árban van ez a wilier. nézem a geo rajzot, az nem világos hogy a felsõcsövet (L) miért csak a stucni vonaláig méri. de lehet, hogy csak pontatlan az ábra

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
nekem valami képlet kéne....

Flickr

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

emelkedõ meredekségét hogyan számoljuk ki?:o
9km-en emelkedik 500m-t....az mennyi átlagban?:confused:

1km-n 100m az 10%-os nak felel meg...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
emelkedõ meredekségét hogyan számoljuk ki?:o
9km-en emelkedik 500m-t....az mennyi átlagban?:confused:

Flickr

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Sziasztok! Bocsi, hogy megzavarom a témát, de volna egy kérdésem amire talán tudna valaki válaszolni. Kinéztem egy Wilier bringát, amit campa chentaur carbon szettel és campa vento kerekekkel szereltek, de még nem nagyon olvastam errõl a márkáról, sem a szettrõl itt a forumon. Valaki ismeri ezeket, és ha igen mi a véleménye róluk?

én egy ilyet vettem Bikeexpress.hu fél éve .
centaur-carbon szettel. elötte egy veloce szettes scottot használtam. az a tapasztalat, hogy mind fék mind váltás terán eléggé érezhetõ a külömbség,de a féket nagyon ki kell emeljem...egyszóval FOG! :D
ha jól emlékszem (mert azóta már WCS-ítettem az egészet) 8,6 kiló volt a bringa (pedállal).
nekem shimano tapasztalatom nincs tehát ebbõl a szempontból nem tudok nyilatkozni.
egyedüli hiányosságnak a gyári kormánycsapágyat mondanám. a felsõ záró csésze és a fejcsõ között ormótlanul nagy hézag van.legalábbis nem egy ilyen bicóhoz való...kapott egy komplett WCS k.csapágyat.ezzel már sokkal szebb.
ennél jobb bringa csak akkor kéne ha versenyeznék.mondjuk egy zonda kerékszettet még hozzánézek jövõre :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Centaur (Nem ch-val) az kb. Shimano 105 szint. Ez meg 10-es, tobbek szerint ez nem negativum, sot!
Ha nincs Shimano fele szemelyes preferenciad, akkor ki kell probalni ergonomia szempontbol a fekvaltokart, es ha tetszik, megvenni.