Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2010. szeptember 20. - 07:35

Írta 2010. szeptember 20. - 00:35

Írta 2010. szeptember 20. - 00:30

Így marad most a Sora. Az alsócsövesnél jobb megoldás, és árban ugyanott vagyok így.
De köszi a tippeket!
Írta 2010. szeptember 20. - 00:13

... Mint ahogy minden valaha létezõ Campagnolo fékváltókaron[...]A Xenon váltokaron is oldalra került a kioldókar.

http://www.campagnol...fr/XEN08-FR.pdf
Írta 2010. szeptember 20. - 00:06

Center-to-center Spacing | Sprocket Thickness | Spacer Thickness
Campagnolo 8-speed: 5.0 mm | 1.9 mm | 3.1 mm
Campagnolo 9-speed: 4.55 mm | 1.75 mm | 2.8 mm
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. szeptember 20. - 00:05

Oks, ránézésre a mostanit 120-asnak mondanám talán, imo ha 'megfelezném' se lenne baj. 6-7es is bõven elég lenne, és ahhoz is a nyerget ha nem is tövig, de elõre kellene csúsztatnom még. Rövid a karom...
Írta 2010. szeptember 20. - 00:02

'facepalm' fáradt vagyok.. >.<
Tényleg....

ugyanakkor a nyerget told vissza normális pozicióba, és ahhoz vegyél stucnit, ne a a koppig elõretolt beállításhoz.
Írta 2010. szeptember 19. - 23:58

Ezzel azt akarom mondani, hogy lehet hagyni kellene azt a sorat a francba..
De alsó fogásnál (nekem legalább is), teljesen nagyujjra áll.A Xenon váltokaron is oldalra került a kioldókar.
Írta 2010. szeptember 19. - 23:55

Egy 9-es Xenon váltó sosem fog összejönni egy 8-as Sora sorral.Am meg ugyan annyira nem értek ehhez a részhez, de sztem be lehet állítani, hogy 9-es Xenon csak 1-8 között mozogjon.
A Xenon váltokaron is oldalra került a kioldókar.Amúgy a Soraval szemben én is a Xenon fele hajlanék, mert a Sora-nál nem lehet alsó fogásból lefele (kisebb lánckerekek fele, azaz gyorsabb hajtásra) váltani, ez számomra konstrukciós hiba.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. szeptember 19. - 23:53

Írta 2010. szeptember 19. - 23:49

Am Én meg ahogy egyre többször tekerek, arra jöttem rá, hogy mint ha kicsit hosszú lenne a bringám. 51-es am, magasságba baromi jó, de túlságosan elõre kell hajolnom a kormányhoz, a nyerget majdnem tövig elõre toltam, kormányt ha felfelé hajlítom, kényelmetlenné válik, mit tudok kezdeni még?
rövidebb stucni.
Írta 2010. szeptember 19. - 23:49

A gyártók marketingesei szigorúan elõírják, hogy minden ugyanabból a családból legyen, különben emberhalál stb. lehetséges. Az újabb fajta hajtásokon egyes fogak szándékosan kisebbek, másfele állnak, a lánckerekek meg váltássegítõ kis bütykökkel vannak ellátva. Ezek tényleg segítenek, ám sokak tapasztalata szerint ez nem szentírás, régi hajtás is elmehet új váltóval, azaz ahhoz egyelõre ne nyúlj (persze hangolnod kell majd!).
Amúgy a Soraval szemben én is a Xenon fele hajlanék, mert a Sora-nál nem lehet alsó fogásból lefele (kisebb lánckerekek fele, azaz gyorsabb hajtásra) váltani, ez számomra konstrukciós hiba (pontosabban ,,tulajdonság", azaz szándékosan rontották el szerintem, fizessen a kliens, ha teljesen mûködõt akar). Emellett a Campagnolo váltókarok olcsóbbak (és jobbak, mert javíthatók) szoktak lenni, mint a Shimano félék.
Ööö ezzel részben értek egyet. A váltásnál a hátsó váltó, sor amit imo mindenképpen egy család, meg hozzá ugye a váltókarok. elsõ váltó nem feltétlen kell ugyanolyan mint a váltókar imo. De a hátsónál ahogy eddig észrevettem, azért a finomításoknál észrevehetõ volt, hogy minden más, vagy nem.
Am meg ugyan annyira nem értek ehhez a részhez, de sztem be lehet állítani, hogy 9-es Xenon csak 1-8 között mozogjon.
Írta 2010. szeptember 19. - 23:44

Írta 2010. szeptember 19. - 22:40

Hajtókart pedig nem akarok cserélni egyelõre, azt majd késõbb.
Tudom, hogy illene egy fajtát, de a mostani bringám is vegyes.. Sunrace sor, sram lánc, shimano hajtókar, és tökéletesen simán vált. Szóval nem hiszem, hogy gondja akadna.
Írta 2010. szeptember 19. - 22:30

A gyártók marketingesei szigorúan elõírják, hogy minden ugyanabból a családból legyen, különben emberhalál stb. lehetséges. Az újabb fajta hajtásokon egyes fogak szándékosan kisebbek, másfele állnak, a lánckerekek meg váltássegítõ kis bütykökkel vannak ellátva. Ezek tényleg segítenek, ám sokak tapasztalata szerint ez nem szentírás, régi hajtás is elmehet új váltóval, azaz ahhoz egyelõre ne nyúlj (persze hangolnod kell majd!).[...]Eddig alsócsövesen gondolkodtam, de ma megláttam egy sora fékváltókart, valószinûleg az lesz.
Viszont azt nem értem, hogy hajtókart miért cseréljek?[...]
Amúgy a Soraval szemben én is a Xenon fele hajlanék, mert a Sora-nál nem lehet alsó fogásból lefele (kisebb lánckerekek fele, azaz gyorsabb hajtásra) váltani, ez számomra konstrukciós hiba (pontosabban ,,tulajdonság", azaz szándékosan rontották el szerintem, fizessen a kliens, ha teljesen mûködõt akar). Emellett a Campagnolo váltókarok olcsóbbak (és jobbak, mert javíthatók) szoktak lenni, mint a Shimano félék.
Írta 2010. szeptember 19. - 22:19

(Persze ha tényleg Szegedrõl van szó, akkor nem kérdés.

Írta 2010. szeptember 19. - 22:14

Sziasztok!
Olvastam pár embertõl, hogy akiknek van ilyen városi-tekergõs bringájuk mtb sor helyett inkább országúti sort használnak. Érdekelne, hogy városba elég e egy országúti sor, egy mtb sor helyett? Úgy hallottam, hogy az országúti sorok tartósabbak mint a mtb sorok. Azt tudom, hogy ez kisebb áttételi aránnyal jár de csak a véleményetekre vagyok kíváncsi. 9-es sorban gondolkodom, mivel én is fõleg városban kerékpározom és most szeretnék áttérni 9-es rendszerre.
Köszönöm a válaszokat!
Város is lehet sokféle. Ha a te esetedben Szegedrõl van szó, akkor mindenképpen elég a legszûkebb országúti sor is.
Írta 2010. szeptember 19. - 22:11

Olvastam pár embertõl, hogy akiknek van ilyen városi-tekergõs bringájuk mtb sor helyett inkább országúti sort használnak. Érdekelne, hogy városba elég e egy országúti sor, egy mtb sor helyett? Úgy hallottam, hogy az országúti sorok tartósabbak mint a mtb sorok. Azt tudom, hogy ez kisebb áttételi aránnyal jár de csak a véleményetekre vagyok kíváncsi. 9-es sorban gondolkodom, mivel én is fõleg városban kerékpározom és most szeretnék áttérni 9-es rendszerre.
Köszönöm a válaszokat!
Írta 2010. szeptember 19. - 22:08

Írta 2010. szeptember 19. - 21:56

A tengelytávot még nem mértem, eszembe sem jutott, de holnap megteszem.
Eddig alsócsövesen gondolkodtam, de ma megláttam egy sora fékváltókart, valószinûleg az lesz.
Viszont azt nem értem, hogy hajtókart miért cseréljek?
Ami most van a vázon: Hajtókar, elsõ-hátsó váltó, alsócsöves váltókar, villa, kormány, stucni. Plussz a két szingós kerék külön.