Pff.. Eddig am nem is tudtam elképzelni mi a franc az a kormány végén, most vettem észre, hogy váltó..
Azért ez odab. :DDD
Ha azt hiszed, hogy ez valami házi barkács, akkor tévedsz.
Pff.. Eddig am nem is tudtam elképzelni mi a franc az a kormány végén, most vettem észre, hogy váltó..
Azért ez odab. :DDD
Asszem ez az eset, amikor tenyleg nem artana egy egyedi meretre gyartott vaz.
http://i188.photobuc...ellcourt/01.jpg
Ez viszont jo arc lehet.
)
http://weightweenies...39461&mode=view

77cm-es belsõ lábhosszom van. 51-es a Seat Tube. Térdem 39 cm-re van kb a belsõ hajlattól kezem vége pedig a térdem közepétõl 18cm-re ami azért elég rövidnek számít imo.
Am az ülés kényelmességét orvosoltam, 7mm-el lejjebb került a nyereg és így jobb lett alsó fogásban is, bár még 'normál testtartásban', szintén alsó fogásnál kicsit nyújtózkodok..
Ez a 7mm lejjebb engedés még azon is engedett, hogy az ülést kicsit más szögbe tudjam állítani és most eléggé kényelmessé vállt, a stucnin gondolkodok am erõsen, hogy kicseréljem-e. Mert csak szoba körülmények között és minimális tekeréssel próbáltam ki, de most megyek melóba majd úgy is vele és kipróbálom, hogy kell-e biztosan az a csere.
Pont most olvastam meretezessel kapcsolatban masol is eszmefuttatast.
Csohosszok magukban semmit sem mondanak szogek nelkul, 1cm differenciat siman okozhat a meredekebb ulescso szog. A villaszognek joval kisebb szerepe van a meretezesben, hisz a kormany pozicioja alig fugg tole, ha azonos a felsocso hossz (es az ulescso/ulescsoszog)
Egyebkent szet kell nezni jol, az, hogy egy gyartonak nincs olyan meretu vaza, ami passzol az emberhez, nem jelenti, hogy mas gyartonak sincs.
Pl. Ridley-ben az XS a legkisebb, de ez is tul magas fejcsovel keszul (130mm) a legtobb alacsony profinak, van aki palya stucnival hasznalja. De nekik muszaj Ridleyvel versenyezni. Vagyis eddig az volt.(Jovore mar Focuson mennek.)
nézd meg az enyémet:www.velo.hu 169cm vagyok,120as a stucni,a felsõcsõ pedig 53,2cm. kb így kéne kinéznie a tiednek is. kb 49cm ülõcsõ középtõl-középig,51es felsõcsõ,100as stucnival.
vagy csak simán hosszú a vázatok. nektek kb 48,max 50es váz kéne. slooping nélkül értendõ a méret. a vízszintes mérete a felsõcsõnek meg kb 51-52 cm között kéne lennie. ezeket a méreteket 1 pinarello katalógusból néztem. a 48ashoz 51es felsõcsõ tartozik,49eshez 51,5,az 50eshez meg 52cms. ha rövid a karotok,akkor meg érdemesebb a kisebb vázat venni. tudom,hogy most azt fogjátok mondani,hogy drága lenne kicserélni meg stb,de ezt tudomásul kell venni: a váz az alapja az egésznek. ha xar a váz akkor xarul is fogsz ülni a bringán,és a nyeregcsõ,nyereg,kormány,stucni variálással csak kókányolás lesz az egész.