Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
Én anno spdvel kezdtem. egyik legkifizetõdõbb fejlesztés volt kicserélni országúti rendszerre (delta), ég és föld. idén cseréltem le 105ösre, az még egy fokkal jobb. look pedállal még csak olyannal találkoztam ami kotyogott, mindegy h újfajta, régi, drága olcsó, 1hónapos vagy több éves, mind kotyogott valamennyire.

Szvsz muszaj, hogy hosszu tavon kenyelmetlenebb legyen. Kerdes, hogy mennyivel, es mihez kepest.
Az orszaguti pedaloknal a minel nagyobb platform az "isten". Az SPD-n nincs is felulet, oldaliranyban muszaj, hogy "billegjen" egy picit.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hogyan állapítom meg, hogy a vázam olasz vagy angol menetes középrésszel rendelkezik?

Az olasz csapáhyház 70 mm hosszú.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
ha nincs benn középcsapágy, akkor szemrevételezéssel! :D

csak vicceltem!
ha mindkét oldalon jobbos a menet, akkor olaszos, ha a jobb oldalon balos menet van akkor értelem szerûen inglész
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Hogyan állapítom meg, hogy a vázam olasz vagy angol menetes középrésszel rendelkezik?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A Madfiber cég újragondolta a Spinergy kerekeit :x meg még egy csomó érdekesség az Interbikeról:

TriRig.com • Gallery: Interbike 2010 - Outdoor Demo

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
bizony, arról az oldalról az eleje a meredek, és elég hosszú is, hogy meg lehessen rajta szökni..:)
aztán a Margit-kilátótól már barátságos..:)

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Koszeg - Leka - Rohonc (ha jol tudom a magyar neveket), es valahol nyugaton vissza, kb. 85km. Igazabol az Irottkohoz vezeto hegyen akartam menni egyet. Az eleje joval fingatosabb, mint gondoltam. (12% is volt)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
merre jártál Ave?
Szombathely környékén? vagy inkább Sopron?

Flickr

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Balu75-nek van ilyen. Nála mûködik, azt hiszem specialized cipõvel használja.

köszi!
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Hmm, hát ja jó kis hely. De sajna nem a határa mellett lakom, szóval ...

Am meg mûködik a válasz gomb, csak a 'válasz idézettel' rész kell, nem a sima válasz.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
? Eddig is volt power kijelzes a Garminokon. Most csak annyi tortenik, hogy Garmin feliratos kutyu is lehet a power jelado.
De az teny, hogy az egyik legjobb dolog, amire a bringa kapcsan koltottem az a Garmin.

Tegnap pl. ugy mentem Ausztriaban egy kort, hogy meg sosem jartam arra elotte, nem tudtam mi merre van, csak kovettem az otthon megtervezett utvonalat. Egyebkent eszmeletlen, milyen szep forgalommentes mellekutak vannak a hatarhoz viszonylag kozel is, nagy kulonbseg ez MO-hoz kepest.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
A Garmin most nagyot lépett elõre abba az irányba,amit én a kerékpátosok teljes körû kiszolgálásának gondolok...
ha össze tudják hozni egy képernyõre mindazt amire a bringásnak szüksége van túra, edzés, verseny közben, akkor fogom azt mondani hogy erre már érdemes lesz összespórolnom a pénzt

Flickr

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Nekem is hasonló van, csak még ennél is apróbb. Wellog W-41, de Acor néven is árulja a Mali és nem is drágán.
Egy szinte teljesen merev talpú Specialized cipõvel (BG Comp) használom, eddig teljesen elégedett voltam vele. Nem nyikorog, nem mozgolódik, egyszóval nem rossz.
VISZONT pár napja elõvettem az elõzõ Montis cipõmet ami szintén mûanyag talpú, de nem annyira merev mint a Speci.
Érdekes volt érezni a különbséget. A puhább talpú cizõvel kiállva éreztem, hogy hol a stopli és hogy hol fekszik fel a cipõ és azt, hogy bizony hajlong a talpa minden tekerésnél.
Én az ilyen pedálokat csak akkor tudom ajánlani, ha tényleg merev a cipõd talpa, akkor semmiféle hátrányát nem látom.

Az egyedüli hátránya az lehet, hogy a montis cipõk általában nehezek és ha belegondolsz, a cipõ+pedál súlya egyáltalán nem mellékes ha a teljesítmény is számít (minden tekerésnél ezt a súlyt kell emelgetned az alsó holtpont után, ami mondjuk egy 100km-után, fõleg pörgetve nem mindegy)
A speci cipõm súlya (egy oldalon) stoplival kb 480g + pedál 130 = 610g, ugyanez egy jó országúti pedál+cipõvel: 320g cipõ, 35g stopli, 130g pedál = 485g, szóval oldalanként így kb. 110g-ot spórolok, ami talán már érezhetõ, majd kiderül.

Én a pedál+cipõ súly miatt vettem most egy Dura Ace pedált, amihez egyszer majd veszek egy jó cipõt is, de egyáltalán nem biztos, hogy az lesz a tuti. Azért az nekem sokat jelent, hogy a montis stopli szinte egyáltalán nem kopik és simán tudok gyalogolni is a cipõben.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Elsore azt gondoltam, vegre ez egy jo hir. :) De a Polar/LOOK hasonlo cucc utan attol tartok nehezen fog a Garmin LOOK pedalhoz adni powermerot. :/ Foleg, hogy amerikai ceg, szinte biztos, hogy csak Speedplay lesz. De talan kesobb Shimano is? Jo lenne.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A Garmin megvette a múltkor tárgyalt MetriGear céget, amely a pedálba szerelt wattmérõt kitalálta. Természetesen kompatibilis lesz a Garmin GPS-ekkel. Gondolom elõbb-utóbb a Garmin-Transitions is lecseréli a PowerTap-et.

Tech News: Garmin Acquires Metrigear | Cyclingnews.com

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Szvsz muszaj, hogy hosszu tavon kenyelmetlenebb legyen. Kerdes, hogy mennyivel, es mihez kepest.
Az orszaguti pedaloknal a minel nagyobb platform az "isten". Az SPD-n nincs is felulet, oldaliranyban muszaj, hogy "billegjen" egy picit.

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
köszi a válaszokat srácok!

azt, hogy gáz, azt úgy kell érteni, hogy nem komfortos hosszú távon (, vagy nem elég aero!!! :) )

ezt az outi pedálnak álcázott SPD pedált láttam én is, csak attól félek, hogy nem fér oda a kerettõl a cipõ talpa.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@bloke: Megszoktam, hogy a sajat websiteom-on ha "valasz" gombra nyomok, akkor azt latni, mire valaszoltam. Mi a rak ertelme van akkor a valasz gombnak? Miert nem "hozzaszolas irasa"? No mindegy, ez way2off.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@pett1:
>2. ahol lakom, jelenleg alkalmatlan arra, hogy országúti cipõben közlekedjek

Ez azt hiszem boven eleg ok ahhoz, hogy SPD-z.
B megoldas max az lehetne, hogy vmi szakadt turacipoben mesz az aszfaltig, es azt otthagyod egy nejlonzacsiban egy fa toveben.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
ave, azt megfigyeltem, hogy nem nagyon szeretsz idézettel válaszolni. Egy kicsit mindig gondolkodnom kell, hogy ez most kinek is szól. :)

Látom, közben csak sikerült.