Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

10-es campagnolo lánckerekek 6-os campagnolo telikeréken 8as shimanohoz való hézagolással 10es shimano rendszerrel? :D
Elméletben életképes, nem? Csak egy picit túlbonyolított. :D

Megoldódott.
Feltöltött kép

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Üdv!

Edzõútvonal érdekelne!

Budapesten lakom, Rákosszentmihályon, a Centenárium lakótelep közelében.
Nem lenne gond, ha errefelé lenne, és gyorsan ott tudnék délutánonként, hétvégénként (ergó nem kellene a fél városon végigvergõdnöm :) ).

Egy SS bicóm van, tehát nem feltétlenül dimbes-dombos útra gondolok, de persze az se baj, ha van benne egy-két magaslat :). (a biztonság kedvéért: SS outi természetesen :) )

A szempont az lenne, hogy minél jobb minõségû legyen az út, és lehetõleg minél kevesebb autó járjon arra (bicikli út ugyebár erõsen preferált!!)

Köszönöm,
mci

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
persze, van. Megis.
Raadasul ilyen eletveszelyes a palya vonalvezetese. :) sehol egy kanyar a 90 fokos fordulokat leszamitva.
2010 Good Friday Road Race by gnarleyspoke at Garmin Connect - Player

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ott nincs ilyen "saját felelõsségre veszek részt" jogi nyilatkozat?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
TheSpec - Cyclist sues for $20 million

Kanada... Fickokam elesett elete elso mezonyversenyen mert a mezony osszetorlodott, es ben volt, atesett a kormanyon, stb. A szervezoket 20millio dollarra perli a marha.
De ha nyer, szerintem vege az amator versenyeknek az orszagban...
Remelem nalunk ilyen nem lesz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ime:http://www.youtube.c...ra shifter&aq=3
válassz kedvedre hátha segít

hátha

Disposable brifters | Bicycle Design

Köszönöm. Egyik sem segített :) .

De összeraktam és mûködik. Igazából nem bonyolult szerkezet a sok apró alkatrész ellenére, hanem maga az összerakás folyamata nehéz a sok rugó elõfeszítés miatt.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
10-es campagnolo lánckerekek 6-os campagnolo telikeréken 8as shimanohoz való hézagolással 10es shimano rendszerrel? :D
Elméletben életképes, nem? Csak egy picit túlbonyolított. :D

(a hézagoló vastagságába bele lenne számolva a 8-10 lánckerék közötti vastagságeltérés, valamint a campa lánckerekek felépítése (hogy egyikmásik beljebb nyúlik mint ahol elhelyezkedik a kazettán.)
Egyedül az okozhat gondot, hogy a campa 10es lánckerék 0,1mm-el szélesebb mint a shimano. Elfutna a shimano lánccal?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
hátha

Disposable brifters | Bicycle Design

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Shimano fékváltókart szedett már szét és rakott össze valaki? Konkrétan egy 6510-es 9es ultegrát szedtem szét, mert szerencsétlen módon be volt szorulva a bovden feje a karba, néhány órát már eljátszottam vele, de még nem sikerült úgy összeraknom, hogy mûködjön (elõtte mûködött). Pontosan mindent értek, tudom, hogy minek hol a helye és mi a funkciója, de valamiért a kioldókar nem akar mûködni ha ráteszem a burkolatot. Szerintem szétugrik valahol, amikor megfeszítem az utolsó rugókat. Esetleg ha csinált már valaki ilyet megköszönném adna pár jó tanácsot :) . Vagy ha valaki tud valami linket, az ne habozzon megosztani velem.

Ime:http://www.youtube.c...ra shifter&aq=3
válassz kedvedre hátha segít
Sötétség nincs az csak a fény hiánya

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Shimano fékváltókart szedett már szét és rakott össze valaki? Konkrétan egy 6510-es 9es ultegrát szedtem szét, mert szerencsétlen módon be volt szorulva a bovden feje a karba, néhány órát már eljátszottam vele, de még nem sikerült úgy összeraknom, hogy mûködjön (elõtte mûködött). Pontosan mindent értek, tudom, hogy minek hol a helye és mi a funkciója, de valamiért a kioldókar nem akar mûködni ha ráteszem a burkolatot. Szerintem szétugrik valahol, amikor megfeszítem az utolsó rugókat. Esetleg ha csinált már valaki ilyet megköszönném adna pár jó tanácsot :) . Vagy ha valaki tud valami linket, az ne habozzon megosztani velem.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nincs tores a rontgenen, szoval lehet nincs nagy tragedia, csak a hosszu hetvege ugrik, annak a fele meg eleve csaladi program.
Majd kiderul.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Ave,
Nem vagy szerencsés....
Tavaly a kulcscsontod miatt kellet pihenned, most a motoros baleset miatt..
Jobbulást

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Most hogy így terjednek a vezetékek újra a bringákon :D vettem én is egy vezetékes cuccot, egy sigma kmóra személyében. Tök elegem volt már, hogy a vezetéknélküli elvesztette a jelet, volt hogy menet közben is, most hogy hideg van a jeladóban levõ elemet lezabálja az idõjárás, inkább visszaváltottam a hagyományosra. elvileg ma jött meg a boltba.
11:38:11 IM 2012

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Szerk.: io idõfutamra? Van fékezõfelületes verziója? Volt olyan, aki a pálya io-t kivitte idõfutamra, és megrepedt az oldala a "fékezõfelületné"l...

Nincs. És az agyon lévõ félig kitakart szöveg: track only :)

Feltöltött kép

Van országúti verzió

http://www.bscbikes....t-tt-wheel.html

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Annál is jobb a Di2, talán ebben hozta a legforradalmibb változást.

Feltöltött kép

Hagyományos váltókarnál a startnál, amikor még kiállva mennek, mindig el kell engedniük a kormányt és úgy csapkodják a könyöklõ végén a váltókart, itt már erre nincs szükség.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
És ez?
Feltöltött kép

Egyébként a SRAM-nak nagyon okos megoldású az idõfutam váltókarja. Ha jól vettem le, az a lényege hogy a kar vízszintben van állandóan, és ha lenyomod, levált, de utána visszaáll a vízszintes pozicióba. Felfelé váltásnál felfelé húzód, és onnan is visszaáll. Kár hogy kb annyiba kerül mint a fékváltókarjuk....ami ugye nem olcsó.

Szerk.: io idõfutamra? Van fékezõfelületes verziója? Volt olyan, aki a pálya io-t kivitte idõfutamra, és megrepedt az oldala a "fékezõfelületné"l...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Az ejtett felsõcsöves tt bringák nem nagyon tetszenek, a másik dizájnt meg simán ellopták a Giant-tõl. Akkor már inkább ez kéne

http://www.roadbikea...dbikeaction.jpg

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
A ZIPP gyönyörû, én a vázra gondoltam. túl-túl extrém. Az legszebbek szerintem a Specializedek, azok még elfogadható szinten néznek ki ufónak :D

Ilyenhez van szerencsém élõben is:
Feltöltött kép

Ennek meg ne lenne az a nyúlvány az orrán...
Feltöltött kép

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Mármint a komplett bringa vagy a zipp? Nekem ez már sok, bár ha jól emlékszem Sastre még magasabbal ment, amikor Tour-t nyert.

rosszul emlékeztem

Feltöltött kép

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Nagyon hülye szokása, hogy az elõzõ hozzászólásában válaszol. :)

Neked is úgy válaszoltam elõször, aztán gyorsan kitöröltem, mert emlékszem hogy -jogosan- háklis vagy rá :)
Nem akartam írni egy ilyen hozzászólást, hogy:
Gren_tamas: Ja. Csapágy nélkül.
:D

ON:
Feltöltött kép

Undorító, vagy sem? Nem tudom eldönteni.