Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2011. május 11. - 17:21
Írta 2011. május 11. - 17:20
kohlerral mi történt? kimentem...mire visszajöttem a rabobankos már elöl volt...
Elfáradt.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. május 11. - 17:17
Írta 2011. május 11. - 16:58
Írta 2011. május 11. - 12:46
A nyerget szedd le, és a nyeregpálca helyére tegyél be valami rudat és vagy azt fogd meg a csõkulccsal vagy ha hosszú a rúd amit betettél akkor azzal csavard ki a nyerget a helyérõl.
Lehet így használható marad a nyeregcsõ.
Írta 2011. május 11. - 11:58
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Használt outim eladásakor derült ki, h a nyeregcsövet nem lehet megmozditani. A vázméret 60-as, ami nekem túl nagy, ezért alig 4-5 centi "lóg ki" a nyeregcsõbõl, a maradék 25-30 (?) benne van a vázban. A váz egy kb. 14 éves Fondriest váz. Mellékelnék egy linket is, ahol képek vannak a géprõl. Fondriest - fondriest.parej.fotoalbum2.hu
Segítséget elõre is köszönöm, parej
én is ezzel a problémával küzdöttem (idõközben kiderült, hogy a vázat mégsem akarom eladni és inkább valami városi csótány lesz belõle, szóval maradhatott volna a nyergscõ odarohadva az idõk végeztéig).
satu híján nekünk úgy sikerült kiszedni, hogy egy ember a vázat fogta, egy másik meg egy ilyen nem tudom a hivatalos nevét, vízvezeték fogó nagy kulcs, jó nagy nyéllel. ez is tönkretette a nyeregcsövet, mondjuk csak esztétikauilag, de az meg nem érdekel. és addig kell próbálkozni, amíg ki nem jön.
Írta 2011. május 11. - 11:13
>a Campakon ezen kívül még lehet a féknél is állítani a fékpofák távolságát
A finombeallitorol beszelsz gondolom, ez minden feken van.
oks, de az kimaradt egy korábbi hozzászólásból.
Írta 2011. május 11. - 11:03
A finombeallitorol beszelsz gondolom, ez minden feken van.
Írta 2011. május 11. - 08:40
Jól értem-e, hogy a kiakasztás a fékhuzal lazítását jelenti, hogy így a fékpofák tágabbra kerüljenek egymástól és könnyebben kivehesd a kereket? Nyilván tudod, hogy a Campa a fvkar kis pöckének átbillentésével éri el, amit a Shimano a féknél lévõ pöcök felnyomásával. Azaz, ha a fvkar is Campa, nincs is gondod: ott a kis pöcköt akár menetközben is átnyomhatod ujjal (pl. hüvelyk), állva meg még inkább, ezért kár lenne féket cserélni.
A történelmi hûség kedvéért, az egyik biciklimen van ilyen Shimano-szerû pöcök is egy régebbi Campagnolo féken magán (is), az egy forgáspontos fék, amúgy mûködik rendesen.
+ a Campakon ezen kívül még lehet a féknél is állítani a fékpofák távolságát (kézzel szerszám nélkül). Ott a kékpofák távolságát tudod beállítani a felnihez képest. Igazából ezzel azt tudod elérni, hogy mennyit kelljen húznod a fékkaron, hogy fogjon. Valaki azt szereti hogy ha rögtön fog mikor hozzáér a fékkarhoz, valaki azt, ha húzni kell rajta mire érzi hogy fogni kezd. + ezzel még útközben bekapott nyolcast is tudod kezelni...
Írta 2011. május 11. - 01:53
Gyakori kérdés; jó, asztalhoz rögzített, masszív satuba a nyeregcsövet és két kézzel forgatva a vázat ki fog jönni.Segítséget kérnék.
Használt outim eladásakor derült ki, h a nyeregcsövet nem lehet megmozditani. A vázméret 60-as, ami nekem túl nagy, ezért alig 4-5 centi "lóg ki" a nyeregcsõbõl, a maradék 25-30 (?) benne van a vázban. A váz egy kb. 14 éves Fondriest váz. Mellékelnék egy linket is, ahol képek vannak a géprõl. Fondriest - fondriest.parej.fotoalbum2.hu [...]
Érdemes egy napra (de legalább 1-2 órára) petróleummal elõre áztatni. A nyeregvázcsõ jó eséllyel tönkremegy, elõre érdemes megmérni az átmérõjét és másikat szerezni.
Írta 2011. május 11. - 01:41
Segítséget kérnék. Használt outim eladásakor derült ki, h a nyeregcsövet nem lehet megmozditani. A vázméret 60-as, ami nekem túl nagy, ezért alig 4-5 centi "lóg ki" a nyeregcsõbõl, a maradék 25-30 (?) benne van a vázban. A váz egy kb. 14 éves Fondriest váz. Mellékelnék egy linket is, ahol képek vannak a géprõl. Fondriest - fondriest.parej.fotoalbum2.hu
Segítséget elõre is köszönöm, parej
pray the lord my soul to keep
Írta 2011. május 11. - 01:40
Jól értem-e, hogy a kiakasztás a fékhuzal lazítását jelenti, hogy így a fékpofák tágabbra kerüljenek egymástól és könnyebben kivehesd a kereket? Nyilván tudod, hogy a Campa a fvkar kis pöckének átbillentésével éri el, amit a Shimano a féknél lévõ pöcök felnyomásával. Azaz, ha a fvkar is Campa, nincs is gondod: ott a kis pöcköt akár menetközben is átnyomhatod ujjal (pl. hüvelyk), állva meg még inkább, ezért kár lenne féket cserélni.[...] Campa Veloce féket mire lenne érdemes lecserélni? Olyanra, amit ki lehet akasztani, ezt nem lehet. [...]
A történelmi hûség kedvéért, az egyik biciklimen van ilyen Shimano-szerû pöcök is egy régebbi Campagnolo féken magán (is), az egy forgáspontos fék, amúgy mûködik rendesen.
Írta 2011. május 10. - 22:50
Azert meg lehet remenykedni, csak zaport/zivatart ir, gyenge szellel.
Amugy rajzoltam szintrajzos utvonalat. Nem olyan veszes. 1400 szint, ebbol 300m az utolso hegy.
Persze eleg lesz nekem ennyi is a gyors leszakadashoz, gondolom.
http://ridewithgps.com/routes/407429
Írta 2011. május 10. - 22:13
(Nem tudok amúgy erre a kérdésre válaszolni. >.<)
Campa Veloce féket mire lenne érdemes lecserélni? Olyanra, amit ki lehet akasztani, ezt nem lehet. Régebben volt fent használtan egy BR-6600-as Ultegra, az a baj, pont azelõtt cseréltem mást a bringán, szóval akkor nem tudtam megvenni. >.< Milyen alternatívák lehetnek még amúgy? Meg az is, hogy Campához, Shimanot. Bár féknél ez sztem mind1.
Írta 2011. május 10. - 21:51
Írta 2011. május 10. - 21:49
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. május 10. - 18:52
Volt mar valakinek defektje hegyrol lefele?
Mivel tobb mint 10 ev alatt csak 3 dekektem volt, ebbol 1 baleset miatti lassu defekt, 1 padkarol leugras, a harmadikra nem emlekszem, szoval semmi tapasztalatom nincs arrol, mi tortenhet, ha 60-nal dongetes kozben kapok defektet egy kanyarban.
Azt tudom, hogy regen rossz, hogy ezen agyalok. Garantalt, hogy lefele mindenki megeloz, akit felfele esetleg utolertem, de hat lejtozni tizenevesen kellett volna megtanulni.
nekem múlt évben volt 1 durrdefektem kanyarbejárati íven. meg lehet fogni,de nem könnyû. nekem sikerült. kell a rutin hozzá az biztos + a szerencse is.
Írta 2011. május 10. - 15:09
"All I can say is Petacchi is bloody clever when it comes to sprinting and he got the better of us today."
Mark Renshaw | pro cyclist
Írta 2011. május 10. - 14:04
Írta 2011. május 10. - 13:51
Nehezemre esik, de visszatérnék a technikához. Olcsó gumit (5000-ig) szeretnék venni, böngészés után kettõ maradt, ami hajtogatós, konkrétan kapható és benne van a keretben: Vittoria Zaffiro Pro és Michelin Speedium. Ezek közül melyik? Esetleg egyéb tippek?
A Zaffiroval semmi gond ha nem nedves, és nem száraz körülmények között akarod használni, mert akkor csúszik.
Szóval ne akard használni.
Speediumból meg most rendelt be csapattárs 2 párat, 2-3 hét múlva tud bõvebbet mondani

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére