Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] Campa Veloce féket mire lenne érdemes lecserélni? Olyanra, amit ki lehet akasztani, ezt nem lehet. [...]

Jól értem-e, hogy a kiakasztás a fékhuzal lazítását jelenti, hogy így a fékpofák tágabbra kerüljenek egymástól és könnyebben kivehesd a kereket? Nyilván tudod, hogy a Campa a fvkar kis pöckének átbillentésével éri el, amit a Shimano a féknél lévõ pöcök felnyomásával. Azaz, ha a fvkar is Campa, nincs is gondod: ott a kis pöcköt akár menetközben is átnyomhatod ujjal (pl. hüvelyk), állva meg még inkább, ezért kár lenne féket cserélni.
A történelmi hûség kedvéért, az egyik biciklimen van ilyen Shimano-szerû pöcök is egy régebbi Campagnolo féken magán (is), az egy forgáspontos fék, amúgy mûködik rendesen.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A rossz ido mar hagyomany lesz, ugy tunik. :/
Azert meg lehet remenykedni, csak zaport/zivatart ir, gyenge szellel.

Amugy rajzoltam szintrajzos utvonalat. Nem olyan veszes. 1400 szint, ebbol 300m az utolso hegy.
Persze eleg lesz nekem ennyi is a gyors leszakadashoz, gondolom.
http://ridewithgps.com/routes/407429

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Görgõpadot. ^^

(Nem tudok amúgy erre a kérdésre válaszolni. >.<)

Campa Veloce féket mire lenne érdemes lecserélni? Olyanra, amit ki lehet akasztani, ezt nem lehet. Régebben volt fent használtan egy BR-6600-as Ultegra, az a baj, pont azelõtt cseréltem mást a bringán, szóval akkor nem tudtam megvenni. >.< Milyen alternatívák lehetnek még amúgy? Meg az is, hogy Campához, Shimanot. Bár féknél ez sztem mind1.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Hamár a gumik szóba kerültek,esõbe mit ajánlanátok?
GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vasárnap jön mindenki aki szokott? Egyelõre úgy néz ki, hogy esõs idõnk lesz.

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Volt mar valakinek defektje hegyrol lefele?
Mivel tobb mint 10 ev alatt csak 3 dekektem volt, ebbol 1 baleset miatti lassu defekt, 1 padkarol leugras, a harmadikra nem emlekszem, szoval semmi tapasztalatom nincs arrol, mi tortenhet, ha 60-nal dongetes kozben kapok defektet egy kanyarban.

Azt tudom, hogy regen rossz, hogy ezen agyalok. Garantalt, hogy lefele mindenki megeloz, akit felfele esetleg utolertem, de hat lejtozni tizenevesen kellett volna megtanulni.

nekem múlt évben volt 1 durrdefektem kanyarbejárati íven. meg lehet fogni,de nem könnyû. nekem sikerült. kell a rutin hozzá az biztos + a szerencse is.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Meg a Peta vs. Cav sprintrol lehet itt egy jot olvasni.
"All I can say is Petacchi is bloody clever when it comes to sprinting and he got the better of us today."
Mark Renshaw | pro cyclist

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Amúgy a Kõbányai és Könyves Kálmán körútnál van egy AGIP, ahol 9 Barig asszem tud fújni , de az is lehet 10ig is (én csak 8-ra fújtam, de nem ott volt a teteje, nem is figyeltem mennyit bír). Szóval ott lehet. Átalakítót viszel magaddal. Közel van belvároshoz. Akinek esetleg kell és nem nagy kitérõ, ajánlom, hátha van, aki nem ismeri.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Nehezemre esik, de visszatérnék a technikához. Olcsó gumit (5000-ig) szeretnék venni, böngészés után kettõ maradt, ami hajtogatós, konkrétan kapható és benne van a keretben: Vittoria Zaffiro Pro és Michelin Speedium. Ezek közül melyik? Esetleg egyéb tippek?

A Zaffiroval semmi gond ha nem nedves, és nem száraz körülmények között akarod használni, mert akkor csúszik.
Szóval ne akard használni.

:D

Speediumból meg most rendelt be csapattárs 2 párat, 2-3 hét múlva tud bõvebbet mondani :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Nekem még nem volt defektem menet közben, de már cserélnem kellene a külsõket, csak annyira nincs most keretem erre... Mondjuk Hármashatár-hegyrõl a kátyús részeken 40-nél többel nem merem engedni. A nem kátyúson pedig max 50. Mondjuk eddig az is volt a gond, hogy a szemüvegem azért nem volt olyan jó, hogy védje széltõl a szemem és könnyen be tudott könnyezni. A mostani bringás szemüvegben már nem érzem azt, hogy menetszél éri a szememet, ez azért lefelén plusz biztonságot ad, de az a baj, hogy amúgy alapból a szemüvegesség miatt félõsebb vagyok, meg reakcióidõ ilyenkor kicsit mint ha lassabb lenne. Meg amúgy sem szeretem, inkább kifeléket, azokat jobban élvezem és jobban érzem a kihívást benne.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Akinek a defekten és a bukáson jár az agya bringázás közben, jobb ha abbahagyja, mert halálra ítéli magát és a körülötte lévõket is berántja a mentális gyengeségébe következményeibe. ;) Komolyan mondom.
Egyébként meg lehet fogni lefelé egy defektes országútit egy lejtõn csak ne közvetlen kanyarban legyen (meg miért pont kanyarban lenne, kb annyi az esélye, mint hogy rád zuhan egy repülõgép), csapattársam múltkor a Tés-Szápár 10%oson kapott elsõkerék defektet (bõven 60fölött ment), nehezen, de megfogta a bringát és megállt vele.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Mivel a sieles csak a lefelerol szol, bennem fel sem merul, hogy ezzel foglalkozzam. Meg megtetszene a vegen.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Mivel tobb mint 10 ev alatt csak 3 dekektem volt, ebbol 1 baleset miatti lassu defekt, 1 padkarol leugras, a harmadikra nem emlekszem, szoval semmi tapasztalatom nincs arrol, mi tortenhet, ha 60-nal dongetes kozben kapok defektet egy kanyarban.

Azt tudom, hogy regen rossz, hogy ezen agyalok. Garantalt, hogy lefele mindenki megeloz, akit felfele esetleg utolertem, de hat lejtozni tizenevesen kellett volna megtanulni.

Ezen én is szoktam agyalni, mikor Dobogókõröl döngetek lefelé. Csak el kell csúszni vagy bármi egyébb és máris 60-70 -nel borulsz neki a szalagkorlátnak, vagy át rajta....
Szeritnem ebbe jobb nem belegondolni. Ha ezen agyalsz tuti megtörténik
Egyébként ez ua mint mikor síelés-nél snowboardozánál azon gondolodsz, hogy mi van akkor mikor nem tudsz bevenni egy kanyart 50-nel az erdõ mellett... Én a télen ezen agyaltam, bele is gázoltam az erdõbe:)))
Szóval pozitívan kell megközeleíteni a kérdést.

Visszatérve defektre. Hétvégén voltunk Szentendre Skanzentõl át Visegrád felé az emelékedõn (nem az erdei úton). A lejtõzésnél eléggé nagy kátyúk voltak, ott bármikor kaphatsz egy csúnya defektet... elég rizikós ott gurulni...Egy kátyút meg is találtam, a többiek többet:) A lejtõ végig napos és árnyékos részekkel van tele, így semmit sem lehet lefelé látni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nehezemre esik, de visszatérnék a technikához. Olcsó gumit (5000-ig) szeretnék venni, böngészés után kettõ maradt, ami hajtogatós, konkrétan kapható és benne van a keretben: Vittoria Zaffiro Pro és Michelin Speedium. Ezek közül melyik? Esetleg egyéb tippek?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
ubakker, felvetelrol neztem, de nem mertem tekerni, vagy megnezni a hireket... Csak most. :(
Nyugodjon bekeben!

Sose szerettem ezeket a durva lefeleket meg nezni se...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Igazából csak annyi, hogy szerencsétlenül esett. :( Bárkivel megtörténhet...
Egyébként, amikor mutatták a közvetítés alatt a képeket, lehetett tudni, hogy nagyon kis esélye van a túlélésre. :(

Sajnos így van, velem is megtörtént már, én egy orrtöréssel megúsztam, de például a kezem sértetlen volt, ugyanis annyira gyorsan történt, hogy nem volt idõm még arra sem, hogy kitegyem magam elé.

Én nem mertem leírni, de tényleg reménytelennek tûnt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igazából csak annyi, hogy szerencsétlenül esett. :( Bárkivel megtörténhet...
Egyébként, amikor mutatták a közvetítés alatt a képeket, lehetett tudni, hogy nagyon kis esélye van a túlélésre. :(

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás

Mekkora tempóval mehetett azon a lefelén amúgy? :S

állítólag 60km/h és a pedál akadt bele a falba.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Már kapható az FSA új Metron váltókarja, 210dollárért. Nem olcsó, de nem is olyan vészes az ára mint gondoltam.
11:38:11 IM 2012